Dobrý den, chtěl bych se zeptat, zda má někdo zkušenosti s finanční náhradou u letecké společnosti TAP u mezikontinentálního létání? Čtyři dny před odletem mi změnili navazující odlet z Lisabonu. Vše je v rámci jednoho tarifu, jen místo 5h strávím v Lisabonu 16h. Když si tedy zajistím ubytování v Lisabonu, tak mi to bude hradit TAP, plus nějakou finanční kompenzaci? Předem moc děkuji odpověď. S pozdravem Michal .

Kompenzace

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

to "ale"..................to tam nemělo být, to je matoucí

mě spíš zarazilo, že když takový "cestovatel" jako já......který cestuje do Vietnamu a má problém s koupí letenky a několikrát se ptá na radu......a pak na radu s formulářem pro vízum.................že vlastně prudí, otravuje...

vezmu si z toho ponaučení

0 Citovat

Dobry den,
v 8 vecer mi prisel email, ze muj zpatecni let z Londyna do prahy pristi podneli bude zrusen a nabidli mi jiny let asi o 3hod pozdeji. Samozrejme to pro me znamena velky problem, protoze pozdni prilet do prahy = ujede mi posledni vlak a nedostanu se uz domu na moravu, cili hotel,dalsi den volna atd.

Nemam pravdepodobne vsak jinou moznost nez souhlasit. Pokud ale souhlasim, mam nejaky narok na odskodneni v jakekekoliv podobe?
Diky moc smiley

0 Citovat

Riesilo sa to tu: viewtopic.php?f=44&t=3453&start=15

0 Citovat

Na zaklade predoslych postov v tejto sekcii by to malo prebiehat nasledovne:
1 Mozes si vybrat, ci chces iny let alebo vratenie penazi za letenku.
2 "Nárok na kompenzaci vzniká s výjimkou následujících případů: 2c. Cestující byl informován o zrušení letu méně než 7 dní před odletem a bylo mu nabídnuto přesměrování s odletem nejdříve 1h před původním odletem a s příletem nejpozději 2h po původním příletu". Takze zaroven (kedze pises, ze prilet bude o 3 h neskor) mas narok na kompenzaciu.

0 Citovat

Jak se dá hodnověrně zjistit důvod storna letu, pokud se letecká společnost vymlouvá na mimořádné okolnosti, které ale blíže nespecifikovala a asi ani žádné nebyly. Let AB8018, storno hodinu před odletem. Díky.

0 Citovat

Ahoj, myslím, že není tvou povinností pátrat po příčině. Nic bych nezjišťovala a obrátila se na úřad civilního letectví příslušné země (odkud byl let operován). Takto jsem velmi rychle uspěla s kompenzací u EasyJet, kteří se také vymlouvali na mimořádné okolnosti mimo kontrolu (přitom nám v letadle jasně řekli, že neletíme kvůli závadě na klimatizaci).

0 Citovat

Ahoj všichni, čerstvá zkušenost - zpožděný let ČSA na trase PRG-CDG o 2 hodiny, následně uletěl v Paříži spoj CDG-SXM (Sv.Martin v Karibiku), emoce nebudu popisovat, pracovní úsilí Francouzů taky, trvalo to 5 hodin (!!), než jsme dostali vouchery na jídlo, hotel a na základě hlasitých výhrůžek nás nacpali do přeplněných letadel druhý den...... Následná stížnost na ČSA a žádost o finanční kompenzaci ve výši 600 € na osobu - a příjemné překvapení smiley, ČSA se k tomu postavilo čelem, omluvilo se za potíže, uznalo nárok a odesílají 2x600 € na účet ...... po 14 dnech po nahlášení případu.... wow!

0 Citovat

Ahoj, chci se zeptat, kdyz jsem dal zadost o kompenzaci na zpozdeny let na vase naroky a za 3 mesice nic nevymohli, a kdyz jsem se ted osobne s leteckou spol domluvil osobne, tak nebude pak po me neco narokovat vasenaroky, kdyz jsem takto obeswl? Diky

0 Citovat

Doporučil bych se s touhle otázkou obrátit na vasenaroky.cz

0 Citovat

Tak snad jsi jim něco podepsal, nějakou mandátní smlouvu nebo plnou moc, tak se tam podívej. Já bych je tedy fakoval a to doporučuji i tobě, platí "no win, no fee" smiley

0 Citovat

Som veľmi spokojný so službami spoločnosti Flight Refund, všetko perfektne vybavili a suma, ktorú som dostal bol krásny bonus za dlhé čakanie na letisku. smiley Všetkým môžem len odporučiť!

0 Citovat

Tak na takové tady vždycky čekáme smiley

0 Citovat

Dneska jsem posílal na Lufthansu. JNB-FRA 4 hodina sekera. Tak jsem zvědavý. smiley

0 Citovat

Ahoj, mohl bych poprosit o radu někoho zkušenějšího? Ve zkratce popíšu svůj dnešní problém. smiley
Měli jsme koupené letenky s Air Berlin z Prahy do Düsseldorfu, kde byl přestup do NYC. První část letu operuje ČSA, druhou už pak AB.
Na letenky jsem narazil loni tady na cestujlevně, kdy byla akce cca 8tisíc. Koupě proběhla přes Student agency.

A teď k problému.

Odlet měl být dnes ráno v 6:55 z Prahy. Bohužel už na check inu nám slečna řekla, že zaměstnanci AB stávkují a nejspíš se naše část letu (DUS-JFK) neuskuteční. Informaci následně ověřila na telefonu a bylo po všem. Poslala nás k "okýnku" SA, kde nám slečna toto potvrdila a "snažila" se najít náhradní řešení. Po cca hodinové "hádce" jsme měli domluveno přesunutí letu na nejbližší možný termín, tj. 16.3.2017. Vytiskla nám rezervaci a s tím jsme odjeli domu. Po cestě nám však znovu změnili let a letíme s Lufthansou a Emirates přes Frankfurt, Milán do NYC již zítra ráno. Problém je samozřejmě v tom, že hotel máme již zarezervovaný od dnešního dne.

Otázka tedy zní, můžeme požadovat nějaké náklady spojené s tímhle přesunem letu po SA? Případně po AB? Jde mi především o to, že budeme platit noc za prázdný hotelový pokoj, protože zrušit bezplatně se dal maximálně do včerejšího dne. Navíc cena hotelu je aktuálně na cca dvojnásobku toho, za co jsme ho pronajímali my v době koupě letenky. Takže rušit to a hledat jiný by se nám sakra nevyplatilo.

Předem díky moc za jakékoliv rady/odpovědi.

0 Citovat

Z mojeho pohledu. SA za nic nemohou, na nich si nic nevezmeš a AB, pokud to je stávka, tak se z toho dokážou vyvinit. A z mojí zkušenosti, je to na hodně dlouhé lokte. Snažil bych se v klidu a asi by šlo vyrazit aspoň nějaký slevový voucher.

0 Citovat

Tak jen pro upřesnění, nestávkují zaměstnanci AB, ale pozemní personál v Berlíně, který nemá s AB nic společného, takže kompenzaci nemá cenu řešit. Bohužel s těmi zaplacenými službami se nic nedá dělat, z nikoho to nedostaneš.
Co ale nechápu, proč zrušili let Dusseldorf - New York, protože všechny další lety kromě Berlína z Dusseldorfu lítají, takže možná bych se ještě pověnoval těm důvodům a snažil se zjisti proč to opravdu neletělo, protože je možný, že pokud to bylo třeba kvůli poruše letadla nebo provozních důvodů, tak potom nárok na kompenzaci máš a snaží se Ti jen pověsit budlíky na nos.
Jinak tak, jak už bylo psáno, SA Ti nabídla co měla, tzn. alternativní routing, je otázka, jestli jste nemohli letět ještě dneska nějakým jiným způsobem, ale to chce být inciativní sám a ideálně si sám spojení vyhledat a navrhnout, ne čekat, co sami nabídnou.

Edit: Tak jedná se o tu sněhovou bouři na východním pobřeží USA, to je důvod zrušení toho letu, tady asi fakt nic nevymyslíš.

0 Citovat

Dělat scény u okénka SA je opravdu buranství. Asi jste jediní kdo má kvůli stávce problémy...

0 Citovat

Tím, že Ti AB nabídl alternativní lety nepřiznal stávku. Ohledně stávky AB se nikde nic nedočteš, pokud se podíváš z DUS, tak VŠECHNY lety dneska kromě Berlína a NY odletěly, takže by se muselo jednat o hodně zvláštní stávku. Podívej se na flight status na stránkách AB.
Jsem si téměř jistej, že jsi neodletěl kvůli počasí na východě USA, kde se pro dnešek zrušily mraky letů takže asi tak. Osobně bych odletěl do DUS a tam ať se o mě postarají - tzn by měli velkou motivaci Vás posadit na nejbližší možný let nebo Vás přebookovat. Tím, že jste zůstali v Praze jste jim dost pomohli.

0 Citovat

Asi jsme jim pomohli, to je fakt. Naštěstí jsme přes booking dokázali posunout hotel, letenky se na zítřek tváří jako OK, takže se dneska vyspíme doma a zítra zkusíme druhej pokus. Taky bych to spíš viděl na to počasí, nicméně nám fakt kompletně všichni (ČSA, SA i AB) tvrdili, že se jedná o stávku a tím pádem nám na checkinu řekla, že nepoletíme ani do DUS.

Nicméně díky za rady, pro příště budu zase trošku chytřejší. Snad to zítra klapne. smiley

0 Citovat

jackie napsal(a):

Jaké máte zkušenosti s vasenaroky.cz? Ja jsem jim zadala případ zpoždění na začátku srpna a mám pocit, že vůbec nic nedělají. Stále se vymlouvají, že toho mají hodně. Je tu někdo, komu vymohli nějaké kompenzace? Díky.

Ano, kompenzace ze strany TAP nakonec proběhla, akorát to trvalo cca 7 měsíců ;-)

PS. Pokoušel jsem se to nejprve řešit sám přímo s TAP, ale cca půl roku marně. Až přes výzvu od vasenaroky.cz k TAP došlo ke kompenzaci. I tak to celé trvalo déle než 7 měsíců, ale pořád lepší, než drátem do oka...

0 Citovat

tak vasenaroky.cz - na SOI mi rok stal podnet na Wizzair (6 hodin meskanie, lietadlo co pre nas malo prist kvoli techickej poruche islo do BUD namiesto SKP). Tak som to teda dal na vasenaroky presne pred mesiacom, dokumenty sme podpisali elektronicky (uplne super, ziadne skenovania, tlacenia a pod.) pred 2 TYZDNAMI a dnes prisiel od pravnika email, ze wizzair pustil 5x250 euro. Tak uz len nech pristanu na ucte (okresane teda o tych 25%)

0 Citovat

Ja teda uz 6 tyzdnov cez stranky TAPu zadavam poziadavku na kompenzaciu, 2x som tam volal s odpovedou ze sa urcite k tomu vyjadria v stanovenej lehote (samozrejme nic) a pisal som uz aj mail na portugalsky "urad dohladu nad civilnym letectvom" ale nepohol som sa vlastne absolutne nikde, takze tiez rozmyslam ze to asi posuniem aj s ohladom na tonicov a Vody-ho post na vasenaroky.cz a uvidíme.

V nasom pripade by malo ist o 2x400e takze aj bez tych 25% by 600e potesilo.

0 Citovat

@kilecko - este vydrz, mozno pustia aj sami :) ja som to riesil az po roku :D

0 Citovat

Zrovna u TAP tomu nevěřím, řešil jsem s nimi 4 měsíce připsání mil do FF programu, kdyby to nebyly lety v C, tak se na to i vykašlu, buď mi neodpověděli vůbec nebo furt mleli, že to ověřujou. Pomohlo až jsem se nasr...l a na rovinu jsem ji napsala, jestli jsou idioti, co potřebují ověřovat 4 měsíce v rámci jejich letu, že je to naposled, co jsem s nimi měl cokoliv do činění a najednou to bylo za týden připsaný, tak možná zkusit ještě něco v tomhle stylu :)

0 Citovat

Já dával na vasenaroky azorsky Sata, a poté co nás vyfakovali to hned daly k ledu, protože by to muselo jít k portugalskýmu soudu.

0