Zdravim vospolok, dnes som tak rozmyslal, kam by som tak najblizsie siel ked sa uvolnia rozne karateny a obmedzenia. Kedze s leteckou dopravou sa neda na 100% ratat, tak tu je zoznam takych blizkych destinacii na roadtrip, ktore  by som rad navstivil, okrem mnohych slovenskych lokalit. 1. roadtrip na konak do Uzhorodu :) to by bolo asi prve 2. vystverat sa na Hoverlu a pobudnut v tej oblasti okolo Vorochty 3. Solinske jazera v Polsku 4. Uzice Srbsko a Sarganska Osmica 5. Kysibelka  na ceste do Prahy :) 6. Felcsút - rodisko Orbana 7. Maramures a Viseu de Sus v Rumunsku  .

Post-COVID bucket list

Založil ve fóru Co se nevešlo

Já to vezmu ze dvou stran

Pokud budu v Praze na brigádě popřípadně půjdu navštívit mojí milovanou práci ( a že bych si klidně hodil SVO plnou carga a hrál tetris s tím :D ) tak po okolí do nějakých parků, popřípadně na Šumavu. 

Když budu ve Zlíně, tak bych to viděl na Beskydy a Bílé Karpaty. Když budou hranice s SK otevřené, tak do Tater. 

Nemám auto, takže vlak/bus :) 

0 Citovat

Zase se budu opakovat. Po mém minulém příspěvku vznikl Mikirův svět, teď by se tam už Mikir mohl nadobro odebrat. 

Zničils další vlákno ... a tvé komentáře byly prostě ... tu mač. Ten poslední obří jsem ani do půlky nezvládl přečíst, abych byl upřímný. Obdivuji některé lidi, že ti ještě dokážou odepisovat a nabíjet ti tak ten tvůj neknečný zásobník plný debilních a prázdných textů. 

Öbdivuji spoustu starších lidí, ale ty jsi pro mě jen prázdný poskomunistický Čehuň. 

30 let, Ing.180/76/16  .. Bydlel v UK, studoval v ESP .. poctivě pracuje, odvádí daně, ženu miluje, milenky nestřídá, alkoholu a jiným kratochvílím neumí říkat ne .... a nevím na co ses ještě ptal. Jediné co ti tady neodpovím je Babišovo oblíbené: JMÉNO! NO TAK TO ŘEKNĚTE! NEBOJTE SE!


Jo a abych to tu taky nezaplevelil tak já přidávám: 

Novým 2 místným nepraktickým autem bychom chtěli s ženou projet kus Moravy a Slezska, stanovat někde v kempech, navštívit Polsko a určitě to vzít přes Krakow. Přebookovat si welness v Beskydech na Lanterně, který nám teď propadl a s kamarádama udělat druhé kolo Ukrajiny... a asi to bude zase Užhorod :) 

no a zřejmě naposledy na nějakou dobu (ne kvuli koronaviru, ale pregnaviru) bychom vyjeli někam k moři. Asi v září. Jestli po vlastní ose Alá Malta v minulém roce a nebo zase po několika letech prubneme hotelovou cestovku ... to netuším.

PS: Jo a slibuji si, že už na Mikira nebudu nikdy reagovat.. ale teď to nešlo jinak, protože tohle vlákno je fakt příjemné a přínosné, ale on ho zase úplně zničil ..

0 Citovat

@Rob Foxx

Nereaguj jak jsi slibil , jen to za tebe upresnim , takze jsi jeste nebyl na svete kdyz ja uz tvrde drel rukama, abychom se meli s zenou lepe  a vychovaval uz dve dcery  a pak byl na namesti a kricel s ostatnima  Havel na Hrad  atd

Ty jsi zatim dostudoval ing  ,,a pak misto aby jsi vratil statu  investice za studium zdarma, jsi sel bydlet do UK  a za lepsim vydelkem ,pak jsi si jeste doplnil dalsi vzdelani ve Spanelsku, mozma nejaky erasmus nebo neco takoveho co ted frci , tedy opet zadarmo a s nejakym tim kapesnym, ( ale to neber ani jako vycitku ani jako urazku  ) ,proste porevolucni  klasika 

Ty jine kratochvile  co marijana ? tak daleko jsem nedospel  ,,ja  v  3 tride  na zakladce zkousel partyzanky   od kamose propadlika  a doma byl pak sekec ..a nikotinu jsem neprpadl  milenkam primerene,   Jo a nejsem Cehun  ale Ostravsky chachar  a  4 hvezdickovou snonbarnu ve Velkych Karlovicich bych nemusel  i kdyz je tam krasne ,  stacil nam kemp v Roznove   a stan   a tech 180/76/16 jsem nepochopil  ,alespon ne to treti cislo   ja se na inzerat neseznamoval  ale kdyz  tak ja 181/ 83  ale  v tech 30  to asi bylo taky  kolem 76

No ale spon mas odvahu oproti foodlandovi  ,ten  svuj vek taji , ale vi ze do systemu odvede vic nez ja ,, A doufam ze to vlakno tady prezije ,kdyz przilo to o panice a Coronaviru  kde je  daleko vic nekonecnych zasobniku  cimz nemyslim ty sve tam  

A abych to odplevelil trochu  ,prace v hline mi na rozdil od  kancelarskych  nesmrdi  ,,, tak polozim takovou hadnku  ,,Kde je  v Beskydech  misto  ,ktere je podle mistnich, takovym Bermudskym  trojuhelnikem  a  mizeli tam zahadne lidi co se nikdy nenasli  Byl jsem  tam jen jednou a prijemny pocit jsem v  tech mistech  nemel  ,pusobilo to tam  divne  ,,,
0 Citovat

Nepsal jsem, že odvedu, ale že už teď jsem odvedl víc, než ty za celý život. Takže můj věk už tě dědo nemusí zajímat.

0 Citovat

Ne že bych Vám chtěl přerušovat Vaši líbeznou flame war, ale nesledovali jste tiskovou konferenci po posledním jednání vlády? Je možné, že by část zemí byla pro cestování otevřená už v červnu. Takže asi žádná velká exotika, ale asi přes léto něco podniknout půjde...

0 Citovat

Pořád to v tom červnu téměř jistě bude znamenat nějaké omezení po návratu. A i kdyby náhodou žádná nebyla, tak osobně velmi pochybuji, že se v červnu otevřou jiné evropské země pro turisty. Vždyť i u nás se otevřou ubytovací zařízení až v té úplně poslední vlně. Můj tip je, že budeme rádi, když se bude dát někam vyrazit možná od srpna nebo září, ale budu se rád plést.

0 Citovat

Jako co si budeme povídat, asi máš pravdu, ale stejně člověka potěší, když se  pomalu začíná řešit otázka "kdy". Přeci jen je to mnohem optimističtější než se pořád ptát "jestli". 

Pořád si navíc tak nějak vnitřně říkám, že okolní státy, kde je situace podobná (Rakousko, Polsko, Slovensko...) by otevřít v tom červnu mohli.

Jinak pokud to bude nutné osobně klidně po návratu půjdu na 14 dnů do karantény, odkud budu pracovat je prakticky fuk a zahrada na chvíli jednoho zabaví. No uvidíme, jak to bude.

0 Citovat

Rob Foxx napsal(a):

... 

Zničils další vlákno ... a tvé komentáře byly prostě ... tu mač. Ten poslední obří jsem ani do půlky nezvládl přečíst, abych byl upřímný. Obdivuji některé lidi, že ti ještě dokážou odepisovat.. 

... 

A ty jsi svou odpovědí nejen popsal půl stránky, ale navíc vyprovokoval mikira k další dlouhé reakci. 

Já polovinu mikirových příspěvků nečtu. Ale nakonec je mi příjemnější mikir s jeho názory, které jsou občas mimo, než ty a pár dalších, kteří se považujete za mnohem chytřejší, důležitější a společensky odpovědnější, ale ve výsledku zaplevelíte každé druhé vlákno stále tím stejným. 

Aspoň tu pro nás ostatní není nuda 😎

0 Citovat

Ty zřejmě stále tím stejným, v každém druhém vlákně, plevelit můžeš.

0 Citovat

já se zeptám asi dost hloupě, ale proč se letecká doprava už teď odepisuje a jak chce stát držet uzavřené hranice? Možná špatně formulovaná otázka, ale souvisí to právě s avizovaným útlumem cestování letadly a omezením ze strany státu.

Z mého laického pohledu, pokud aerolinky nezkrachují, nebudou se právě snažit získat co nejvíc klientů, byť s menší marží?

A jak bude stát držet hranice, pokud teda nezavede důsledně to, co za komunistů? Už teď je omezení cestování hodně špatně kontrolovatelné, protože důvod návštěva rodiny se špatně bude prokazovat.
Já mám třeba kousek za barákem hranice Rakouska a Slovenska a na letiště do Vídně jezdím přes Bratislavu, kde mám rodinu. Pokud teda všechny státy nepřijmou stejná omezení, nebo situaci ještě víc nezpřísní, tak pořád nevím, jak moc by mi stát mohl bránit cestovat.
Samozřejmě teď se nebavím o možnosti, že by mě tam nechtěl stát, do kterého bych cestoval. 

Nerozporuju to, že se to nestane, jen se ptám jak. Necestoval/nesledoval jsem leteckou přepravu po krizi, tak nevím, jaký byl trend, ale měl jsem spíš pocit, že po prvním pádu, následoval ještě větší růst.

0 Citovat

já vidím světlo na konci tunelu. Nikoho to nebaví, ekonomiky krvácej a je třeba něco dělat. Z prvotního šoku jsme se otřepali a teď je třeba nastavit rozumné mantinely.

Pokud zafunguje EU a synchronizují se pravidla, že například nikde nebudou akce nad 100 lidí, všude bude povinná rouška v uzavřených prostorech, všude bude dostupná dezinfekce, budeš si moc udělat klidně průbežně test za 25 euri v každém "okresním městě", nevidím důvod, proč by našinec nemohl na tůru do rakouských Alp nebo sebou fláknout k moři na Istrii. Jasné, bude to osekané, bude to s restrikcema, s důrazem na maximální hygienu, ale nic nezvládnutelného.

Určitě bude nutnost mít zapnutou tu trackovací appku a bavím se o cestování autem, letadla budou mít přeci jenom z mnoha důvodu pravděpodobně pomalejší náběh.

A k tomu bucket listu, připravil jsem campingové vybavení a chystám se dohnat velké resty na Slovensku, např. Poloniny. Chtěl jsem taky letos na začátku prázdnin projet autem Großglockner Hochalpenstraße a Timmelsjoch, zastavit se na Kölnbrein, tak uvidíme, jestli to třeba v srpnu bez větších obtíži půjde. Gdaňsk-Sopoty-Gdyně-Hel je taky už dlouho odkládaný roadtrip, který snad letos dostane šanci :)

0 Citovat

Zrovna včera jsem četla, že Řecko plánuje otevření hranic pro turisty na přelomu června a července a budou vyžadovat negativní test (což mi teda přijde dost nereálné)

0 Citovat

Evropa asi ano, u toho zbytku sveta si myslim, ze to bude chvili jeste trvat. A s tou poptávkou si nejsem moc jistý, protože spousta lidi se bude bat ted cestovat. Bud kvuli nakaze, nebo kvuli tomu, ze mohou mit pak problem se dostat domu. A nikdo nevi, jestli se nevrati druha vlna. Takze ja bych ten optimismus brzdil. A to se jeste nebavime o tom, jak se budou vuci sobe lide chovat. Staci se podivat, jak se dokazeme bonzovat kvuli rouskam tady doma. 

0 Citovat

S tou leteckou dopravou jsem to tu už psal. Proč by se měl v tuto dobu někdo podbízet cenou? Řekněme, že provoz bude stát jenom 3 měsíce, ať se to lépe počítá. Většina dopravců peníze nevracela, pouze vouchery. A ty teď bude potřeba uplatnit. Všechny aerolinky budou potřebovat hotovost. To co měli ve voucherech ,sežrala za tu dobu korona. Takže teď budou vozit prepaidy zdarma, respektive na tom ještě budou na nákladech tratit a co jim bude generovat zisk? Levná letenka to nebude, protože lítat budou teď ti, cop to budou potřebovat. Tudíž si budou moct připlatit. Zlevnění může přijít později, pravděpodobně příští rok. 

0 Citovat

A já si říkám, proč všichni mají tolik příspěvků? A ono stačí reagovat na mikira. Tak a mám zase o jeden víc :-)

0 Citovat

@floodland ja se dneska po mesici podival na letenky, ktere jsem mel vicemene vplanu delsi dobu. Izrael pres listopadovej svatek - 20 euro, Kapske Mesto celej leden, s Austrianem primej let, 475 euro.

Ani s jednim vicemene nepocitam, ale skube me to :)  Jasny ze to vsichni hrajou na casflow a vlastne si tak bezurocne pujcuji od zakazniku penize. Ted jsem u Wizzairu zadal refund z kreditu, pry 60 dni...

0 Citovat

@Leonard Ano, je to vlastně takové letadlo a čeká se jenom, kdy ten systém spadne a komu zůstane černý Petr. Teoreticky mohou být zákazníci, kteří takto bezúročně půjčí své peníze až na 2 roky. A vycouvat se z toho nedá, protože většina vrací peníze za nevyužité vouchery až po 12 měsících. Platnost lze samozřejmě bezplatně prodloužit.....

0 Citovat

doctorex napsal(a):

Ne že bych Vám chtěl přerušovat Vaši líbeznou flame war, ale nesledovali jste tiskovou konferenci po posledním jednání vlády? Je možné, že by část zemí byla pro cestování otevřená už v červnu. Takže asi žádná velká exotika, ale asi přes léto něco podniknout půjde...


Andrej ve zpravach prohlasil, ze to momentalne neni vubec zadny tema a ani se o tom na vlade nebavili. A ze se o tom zacnou navit nejdrive az na konci cervna. Pokud jsem se nepreslechl, tak na tiskovce ohledne tohodle nepadlo ani slovo.

0 Citovat

Leonard napsal(a):

Pokud zafunguje EU a synchronizují se pravidla, že například nikde nebudou akce nad 100 lidí, všude bude povinná rouška v uzavřených prostorech, všude bude dostupná dezinfekce, budeš si moc udělat klidně průbežně test za 25 euri v každém "okresním městě", nevidím důvod, proč by našinec nemohl na tůru do rakouských Alp nebo sebou fláknout k moři na Istrii. Jasné, bude to osekané, bude to s restrikcema, s důrazem na maximální hygienu, ale nic nezvládnutelného.

Sorry, ale zrovna tohle je desna utopie. Sjednoceny pravidla v ramci EU, ktera neni schopna absolutne niceho a umi jen hazet penezma. Uz vidim takovyho Orbana jak ohyba hrb nake EU synchronizaci. 

0 Citovat

Ondrab napsal(a):


Andrej ve zpravach prohlasil, ze to momentalne neni vubec zadny tema a ani se o tom na vlade nebavili. A ze se o tom zacnou navit nejdrive az na konci cervna. Pokud jsem se nepreslechl, tak na tiskovce ohledne tohodle nepadlo ani slovo.

Mluvil o tom Ken, poslouchal jsem přímo tiskovou konferenci, dokonce jsem našel i citaci:

„U rozvolnění cestování do zahraničí se bavíme o poslední fázi a je otázka, kdy toto nastane. Určitě ne dříve než v červnu za nějakých podmínek. A pokud jde o nějaké všeobecné cestování všude, kam člověk chce cestovat, tak nevím, jestli se bavíme o tomto létě. Bude záležet na situaci v příslušných zemích."

Že to Bureš popřel je možné, ale taky v tu chvíli mohl jít čůrat, nerozuměl nebo mu Prchal poradil, aby nic nepotvrzoval.
A jako změnit se samozřejmě může všechno, jen se mi to zdálo zajímavé.

0 Citovat

Těch sjednocených pravidel funguje Ondro v rámci EU mnohem více, než si vůbec dovedeš představit. Samozřejmě nejde o ohýbáni hrbu ale o dobrovolnou participaci. Pokud se nebude chtít Maďarsko účastnit, není problém nechat hranice s Maďarskem zavřené. Do politickonázorové emocionální diskuze se ale zatáhnout nenechám.

0 Citovat

Z toho co cituješ rozhodně nevyplývá to, co jsi psal výše, že "je možné, že část zemí by byla pro cestování otevřena už v červnu", právě naopak, že to u nás není vůbec na pořadu dne a spíše se bavíme o době po prázdninách, jelikož na naše cestování se vztahuje to "všeobecné cestování". Navíc jasně řekl, že bude záležet na situaci v příslušných zemích a to i v tom smyslu, jestli cestování k nim umožní

0 Citovat

eremi napsal(a):

Z toho co cituješ rozhodně nevyplývá to, co jsi psal výše, že "je možné, že část zemí byla pro cestování otevřena už v červnu", právě naopak, že to není vůbec na pořadu dne a spíše se bavíme o době po prázdninách

Asi čteme každý nějaký jiný text. Pokud mohu citovat:

"U rozvolnění cestování do zahraničí se bavíme o poslední fázi a je otázka, kdy toto nastane. Určitě ne dříve než v červnu za nějakých podmínek."
- pokud si větu rozeberu z časového hlediska, tak říká, že rozvolnění cestování nenastane dříve než v červnu, tedy by v červnu nastat mohlo, ale ne dřív;

- dále věta mluví o tom, že by byly stanovené nějaké podmínky pro cestování, nikoliv, že by bylo cestování nemožné;

Mimo citaci navíc zmínil země jako Španělsko a Británii, kde je podle něj situace pořád špatná.

Takže pokud jsem napsal:

"je možné, že část zemí byla pro cestování otevřena už v červnu"

V čem je to v rozporu s tím, co prohlásil ministr zdravotnictví?

Pokud mluvíš o druhé části jeho výroku:

"A pokud jde o nějaké všeobecné cestování všude, kam člověk chce cestovat, tak nevím, jestli se bavíme o tomto létě. Bude záležet na situaci v příslušných zemích."

Tak ta přeci mluví o neomezeném cestování, ne o situaci, kterou jsem popisoval já.

0 Citovat

Náš ministr zdravotnictví asi těžko může mluvit za jiné země než za ČR a Ty jsi psal, že část zemí by byla otevřena už v červnu, to zařídí jak??? Takže Tvůj výrok je úplně o něčem jiném než to, o čem mluvil Vojtěch. Troufám si tvrdit, že 99% lidí zde zajímá všeobecné cestování.

0 Citovat

Třeba tím, že nebude povinná karanténa  při návratu. To, zda budeme do daných zemí vpuštěni samozřejmě nezáleží jenom na nás. Já to vidím na pozemní cestování do sousedních zemí a pak se uvidí. 

0