Ahoj,měl bych dotaz ohledně opuštění letiště v Kantonu. Poletím z Frankfurtu, první mezipřistání bude na letišti  Čchang-ša Chuang-chua CSX a pak v Kanton Paj-jün, tady budu mít cca 11 hodin mezipřistání. Dále pak pokračuji do Sydney. Mohu opustit letiště a podívat se do města?  Nebo mám smůlu a budu muset na letišti zůstat? Díky Vítek .

Čína - vízum je potřeba?

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

11 reakcí

Ahoj,

měl bych dotaz ohledně opuštění letiště v Kantonu. Poletím z Frankfurtu, první mezipřistání bude na letišti  Čchang-ša Chuang-chua CSX a pak v Kanton Paj-jün, tady budu mít cca 11 hodin mezipřistání. Dále pak pokračuji do Sydney. Mohu opustit letiště a podívat se do města?  Nebo mám smůlu a budu muset na letišti zůstat? Díky Vítek

0

Jaký je celkový plánovaný čas pobytu na území Číny - tedy od plánovaného přistání v CSX po plánovaný odlet z CAN? Pokud je to více jak 24hod tak jsi pravděpodobně v problému, protože překročíš bezvízových 24hod na multi-stop tranzit v Číně. Jinak v CAN tě pravděpodobně z letiště nepustí pokud je tam zastávka kratší než 24hod. 

Jednoznačná odpověď na vízové povinnosti v Číně se ale hledá špatně. 

0 Citovat

V CSX máme mít mezipřistání 1,5 hodiny. Pak 1,5 hodiny let do kantonu a pak cca 11 hodin mezipřistání. Takže do 24 hodin bych se měl dostat v pohodě...

0 Citovat

Myslíš, že by mě v mém případě mohli pstit ven nebo mi nezbívá nic jeného, než zůstat trčet půl dne na letišti? Přemíšlel jsem i o vyřízení víza, ale to mi příjde jako totální blbost


0 Citovat

Nene, pozor, při takovém routingu je nutné vyřídit vízum předem na velvyslanectví! Pokud letíte přes Kanton a máte vložený vnitrostátní let (tedy CSX-CAN), není možné využít politiky tranzitního víza zdarma.

0 Citovat

Díky za odpověď, ještě jsme na Vašem webu našwl vše o společnosti China Southern Airlines a tam píšete...

Přestup


China Southern nabízí všem svým pasažérům při delším přestupu hotel zdarma se snídaní a transferem. Mezi lety musí být 8–48 hodin a do naší destinace nesmí letět dřívější let, než jaký máte rezervovaný. Tato politika platí pouze při transferu na letišti v Kantonu (Guangzhou).


Hotel rezervujete sami na adrese extra.csair.com.


Jako bonus navíc dostanou transferoví pasažéři zdarma turistikou brožurku o městě a také 24hodinovou jízdenku na metro.


Ani v tomto případě nebudu mít možnost vyrazit do města? 
0 Citovat

Do města budete moc každopádně, ale musíte mít vyřízené vízum z ambasády v Praze za 60 €. Jiná možnost při vašem routingu přes Changsha neexistuje.

0 Citovat

No len vy tam máte tu Changshu a to je problém. Takto vás bez víz asi ani nepustia na let vo Frankfurte

0 Citovat

To nestraš, to by snad měli někde v podmínkách napsáno, ne?

0 Citovat

Už sa to tu predbedy rozoberali, je to komplikované a mení sa to:

https://www.cestujlevne.com/disk...evek-54974


A toto asi najlepší zdroj

https://www.flyertalk.com/forum/...hread.html

0 Citovat

Vít napsal(a):

To nestraš, to by snad měli někde v podmínkách napsáno, ne?

To by právě určitě neměli, obecně problém čínských víz, nikdo nic neví, informace se musí lepit ze zkušeností ostatních a TIMATICu. A to hovoří jasně - musíte si vyřídit vízum na ambasádě.

0 Citovat

V podmínkách je obvykle napsána obecná floskule, že zjistit a vyřídit si vízové náležitosti je starostí a zodpovědností cestujícího. 

0
11 reakcí