Poprvé na Mauricius Krásný den všem, příští sobotu letíme poprvé s manželem za exotickou, dle doporučení jsme vybrali Mauricius, ale nejsem si jistá zda to byla správná volba, podle toho co se postupně docitam z různých diskuzi. Ohledně financí je to naše první a také asi poslední takto dráha dovolená, protože by jsme chtěli aspoň jednou za život vidět palmy na pláži a krásné moře. Ale z docteni různých článku mě přijde že nás tam čeká možná tak déšť, odpadky, vítr, moře bez života, silné proudy, nehezke pláže, a vlastně vůbec ne to co jsme očekávali a to opalování, válení u more, výlety.. Je tu aspoň někdo kdo komu se na Mauriciusu líbilo? Neumíme moc anglicky, tudíž jsme zvolili tuto destinaci,ceka nás primi let a máme půjčené i auto.. ještě jsme se rozhodovali mezi Dominikánskou republiku, ale to mi bylo řečeno že je tam je prelidneno, resort na resortu, a je to spíše dovolená jen resort pláž.. Ale to je už asi jedno..  .

Poprvé Mauricius, obavy

Založila ve fóru Cestujlevne.com

9 reakcí

Poprvé na Mauricius 

Krásný den všem, příští sobotu letíme poprvé s manželem za exotickou, dle doporučení jsme vybrali Mauricius, ale nejsem si jistá zda to byla správná volba, podle toho co se postupně docitam z různých diskuzi. Ohledně financí je to naše první a také asi poslední takto dráha dovolená, protože by jsme chtěli aspoň jednou za život vidět palmy na pláži a krásné moře. Ale z docteni různých článku mě přijde že nás tam čeká možná tak déšť, odpadky, vítr, moře bez života, silné proudy, nehezke pláže, a vlastně vůbec ne to co jsme očekávali a to opalování, válení u more, výlety.. Je tu aspoň někdo kdo komu se na Mauriciusu líbilo? Neumíme moc anglicky, tudíž jsme zvolili tuto destinaci,ceka nás primi let a máme půjčené i auto.. ještě jsme se rozhodovali mezi Dominikánskou republiku, ale to mi bylo řečeno že je tam je prelidneno, resort na resortu, a je to spíše dovolená jen resort pláž.. Ale to je už asi jedno.. 

0

Moniko,


Jak si nastavíš hlavu, takové to budeš mít. Ubytko jsi určitě vybrala podle super recenzí a předem si se podívala, na které části ostrova jsou krásné pláže a klídek. Mauricius je nádherná země a prosímtě nenech si to předem zkazit takovýma kravinama.


Myslíš, že v exotice je evropský pořádek, sterilita a že ve španělsku jsou čisté pláže a v Hurghadě živé korály jako v katalogu ? NE NE A NE.


Takže si dejte v letadle dobrý alkohol, těšte se a udělejte si to krásné, protože Mauricius je krásný ... a to bez debat.

0 Citovat

Na Mauricius je najlepšie cestovať od mája do októbra keď je na ostrove sucho a slnečno, takže ste skoro v limite.

Ak máte auto, tak sa dostanete kdekoľvek - len musíte vedieť, čo vlastne chcete robiť a vidieť. Len sa povaľovať na pláži by bola škoda.

Pláže na Mauríciu nemajú WOW efekt ako na Seychelloch, ale zasa na Mauríciu je neuveriteľne krásna príroda.

0 Citovat

Jee krasne řečeno Rob Fox, kam se podívat a kde jsou nejkrásnější pláže a potápění mám vše nactene a připravené :) proto také to auto, a hotel mám dokonce i dle doporučení známé kde mi psala, že to je jeden z mála hotelu kam by se ráda vrátila, a to procestovala snad celý svět :) jen doufám že nám vyjde počasí, to jsem také hodně přemýšlela jaký termín vybrat, ale vzhledem k dešťovým srážkam,  by měly být menší než leden únor a březen tak uvidíme:) 

0 Citovat

Byli jsme s přítelkyní v letos v březnu na 11 nocí. Absolutně se není čeho bát, jen se těšit !  Krásná, bezpečná země.  Nám přišlo, že se místní opravdu starají... ráno krásně uklizené pláže a okolí, celkově vše hezky upravené, kolem cest atd...  Auto je super volba, ostrov není velký a stojí za to ho projet. My byli 6 nocí v Flic En Flac a 5 nocí Trou Aux Biches obojí naprostá paráda-krásné dlouhé pláže v obou letoviscích.  Auto jsme měli dva dny a projeli jsme celou jižní polovinu ostrova.

Hned bych jel znovu :-)

0 Citovat

Mauricius je super, boli sme minuly rok v marci a pocasie sme mali super a ani s odpadkami sme problem nemali, tak by som to vobec neriesil a poriadne si to tam uzil :) Ak chces mozes si precitat cestopis z nasej cesty pomoze ti v planovani: https://www.tututravel.eu/afrika...mi-plazami

0 Citovat

pre inšpiráciu

https://pukajova.blog.sme.sk/c/4...6-dni.html


0 Citovat

Selfie tycka... :-))) 

0 Citovat

Mauricius jsme meli v planu v zari , prave na Flic  En Flac jsme nasel ubytovani  .kteremu  sefuje slovenka a na booking,com maji pomerene vysoke hodnoceni , nakonec to nevyslo a byly 2 x Kanarske , do konce roku , ale rad si prectu  jak bylo protoze pro letosni zari by to vyjit mohlo na oplatku nabizim cerstve reference z Jamajky kde se prave nachazime 

0 Citovat

Mauritius sme navštívili s frajerkou, ubytovaní sme boli na severozápade v 3* Mont Choisy. Pršalo nám iba cez noc, o bezpečnosť sme tiež nemali žiadne obavy. Ľudia sú príjemní a na ostrove je toho celkom veľa na pozretie (duny, botanická záhrada, fabrika na rum..). Jedine, čo sa nám až tak nepáčilo, bol Port Luis, ale zase sme si tam aspoň kukli tie ich slávne známky :)

0
9 reakcí