Ahoj cestovatelé, Na jaře jsme si díky tomuto portálu koupili letenky na Palau, ale teď v létě bychom se chtěli narychlo vzít, tzn. přítelkyni by se změnilo příjmení a letěli bychom až cca 4 měsíce po svatbě. Let je s China Airlines a změna jména tam není možná. Nevíte, zda se i po takové době dá letět na starý pas (nevyznačí jej matrika do systému jako neplatný?), nebo zda lze letět s novým pasem a např. kopií oddacího listu? Jsou nějaké možnosti? Díky moc!  .

Změna příjmení po svatbě

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Kromě změn dokladů nám přibyl očkovací certifikát, neboli Tečka.

Ví už nějaká dáma (nebo její novomanžel), jak to s ní je? Změní se v ní automaticky ženám po svatbě jméno, nebo až po nějakém novém spárování aplikace s ocko.uzis (jako se dělalo při prvním spuštění)? A pokud automaticky, je to navázané na registr obyvatel, nebo na nahlášení jména zdravotní pojišťovně? 

0 Citovat

Osobně bych doporučil osobu z aplikace odebrat a pak zase přidat. Obávám se totiž, že automatická aktualizace již přidaných osob fungovat nebude.

0 Citovat

Ahoj, v červnu jsem se vdavala. Automaticky se mě to změnilo v tecce a zdravotní pojišťovně taky nic nehlasite, automaticky je oboje propojené s registrem obyvatel , takže jak matrika změnila , hned mě od pojišťovny přišla nova kartička . Martina 

0 Citovat

Díky!

Náš problém je opačný a to cestování na starý pas po svatbě, kde by se nemuselo líbit, že očkování je na nové jméno a pas na staré. Ale tak předpokládám, že aplikace není nutná a pokud se dnes stáhne z ocko.uzis pdfko s certifikátem a vytiskne, je to plnohodnotná náhrada aplikace a u papíru se jméno opravdu nezmění. :) 

0 Citovat

To je určitě lepší . Měla  jsem uloženy certifikat na své staré příjmení a teď jsme se vrátili z Turecka, kde jsem byla na starý pas a s vytistenym certifikátem se starým příjmením . V papírové podobě je to naopak rychlejší i pro ne . Jen pozor, prijezdovy formulář do ČR je propojen z registrem obyvatel a tam vám to dovolí jen uz nove příjmení . 

0 Citovat

Ahoj, rozsirim tému o otázku k Wizzair členstvu - aktualne mam členstvo do decembra 2022. V októbri 2022 sa budem vydávať. Rada by som si ešte s platným členstvom kúpila letenky na február 2023. Neviete, či je spoplatnená u Wizz aj takáto zmena? Resp.daju sa zmeniť údaje v konte Wizz?

Letieť so starým pasom nechcem,mam obavu,že by to nevyšlo 😀 

Ďakujem. 

0