Zdravim chci se zeptat.. kupoval jsem letenky u letusky cena za dve letenky 25,5 tisic a nastala situace kdy jsem nucen bohuzel zmenit jmeno... nejake pojisteni storna atd nemam zaplacene. kdyz jsem volal na letusku rekli at jim poslu mail s letenkama a zkusi se poptat tak jsem to udelal a za 5 minut mi odepsali ze to neni mozne a ze nikdy nic takoveho nevideli aby se dalo zmenit jmeno na jedne z letenek ani za poplatek... odlet za 2 mesice letenky koupeny pred 4 mesicema... muze mi nekdo poradit jak postupovat nebo co vubec se da delat? predem mockrat dekuji .

Změny v letenkách

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

16 reakcí

Zdravim chci se zeptat.. kupoval jsem letenky u letusky cena za dve letenky 25,5 tisic a nastala situace kdy jsem nucen bohuzel zmenit jmeno... nejake pojisteni storna atd nemam zaplacene. kdyz jsem volal na letusku rekli at jim poslu mail s letenkama a zkusi se poptat tak jsem to udelal a za 5 minut mi odepsali ze to neni mozne a ze nikdy nic takoveho nevideli aby se dalo zmenit jmeno na jedne z letenek ani za poplatek... odlet za 2 mesice letenky koupeny pred 4 mesicema... muze mi nekdo poradit jak postupovat nebo co vubec se da delat? predem mockrat dekuji

0

Ahoj, bohužel v 99% nelze změna jména provést. Spíš bych se zeptal na možnost storna, mohli by ti poměrnou část vrátit.

0 Citovat

Zdravim,
rad bych se pozeptal, jak caste jsou zmeny v jiz vystavenych letenkach? Koupil jsem akcni Japonsko na cerven a tento tyden prisly uz dve zmeny. Prvni byla posunuti odletu z Prahy o 15minut, takze v klidu. Nicmene druha zmena je posun letu IST->PRG o 2:40 (podle me tedy na dalsi let), tzn misto prestupu 3:10 to je uz 5:50 a to mi prijde jako podstany rozdil. Samosebou se to da zvladnout, spis me zajima, jestli se mam bat jeste dalsich zmen? Hlavne na trase IST->NRT->IST by mohly byt zmeny neprijemne, pomalu uz bych rezervoval ubytovani, at to nesoupnou treba o den :-/

Dekuju.

0 Citovat

časté,řekl bych velmi časté....když to zprůměruju tak zhruba 60-70% mých letů doznalo změn a některé ne jednou - i když se tedy ve více jak polovině jednalo o časové posuny řádově několika minut
razantní změny pamatuji snad dvě - jednou posun o den a jedno úplné zrušení

0 Citovat

Pred chvili prisel email, ze cas odletu z IST posouvaji zpatky... Je to muj prvni delsi let s prestupem a nestacim se divit. Snad to jiz nebudou menit.

0 Citovat

Já jsem snad vždycky měla jenom opravdu malé rozdíly v rámci nějaký desetiminutovek, každopádně v případě chybovky do NYC, kterou vystavovalo norské Wideroe, mi tam změnili let o trochu víc a následkem toho jsem měla fakt až moc krátký přestup v Kanadě. Napsala jsem jim maila v pozdních večerních hodinách, že se trochu obávám nedostatku času na přestup, no a ráno už jsem měla novou letenku - celý přestup v Kanadě mi zrušili a místo 3 letů se dvěma přestupy mě přebookli na 2 lety s 1 přestupem, takže paráda. Ačkoli chápu, že ne všichni pracují tak ochotně a pilně jako Norové, i tak bych tam zkusila napsat, třeba se poštěstí a přehodí tě na více vyhovující let. A když ne, máš skvělých 6 hodin v Istanbulu, aspoň si můžeš užít město, byť jen na krátkou chvilku.
EDIT: No vidíš, tak to máš bez problémů.

0 Citovat

ja teda jsem u letebek ktere jsou koupene par mesicu dopredu vzdy zazil nejakou zmenu casu - i kdyz jsou to vetsinou jen 5 - 10 minutove

0 Citovat

Pokud se časy na letenkách změní o více než 5 hodin, určitě můžete vyjednávat s prodejcem (leteckou společností) o změně nebo plné refundaci. Mně se teď podařilo, díky větší změně ze strany aerolinky, vyjednat odlet v jiný den a v ještě lepší časy. Obecně je pak možnost hýbat s letenkou plus mínus týden, je možné, že některé aerolinky dovolí i zásadnější změnu.

0 Citovat

Nám teď nabídli čas na přestup v Istanbulu (Ataturk) 2 hodiny. Myslíte, že je to dostatečné?

0 Citovat

My kupovali letenky tady na cestujlevne na Bali.
Praha > Paříž > Shanghaj > Denpasar, z prahy to je AF a pak china eastern tuším a před par dny psala paní z SA že čas odletu z Shanghaje se zmenil a je o nekolik hodin dříve... takže bud málo času na prestup nebo jiny let do Shanghaje. Zvolili jsme jiny let i když jsme přišly o let A380 ale nechteli jsme riskovat 40 minut prestup.
Zatím první zmena a snad poslední smiley

0 Citovat

Zrovna resim podobnou situaci, kamarad koupil akcni letenky na Rijen do Japonska s Turkish airlines pro vice lidi, ale jeden nemuze letet. Zkusim jim napsat, ale chtel jsem se zeptat tady jestli nevite jestli ta moznost vubec je, ze bych s nejakymi poplatky (nizkonakladovky je maji) zmenil jemeno na letence na svoje... Budu rad za kazdou radu. Predem diky

0 Citovat

U klasických dopravců změna jména nelze - musí se letenka zrušit a vystavit (= zaplatit) nová. Změnu jména povolují jen low-cost.

0 Citovat

Ahoj Dave, diky moc za odpoved i kdyz ne moc pozitivni pro me a ani pro kamarada, ale co se da delat.

0 Citovat

Změnu jména umožňují i některé věrnostní programy aerolinek pro firmy, ale to asi v tomto případě použitelné nebude.

0 Citovat

Ahoj,
taky mám dotaz ke změně v letence.
V únoru jsme si koupili letenky v akci "Letenky (nejen) do letní Kalifornie z Vídně". Vše proběhlo v pořádku, byly nám vystaveny e-tickety. Před týdnem se ozvali ze Student Agency, že je změna (posunutý let při cestě domů asi o 5 minut, což jsme akceptovali). Dnes se ozvali znovu, že je další změna a ten posunutý let bude operován jinou leteckou společností. To nám taky nevadí. Nicméně kontaktní osoba z SA nám napsala, že nové e-tickety pošlou až cca 2 týdny před odletem (letíme 22. 6.). Je to standardní postup? Mě to přijde zvláštní - že rovnou neposlali opravený e-ticket s aktuálně zanesenými změnami a budeme čekat ještě víc jak měsíc na tu správnou letenku.
Díky za radu.

0 Citovat

Ahoj,

chceme letět do Gruzie a zjistil jsem, že mi končí platnost pasu. Nejsu si úplně 100% jistej, jestli mě tam pustí na občanku, nicméně při bookování letenky musím uvést číslo cestovního dokladu. Chci se zeptat, jestli nevíte, zda je do Gruzie možnost vycestovat jen na občanku a taky jestli je u Wizzairu možnost změnit údaje cestovního dokladu poté, co bookneme letenky. Díky.

P.S. Volali jsme na infolinku Wizzairu a bylo nám řečeno, že pas v době bookování letenek musí být již minimálně 3 měsíce platný. Víte o tom někdo něco nebo to ten člověk na druhé straně telefonu svou lámanou češtinou popletl?

0 Citovat

A pokud jsem spletl pouze v pasu Katerina a na letence mam Katka je to pres Expedii a letim s China eastern myslite ze ji vezmou? Nebo ze by drobnou zmenu mohli povolit?

0
16 reakcí