PRŮLOM! Vláda zrušila hanebný a ve světě unikátní zákaz vycestovat vlastním občanům. Využijete této možnosti a navštívíte třeba Vídeň?  " Po zrušení zákazu volného pohybu osob bude možné opět cestovat do zahraničí, dosud to bylo až na výjimky zakázáno. Podle Vojtěcha přitom budou platit stejná pravidla jako pro pohyb po Česku. „Pokud se člověk vrací, tak buď musí být covid negativní prokázaným testem, nebo musí absolvovat čtrnáctidenní karanténu, “ uvedl Vojtěch. Zdroj: https://www.idnes.cz/zpravy/doma...omaci_aug" Snad v tomto vlákně budou dobré zprávy rychle přibývat :-)  .

UVOLŇOVÁNÍ restrikcí a cesta k normálu

Založil ve fóru Co se nevešlo

Som na Ibize,a poctivo domaci,aj turisti dodrzuju nosenie rusky,aj vonku,okrem plaze. Docela opruz v tom teplu cez den.  Obcas sa najdu jedinci, co su bez rusky, alebo teenagers to ignoruju, ale cca 90% to dodrzuje.  V obchodoch pri vstupe vyzaduju dezinfekciu ruk,  IBZ letisko bolo jedine miesto, kde som videl policajta, inak za posledne 4dni ziadneho policajta som nestretol, tj ziadna buzeracia, ze idete po promenade bez rusky...   pani na checkine na hotelu odomna vyzadovala vydezinfikovany pas,tak som ho musel pred nou desinfikovat ,a az potom som jej ho podal do ruky. Staci ukazat slovensky pas, a hned su problemy.  :-)

0 Citovat

https://cnn.iprima.cz/prehledne-...plnit-6368

0 Citovat

Vsichni lzou a vymysleji nesmysly ..dneska rano si ctu ze ceska nova opatreni budou platit od pondelka zdeluje Vojtech  ,,,a ejhle  ted k veceru, ze plati uz od pulnoci  patku.... a takhle to je i v dalsich statech abych nekritizoval jen  CR ... Vyse pisu jak se vyznamenalo Irsko se zelenym seznamem 

Jedina rada proti tehle buzeraci je  ignorovat vsechno a  vydrbat se vsim kde to jen jde 

Pochopitelne ne stylem Techtle Mechtle ...a pak se to  zase zacne hazet na cestovatele ...

0 Citovat

Myslíš to zásadní opatření, že na akcích uvnitř nad 100 lidí rouška? No to je opravdu hrůza, že nenechali čas, aby se na to lidi psychicky připravili, když předtím nosili 2 měsíce roušky všude. A to opatření o zákazu akcí nad 500 lidí platí až od pondělí, aby to nebylo ze dne na den.

Tvl to je jako bych slyšel Bureše a "všeci kradnů" (projev máš taky zhruba stejný), když něčemu nerozumím nebo nemám argumenty, tak začnu řvát, že všichni lžou, kradou a vše je kampaň. A jinak fakt nezbývá než konstatovat, že jsi opravdu debil a právě na takové debily jako ty doplácí ta většina slušných lidí, kteří pravidla dodržují. Ale ono na tebe jednou dojde, o to strach nemám.

0 Citovat

k tym ruskam nad 100 ludi.


cul to citam a vraj sa to vztahuje len na organizovane akcie (svatby, kar...), takze na restiky, bary... sa to nevztahuje.


takze absurdistan je tusim uz uplne vsade :)

0 Citovat

Je to tak, když jsem poslouchal to odůvodnění, tak je to prý proto, že na akcích (koncerty atd.) se potkávají náhodně cizí lidé, v hospodách a barech sedí spolu u stolu skupinky lidí, co se znají a je daleko jednodušší to pak případně dohledat ty kontakty.

0 Citovat

@ eremi  slusny jsem . ale nejsem hypochondr   a jen otazka nazyvas  debilem kazdeho s jinym nazorem ?  V takovem pripade jsou jakekoliv argumenty zbytecne 

0 Citovat

Debilem nazývám toho, kdo radí ignorovat všechno a vydrbávat se vším, kde to jen jde. Pokud tohle je tvůj "názor" pak máš pravdu, v takovém případě jsou jakékoliv argumenty zbytečné. 

0 Citovat

Dobre ,tak to trosku upresnenim  ,ignorovat vsechno , kde jde o zjevny nesmysl ,ovsem to uz bude  diskutabilni co je a neni zjevnym nesmyslem . uvedu priklad , kdyz jsem ted byl v Ostrave ,,z hodiny na hodinu vypsali  pouzivani rousek pro SM kraj  ,,,,takze ve vlaku Pendolino  povinnost rousky do Olomouce a  dal uź ne ... Ona ta corona vi hranice kraje ? Nebo se snad pripadne z vlaku vypari  ,kdyby tam byla ? 

A takovych nesmyslnych narizeni existuje nejen v CR  plno ,ale asi je to zbytecne to rozebirat   ,ani nebudu , jen jsem se ohradil proti tomu debilovi ,nakonec ono je hodne lidi i s vysokoskolskym vzdelanim , kteri v opatrenich proti COVID -19  zastavaji opacny nazor nez majoritni vetsina poslusnych  ovci  ....

0 Citovat

Ale ti inteligentní neradí vše ignorovat a se vším vydrbávat jako ty. A jenom proto, že konkrétně ty něco nechápeš, tak to nemusí být nesmysl.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Je to tak, když jsem poslouchal to odůvodnění, tak je to prý proto, že na akcích (koncerty atd.) se potkávají náhodně cizí lidé, v hospodách a barech sedí spolu u stolu skupinky lidí, co se znají a je daleko jednodušší to pak případně dohledat ty kontakty.

Hmm ono to může být také přesně naopak. Na svatbě, kde se lidé znají a dohledat kontakty je jednoduché, rouška být musí. Kdežto v barech, kde je těsný kontakt, a to i s neznámými lidmi, být rouška nemusí. 

0 Citovat

Na německých letištích budou moci všichni cestovatelé při návratu z rizikových zemí podstoupit zdarma test na koronavirus. Rozhodli o tom ministři zdravotnictví jednotlivých spolkových zemí, uvedla agentura DPA.

Doufám, že Německo udává nový standard :)

0 Citovat

A v Praze za lidovou sedmičku :D

0 Citovat

Rakousko od soboty ruší zákaz letů, nicméně platí zpřísněné podmínky pro vstup do Rakouska z rizikových zemí.

0 Citovat

Wizzair konečně bude moct létat s kompletně vybookovanými, ale přesto prázdnými letadly :-D

0 Citovat

V Amstru od 5. srpna povinne rousky na turistickych mistech.

0 Citovat

Od 1.8. na Madeiře povinné roušky na veřejnosti.

0 Citovat

https://eurozpravy.cz/zahranicni....a2ca149a/

https://eurozpravy.cz/zahranicni....8cc8519a/


Asi maji stejne chytraky  v regionech  jako napriklad v Ostrave ....je to porad dokola ,bud tedy ty rousky k necemu jsou nebo ne , ja ten hadr na hubu vezmu jen tam kde by mi hrozila citelna pokuta  a  to jeste stylem aby se vlk nazral a koza zustala cela ..-)  Asi podobny system, jako  kdyz v Ostrave si je lidi ve vlaku  nasazovali a v Olomouci sundavali....Prazske metro je taky pekny nesmysl  a bohuzel blbnou vsechny zeme 

0 Citovat

Odtud jsou samí chytráci, co mikire?

0 Citovat

Já bych , minimálně v MHD, nechal zavedené roušky povinně napořád. Když si vzpomenu na ty chrchlající, pčíkající cestující, kteří stejnou rukou, do které se před chvilkou vychrchlali a to v lepším případě, že si vůbec zakryli ústa, zase chytnou madel... (blicí smajlík)

0 Citovat

@ eremi ja myslim ,ze si nema kdo co navzajem vycitat ,nakonec se staci podivat na green list Irska ...o cem to svedci at si kazdy prebere sam ,,,a celou dobu se tu rousky nenosi  a najednou jsou povinne v obchodech a  v MHD ..v pondeli mi konci 14 dnu karantena po priletu z CR  ,byla na dve veci ,,)

0 Citovat

A ty máš nějakej integrovanej test na covid přímo v sobě nebo co, že víš, že byla na dvě věci, protože jsi přijel z ČR stoprocentně zdravej? Kdyby jsi někde cestou onemocněl, tak třeba týden nevíš, že to máš, tak už to zkus pochopit, to je důvod té karantény. Když ti to tak vadí, určitě sis mohl zaplatit test a nemusel jsi sedět v karanténě, případně jsi mohl sedět doma v Irsku a nejezdit do ČR.

0 Citovat

že se s tím kokotem vůbec bavíte....

https://www2.hse.ie/conditions/c...ravel.html

0 Citovat

Byla na dve veci ,protoze jsem stejne z letiste musel jet verejnou dopravou , do obchodu pro jidlo jsem si taky musel zajit  ,na postu ,do banky ,,,i kdyz jsem tedy vyhovel predpisu a rousku jsem si vzal ,,,

Jasne  ,,pojedu kamsi 50 km ,ani nevim kde se testy v Irsku delaji ,kolik stoji .predpokladam ze v Corku ano ,,a pak cestou  zpet ,nebo tam neco chytim  ,navic je predpis ze pokud nekdo prileti  do Irska s cizi zeme musi do karanteny  a test je irelevantni  ( nevim jestli i mistni  )  

Ted urcili 15 zemi kdy karantena byt nemusi ,ovsem vyber tech zemi je pochybny ..proto nadavam 

A ano mas pravdu ,,to je  nazor vsech tech co chteji lidem omezovat svobodu ,,sedte  doma ..nikam nejezdete  , vlady vsech zemi jsou ve financnim srabu  a ted nevi jak s toho ven ...a papalasi a oligrachove   si budou utracet sve miliony a obycejnym lidem se vysmivat do oci ,,,

0 Citovat

@floodland   a proc regaujes ty ? Radeji si precti poradne ten pamflet co tu prezentujes  a ktere vyjimky jsou v nem zahrnute  a ktere opatreni  jsou jen doporucene  



0