Zdravím cestovatele. S kamarádem jsme na road-tripu v Austrálii a 19. letime na nový Zéland. 24. Odletame s Qatar přes Douha do Vídně. Prosíme o radu jak se dostat domu, protože nevíme jaká je momentálně v ČR situace a MZV napsalo tohle : Viz obrázek. Děkujeme za radu Honza a Dan  .

Jak se dostat z Vídně do ČR 24.3.2020?

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

18 reakcí


Zdravím cestovatele. S kamarádem jsme na road-tripu v Austrálii a 19. letime na nový Zéland. 24. Odletame s Qatar přes Douha do Vídně. Prosíme o radu jak se dostat domu, protože nevíme jaká je momentálně v ČR situace a MZV napsalo tohle : Viz obrázek.

Děkujeme za radu Honza a Dan


cf1ab55a-1358-4844-ba0e-72beb2b6d6e8.png

0

Jako za komunistů, přes kopečky buď sám, nebo s nějakým převaděčem...

0 Citovat

No, nikdo vám opravdu neporadí. Před 6 dny se hrálo fotbalové derby s 20000 fanoušky na pár metrech, všechno fungovalo, létalo... Co bude za 10 dní neví nikdo.

Pokud se nejste schopní / ochotní vrátit hned, opravdu se připravujte na to, že tam zůstanete, protože je opravdu velká pravděpodobnost, že ani do Vídně se nedostanete. Pokud ano, pak současný postup je, že nějak dojedete na hranice, ty přejdete a pak budete pokračovat dál. Nebo si objednáte české taxi (max 9 osob), to by se tam snad mohlo dostat, jestli jsem dobře pochopil. Samozřejmě lepší varianta je rebook do Prahy (ale tak na 80 % už stejně nic za 10 dní nepřiletí). 

0 Citovat

Btw. kazdy kto prileti na NZ musi do karanteny.

0 Citovat

Přesně, NZ karanténa, Q má hodně nakažených, tak i A, obávám se, že někde zůstanete a to bude Austrálie teď na nějakou dobu. Rebook do PRG bych nedával, nám nastávají těžké časy teď.

Karanténě se nevyhnete, budete se muset dopravit nějak na hranice a tam někdo Vás vyzvedne z rodiny, ale co jsme pochopil, tak ti půjdou taky do karantény, pokud pojede v jednom vozidle ( bych si ověřil toto ještě )

PS: dá se vycestovat do zahraničí se speciálním povolením pro někoho příbuzného ( já to včera řešil ), ale platí to, že jdete do karantény pak všichni...  

0 Citovat

Čistě teoreticky - neměla by mít aerolinka při zrušení letů duty of care nezávisle na důvodu? 

0 Citovat

To by mělo být z jejich strany. Pokud to bude z třetí moci, tak se obávám, že ne. Navíc, nevím jaké pravidla jssou ve zbytku světa, my jsme nějak na EU pravidla zlenivěli a hledáme kompenzaci a další věci pomalu za každou minutu zpoždění... 

0 Citovat

Pokud si nechcete roadtrip po Austrálii prodloužit o několik měsíců (což bych při dostatku času a peněz vřele doporučoval, nejlépe do málo obydlených oblastí mimo JV a východní pobřeží a nejen kvůli koronaviru právě do těchto oblastí), nejrozumnější možnost je koupit si novou letenku Sydney - Praha (pokud to nepůjde přebookovat). Stojí kolem 12000 Kč, co jsem se díval na skyscanner. Raději na co nejdřívější termín, dokud něco létá.

0 Citovat

Reseni , vytiskni si rakouskou pracovni smlouvu zmen inicialy na sebe, nastup do auta a prijed do CR k hranicim, ukaz papir a hybaj do karanteny, testy. 

0 Citovat

No v Polsku se k tomu postavili jinak


https://www.fly4free.pl/lot-spro...-od-jutra/

0 Citovat

Do Vídně pro Vás může někdo dojet, stačí ukázat na hranicích boarding pass. Pak všichni do karantény.

0 Citovat

Ty poslední 3 rady zde moc platné nejsou. Změně letu se stejně nevyhnou, protože nemá cenu, aby letěli na 5 dní na Nový Zéland, když tam budou muset být v karanténě a do té doby se počet zájemců o lety sníží natolik, že nejspíš nic nepoletí. A když měnit místo odletu, tak logicky i místo příletu (pokud něco poletí). Ani Poláci nebudou mít pravděpodobně možnost evakuace z Austrálie či NZ.

0 Citovat

Z Vídně k hranicím mohu zajistit odvoz. Do práce teď stejně nechodím... 

0 Citovat

@Libor_S : to nebyla samozřejmě rada.Jen jsem chtěl poukázat na to,že se naši severní sousedé o své krajany chtějí maximálně postarat...

0 Citovat

Peter Hanzlik napsal(a):

Z Vídně k hranicím mohu zajistit odvoz. Do práce teď stejně nechodím... 

Jsem celkem v zoufalé situaci. Platí možnost pomoci s odvozem z letiště na hranice? Jsem sám + dítě a jsme zdraví. Autobus odjel včera. Moc děkuji za odpověď.

0 Citovat

ved vnutrostatna doprava v Rakusku funguje nie? tak sa vlakom odvezte z Viedne napr. do Laa an der Thaya a tam prekrocite hranicu. Zufale mi pride ak ste niekde teraz v Mozambiku a nie vo Viedni, co by za to dali tisice ludi teraz aby boli v Rakusku.

0 Citovat

Dostat se domů z Vídně ? Není snad nic jednoduššího!

Včera jsem do absolvoval potřeboval jsem do Č.Budějovic - z letiště na vlakové nádraží Wien Franz-Josefs-Bahnhof odtud vlakem do Gmündu - hranice jsem přešel pěšky do Českých Velenic - kontroluje pouze česká strana z českou občankou naprosto bez problému!

Z vlakového nádraží v Gmündu na vlakové nádraží České Velenice je to 2,5 km.

0 Citovat

Peter Hanzlik napsal(a):

Z Vídně k hranicím mohu zajistit odvoz. Do práce teď stejně nechodím... 


Dobrý den. Tato nabídka stále platí? My přiletíme do Vídně pravděpodobně 23.3. odpoledne a převoz na hranice by nám hodně pomohl. Děkuji. 

0 Citovat

Nabídka stále platí. V případě potřeby se dohodneme v soukromé zprávě. 

0
18 reakcí