Bubny... fanfára... tradá... Cestopisy jsou live!Tedy prozatím jen pro ty z vás, kteří se aktivně podílejí na běhu fóra a přečtou si toto vlákno :) Jakmile obdržíme dostatek zpětné vazby od vás, dáme odkazům aktivní rozměr a zpřístupníme je všem + to pořádně rozkřičíme do světa.Oč jde? Sdílejte své zážitky s ostatními cestovateli formou, která nevyžaduje nic víc, než váš zážitek v podobě textu a fotografií. Jednoduše přidejte mapku, vložte citaci. Bez nastavování redakčního systému, kupování hostingu či domény. Budou skvěle vypadat a hlavně si najdou publikum v podobě desítek tisíců cestovatelů, kteří na CL pravidelně chodí.Co potřebujeme? Znát váš názor. Líbí/nelíbí uvítáme, ale stačit to nebude. Fungují vám funkce (vkládání elementů fotek, mapy, citace), stylování písma, generování a slučování odstavců, přesouvání obsahu,..? Pokud ne, na jakém stroji fungujete? Jaký dojem na vás celý editor zanechal?Nad čím můžeme diskutovat? Nad novými funkcemi. Nebudu tvrdit, že jsme vyhodili hotové řešení. Ne, jedná se o startovací verzi s minimálním, ale nezbytným počtem funkcí. Co třeba doplnit cestopisy o „spoluautora“, jednotný form pro rozpočet, itinerář, osnovu? Nějak musíme řešit lokalizování cestopisu na vyšší úrovni než státu a stejně tak budeme věnovat vyšší pozornost i „výpravám“ aka kategoriím.Jsou tu i ti, kteří mají své blogy jinde. Co pro vás můžeme udělat, abyste obsah přesunuli k nám? Garantujeme vám čtenáře, spoustu čtenářů, ale chceme vytvořit příjemné prostředí tak, abyste nad přechodem nemuseli dlouze uvažovat. Tonic má třeba vlastní url, to by určitě neměl být problém :)Nebudu vás více napínat, jestli se diskuze má rozvést, určitě se rozvede :) V general tématu je už přes 1 000 komentářů...Administrace: https://www.cestujlevne.com/cms/cestopisyCestopisy na webu: https://www.cestujlevne.com/cestopisyVideo prezentace: https://youtu.be/vGg0OI2oeIEDíky všem za trpělivost! .

Cestopisy (novinka) – vaše připomínky a náměty

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Bubny... fanfára... tradá... Cestopisy jsou live!

Tedy prozatím jen pro ty z vás, kteří se aktivně podílejí na běhu fóra a přečtou si toto vlákno :) Jakmile obdržíme dostatek zpětné vazby od vás, dáme odkazům aktivní rozměr a zpřístupníme je všem + to pořádně rozkřičíme do světa.

Oč jde? Sdílejte své zážitky s ostatními cestovateli formou, která nevyžaduje nic víc, než váš zážitek v podobě textu a fotografií. Jednoduše přidejte mapku, vložte citaci. Bez nastavování redakčního systému, kupování hostingu či domény. Budou skvěle vypadat a hlavně si najdou publikum v podobě desítek tisíců cestovatelů, kteří na CL pravidelně chodí.

Co potřebujeme? Znát váš názor. Líbí/nelíbí uvítáme, ale stačit to nebude. Fungují vám funkce (vkládání elementů fotek, mapy, citace), stylování písma, generování a slučování odstavců, přesouvání obsahu,..? Pokud ne, na jakém stroji fungujete? Jaký dojem na vás celý editor zanechal?

Nad čím můžeme diskutovat? Nad novými funkcemi. Nebudu tvrdit, že jsme vyhodili hotové řešení. Ne, jedná se o startovací verzi s minimálním, ale nezbytným počtem funkcí. Co třeba doplnit cestopisy o „spoluautora“, jednotný form pro rozpočet, itinerář, osnovu? Nějak musíme řešit lokalizování cestopisu na vyšší úrovni než státu a stejně tak budeme věnovat vyšší pozornost i „výpravám“ aka kategoriím.

Jsou tu i ti, kteří mají své blogy jinde. Co pro vás můžeme udělat, abyste obsah přesunuli k nám? Garantujeme vám čtenáře, spoustu čtenářů, ale chceme vytvořit příjemné prostředí tak, abyste nad přechodem nemuseli dlouze uvažovat. Tonic má třeba vlastní url, to by určitě neměl být problém :)

Nebudu vás více napínat, jestli se diskuze má rozvést, určitě se rozvede :) V general tématu je už přes 1 000 komentářů...

Administrace: https://www.cestujlevne.com/cms/cestopisy

Cestopisy na webu: https://www.cestujlevne.com/cestopisy

Video prezentace: https://youtu.be/vGg0OI2oeIE

Díky všem za trpělivost!

0

co uz ked platim ten hosting :))) keby som tam mohol copy paste cely source, tak to by bolo lahsie :D

0 Citovat

To vypadá Davide, že to katalyzovala Tvoje debata s PN na FB:-)

0 Citovat

Nikoliv, shodou okolností byl před chvílí dodán hotový video tutoriál a mohlo to konečně ven :) Prakticky jsme ready už 2 týdny a dělalo se jen na videu, které jsme k tomu prostě chtěli mít, neboť v krátkosti představí myšlenku celého editoru.

tonic napsal(a):

co uz ked platim ten hosting :))) keby som tam mohol copy paste cely source, tak to by bolo lahsie :D

Tomu rozumím, uvidíme, zda půjde přetáhnout obsah s tím, aby se přetáhly i fotografie na prosté ctrl+c/v.

0 Citovat

Video vyzerá super :) 

0 Citovat

ak to budem moct vyuzivat v sucasnej podobe, teda, ze tam hodim mapu a prvy odstavec a potom ich presmerujem k sebe, tak nemam ziadne pripomienky :D

0 Citovat

Tady se pojďme domluvit jednoduše – pokud má článek přidanou hodnotu, může zůstat i s pokračování někde jinde :) Pokud je to jen zkopírovaná část nebo pouze odkaz, nemá smysl, aby ukrádal pozornost ostatním cestopisům.

0 Citovat

keby to dokazalo ten wordpress skopirovat :))) jedine co vidim negativum, ze odhad casu nebude fungovat

0 Citovat

Bingo, ve stredu vyzkousim v celem rozsahu 🙂

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Tady se pojďme domluvit jednoduše – pokud má článek přidanou hodnotu, může zůstat i s pokračování někde jinde :) Pokud je to jen zkopírovaná část nebo pouze odkaz, nemá smysl, aby ukrádal pozornost ostatním cestopisům.


no len tazko povedat, co je ta pridana hodnota :)


no ale aby som tu len netliachal do vetra, tak nejake poznamky/otazky/pripomienky:


- vsimol som si ze pri kazdom cestopise sa na konci vyplna rok, kedy sa dana cesta udiala. Bolo by vhodne, keby sa dal zvolit si aj mesiac, pripadne datumovy rozsah. To hlavne z dovodu, ze potom by sa vsetky cestopisy vsetkych uzivatelov zoradovali chronologicky, teda by sa nestalo to, ze ako prvy pridam cestopis z decembra 2017 a neskor z januara 2017 a ten z januara bude zobrazovat ako "novsi".

- s tym suvisi aj moznost, ze by bolo vhodne pri nahladoch vsetkych cestopisov zobrazovat aj to, z kedy su. Napr. teraz vidim cestopis "Na skok do Hua Hin a jeskyně Phraya Nakhon", ale bez kliknutia vobec netusim z kedy je, resp. kedy sa dana cesta konala. Teraz su tam len 4 cestopisy , cize neviem ako bude fungovat strankovanie ked ich tam bude xy, ale pacilo by sa mi, keby sa dali cestopisy filtrovat podla rokov, pripadne aj krajin, co by mohla byt dost uzitocna funkcia namiesto listovania jednej strany za druhou.


0 Citovat

Všiml jsem si, že v cestopisech, co tam teď jsou nefungují odkazy.

0 Citovat

idem fixnut, nefunguje to ako vo fore, ze ked das odkaz, hned z toho urobi hyperlink

edit: tak nefunguje to fakt .. hyperlink spravim, ale po ulozeni zmien to neda odkaz

0 Citovat

A co možnost hodnocení cestopisů? Jeden má štítek Oblíbené, ale co to znamená? Asi by bylo fér, kdyby přístup k hodnocení měli jen registrovaní uživatelé. Hodnocení může být různého charakteru. Někde mi jde jen o hezké počtení plné obrázků a jindy hledám článek plný praktických informací, které mi pomůžou v dané destinaci. Některé praktické články se ale špatně čtou a jiné krásně napsané jsou nepraktické  co se předaných informací týče.

0 Citovat

Hodnocení chceme mít, jen nevíme jakou formou a nechat prostý Like button nám nepřijde dostačující. Myšlenka hodnocení „praktičnosti“ cestopisu aka Vtipný, Praktický, Napínavý by mohla být cesta.

Jinak ano, určitě hodnotit budou moci jen registrovaní, což dává výhodu padrinovi a jeho holkám :D

Oblíbené jsou aktuálně voleny redakcí (hotfix), později bude algoritmus na několika proměnných.

0 Citovat

je to zajímavé. Teď nad tím sedím, jen mám tři otázky. 
1. Bude se nějak dát barevně text později zvýraznit ?
2. Píšu teď o té Anglii, ale nemám vše hotové a chtěl bych to po částech aktualizovat. Bude to pak nějak upozorňovat další uživatele o změně, updatu apod.. nebo to nic nenahlásí a kdo si to přečte a nebude to "nějak " kontrolovat nezjistí další obsah ? 
3. Když přidám tři malé fotky, tak se mi objeví ten čtvrtý prázdný chlívek a nedá se nijak odstranit a text je pak zbytečně " daleko " od fotek. Dalo by se to nějak odstranit a při případném přidání dalších fotek by stačilo na ty fotky najet a vyskočilo by to okno a posunulo celý text či jinak poupravit ? 

2. bod: Mně se to nechce rozepisovat na 18 různých částí a bylo by to krásně ucelené a jen do úvodu bych vždy napsal update a číslo nové kapitoly ... Alespoň mně to dává smysl, když jsem to vše zažil za té dva roky a nemusel tak spamovat "cestopisy". 

0 Citovat

Na mobilu mi chybí na úvodní stránce seznam nových cestopisů. Jako jsou akce či diskuse.

0 Citovat

Roiman4:

1) Nové funkce jsou otázkou poptávky. Dodělat můžeme cokoliv. Barevné písmo, no já bych to asi nevyužíval, respektive si nedovedu představit případ kde by to smysl dávalo. Čímž nevyvracím, že stovka jiných lidí to využije a pak to smysl dává.

2) Pokud cestopis pozměníš, nijak se to nepromítne ven. Ale tohle je fakt otázka do pranice. Napadá mě třeba různé řazení na výpisu (data přidání / data aktualizace / nejčtenější ...). V tenhle okamžik je fakt nejlepší napsat na poprvé komplet a ten vydat. Nemusíš to rozepisovat na 18 částí, ale co třeba na 3–5? I lidi budou víc ochotni číst něco, u čeho nestráví na posezení hodinu čtením, ale jen 10 minut. Články pak dáš pod jednu výpravu, čímž ti vznikne jeden celek a budou vzájemně propojené.

3) Myslíš chlívek v editoru, viz příloha? Toho si nevšímej, výsledek to neovlivní a navenek budou jen 3 fotky vedle sebe následované textem bez mezery. Je to tak jen v editoru. Článek si můžeš kdykoliv prohlédnout – klikni na šipku vedle Uložit změny a Zobrazit cestopis.

Leoš:

Na úvodní stránce ještě s cestopisy nepracujeme, neboť jsme neměli dostatečný počet článků. Přidávám ale už na seznam, protože aktuálně je +4 :)


editor-galerie-3fotky.png

0 Citovat

No, tak já to zkusím nějak zredukovat, asi dám teda města dohromady, pobřeží dohromady a oba vnitřní Národní parky dohromady.  Nějak to zkusím vymyslet a podívat se jak by to šlo nějak zakomponovat vše dohromady. 
A když to bude už napsané, tak bych pak ti poslal ty města v podobě na průvodce destinací. :) 

0 Citovat

Cestopis jsem sepsal, nahlásil nějaké chyby. V podstatě žádná zpětná vazba, mizivá čtennst, takže příště zůstanu u svého blogu.

0 Citovat

Davide, cestopisů je už 19, stačí to pro home page? Fakt je to otrava se proklikávat, co přibylo.

0 Citovat

A proč se vlastně nikde nezobrazí nebo nepřijde upozornění, že přibyl nový cestopis, stejně jako u akcí? :-) Nebo mi něco uniklo?

0 Citovat

Mailová notifikace leda jako opt-in. U akcí subscripce je důležitá, často hrozí prodlení. Cestopis si přečtu, když mám čas a chuť.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Mailová notifikace leda jako opt-in. U akcí subscripce je důležitá, často hrozí prodlení. Cestopis si přečtu, když mám čas a chuť.

Přidat je mezi "žhavá témata" by nešlo?
0 Citovat

Cestopisy půjdou na HP, rozesílka newsletterem by mohla být časem otravná.

Měli jsme pár feedbacků na rotování fotek po nahrání – mělo by to být už fixnuté, pokud problém setrvává prosím o info.

Náhledové foto je ideální takové, které má hlavní děj na středu. Ono totiž s tím jak se mění šířka monitoru se mění i zobrazený výřez. To co vypadá divně u tebe, bude vypadat třeba dobře jinde. Je to jen „náhled“ vzbuzující touhu po tom chtít vědět víc.

A ještě ta čtenost. Neházej zatím flintu do žita. Průvodci se nám skvěle rozeběhly až letos :) tedy cca rok a čtvrt po tom, co jsme je nasadili. Pomůže i zviditelnění na HP, později zakomponování do průvodců a sdílení u akcí.

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

A ještě ta čtenost. Neházej zatím flintu do žita. Průvodci se nám skvěle rozeběhly až letos :) tedy cca rok a čtvrt po tom, co jsme je nasadili. Pomůže i zviditelnění na HP, později zakomponování do průvodců a sdílení u akcí.

Bavíme se o průvodcích nebo cestopisech? Zatím to není totéž...

K čtenosti cestopisů:

Kdyby se mi po zveřejnění cestopisu zobrazil alert, např. "Nový cestopis - Kanada východ", podobně jako když vyskočí nová akce, tak by mě to zaujalo a hned nebo asap bych si ho přečetl, a nemusel bych se o něm dozvídat až od Leoše... a měl bych povědomí o jeho existenci, protože jinak fakt nekontroluji, jestli v cestopisech není náhodou něco nového. Asi jich nebude přibývat 10 denně, aby to otravovalo. Ale udělejte to, jak myslíte, že to bude nejlepší. 

P.S. Někde vznikla chybka. Po odeslání příspěvku (např. tohoto) mě to hodí na začátek vlákna, dřív to skákalo na konec, tedy na nově zveřejněný příspěvek. Totéž nastalo, když jsem klikl na úpravu příspěvku - taky mě to hodilo na začátek vlákna a musel jsem přerolovat na konec vlákna do připraveného editačního okna. Dřív jsem byl ihned v editačním okně. Totéž jsem pozoroval i v diskuzích pod akcemi.

0