Zdravím, v září se já, přítelkyně a můj otec chystáme letět do USA, takže jsme koupily letenky a šli vyplnit ESTU. U mě a u přítelkyně bylo vše v pořádku, jenže nevím proč a já hlupák u otce špatně zaškrtnul otázku a ESTA mu byla zamítnuta. Hned druhý den volal na US ambasádu v Praze, kde mu řekli, ať vyplní formulář DS-160 a pak si zajde na pohovor. Tak jsme tedy najeli na https://ceac.state.gov/GenNIV/Default.aspx a hned u fotky byl problém. Prej příliš světlá. Tak jsme to začli vyplňovat bez fotky. Ze začátku vše v pořádku, jenže pak nastal výběr důvodu cesty. S mojí znalosti angličtiny bylo celkem těžký najít správný důvod, ale pak jsem tam pod něčím našel turistika/léčení B2, tak jsem to zvolil. Pak to po nás chtělo adresu hotelu. Máme sice jeden vyhlédnutý, avšak nezabookovaný, protože ani nevíme, jestli pojedeme. I tak jsme ho ale vyplnili. Jenže pak to po nás chtělo, ať napíšeme kontaktní osobu nebo organazici ve státech a chtělo to na ni číslo, mail no prostě všechno. Tam jsme skončili, otec od toho nas*aný odešel, že nikam nepojede. Já Vás proto žádám, ať mi někdo, kdo má s tímhle zkušenost, pomůže. Jsem už fakt bezradnej a nechci otci kazit výlet, protože jsem to omylem podělal. Pokud by mi někdo mohl napsat krůček po krůčku, co a jak, byl bych moc vděčný. Navíc, kolikrát nevím co tam napsat skrz cestování, protože .... Máme mezipřistání v Chicagu, odkud letíme hned do Toronta, kde plánujeme zůstat 2 - 3 dny a pak se s megabusem vydat do NYC, odkud pak letíme domů. Vše proběhne od 9. do 18. září. Možná vám to příjde jako jedna velká slátanina, ale moc Vás prosím, zkuste na to mrknout, já už jsem fakt bezradnej. Děkuji .

USA víza

Založil(a) ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

no hej, tiez som absolvoval par prechodov z Kanady do USA a naspat, uplna pohoda, len ako sa zmenila situacia s tymito "zakazanymi" krajinami.

0 Citovat

Pravdepodobne tam človek stvrdne dlhšiu dobu, kým neprelustrujú príslušné databázy. Tranzitovať cez USA po zemi bez ESTA alebo víza zakázané nie je. Osobne by som tento spôsob tranzitu radšej neskúšal.

0 Citovat

A měl někdo reálný problém s udělením klasického víza s íránským razítkem v pase?

0 Citovat

Dej pak prosím vědět, jak to dopadlo, myslím, že s tím asi nikdo moc zatím zkušenosti nemá a příští rok mě možná taky čeká tahle kombinace :)

0 Citovat

Ahoj, nemyslím si, že je potřeba kvůli tomuto dotazu dělat nový vlákno, tak to hodím sem. 

Když mám platný ESTA a v průběhu tohoto období vycestuju do zemí typu Irán, Irák, Súdán atd. (konkrétně mě zajímá jen ten Irán :D), mohu po této návštěvě stále bezproblémově vycestovat do USA na ty ESTA, které mám z doby, kdy jsem tyto země nenavštívil? Je mi jasné, že kdybych je prvně navštívil a následně zažádal o ESTA, tak mi budou zamítnutý a budu muset zařizovat klasický víza... 

Díky

0 Citovat

Ne, musíš na ambasádu. Řešilo se to tu tisíckrát.

0 Citovat

Ano potřebuješ vízum. Je rozdíl mezi estou a bezvízovým vstupem. České pasy obecně nepotřebují do USA vízum, jelikož jsou zařazeny v bezvízovém programu (Visa Waiver Program), mohou tedy vstupovat do USA bez víza. Nicméně pro některé pasy, včetně českého, je potřeba při vstupu do USA přes letiště schválená registrace (ESTA). V případě vstupu přes pozemní hranici není registrace (ESTA) vyžadována. Návštěvou Íránu pozbýváš právo na zařazení ve Visa Waiver Program a tudíž vždy potřebuješ žádat o vízum bez ohledu na to jestli už máš ESTU platnou z minulosti, či hodláš vstupovat přes pozemní přechod, kde ESTU nepotřebuješ vůbec. ESTA je jen dodatečný doplněk k bezvízovému vstupu, na který ale už nemáš právo. Hodně lidí v tom má zmatek a pak si myslí, že návštěvou Íránu přijdou pouze o možnost získat ESTU, ale bezvízový vstup jim zůstane zachován.

0 Citovat

Ahoj,

prosím nemáte někdo zkušenost se získáním víza do USA  po cestě do Íránu? Je to “formalita”? Letos jsem byl v Íránu a rád bych dal i roadtrip po západním pobřeží. 

Moc děkuju za jakékoli info, Milan

0 Citovat

Ze dvou vstupu do USA co jsem absolvoval jsem byl vzdy jako "podezrelejsi" poslan k nadrizenemu urednikovi. V pasu mam kdeco, mj. i Cinske nebo Ruske vizum. Kupodivu pokazde se ptali co jsem delal v UAE (razitku z Dubaje) - asi ze maji v nazvu to "Arab". Nakonec nas pokazde pustili, ale priste asi radeji s cistym pasem.

0 Citovat

Úplně bez problémů. Vyplníš ten šílenej formulář na vízum, zaplatíš 3600 Kč a objednáš se na pohovor na ambasádu. Tam jediný co se ptali, tak proč žádám o vízum a ne o ESTU. Tak jsem řekl, že jsem byl v Íránu. Následovala otázka proč jsem tam byl (turistická cesta), jak dlouho a kdy to bylo. Pak ještě kam v USA letím a na jako dlouho a co dělám za práci a od kdy. Pas si pak můžeš vyzvednout za několik dní v pobočce Messengeru na Strahově, případně za další peníze nechat poslat. Pas jsem si dělal druhý, aby byl čistý bez razítek z ostatních zemí, takže v něm při vstupu do USA bylo jenom to US vízum.

Imigrační úředník v LA mě nechal pěkně vycukat, ale to si myslím, že bylo jen z důvodu že to byl neskutečný zmrd, ne kvůli Íránu.

První otázka byla jaký je důvod cesty do USA, to jsem řekl že jedu na 2 týdny na roadtrip po západním pobřeží. Na to mi bylo odpovězeno, že to může říct každý a ve skutečnosti přijel prodávat drogy. Následovala otázka, že když teda jedu ten roadtrip, tak ať řeknu čísla!! silnic po kterých pojedu. Odpověď, že čísla silnic opravdu nevím, že pojedu podle navigace, a že mu můžu říct místa kudy pojedu, úředníka rozpálila doběla a začal na mě řvát, že mě pošle okamžitě zpět, že mu lžu do očí a jedu tam škodit a že mám "one last chance" říct ty čísla silnic. Začal jsem tedy říkat všechna místa kudy pojedu, včetně všech hotelů kde budu bydlet (naštěstí jsem měl všechno rezervovaný). To ho trochu uklidnilo, následovala otázka co dělám za práci a proč jedu zrovna v tuhle dobu (květen) a ne jindy. Na to jsem řekl, že proto že ještě není moc horko a zároveň není už zima a v Yosemite bude spousta vody ve vodopádech. To ho zase nějak nasralo a začal říkal něco čemu jsem už nerozuměl, ale pak dal razítko a řekl ať zmizím, tak jsem šel.


Přítelkyně u vedlejší přepážky a jiného úředníka měla pas i s tím Íránským vízem, nový pas vůbec nedělala a jediná otázka byla na jak dlouho do USA jede a celé to trvalo tak 15 vteřin. Já tam strávil dobrých 5 minut.
0 Citovat

Ahoj,

chci se jen zeptat zdali je treba mit do USA urcity pocet volnych stranek v pasu...mam jen 2 volne stranky v pasu na kterem mam ESTU a nechci zbytecne delat novou do meho druheho pasu..diky za info ...

0 Citovat

Ahoj, žádná taková podmínka není, stačí místo na jedno razítko :)

0 Citovat

Dekuji Krystofe :-) 

0 Citovat

Zdar,

kedze ESTU nedostanem, tak vyplnam DS-160,   niektore otazky ma zaskocili,

Co vyplnit sem U.S. Point of Contact Information, Contact Person or Organization ?

V USA nikoho poznam,  vybrat si hoc aky obchod a dat tam jeho kontakt ? 


"Your U.S. Point of Contact can be any individual in the U.S. who knows you and can verify, if necessary, your identity. If you do not personally know anyone in the U.S., you may enter the name of the store, company, or organization you plan to visit during your trip."

Planujem prvu cestu do USA po NP pojdem sam( Phoenix - San Francisco),  prve ubytko viem kde asi bude, zatial nieje booknute, resp. nic nie je booknute kedze este nemam viza..

Alebo booknut nieco s free stornom,  a dat tam tie udaje?

 

dikes

hadam otazka nepatri do toho speci vlakna cestujeme dementne

0 Citovat

Presne, prvé ubytko.

0 Citovat

Vyplňoval jsem tam první ubytko. To jsem pak myslím vyplňoval i do nějaké karty, co dávali v letadle. Radši tedy něco bookni, můžou si to ověřovat. Pokud žádáš o vízum z důvodu návštěvy Íránu, tak tam se neboj, že bys vízum nedostal, vůbec to neřeší a na ambasádě jsou na to zvyklí, s tímhle důvodem tam chodí skoro každý.

0 Citovat

Dikes obom. Viza su uz v pase.  

Cely proces prva otazka preco nejdem na estu resp. ci som skusal?  Tak Iran, tak nie.  A po 50 min. cakania na dalsie zavolanie este dve otazky naco tam idem a naco som tam bol? Na vylet.  Ok tak si uzite USA, pas pride postou do 2 dni. 
0 Citovat

USA dočasně pozastavují běžné vízové služby, tj. vydávání běžných víz: https://travel.state.gov/content...vices.html

0 Citovat

Chci se zeptat, jestli nemá někdo zkušenost nebo nějakou informaci, jak je to teď s cestou do USA, pokud splním podmínku pro občany Schengenu a jsem před odletem 14 dní mimo Schengen? 

0 Citovat

Pokud teď pomineme aktuální situaci...

Při cestě do USA bych musel žádat o standardní vízum, protože jsem byl v Íránu. Vyplním formulář, zaplatím cca 3600 Kč a objednám se na pohovor na americkou ambasádu.

Jak dlouho po případném udělení toto turistické vízum platí a do kdy mohu do USA vycestovat?

Dejme tomu, že si vízum zajistím na podzim 2021. Mohu na něj vycestovat třeba v létě 2022 nebo v roce 2023, nebo je nutné si zařídit nové?

0 Citovat

Viza platia 10 rokov a su viacvstupove teda mozes na ne cestovat pocast tych 10 rokov, naximalna dlzka jednej cesty je 6 mesiacov... teda aspon takto to platilo ak sa to v poslednom roku nezmenilo...

0 Citovat

Mam dotaz  muze odletet do USA  matka  Americanka  zijici v CR  s vlastnim ditetem, ktere ma  cesky pas a americke obcanstvi nema vyrizene ,dite se narodilo v CR , nebo ji nepusti ? 

0 Citovat

https://travel.state.gov/content...virus.html

0 Citovat

Diky eremi ,podle toho by odletet mohla ,uz jsem dostal i dve tel.cisla do USA kde to jde overit , to uz si musi zaridit sami  vcetne testu , nechapu proc vse nechali na posledni chvili ...leti v pondeli  ... nebo spis chapu,,proste Americanka :-)

0