Ahoj Dave, vím že tady to téma šlo ale chtěl bych vědět názor na tuto konkrétní situaci. Mám koupené letenky s Austrian A z Prahy,přestup Vídeň a cíl Bangkok a zpět to samé a chtěl jsem zeptat kdybych chtěl vystoupit už ve Vídni jak to udělat a jak kufry. Děkuji .

Předčasné ukončení letu - dobrovolně

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

20 reakcí

Ahoj Dave,
vím že tady to téma šlo ale chtěl bych vědět názor na tuto konkrétní situaci.
Mám koupené letenky s Austrian A z Prahy,přestup Vídeň a cíl Bangkok a zpět to samé a chtěl jsem zeptat kdybych chtěl vystoupit už ve Vídni jak to udělat a jak kufry.
Děkuji

0

Nedávno som s Austrianom presne takto (letenka do Prahy, vystúpil som vo Viedni) letel z Maledív. Tam som pri check-ine požiadal, aby mi kufre poslali len do Viedne. Pracovníčka s tým nemala žiadny problém, akurát mi povedala, že palubný lístok na posledný segment (VIE-PRG) si mám vypýtať až vo Viedni. Na ten som však neplánoval nastúpiť, takže to ma netrápilo.

Ale poznamenávam, že som si zámerne kúpil tú spiatočnú letenku tak, že medzi príletom do VIE a odletom do PRG bola jedna noc. Aby som mal výhovorku, že potrebujem batožinu. V každom prípade si myslím, že v BKK by si nemal mať žiadny problém. Im to môže byť jedno a nemajú prečo ti nevyhovieť.

0 Citovat

Můžu mít opačný dotaz ?
Je podle Vás možné koupit si letenku Praha-Vídeň-Bangkok a nastoupit až ve Vídni?
Nechce se mi totiž čekat 7h na letišti zbytečně, obzvlášt když jsem z Brna a mám to do Vídně blíž jak do Prahy.
Děkuju

0 Citovat

Ne

0 Citovat

za pokus nic nedas, maximalne si pozries Vieden smiley

0 Citovat

Cannond, rozhodně ne, ani to nezkoušej. Nenastoupíš-li na první segment letu, propadá celá letenka.

0 Citovat

inak dokedy sa bude odpovedat na taketo otazky? kazdy tyzden sa najde niekto, kto si da tu namahu, zaregistruje sa a prvy a castokrat jediny prispevok je otazka tohto typu...

0 Citovat

Dobrý den,
Otázka mimo téma, ale pokud mám letenku Chicago – Berlin – Stockholm
Je možné, abych vystoupil při zpateční cestě v Berlíně? Je to blíž do Ostravy.
A jak to bude se zavazadlama?

Díky za odpovědi

0 Citovat

A zase

0 Citovat

Chce to trochu hledat... usnadním ti to sloučením nového tématu s předešlými dotazy.

0 Citovat

Čerstvá zkušenost - let JFK - DUS - ARN, na check-in jsem požádal o odbavení jen do DUS, sympatická černoška obrátila monitor a ukázala, že to ona nemá možnost udělat, abych to zkusil na servisu a přišel, ale že tomu moc nevěří. Zkusil jsem, nešlo. Problém nebyl ani tak, že by to nešlo a ani je nezajímal důvod, ale zásadní problém pro ně byl booking class letenky, který byl W, tedy reine Holzklasse. Což chápu, že chtějí prodávat dražší letenky se servisem. Vrátil jsem se na check-in, stejná dívčina mně sama řekla, ať odbavím jen jeden velký kufr, malé ať si vezmu sebou a že to v DUS půjde pak jednodušeji. V DUS jsem se vydal toto dořešit, bohužel jsem někde potratil svůj boarding pass s nálepkou od zavazadla, což mě trochu znervóznilo, ale šel jsem do toho. Z přepážky transferu mě poslali na odbavovací přepážku, odtud na zákaznický servis a ze servisu k handling partnerovi, společnosti AHS. Tam jsem řekl báchorku o tom, že se dcera uhodila v aquaparku do hlavy a že chceme jet k lékaři a tím pádem potřebujeme kufr. Nicméně ty to vůbec nezajímalo, chtěli vidět jen boarding pass, který jsem neměl. Skočil jsem si tedy udělat nový na ten poslední segment do ARN, ten přinesl, chlapík se na něj podíval, zavolal někam do meziskladu a poslal mě čekat do prostoru výdeje zavazadel, kde vydávají nadrozměrná zavazadla, kočárky atd. Tam skutečně chlapík přinesl asi za 20 minut kufr, já jsem ho sebral a hotovo. Vůbec ho nezajímalo, kdo ho bere, prostě postavil ho mezi další kufry, co tam byly.
Záměrně jsem se rozepsal, protože toto téma tu dost často padá, tak snad to vnese trochu světla:-)

0 Citovat

Ta ista skusenost pri JFK-DUS-CPH, borec na checkine to ani neskusal a rovno nas poslal do prec. Asi sme neboli prvi.

0 Citovat

Ahoj,

já letím s Canada airlines a Lufthansou z Barcelony přes Montreal do Bostonu. Budu mít jen příruční zavazadlo, tak by to neměl být problém vystoupit už v Montrealu ne? Zpátky pak letím z Bostonu zpět do Barcelony. Tím, že při letu TAM nenastoupím na let Montreal-Boston, by mi neměl propadnout celý zpáteční let z Bostonu do Barcelony, ne? Díky

0 Citovat

Propadne, pokud je to vše na jedné letence. 

0 Citovat

Potom daj vediet ci ti to vyslo

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Potom daj vediet ci ti to vyslo

Škodolibče. 🤣 

0 Citovat

jj, ty levné letenky způsobují, že létá už opravdu kde kdo:-)

0 Citovat

cali napsal(a):

jj, ty levné letenky způsobují, že létá už opravdu kde kdo:-)


Ale tak Kristýna už má asi něco nalétáno. 😁 https://www.cestolino.cz/magazin...azdi-svet/

0 Citovat

Tak to nevím, zda je to k smíchu nebo k pláči... To může tedy vyzkoušet a pak to popsat v tom svém blogu, třeba to zvedne návštěvnost.

0 Citovat

cali napsal(a):

jj, ty levné letenky způsobují, že létá už opravdu kde kdo:-)


Skor internet. Hlupaci cestovali vzdy, len ako sa hovori, kym nebol internet len tvoja rodina vedela ze si jebnuty :).
0 Citovat

tmx napsal(a):

Propadne, pokud je to vše na jedné letence. 


Jo, je to vše na jedné letence. Tohle to mám taky koupene 😁

0
20 reakcí