TOP 10 nejdelších přímých letů na světě
Jak moc jste ochotni v letadle strávit času? Pro mě je tedy 17 hodin v kuse nepředstavitelných.. ![]()
1. [EK] Dubaj - Panama City za 17h 35m, 13.821 km
2. [QF] Dallas - Sydney za 16h 55m, 13.804 km
3. [SV] Los Angeles - Jeddah za 16h 55m, 13.409 km
4. [DL] Johannesburg - Atlanta za 16h 40m, 13.582 km
5. [EK] Dubaj - Los Angeles za 16h 35m, 13.420 km
6. [EY] Abu Dhabi - Los Angeles za 16h 30m, 13.502 km
7. [EK] Dubaj - Houston za 16h 20m, 13.144 km
8. [AA] Dallas - Hong Kong za 16h 20m, 13.072 km
9. [EY] Abu Dhabi - San Francisco za 16h 15m, 13.128 km
10. [EK] Dubaj - San Francisco za 15h 50m, 13.041 km
ked sa zvladlo busom z Trnavy do Burgasu za 34 hodin (par hodin sme vzdy cakali na hraniciach), tak asi by sa zvladlo aj 17
ale teda radsej uz v business ![]()
moj rekord je zatial 13:45 na DXB-SYD s Emirates... ale radsej by som jazdil len po zemi, keby to bolo casovo unosne ![]()
inak zaujimavostou je, ze ta mapa nie je uplne spravne, pretoze Emirates lietaju na zapad USA (napr Seattle) cez severny pol a nie cez Atlantik (asi je to kratsie)..
Tak můj nejdelší let byl zatím ve směru z Guangzhou do Amsterodamu. Trval 12 hodin a 50 minut a vzhledem k tomu, že jsme s kámošem vyfasovali v A330-200 sedadla uprostřed "čtverky", bylo to už docela dost otravné.
17:35 v podobných podmínkách už musí být brán jako soutěž o "plechovou prdel" ![]()
tak ja som naposledy velke stastie, KBP-DXB-MNL a naspat vsetko bud exit rows, alebo prazdne trojky. Jeden z najhorsich asi letov som mal asi minule z BUD do KUT s Wizzair, ale to najskor kvoli strasnemu casu priletu do KUT a z KUT a teda aj ten Wizzair seatpitch je smutny.
Realizoval jsem pár letů z těchto stránek a mám následující zkušenosti:
Madrid - Johannesburg
sedačka v pohodě, ale bohužel přede mnou seděla Češka s přítelem a slečna asi nepochopila jak to sezení vlastně funguje a pořád si strkala nohy pod vlastní sedačku, kde byl můj prostor pro nohy a v jednom kuse mě okopávala. Druhá varianta je, že jsem to nepochopil já a nedoprovodil jí na toalety.
Kanton - Paříž
Sedačky uprostřed a vedle mě 2 Čeští homosexuálové kteří se zjevně vraceli celí rozjaření ze svatební cesty. Zlobili skoro celý let - nakonec je odchytla při přestupu security, protože měli poschovávané plechovky s pivem v příručním báglu. Už na letišti jiná hlučná partička Čechů s Vietnamskými klobouky soutěžila v disciplíně kdo se kolikrát stihne před odletem vyčůrat. V letadle (AF) se mě ptala letuška, kde se tam tolik Čechů bere.
HKG - LHR, BA A380 lower deck, 9646km, 13:20h (plus 2h cakania na pushback).
Zabudli sme sa s priatelkou checknut online. Po prichode na prepazku nam slecna oznamila, ze v lietadle uz nie su dve volne miesta v economy pri sebe. Narobil som mensi bordel, dal si zavolat supervizora, a po stvrthodinke sme obchytili premiove miesta za zachodmi s nadhernym legroomom, samozrejme zdarma (standardny priplatok 50GBP/let)
aj zabudlivost a blbost moze byt raz za cas stastim ![]()
Z hornych vymenovanych by som si vybral DXB - SFO/LAX kvoli letu polarnou cestou.
17 hodin v letadle je maras, to fakt jedině vleže v Businessu, což se mě tak nějak netýká, pokud to nebude v nějakém erroru. To si spíš dělám zálusk na nejkratší komerční let na světě. ![]()
pisem "mensi" bordel. drobne odtiene su dolezite, doporucujem vsimat si.
slecna bola trainee, tzn vsetko trvalo dlho, a bola od zaciatku trochu ostrejsia a menej prijemna, nez je v tejto pozicii bezne - a to ja nemam rad a nevaham to eskalovat. privolanie supervizorky bol dalsi krok a my sme dostali pekne miesta, odhadujem zcasti kvoli zdrzaniu u trainee slecny, a zcasti kvoli tomu, ze tie miesta boli volne - akurat slecna ich nebola ochotna dat len tak. btw supervizorka bola velmi prijemna a bola radost s nou komunikovat slusne a s usmevom.
a ano, hura, blbost sa pre zmenu vyplatila, treba to rozmazavat? ![]()
Nejdelší let mám teď před sebou- SIN-LHR: 13:55 min.a jsem teda zvědavá jak to dám, protože na těch dlouhých letech nemám problémy, jako většina lidí, s oteklýma nohama, ale s očima. I když se snažím prokapávat, vypadám jako angorák a trpím ![]()
Můj nejdelší let byl DBX - PER - cca 13hodin.
Tedkon se chystám Sydney - London, tenhle let je psaný na 23 hodin, je tam technical stop v SIN na hodinu a půl na refuel. Sem zvědav jak to přežiju, letím s BA.
Sent from my iPhone using Tapatalk
HKG - LHR 13:15 a bylo to snesitelnější než jsem čekal a to jsem knížku měl již přečtenou z letu AKL - BNE 3:50 a BNE - HKG 9:00
Po této zkušenosti by mě 17 hodin asi nevadilo a byl by to pěkný zářez, teď už jen aby se tu objevila zajímavá cena ![]()
Moje čtyři nejdelší a čtyři nejkratší lety jsou tyto:
Nejdelší CDG(Paříž)-MEX(Mexiko City) 9220Km
MEX(Mexiko City)- MAD (Madrid)9070km
MUC(Mnichov)-MRU(Mauritius)-8912Km
PRG (Praha)- ICN (Soul)- 8246 Km
Nejkratší Belize City (Philip S.W.Goldson) - Belize City (TZA)- 12km
Caye Caulker(CUK)- Belize City (TZA)- 50Km
Belize City (TZA)-Dangriga (DGA)- 60Km
Gran Canaria(LPA)-Tenerife Norte(TFN)-112km
Většina dlouhých letů byla naštěstí v C, nejdelší let v ekonomické byl MUC-MRU, no obecně lety nad 6hodin v economy se sice přežít dají, ale moc velký požitek mi to nepřináší, možná ještě při letu na dovolenou, kdy se člověk těší...
17hodin je masakr....
letěl jsem několik letů v "Y" okolo 12 hodin (nejdelší Seoul - Auckland 9630 km) a žádný velký zážitek to ve mě nenechalo
nejhorší je že si člověk dá první jídlo vypije kávu....podívá se na monitor a tam svítí do cíle nějakých deset hodin ..
na druhou stranu pořád lepší třeba těch 17 hodin v kuse než to letět s dvouma přestupama!
No myslím, že málokdo má zkušenost jako já z dlouhého letu - před pár lety jsem letěl KUL (Kuala Lumpur) - STN (London/Stansted), 10.549 km, 14 hodin, ale hlavně - bylo to s Air Asia X, A340... takže komfort nula nula nic, žádný IFE, žádné obrazovky, jídlo a pití pouze placené, místa k sezení jen nepatrně víc než v běžných lowcostech...
2borshop: Tenkrát jsem s Air Asia ještě neměl možnost letět, ale o té trase vím - na kolik to tenkrát vyšlo? Jinak to ale musel být dost dobrý opruz ![]()
tak ako to tak citam,tak si to uzivate taky ![]()
zatial mam rekord 13.5hod (Doha-Melbourne, economy, B777 Qatar, 12tis km), za 3mes. to poletim znova ale aspon spatky uz to bude v "C"
caka ma LHR-SIN-SYD s British (v Singapuru iba palivovy stop, ukazuje to duration 21:30) tak mam obavy,ze po 15hod budem mat sebevrazedne sklony...
C znamena business class, Y znamena economy.
Zatim mam nejdelsi otocku s BA do HKG na horni palube A380 (ale v economy), ale horni economy bych prirovnal spise k Y+
protoze dole je to masakr. Tu PTY bych klidne dal, zaklad uspechu by byl aisle seat a stesti na spolucestujiciho.
Taková speciální otázka: nevíte, jestli je někde nějaká veřejná statistika vytížení letu? Napr: BA16 průměrná vytíženost letadla 70% kapacity....
Sent from my iPhone using Tapatalk