Ahoj, jen by me zajimalo, zda nekdy letecke spolecnosti udelaji upgrade do business tridy zdarma? Jen se ptam, protoze jednoh mi nekdo rikal, ze nedam nic za to, kdyz se u prepazky zeptam, zda maji volna mista... Nemate s tim nekdo zkusenost? Na Stredry den letime s Lufthansou do Thajska, tak treba by se nam postestilo.Diky .

Free upgrade

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Ahoj, jen by me zajimalo, zda nekdy letecke spolecnosti udelaji upgrade do business tridy zdarma? Jen se ptam, protoze jednoh mi nekdo rikal, ze nedam nic za to, kdyz se u prepazky zeptam, zda maji volna mista... Nemate s tim nekdo zkusenost? Na Stredry den letime s Lufthansou do Thajska, tak treba by se nam postestilo.

Diky

0

pobavilo

0 Citovat

Šance je prakticky nulová, pokud nemáš status u dané aerolinky nebo aspoň u aliance, do které aerolinka patří. Pokud nemáš jakýkoliv status, tak na daném letu bude minimálně třetina lidí, kteří budou mít vždycky přednost pro případný upgrade, který by dělali pouze v tom případě, že by měli overbooked economy. Pokud Ti není blbý se na to ptát, tak za zeptání nic nedáš, ale určitě se nepoštěstí, ale jak psal floodland, pobavilo :)))

0 Citovat

Tak líná huba, půl neštěstí:-)

0 Citovat

cali napsal(a):

Tak líná huba, půl neštěstí:-)

Cali ale ruku na srdce, šance není žádná a Ty osobně by ses bez jakékoliv kartičky ptal? Asi těžko, že? :)

0 Citovat

Tak šance na byz nulová, ale třeba P eco projde :)

0 Citovat

Moc Vam vsem dekuji, ja poprave moc nevim, jak to chodi, tak jsem chtela vedet Vase nazory. Tak kdo vi, treba se postesti, kdyz budou ty Vanoce 😀

0 Citovat

Za pokus nic nedáš zkus třeba Ryanair, Wizzair, nebo EasyJet - tam je nejvyšší šance.

0 Citovat

presne vyskusaj, a ked nie premium economy, tak aspon exity by sa mohli zadarit. Posledna skusenost ... kamoska letela s Condorom z FRA do MLE, online checkin urobila, miesta dostali, niekde v strednej stvorke. Tak som jej povedal nech sa este opyta vo Viedni ci sa neda s tym nieco robit. Pekne exity v dvojsedacke dostala na oba long hauly. 

0 Citovat

David Eiselt napsal(a):

Tak šance na byz nulová, ale třeba P eco projde :)

Když už je řeč o Premium Economy, zdarma jsem ji sice nedostal, ale za solidních 25 $ ze zvědavosti koupil na krátkém téměř 4 hodinovém letu Lima - Asunción (včetně salónku, kitu a pohodlnějšího sedadla 1A). Emailem nabízeli formou aukce, tak jsem zvolil nejnižší cenu, pak to schválili. Samozřejmě na dlouhé lety bizz upgrade mají aukce za stovky $ nebo € . 😁

0 Citovat

Uplne nereálný to asi neni, jednou jsem mel upgrade pro tri lidi do business u letu EK DXB-CMB bez ptaní, ale asi opravdu v rámci overbooked economy a to žádný FF program u EK nemám, ale rekl bych, ze ta sance je opravdu mizivá. 

0 Citovat

Bez zeptání jako šance na vyhrání jakcpotu. Se zeptáním šance jako na vyhrání nějaké čtvrté třetí ceny ve Sportce. Úplně nereálné to není, avšak je to vysoce nepravděpodobné.

0 Citovat

To spíš chytneš filcky než dostaneš free upgrade.

0 Citovat

Dostali jsme jednou bez optani s kolegou v ATR z Frankfurtu do Prahy, zadny status u CSA nemame. V praxi to znamenalo salat a pivo, ale zadarmo proc ne.. Resil jsem to tu uz, ale zpetne podle me duvodem bylo, ze to meli dalsi dva cestujici zaplacene(zrejme jako priskok do Prahy po nejakem longhaul letu), letadlo bylo totalne plne a asi nemohli dat do jedne rady sedacek 2 lidi v economy a 2 lidi v byznysu.


Jinak me Emirates celkem bezne(ne vzdy) na cestu do / z Hong Kongu nabizi cca 12 - 24 hodin pred odletem mailem upgrade za vcelku rozumne penize(oproti bezne cene Byznys letenek). Ted naposledy v rijnu konkretne za 11584 CZK. Samozrejme bez navyseni mili za dany let. Posledne jsem to i zvazoval, ale problem byl ze bylo nutne udelat to pro vsechny na dane letence a kolegum se priplacet ze sveho nechtelo a firma to nezaplati.

Jinak mam okoukano, ze se nekdo ptal na prepazce u gate..ale ne jestli byt to neslo zdarma, ale "Za kolik mate dneska upgrade?" Asi se bude bezne last second prodavat docela levne alesoon u Emirates. Ten co se ptal, tak nepochodil s tim, ze je vyprodano, ale obsluha se te otazce nijak nedivila.

0 Citovat

Vy jste skveli! I kdyby vyslo premiun economy, byla bych moc rada, letime 13 hodin, tak by se to hodilo. Urcite dam vedet, jak jsme dopadli. Moc Vam dekuju za vsechny Vase rady a odpovedi. 

0 Citovat

já jsem teda za svoje 2 roky cestování dostal upgrade už 3x, rozhodně to není nic každodenního pro někoho kdo nemá nějaký status, ale stát se to může :) neviděl bych to tak černě.. (taky jsem v té době neměl žádný status)

0 Citovat

Jednou se mi povedlo v Praze na letišti s Air Canada Rouge. Letěli jsme 4, zblbnul jsem čísla letenky a ETA a nešel OLCI. Měli jsme 2 děti a jediná volná trojka byla v premium economy.

0 Citovat

Bez ohledu na to, jak velká je šance, já se u longhaul letů ptám vždycky. Minimálně to vždycky pobaví pracovníky checkinu a třeba to někdy vyjde.. Posledně mi pán v Praze na letu s Qatarem říkal, že dnes je bohužel poloprázdné letadlo, ale že zrovna den předtím upgrade dělali, protože měli plno, tak ať to nevzdáváme

0 Citovat

Taky si myslím, že šance je mizivá, ale stalo se mi před necelými 11 lety v Praze, že mě zaměstnanci Korean Air na letu do Soulu dali upgrade bez ptaní a statusu. Přišli jsme s kamarádkou na check-in jako poslední a paní se nejdřív omluvila, že už nemají místa vedle sebe (což jsme ani nepožadovali), ale pak se poradila s kolegy a dala nás do business. Měli jsme letět na Havaj s BA přes LHR a LAX, ale na LHR nasněžilo asi nejvíc za 18 let a zrušili většinu letů, tak nám změnili trasu tam přes Soul.

0 Citovat

viděl jsem na toto téma pár blogů a většina se shoduje, že největší šance na upgrade má člověk, který přijde na check-in poslední, je hezky upravený a alespoň v outfitu smart casual. Tílko "Chang" šance dramaticky snižuje.

Na druhou stranu, když jsem se vracel posledně po dvou měsíční cestě po Asii, dostal jsem jako první na check-inu zajímavý dotaz: "Jdete zítra do práce? Nejdu. A mohla bych vám nabídnout 500 euro jako kompenzaci, kdyby jste letěl až zítřejším letem. Samozřejmě bychom vám zařídili i hotel a taxi" Šlo o Emirates a byl jsem dva měsíce neholený :)

V USA jsou pry upgrady jako součást marketingové kampaně. Ve stylu, tady máš první "dávku" zdarma.

Abych popřel sám sebe, jediný upgrade, který jsem viděl na vlastní oči, dostal kamarád v mikině s kapucí na letu Emirates z Prahy do Dubaje.

Tak si pak vyberte :)


0 Citovat

Jasně, líná huba... Za zeptání člověk nic nedá, ale šance je mizivá, takže bych od toho nikdy nic nečekal. Prostě jako se 4x před odchodem podíváte, že máte pas, že sám od sebe nezmizel, tak se pokaždé zeptáte na upgrade. :) 

A co se mé zkušenosti týče, co jsem viděl/slyšel, vždy se to rozhodovalo až na gate, nikoliv na checkinu. Protože obvykle několik lidí let nestihne, takže nakonec místa v eko jsou a upgrade není třeba. 

0 Citovat

U EK jsou upgrady do businessu celkem caste, nicmene nikdy se mi to jeste nepovedlo na trase PRG-DXB - navic EK za tenhle leg chteji nekrestanskych 13k oneway cash (kdyz chcete placeny upgrade) a je to bez limuziny a bez lounge (!!!)..


Nejlepsi strategie na upgrade je koupit si PE a letet sam / max ve 2 - do US je to tak 50%ti procentni sance na free upgrade do C..



0 Citovat

tmx napsal(a):


A co se mé zkušenosti týče, co jsem viděl/slyšel, vždy se to rozhodovalo až na gate, nikoliv na checkinu. Protože obvykle několik lidí let nestihne, takže nakonec místa v eko jsou a upgrade není třeba. 

Můj poslední free upgrade do C před ca. 10 měsíci byl oznámený při checkin, kde jsem byl navíc úplně první...

0 Citovat

Zajímavá debata... to by mě samotného nenapadlo chtít jen tak vyšší třídu. A jaká je nejlepší formulace dotazu? Např. Any chance for upgrade to higher class?

0 Citovat

cali napsal(a):

Můj poslední free upgrade do C před ca. 10 měsíci byl oznámený při checkin, kde jsem byl navíc úplně první...

Jo, to ano, oznámení na checkinu, jestli by vadil upgrade, jsem zažil. A potom na gate oznámení, že několik lidí nedorazilo, takže není třeba. 

0