Zdravím, má někdo, prosím, zkušenost s cestováním se psem přes oceán? Lodí je to pravděpodobně dost drahý a složitý...takže nezbývá nic, než letět. Může mi někdo ze zkušenosti popsat proces cestování se psem v letadle? (neřeším potřebný podmínky pro vycestování, jen tu záležitost odbavení, cesty, znovuzískání vystresovanýho psa...). Uspávají je? Můžu se za ním v průběhu letu dostat? Když potřebují "vyvenčit", to si jako musí nadělat do klece? Díky za info těm, kdo info mají a díky za ticho těm, co mají pouze nemístný připomínky  .

Letadlem se psem

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

19 reakcí

Zdravím,
má někdo, prosím, zkušenost s cestováním se psem přes oceán? Lodí je to pravděpodobně dost drahý a složitý...takže nezbývá nic, než letět. Může mi někdo ze zkušenosti popsat proces cestování se psem v letadle? (neřeším potřebný podmínky pro vycestování, jen tu záležitost odbavení, cesty, znovuzískání vystresovanýho psa...). Uspávají je? Můžu se za ním v průběhu letu dostat? Když potřebují "vyvenčit", to si jako musí nadělat do klece?
Díky za info těm, kdo info mají a díky za ticho těm, co mají pouze nemístný připomínky smiley

0

a co VLAK A PES smiley
toto je zaujimavy clanok:
http://www.smithsonianmag.com/travel/is ... 33/?no-ist
ale velmi nepotesi - sem tam sa stane ze to milacik neprezije.
Hlavne zalezi aky velky je ten pes, ak je to nejaky maly rodent typu yorkshire/civava, tak ten moze ist s tebou na palubu. Ale ak je to nieco vacsie, tak jedine do podpalubia. A tam to uz nie je pasazier, ale batozina.

0 Citovat

Přesně tak, na palubu si můžeš vzít psa, který se vejde do přepravky, která se vejde pod sedačku před tebou - tzn pouze mini psi. Jinak jak psal tonic, jde do nákladového prostoru. Z čehož plyne, že samozřejmě za ním nemůžeš a musíš doufat, že to zvládne. Obecně pokud se nestěhuješ přes oceán natrvalo a není to mini pes, tak bych do toho převozu psa rozhodně nešel.

0 Citovat

Vlakem se do Jižní Ameriky blbě pojede smiley
Pes je to velkej, není to boxer (kvůli respiračním potížím je neberou) ani to tzv. "bojový plemeno" (který neexistuje...), je mladá a zdravá....
Chceme jet na delší dobu, proto řeším, jak ji s náma přepravit, ale zároveň ji co nejmíň stresovat. Nejradši bych ji nechala na let uspat, ale jsem dost vysazená proti lékům a chemii obecně :-/

0 Citovat

etse dalsia vec je karantena, neviem kam letis, ale kludne sa moze stat ze po prilete ho par dni/mozno aj tyzdnov neuvidis

0 Citovat

Můj čas strávený na cestách nechtě na mně smiley Karantény a přesuny po Jižní Americe taktéž....španělsky mluvím, takže tyto věci si pořeším. Někdo s konkrétním zážitkem s cestováním se psem na delší vzdálenosti? Díky

0 Citovat

Ja bych to videl pred odletem na spenat & karlovarsky knedlicek a pejsek ala bazant smiley

Muj kamarad dostal nabidku odjet do Kuala Lumpur na 2 roky za praci a ztroskotalo to na tom, ze nebyli schopni odvezt psa (retrivr) - jeho zena bez nej nechtela odjet (a dodneska si to vycita smiley) - cena za ockovani & papiry byla pres 20k czk - a to jenom za cestu do jedne zeme..

0 Citovat

Ne, nemám páru, co to obnáší...proto jsem se ptala zkušenějsích cestovatelů-pejskařů. Mám však páru o mým psovi a o sobě, tak nechápu tady ty kecy, že mám starost jen sama o sebe a podobně, když o nás nic nevíte. Nazdar!

0 Citovat

Psa můžeš nechat utratit, nebo prodat na pokusy - bude to pro něj lepší.
Na cestu si kup plyšového když už ho musíš mít a můžeš si s ním v letadle podložit hlavu.

0 Citovat

Vendulinko - nemusíš se rozčilovat, v podstatě mají všichni pravdu. Nepřidám osobní zážitek, ale blízké kamarádky. Potřebovala přesunout psa - labradora - do USA, neb zjistila, že už je víc tam než tady. Jenom to vyprávění cesty bylo hrozný, co musel zažít chudák pes, těžko představit - a pro tvou informaci byl utlumený, jinak to ta zvěř prostě není schopná dát. Přesto tak vystresovanýho a vyděšenýho psa už by nikdy zažít nechtěla a zpátky do Čech už ho rozhodně nepoveze - v zavazadlovém prostoru je to prostě zavazadlo, ač je to klec se psem, klec si musíš pořídit a vztahují se na to dost přísné podmínky/omezení.
Takže: pokud tam chceš zůstat navždy, smiř se s tím, že ho vystresuješ a dobrý, pokud máš cestovatelský choutky být někde na pár měsíců/půl roku/ rok - vykašli se na to a nech ho doma rodičům.

0 Citovat

Jsou lidi co se převozy zvířat věnují na full time a zařídí celní a veterinární formality atp, psi od nás lítají z USA a do USA atp. a žádný stres nezažívají a nepotřebují ani prášky. Obecně se to řeší přímým letem. Např. Vy letíte z Prahy, ale se psem jede borec do Frankfurtu, je tam s ním dokud ho nenaloží a letí přímo.
Kupodivu je drtivá většina zvířat naprosto OK a žádné stresy se nekonají smiley
Viděl jsem to mockrát tak jsem si to dovolil napsat, i když jsem slyšel už několik hate komentů k převozu psa letadlem, je to pro ně úplně stejný jako jet autem smiley

jinak v průbehu letu se k němu opravdu nedostaneš. On opravdu není moc důvod tam chodit, byl by ve stresu spíš z toho, že tě viděl a zase si odešel, kdyby to šlo.

0 Citovat

Ahoj, já mám kokrétní zážitky a zkušenosti s cestováním se psem po Jižní Americe. Zde jen zmíním, že pro psa je dlouhé cestování opravdu dost náročné. Jak zde někdo již zmiňoval, většina letů nejede přímo a o to je to náročnější, pes musí být zavřený po celou dobu v přepravce (na většině letišť i během přestupu). I s těmi nejlepšími spojeními to dělá přes 10 h. Většinou také musíš koupit dražší letenku, která má to spojení co nejvhodnější. Já jsem začínala cestu po Jižní Americe se psem v Uruguayi, a již skoro 9 měsíců cestuji po všech zemích Jižní Ameriky. Můžu se podělit o jakoukoliv radu - letenky, letiště, přepravky, cestování a formality pro jednotlivé země v JA atd. Napiš do zpráv na fcb (www.facebook.com/expediceKTP) nebo na email ducheckovalada@seznam.cz Ráda ti cokoliv poradím/pomůžu, já jsem před rokem byla dost vytížená hledáním všech informací potřebných k takovéto cestě. Měj se. Lada

0 Citovat

Jestli máš to zvíře ráda a záleží ti na něm, tak ho nechej doma.

Další věc je, proč se to vyptávas a pak se vztekas, když máš negativní odpovědi


Sent from my iPhone using Tapatalk

0 Citovat

to mas tak ako s malymi detmi... akcne mamicky cestuju s novorodencami pomaly s pupocnou snurou do Juznej Ameriky cez 10 prestupov (ved ked kupovali letenky este nevedeli ze su tehotni, tak co im to pokazi vylet), ale ked sa ich opytas, ci daju dieta ockovat, tak ti vysvetlia, ze tym svinstvam vo vakcinach neveria a dieta si pohlavie vyberie v dospelosti smiley Hlavne ze sa na forach povzbudzuju ake je to super cestovat s babatkami, vsak aspon si zvyknu na vsetky virusy a bakterie po celom svete. A nie je nic lepsie pre imunitu ako 10 hodinovy jetlag.
Tak isto mi to pride aj s domacimi milacikmi. Vsak aspon budu pekne fotky na instagrame ked psik vyslape na Makcu Pikcu. Ako je sanca ze cestu neprezije, alebo sa bude aspon pomocovat kedykolvek zacuje hluk lietadla, ale predsa nepokazi vylet.

0 Citovat

Já nějak přestávám chápat, že mají někteří potřebu vyjadřovat se i tam, kde je jasně položený dotaz s žádostí o vyjádření jen těch, kteří mají zkušenost či info. Neboli zkušenosti nemáte a jen tlacháte. Nejsem zastáncem toho, tahat batolata nebo psy "zbytečně" přes půl světa na 14ti denní dovču, na druhou stranu je na odpovědnosti každého plnoletého soudruha, jak se zachová. Pokud vezmu v potaz tento konkrétní případ - je nějaký zásadní rozdíl v tom, když třeba letí záchranáři přes půl světa na měsíc zachraňovat se psem, oproti tomu, když někdo jede na např. 6-12 měsíců do zahraničí? Je stres z letu záchranářského psa nějak menší, než obyčejného? Nebo je snad nějaká typicky zachránářská rasa, která nemá z létání stres?
To samé u dětí. Dětský pláč nebo řev dokáže být velmi pronikavý a otravný. Stejně tak je kvantum lidí, kteří chrápou. Měl by teda každý, kdo chrápe, přestat létat,případně zůstat pouze v bdělém stavu, aby neobtěžoval ostatní? Letěl jsem z KUL do Londýna a o několik řad opodál seděl maník, který 8 hodin v kuse popotahoval. Taky paráda. Určitě jsem proti bezohlednosti a bezdůvodnému obtěžování okolí hlukem, zápachem nebo čímkoliv jiným, ale zároveň by mohlo být trochu méně rýpání a víc tolerance.

0 Citovat

aby som ja este prispel a len stale "nehejtoval" tak tu je pekna debata o tom:
http://www.dogforum.sk/viewtopic.php?f=16&t=9595

Ale moze sa stat aj taketo nieco, nastastie so stastnym koncom:
http://www.psisvet.sk/index.php/spravod ... a-do-irska

0 Citovat

este zase karantena moze cakat aj po prilete z Juznej Ameriky nie? Ako pozeram tak ani jedna juhoamericka krajina nie je bez "rabies-free" (Argentina a Chile su rabies-controlled, inak vsetky riziko besnoty predstavuju), takze je asi tiez pravdepodobnost takehoto scenara.

0 Citovat

Jinak teda ještě přímá zkušenost, shodou okolností jsem se těď vrátil z oběda s kamarádem, kterej se stěhoval několik let zpět z USA do ČR a brali sebou 2 psy (Jack Russell), vzpomněl jsem si na tuhle diskuzi a ptal jsem se ho na tu cestu. Tak i tenhle malej pes musel do zavazadlového prostoru, dali jim nějaký přírodní kapky na oblbnutí, letěli s přestupem a říkal mi, že pro psy to bylo hodně velký trauma a už by nikdy neopakoval - když ho budu citovat, tak pokud nemáš jinou možnost a stěhuješ se, tak ano, ale cestovat takto se psem v podpalubí je úplná blbost.

0 Citovat

hned som si spomenul na tento thread smiley
http://ekonomika.sme.sk/c/20272309/brat ... ml?ref=trz

0 Citovat

:D :D

NejKufry prešli na sofistikovanejšiu formu reklamy (pozrite si aj ďalšie príspevky od turojan...)


To čo je za pofidérna firmička, NejKufry, že nemajú ani na kúpu normálnej reklamy a musia takto plevelit v diskusiách?


(ja by som tieto reklamné nicky bez milosti mazal)

0
19 reakcí