Ahoj,znami leteli z Katowic na Larnaku. Posloupnost udalosti:- letadlo z liverppoolu ktere melo letet dale na larnacu priletelo pozde- vsechny nalozili, nasledne zase vylozili a vymenili letadlo- vysadili nekoho o kom prohlasili ze je opily- prileteli na larnacu se zpozdenim v 21:20 (scheduled arrival 17:10) https://www.airportia.com/flight...017-08-10/ Arrival: 10 Aug, 2017 Scheduled: 17:10 Actual: 21:20Wizz tvrdi ze zpozdeni je jen 3h 29minA ted po claimu Wizz tvrdi ze duvodem zpozdeni byl birdstrike (nerika kde a kdy), prochazel jsem avherald a nic jsem na 10. srpna nenasel.Napady jak postupovat dale? Takle muze kazda aerolinka rict ze to byl bird strike a cestujici ma utrum :D .

Wizzair - kompenzace

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

Ahoj,

znami leteli z Katowic na Larnaku. Posloupnost udalosti:

- letadlo z liverppoolu ktere melo letet dale na larnacu priletelo pozde

- vsechny nalozili, nasledne zase vylozili a vymenili letadlo

- vysadili nekoho o kom prohlasili ze je opily

- prileteli na larnacu se zpozdenim v 21:20 (scheduled arrival 17:10)

https://www.airportia.com/flight...017-08-10/

Arrival: 10 Aug, 2017 Scheduled: 17:10 Actual: 21:20

Wizz tvrdi ze zpozdeni je jen 3h 29min

A ted po claimu Wizz tvrdi ze duvodem zpozdeni byl birdstrike (nerika kde a kdy), prochazel jsem avherald a nic jsem na 10. srpna nenasel.

Napady jak postupovat dale? Takle muze kazda aerolinka rict ze to byl bird strike a cestujici ma utrum :D

0

Podle všeho je nárok na kompenzaci oprávněný, 400 €. Nemohou se vymlouvat na bird strike, když známé posadili do letadla, které mělo být údajně poškozené.

Myslím, že z Wizzu nevytáhnete nic, nezbývá, než se obrátit na http://www.ulc.gov.pl/pl/prawa-p...nie-skargi nebo na vymáhače.

0 Citovat

Dnešní let Wizzair Viden -Malaga priletel sice včas , tj ve 20 hod., avšak letadlo bylo odstaveno na plose, zadna vykladka, schody apod. Kapitan info security problem. Takto ubehla hodina, nasledne vsichni cestujici odvezeni pod dohledem policie do uzavřených prostor a dalsi cekani 2 hodiny pod dohledem policie. Nakonec pes a hledání drog.  Tzn. Zpoždění temer 3 hod. bez info. Je možna nahrada ?

0 Citovat

Těžko, security problem je bez možnosti ovlivnění aerolinkou, tudíž kompenzace se na toto nevztahuje.

0 Citovat

Dik za rychlé info a mejte příjemný podzimni den

0 Citovat

Majka napsal(a):

Dik za rychlé info a mejte příjemný podzimni den


Len pre zaujímavosť, našli teda nakoniec nejaké drogy alebo niečo? :)

0 Citovat

Nic, v pohodě. Vyvedli akorát kapitána, no trošku se motal a měl rozšířené zornice.  Jinak cajk.

0 Citovat

Od počátku bez infa, vse tajne. V prirucacich nic nezabavili, odvavena zavazadla nebyla vydana dalsi hodinu, zdali vydali vsechna jiz nevime. Meli jsme pouze na palube.

0 Citovat

cali napsal(a):

Nic, v pohodě. Vyvedli akorát kapitána, no trošku se motal a měl rozšířené zornice.  Jinak cajk.

Tak keď s tom stave dokázal v pohode pristáť tak je to samozrejme cajk :)

0 Citovat

dobré miesto na sledovanie lietadiel ledovanie lietadiel

0 Citovat

Arrivals Stansted

0 Citovat

Ahoj, mel jsem letenku na 17.8. BCN-VIE s WizzAir a vcera, tzn. 5 dni pred odletem, mi prisel e-mail se zmenou na 16.8. Odmitnuto a bez problemu zazadano nejprve o 120% credit a nasledne o 100% refund, nicmene nemam nahodou narok i na €250 kompenzaci?

0 Citovat

Rekl bych ze ne. 😃 #korona

To by si lidi, co točili kredity na wizzairu a rusili jim to z hodiny na hodinu, přišli na docela slušný peníze 😃

0 Citovat

diky za reakci. poslal jsem jim claim a dam vedet - argumentaci covidem bych chapal napr. kdyby se nesmelo mezi dvema zememi cestovat  a zrusili vse, ne ale ze proste nemaj lidi tak zrusi let v pondeli ale normalne dal litaj predtim i potom...


podle me je muj nazor celkem jednoznacne podporen interpretaci narizeni evr. komise https://ec.europa.eu/transport/s...201830.pdf, sekce 3.4. 

0 Citovat

Určitě pak dej vědět jak si dopadla! Také mi změnili nekolik letů, které přímo s covid restrikcemi nesouvisí, ale v rámci "probíhající celosvětové pandemie" jakožto hlavního důvodu/výmluvy jsem o kompenzaci ani nežádal (už si pomalu zvykám na možnosti bezplatného rušení ubytek a nákupu zbytku věcí na poslední chvili) 

0 Citovat

U Wizzairu je ještě jeden problém - zpoplatňuje neúspěšné žádosti.

0 Citovat

jak jako zpoplatnuje? poslou mi fakturu?

0 Citovat

Zadal jsem taky o kompenzaci v cervnu, zruseny let 7 dni pred odletem. Do druheho dne prisla odpoved ze Covid a proto nic nebude :)

Zadny poplatek nebyl . To se uplatnuje jen pokud zadas pres nejakou agenturu, mam pocit.

0 Citovat

takze: muj claim dle ocekavani zamitnut s odvolanim na 'unexpected / extraordinary circumstances', blizsi vysvetleni odmitli poskytnout s odvolanim na 'business secrets'. poslal jsem claim pres mistne prislusny tzn. spanelsky urad pro civlni letectvi, uvidime...

0 Citovat

tak po pul roce dobra zprava pro vsechny, kdo si nenechaji pod univerzalnim zaklinadlem 'covid' kadit od vykutalenych aerolinek na hlavu... 'the airline has decided to award the compensation as foreseen under article 7 of Regulation (EC) No. 261/2004 in the amount of €500 ,-  (€250,- each person).' opakovane skvela zkusenosti s flug@apf.gv.at, mate-li moznost vyuzit diky odletu / priletu z / do VIE

0 Citovat

Chci se zeptat na zkušenosti. Má smysl se pouštět do vymáhání kompenzace za zpožděný let s Wizzem sám, nebo spíše využíváte služby agentury?

 

Let Praha - Larnaca, zpoždění 3:40, evidentně technický problém na straně dopravce, původně avizované letadlo registrace HA-LZL odletělo z Larnacy do Londýna namísto do PRG, kam se 4 hodinovým zpožděním zamířilo HA-LZT.

0 Citovat

Nekomplikujte to :) Nejdriv to zkuste sam, a kdyz nepochodite, zkuste agenturu.

0 Citovat

jj, takový postup plánuju. Jen mě zajímají zkušenosti zdejších, jestli se jim podařilo dostat kompenzace z Wizzu bez nějakých predzalobnich výzev samotným, nebo skončili u zadání pro agenturu...

0 Citovat

Spis se tu zeptej, jestli se najde nekdo, kdo bez vymahacu distal od wizzu kompenzaci🙏.

1 Citovat

To bude jako hledat yetiho :-D

2