Už druhý rok mě zajímá, jestli se reálně dá jet na lyže a přitom použít letadlo jako dopravní prostředek. Lokalita je nám jedno, jezdíme každý rok na jaře AUTEM v cca 6 lidech na 4 dny do alp a mne napadlo, že letadlem by to taky bylo zajímavé, ale ztroskotalo to na tom, že pak není člověk flexibilní s přejezdama (ubytko, sjezdovky, transfery...) a hlavně cena letenky je jen poměrná část vzhledem k ceně, kterou musím zaplatit za sport. vybavení a batožinu. A taky časově by to nebylo žádné terno, když jsme z Ostravy. Jediné co bych tak viděl jako reálný adventure a cenový nepropadák je nějáká letenka dejme tomu katowice>Malaga a tam mít hotel přímo pod sjezdovkou v Siera nevada ... Tudiž mi pořád vychází, že se to vůbec neoplatí. Nebo máte někdo jiný postřeh nebo zkušenost ? Rád bych ji kdyžtak navrhl a zkusil využít. .

Lyžovat Letadlem?

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Už druhý rok mě zajímá, jestli se reálně dá jet na lyže a přitom použít letadlo jako dopravní prostředek.

Lokalita je nám jedno, jezdíme každý rok na jaře AUTEM v cca 6 lidech na 4 dny do alp a mne napadlo, že letadlem by to taky bylo zajímavé, ale ztroskotalo to na tom, že pak není člověk flexibilní s přejezdama (ubytko, sjezdovky, transfery...) a hlavně cena letenky je jen poměrná část vzhledem k ceně, kterou musím zaplatit za sport. vybavení a batožinu. A taky časově by to nebylo žádné terno, když jsme z Ostravy.

Jediné co bych tak viděl jako reálný adventure a cenový nepropadák je nějáká letenka dejme tomu katowice>Malaga a tam mít hotel přímo pod sjezdovkou v Siera nevada ...

Tudiž mi pořád vychází, že se to vůbec neoplatí. Nebo máte někdo jiný postřeh nebo zkušenost ? Rád bych ji kdyžtak navrhl a zkusil využít.

0

Samozřejmě, že se dá na lyže letecky, záleží, kam chceš. Nabízí se třeba Pyreneje, Bansko, Ázerbajdžán, ale taky třeba Val di Sole, které je dobře dostupné z Bergama, nebo Švýcarsko (Curych, Ženeva) s návazností na vlaky... možností je spousta.

0 Citovat

Možností je spousta, také jsem o tom uvažoval, ale v reálu jezdím vždy autem, protože je to po všech stránkách praktičtější a i levnější (vozím lyže, snowboard, boty, přilbu, oblečení..... ). Rychlejší to o moc nebude, protože ta malá letiště v Alpách jsou jen pro malá letadla a z velkých letišť je potřeba stejně dojet autem/vlakem. Myslím že to má smysl jen do vzdálenějších středisek, zejména mimo Evropu, a vybavení si půjčit na místě.

0
2 reakce