Překvapuje mě, že tady o tom nezaznělo ani slovo, to že nás o změně David neinformoval, mi přijde jako výraz neúcty ke zdejší komunitě. https://byznys.ihned.cz/c1-66820...zakladatel  .

Cestujlevne.com dočasně končí

Založil ve fóru Cestujlevne.com

@niemandos https://www.youtube.com/watch?v=hqYKqEr9sfQ

0 Citovat

Precetl jsem si ctvrtecnik ,proc ne ,spis bych to vnimal  ,jako pomoc ,bez toho abych neco ocekaval jako protisluzbu ,samozrejme o vylepseni se da uvazovat vzdycky  

Co se tyka reklam mam stejny nazor jako mirjur , zrovna na CL me neomezuji , vetsinu letenek si kupuju primo a protoze jsem znamy patriot Ryanairu ,tak tezko mohu neco pres CL vyuzit , pochopitelne  akce mimo Evropu me zajimaji ,bohuzel  vyhledavac letenek na CL v zadnem pripade nepatri k nejlepsim a k nejlevnejsim ,kde je mozne letenku vyhledat , pokud si pamatuju tak sveho casu David napsal ze se nejedna o jejich produkt 

Pri placene verzi bych to videl jako  zasadni zmenu . Asi bych ocekaval i vice zverejnovani zajimavych letenek a akci nejen s CR a sirsiho okoli, ale z cele Evropy, domnivam se ,ze je dost cestovatelu ,kterym je jedno odkud mimo Evropu odleti ,kdyz to ma  vyhody  Pochopitelne  az se zacne poradne  cestovat mimo Evropu 

S temi radami  si myslim,ze by bohate stacilo ,aby se SZ vylepsily technicky ,aby to fungovalo jako tady,  coz rozhodne nefunguje 

A jinak technicky k poskytnuti podpory CL bych videl moznost poskytnout ji tak ,aby nebylo treba zadavat bance  trvaly prikaz k stahovani  automaticky  i kdyz banky vylepsuji bezpecnost ,porad to prinasi urcite  riziko, vetsi ,nez je jednorazova platba ,kterou zvolim sam ,klidne k tomu 1. kazdy mesic  ( osobne tak neplatim nic, kde by bylo neco stahovano  s uctu automaticky )

0 Citovat

Také raději nakupuju přímo u aerolinky. Když je průšvih, chci jej vyřešit rychle a ne se bát, zda se v pátek v šest večer dovolám agentuře. Viz vlákno Proč neušetřit 200 Kč na letence.

Prémiová podpora ve fóru by se fakt mohla zvrtnout. Lidi by měli pocit, že si ji zaplatili a čekali by zázraky na počkání.

Ono by to asi moc neškálovalo, ale mě třeba chybí travel konzultant. Už mě přestalo bavit googlovat, co je v destinaci zajímavé.

0 Citovat

Ja sám vím, že kupovat napřimo je lepší. Ale nechápu, proč to pořad dokola opakovat na fóru stránek, které se prodejem přes OTA živí?  Ne každý má čas a chuť trávit volné chvíle komunikací v angličtině s leteckými společnostmi, ale když si pak přečtou diskuze s Michalem a podobnými, tak je to jaksi může odradit Být Davidem, tak už dotyčné pošlu do řiti.
A já nepsal, že nápad přispívat sám podporuju. Osobně by mi to nic nedalo, ale jistě je spousta lidí, kterým by to třeba něco dalo. Chápu Davida, že chce zachránit něco na čem praktiky deset let makal. Dat to i jen na rok k ledu znamená, že přijde o spoustu těch, co tak pracně  lákal na diskuzi, cestopisy, popisky letišť a destinací atd. 

0 Citovat

Protože je na čase se zamyslet nad tímto modelem. Nebo se např. podobně jako cashback portály, Wizz nebo Ryan domluvit na cashbacku z ubytovacích portálů. Rezervovat přes Davida nebo třeba Wizz je z hlediska zákazníka jedno. 5% nebo kolik, bude mít stejně, ale CL z toho bude mít provizi. Za mě je to mnohem udržitelnější model, co cestovatele v současnosti nevhání do náručí OTA a jejího bludiště VOP.

Když už člověk chce vzít ubytování skrz např. takový Booking, není žádný rozdíl pro něj z hlediska refundů, řešení potíží s ubytováním, když ho vezme napřímo nebo přes affiliate link od někoho. Jediným rozdílem bývá pro něj cashback a občas lepší podmínky (např. delší storno).

0 Citovat

Za mě určitě NE !

Za obsah na internetu zásadně neplatím (aní dýška v restauracích nedávám ..).

Jsem tu od začátku pamatuji dobu,kdy na fóru "diskutoval" David sám se sebou ))

Chodím sem právě kvůli fóru - nezapojuji se do všeho,ale jen do toho co mě zaujme....právě z fóra jsem načerpal dost užitečných informací i když bylo někdy těžké prokousávat se diskuzí - někdo píše věcně,někdo provokuje,někdo si hraje a pak tu je pár všeználků,kteří komentují úplně vše a musí mít vždy poslední slovo ..

Cesty plánuji dle toho co mě láká navrch nejsem časově flexibilní,takže akční nabídku jsem tu využil všehovšudy jednou.

Reklama mi tu nikdy nevadila a to je právě to co by mělo úspěšný web živit !

 

0 Citovat

Ondra K. napsal(a):

 

  • PS: to prudění ti teda moc nejde, nenapsal si nic co by mělo někoho prudit :D



Tak já se prudiče zastanu, za ty roky zpět si kolikrát rejpnul úspěšně :D

0 Citovat

Karel napsal(a):

[citace="Ondra K."]

 

  • PS: to prudění ti teda moc nejde, nenapsal si nic co by mělo někoho prudit :D

Tak já se prudiče zastanu, za ty roky zpět si kolikrát rejpnul úspěšně :D

😅

Oukej, tak to respekt k jeho dobře odvedené práci... 

0 Citovat

Souhlasím s Karlem a více méně i s posledním příspěvkem od lma.

0 Citovat

Stačí přispění občasným cestopisem, ať máte pár stovek nebo tisíců prokliků navíc? :D 

0 Citovat

Dimik UK: Ale prd, spolu jsme se myslím tak jednou, dvakrát chytnuli taky. :D

Ad Patreon: Já bych se klonil k tomu, nechat to tak, jak to je. Kdo chce, at skrze Patreon přispěje. Ok. Je těžká doba, David na rovinu požádal o podporu, cajk. Ale moc nevím, co a hlavně proč donátorům něco poskytnout. Nula reklam? To vyřeší adblock, pokud je vůbec třeba, protože tady na webu jsou reklamy ok, zažil jsem i otravnější. Krásného avatara? K čemu, nebyl dřív, není nutný teď. Navíc dost lidem je putna, zda jsou gold, silver or potato člen fóra. Dle mě jde o to, že až do vakcíny létání moc aktuální nebude. Tak mi přijde zbytečné, až kontraproduktivní tyhle věci nabízet za donate přes Patreon. Mohlo to tu být už dávno, v dobách, kdy se každá druhá firma/web/atd. chválily (a chovaly), jak byznys jede, jak je jejich byznys zdravý, lidí měli peníze, utráceli, jupijéééé. Ted najednou přišel útlum a ukazuje se, že finanční polštáře nebyly až tak velké.

0 Citovat

Byl jsem zvedavy ,jak se k tomu napadu stali cestovatele vyjadri  a vidim ,ze celkem negativne ,osobne me prijde ten napad logicky ,ale prilis slozity 

Proc nejaky Patreon a trvale prikazy  do banky za clensvi v klubu  a nejake nejiste sliby co za to ?

Za 5 let co sem chodim , jsem kupoval pres CL 2 x , jednalo se o akci, jednou prisly letenky primo od KLM ,podruhe  od SA ,v obou pripadech plna spokojenost  

Myslim, ze v soucasne dobe by stacilo uvest ucet CL  a nechat na uzivatelich, kolik chteji poslat k zachrane CL  ,jestlize ma CL 20 tisic registrovanych uzivatelu  mozna by  to nebyla az tak mala castka 

Asi by bylo hodene jednoduche  predem udelat statistiku , podobnym stylem, jak vzniklo  pred  casem  vlakno mikiruv svet  

Podle meho   nejvic uzivatelu chodi pro 

1)  forum  

2)  zkusenosti  a postrehy  z cest  

3)  zverejnovani  akci  

Tyto tri body ale CL zachranit nemohou , protoze je vyuzivaji zkuseni cestovatele ,kteri pres CL nakoupi  asi minimalne  

CL potrebuje jiny smer zisku prostredku ,ale do zacatku by financni injekce  prispevku od zminenych 20  tisic registrovanych ucastniku  nejspis pomohla  mozna lepe  a ve vetsi mire nez  clenstvi v Patreonu 

Abych mluvil ciste za sebe na CL bych prispel ,do klubu Patreon asi ne ,alespon ne tim stylem mesicniho strhavani  z banky 

 

 

0 Citovat

Mikir můžeš to Davidovi každej měsíc vozit,budeš to mít 2 v jednom,podporis CL i tvůj milovaný Ryanair :)

0 Citovat

Schválně jsem se koukl na úvodní stránku a výzvu k patreonování jsem nenašel. Pokud tam je, tak je málo výrazná. Doporučuji ji umístit na prominentní místo.

Aktuální statistiky: 129 PATRONS $394 PER MONTH.

Hosting už to zaplatí. V tuto chvíli nabízet extra funkce asi nemá moc smysl. Cestování je celkem mrtvé. A až se to zlomí? Co má pro mě nějaký smysl:

  • lépe zacílený hlídač letenek. Třeba si možnost nastavit, že mě zajímá letenka do JV Asie pod 8 tisíc, akce lowcost do UK na jaro do 256 Kč a business class kamkoliv po 20 tisíc. To by ale někdo musel sedět u PC nonstop :-)
  • travel consulting. Mám pocit, že slušně vydělávajících je nás tu více a aspoň já si cením svého času a přestává mě bavit trávit jej vymýšlením itineráře. Raději zaplatím někomu hodinu dvě, kdo už tu lokalitu zná a podle mých preferencí mi doporučí lokality a já si z nich pak vyberu. Taková služba nedává smysl jako součást členství. Ale komunita je velká, takže to můžete zorganizovat a jako Apple si brát desátek.
  • co má umět ten nový vyhledávač? Teda pokud to není tajné kvůli konkurenci.
0 Citovat

Tohle nepomůže. Pokud to má překročit hranici hobby přivýdělku a má z toho toho regulérní byznys, tak je potřeba se primárně zaměřit na lokaci, kde je nejvíce potencionálních uživatelů a to je jednoznačně Asie vč. publikace v příslušných jazykových mutacích (nejen angličtina, ale i mandarínština, japonština, ad.).

Počet českých a slovenských uživatelů je proti tomu značně omezený a vynaložené úsilí je téměř stejné. Možná by to koupil Babiš do té mediální skupiny co mu vlastně nepatří, protože je ve svěřeneckém fondu co ovládá jeho manželka. Takže volat Monice.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Aktuální statistiky: 129 PATRONS $394 PER MONTH.

Hosting už to zaplatí.

A tím bych skončil. Implementovat nové funkce je utopie. Když za zlatých časů cestování a příjmů z něj trvalo vyladit nové diskuzní fórum měsíce, tak teď je to vysloveně scifi.

0 Citovat

Vypada to, ze slusna radka planuje otevrit hranice turismu on April 21 (Thajsko, Indie, Japonsko, US), tak uvidime, jestli se zacne na jare opravdu zase litat :)..

0 Citovat

pekne na moje narodeniny, niet zac :)

0 Citovat

A jen den od narozenin Adolfa Hitlera.

0 Citovat

Takže pojedeme raději do hraniční vísky na Innu:-)

0 Citovat

doctorex napsal(a):

A jen den od narozenin Adolfa Hitlera.

Presne postupka

Hitler 20/4 

Ja s Alzbetou II. 21/4 

Lenin 22/4

0 Citovat

Plány jsou jedna věc a realita může být jiná. Ale Tonicovi bych to přál :-). Mimochodem píšeš 21 dubna, ale nezminuješ kterého roku :-)

0 Citovat

kickass1 napsal(a):

Vypada to, ze slusna radka planuje otevrit hranice turismu on April 21 (Thajsko, Indie, Japonsko, US), tak uvidime, jestli se zacne na jare opravdu zase litat :)..

Každopádně mám pocit,že ty pivka jsem asi vyhrál,co?:)))))

0 Citovat

Myslíš ta kvůli tomu bierfestu ve Lvovu?;-)

0 Citovat

doctorex napsal(a):

A jen den od narozenin Adolfa Hitlera.

Tady někdo nepochopil, že "April 21" bylo myšleno od dubna roku 2021 a ne od 21. dubna. 🤦‍♂️

0