Ahoj, jedeme v červenci na týden do Jordánska. Vytvořil jsem si itinerář, který sem vkládám. Mohu Vás poprosit o případné rady či kritiku, co přidat, vypustit nebo upravit?Úterý – přílet 17:30 18:30 na hotelu a procházka po nočním Ammánu. Středa Ráno do Jerash (římské památky) – busem z Amman north terminal bus station do Jerash (bus 1JD/ taxi 3-5JD) Odpoledne Ammán – Citadela, Roman Theatre, Mosque, Muzeum etc. Čtvrtek Amman (brzo ráno) – Mrtvé moře – Petra Busem na amman beach.Zpět z amman beach do Ammanu South bus station jedem Uberem a pak autobusem do Petry. Příjezd večer. Pátek + Sobota Petra celý den Neděle Ráno z Petry (město Wadi Musa) 6:30 busem do Wadi Rum. CENA – 7JD. Zeptat se, jestli je lepší jet z bus station nebo od hotelu. Tour po Wadi Rum a kempování v poušti. Pondělí Ráno odjezd autobusem z Wadi Rum do Akaby. Autobus to Petry mezi 8:30-9:00 ke křížení dálnic za 3JD. Odtud za 1-2JD do Akaby. Případně Uberem. Den v Akabě. Pláž, mamelucká pevnost, Saladínův hrad anebo pozůstatky starobylého města Ayla z ranného islámského období. Úterý Odjezd s Akaby do Ammánu na letiště. JETT busem – 8-10JD. Cesta trvá 4 hodiny. Z Ammánu na letiště jede žlutý bus z 7th circle or tarbabour. 17:30 odlet. 15:30 být na letišti.  .

Jordánsko na týden - Itinerář.

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

3 reakce

Ahoj, jedeme v červenci na týden do Jordánska. Vytvořil jsem si itinerář, který sem vkládám. Mohu Vás poprosit o případné rady či kritiku, co přidat, vypustit nebo upravit?


Úterý – přílet 17:30

18:30 na hotelu a procházka po nočním Ammánu. 

Středa

Ráno do Jerash (římské památky) – busem z Amman north terminal bus station do Jerash (bus 1JD/ taxi 3-5JD)

Odpoledne Ammán – Citadela, Roman Theatre, Mosque, Muzeum etc.

Čtvrtek

Amman (brzo ráno) – Mrtvé moře – Petra

Busem na amman beach.

Zpět z amman beach do Ammanu South bus station jedem Uberem a pak autobusem do Petry. Příjezd večer.

Pátek + Sobota

Petra celý den

Neděle

Ráno z Petry (město Wadi Musa) 6:30 busem do Wadi Rum. CENA – 7JD.

Zeptat se, jestli je lepší jet z bus station nebo od hotelu.

Tour po Wadi Rum a kempování v poušti.

Pondělí

Ráno odjezd autobusem z Wadi Rum do Akaby.

Autobus to Petry mezi 8:30-9:00 ke křížení dálnic za 3JD. Odtud za 1-2JD do Akaby. Případně Uberem.

Den v Akabě. Pláž, mamelucká pevnost, Saladínův hrad anebo pozůstatky starobylého města Ayla z ranného islámského období.

Úterý

Odjezd s Akaby do Ammánu na letiště. JETT busem – 8-10JD. Cesta trvá 4 hodiny.

Z Ammánu na letiště jede žlutý bus z 7th circle or tarbabour.

17:30 odlet. 15:30 být na letišti.


0

Čau Lukáši, itinerář celkem vpoho, ale spoustu času i nervů ušetříš půjčením auta. Je nějaký speciální důvod, proč se mu vyhýbáš?. Thrifty ti i bez předchozí rezervace na letišti v Ammanu půjčí za 25 JOD/den "limuzínu" v automatu. Cestou je plno dalších superzajimavých míst, které cestou v busu zbytečně mineš - Death See Panorama, Madaba, Mt. Nebo, Wadi Mujib, atd... Přikladám ilustrační/motivační foto :)


jod.jpg

0 Citovat

Pokud není možné auto z jakýchkoliv důvodů, pak:

- ověřit, kdy jede poslední minibus z Ammánu do Petry (zpravidla to je kolem 16. hodiny).

- z Wadi Rum jedepřímý minibus do Akáby tak kolem 6:45 ráno. Zajede i do kempu, ale nutno den přdem nahlásit. Nejede v pátek.
0 Citovat

Den v Akabe je zbytecny (pokud nebavi kavarny, obchody...) a navic mamelucka pevnost je v rekonostrukci a je zavrena, mestska plaz je spina, kdyz tak zvaz jizni plaz.

0
3 reakce