Ahoj, dočetl jsem se, že je do Egypta zakázán dovoz alkoholu. Do této země by se jako prevence proti průjmu hodila slivovice. Má někdo zkušenosti s kontrolou dovozu alkoholu případně i postihy?  .

Egypt a slivovice

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

2 reakce

Ahoj, dočetl jsem se, že je do Egypta zakázán dovoz alkoholu. Do této země by se jako prevence proti průjmu hodila slivovice. Má někdo zkušenosti s kontrolou dovozu alkoholu případně i postihy?

0

Já jsem s tím neměl nikdy problém. Ani nikoho neznám, že by kdy kdo měl. S ohledem na to, že se v Egyptě alkohol normálně prodává v dutyfree shopech i vybraných místních obchodech bych to vůbec neřešil. Pokud más přece jen strach, tak to dej do kufru do petky od vody.

Jinak tedy vnitřní desinfekční účinky slivovice, resp. alkoholu jsou mýtus, ale stejně si ji taky vozím. Placebo efekt :-)

0 Citovat

Nikdy jsme s tím problém neměli. Vozíme si něco takového pokaždé, ani ne tak ze zdravotních důvodů, ale protože jsme si zvykli posedět někde sami a dát si v klidu drink nějakého západního alkoholu :-)

Jen jsme se naučili vozit to v PETkách kvůli možnému rozbití. Metaxa 5 i 7, Grants, Tullamore, Jameson atd. se prodávají v 0,5L PET, což je na cesty ideální.

0
2 reakce