Ahoj všem, vím, že se tu před pár dny objevily skvělé letenky do JAR, nicméně my sháníme letenku do Kapského města na měsíc srpen - 1. - 23. .... Nejlépe z kolem Prahy nebo Bruselu. Máme ještě chvíli počkat, nebo kupovat? Nejlepší zatim z Vídně za 17 tis.Děkuju :) .

JAR - Kapské město

Založila ve fóru Hledám letenku

15 reakcí

Ahoj všem,

vím, že se tu před pár dny objevily skvělé letenky do JAR, nicméně my sháníme letenku do Kapského města na měsíc srpen - 1. - 23. .... Nejlépe z kolem Prahy nebo Bruselu. Máme ještě chvíli počkat, nebo kupovat? Nejlepší zatim z Vídně za 17 tis.

Děkuju :)

0

Ahoj,

na srpen je ještě brzo. My kupovali cca tři měsíce v předstihu za 16000 z Prahy, s Qatar airways..

0 Citovat

Je to mimo sezóna, zima. Letenky by měly být levnější, ale pod 15 000 Kč to asi nebude, možná s Ethiopan Airlines... Nicméně z Joburgu jsou přískoky už levné, dá se jet i vlakem nebo super roadtrip přes Augrabies Falls National Park :)

0 Citovat

Přicpu se sem se svým dotazem.

Letím v květnu do JNB a plán je přesunout se do CPT, tam půjčit auto a vydat se kolem pobřeží směr garden route.
Nějak se ale nemůžu rozhodnout jestli chci zpáteční JNB-CPT a nebo se zpět vydat z George... Což by sice stálo o něco víc kvůli one-way fee v půjčovně ale zase bych se nemusel úplně vracet. Má smysl jet podél pobřeží jedním směrem a více ve vnitrozemí zpět do CPT? Jeden směr bych chtěl letět s Kululou a druhý s Mangem... s tím souvisí druhý dotaz - jak moc se dá spolehnout na dochvilnost vnitrostátních letů s těmahle společnostma?

0 Citovat

Já to projel autem - 8.500 km/19 dnů

Půjčil a vracel jsem ho v JNB na letišti

Trasa Pretoria a přes Botwanu k Viktoriiným vodopádům a pak  přes Zimbabwe a Swazijsko dolů kolem pobřeží do KM a zpět přes Blomfontein (velmi kvalitní dálnice).

 Zajímavější trasa zpět je ale návštěva Lesotha (už je to bez víz) a pak Kimberly kde je možnost vidět diamantový důl.
0 Citovat

Padrino, kolik času ti zhruba zabrala cesta JNB-Victoria Fall a zpět? Odhaduji tak 3 dny? Mám to taky v plánu, ale jsme v JAR jen na týden, tak váhám, jestli to vůbec absolvovat... A cestu plánuji jen přes Zimbabwe, abych nemusel platit 2x 30USD na 2 hranicích (Botswana, Zimbabwe), dá se to v pohodě?

A ještě - půjčovnu jsi informoval předem o cestě mimo JAR nebo stačilo až na místě?

0 Citovat

V půjčovně jsem se "zapomněl" zmínit.

Když jedeš za hranice je tam dost velký příplatek a do Zimbabwe nelze vůbec.

Je to cesta min na 3 dny - Jedna noc Francistown, druhá Victoria Falls a třetí Bulawayo.

 Po mě chtěli v Zimbabwe poplatek za povinné ručení (ale na 99% to byl fake agent a jednalo se o úplatek), ale bez toho papíru ti nezvednou závoru. Pak se platilo po cestě mýtné, ale vždy jen 1-2 usd.

 Vodopády stojí určitě za vidění, ale v tvém případě bych asi zvážil let z JNB do Livingstone, pokud pospícháš, pokud ne, měl by jezdit i bus.

0 Citovat

Dík! Na let to nevypadá, to by muselo být hodně levné... cestou autem počítám, že uvidíme mnohem víc než ze vzduchu, po cestě je Kruger...

0 Citovat

Taky bych zvážil cestu autem až do Johannesburgu, například u Avisu jsme před dvěma lety ani one-way neplatili. Od Port Elizabeth to vzít nahoru přes Lesotho, zážitek je to vskutku exotický a hory krásné. 

0 Citovat

V JAR auto určitě potřebuješ a v Krugru to jinak ani nejde, ale myslel jsem ten výlet k vodopádům. 

0 Citovat

Což dojet do JNB by asi šlo, ale nevím jestli to na týden nebude až moc nacpané... 2500km, aby zbyl nějaký čas na "užívání si míst cestou" a nebyl to čistě jen roadtrip za volantem...

Nějaký ukázkový itinerář by nebyl?

0 Citovat

My jsme za týden dali Garden route.  Dali jsme si 2 dny na CPT a okolí a pak vyrazili směr PE. Cestou jsme se byli podívat na žraloky a Addo NP.  Z PE jsme letěli zpět do CPT.  Týden byl na tuhle cestu akorát.

Posledně jsme jeli route trip z JNB do Durbanu a taky nezklamalo. Cestou jsme byli v Blyde river Canyon, Kruger NP, St. Lucia ( velryby), Dračí hory a pak šnorchlování se žraloky u Durbanu. To jsme stihli za 9 dní.

0 Citovat

Petr napsal(a):

Jeden směr bych chtěl letět s Kululou a druhý s Mangem... s tím souvisí druhý dotaz - jak moc se dá spolehnout na dochvilnost vnitrostátních letů s těmahle společnostma? 


Neleta som presne tymito spolocnostami, ale airlink letel presne na cas a priletel 10-15 minut pred planovanym priletom.

0 Citovat

puketapu napsal(a): ...

Tak nějak to mám právě v plánu taky, jedu sám tak se mi úplně nechce to hrotit...
Vidím to na "must see" itinerar a k tomu nějaký body kolem když zbude čas...

0 Citovat

Mango nedoporučuji... zrušení všech 5 letů před naším, my měli jen hodinku zpozdění a nakonec letěli, letadlo na rozpadnutí...sedělo nás tam jen 10 lidí!!!Ale přežili jsme...každopádně příště bych s nimi už osobně neletěla... My měli let z JNB do Durbanu.

0 Citovat

Hledam letenku Praha-Johannesburg, drzim se data 16.3.-30/31.3. a zatim se mi v te kombinaci,  s vikendem, nepovedlo dostat pod 14 100, s Alitalii, pres Rim (pochybne weby to maji okolo 13 000, ale nechci riskovat). 

Kdybyste mel nekdo chut na to mrknout a nasel levnejsi variantu, budu moc vdecna. Jde mi o to, aby to pritelovi zblajzlo jen 10 dni dovolene, jinak by brblal .) 

0
15 reakcí