Japonsko - zákaz vstupu cizinců do konce ledna.  .

ZPŘÍSŇOVÁNÍ restrikcí a cesta z normálu

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

Jo to je přesně on, ještě tam chybí ta jeho budka... To je tak někam do Parlamentních listů, nebo Protiproudu.

0 Citovat

padrino11 napsal(a): Mně to přijde, že vždy když potřebují v TV udělat rozhovor s nějakým ochotným blbcem, tak mají seznamy komu volat a kdo je neodmítne.

Ano mají. Jako student jsem pracoval v jednom obskurním cizojazyčném plátku a pokud bylo potřeba získat vyjádření k tématu z oblasti obrany, tak se volalo panu A nebo  R, pokud se týkalo telekomunikací tak paní X nebo panu T, sociální péče O nebo Z. Najít někoho, kdo umí dát deset souvislých vět v angličtině byl stejný problém koncem devadesátek jako je dnes.

Podobně je to, předpokládám, s televizní novinařinou: Lidi, kteří umí být přirození před kamerou, je možné s nimi natočit použitelný rozhovor hned napoprvé nebo napodruhé, neiritují je nepřipravení novináři,  kteří se hloupě ptají stále dokola a umí odborné téma podat způsobem stravitelným pro běžného diváka jsou opakovaně vyhledáváni, protože si to je prostě cesta nejmenšího odporu a nikdo si nechce přidělávat práci. A vždy platí, že kontroverze táhne. 

Proč bych volal odborníkovi na společenské téma XYZ, který třeba exceluje v odborných debatách mezi sobě rovnými a publikuje v mezinárodně renomovaných odborných časopisech, když ale neumí říct pět vět které nezní jako klingonština, když můžu zavolat Šichtářové nebo Švihlíkové, které mi na požádání řeknou co chci. U nás je vše ještě umocněno fenoménem malého českého rybníka, takže se běžně stává že vzniká dojem že u nás máme jen asi deset doktorů, protože ti ostatní se novinářům vyhýbají nebo je alespoň aktivně nevyhledávají jako Pirkové a Šmuclerové.

0 Citovat

Je to tak, ale k tomu se přidává ještě jeden vyznamny faktor a to ten, ze tihleti klauni si vzdycky udelaji cas exhibovat, proto tam jsou porad... kdyz se nekdy ptam znamych z čt, proc zas pozvali do OVM Kovandu nebo podobneho klauna, tak z nich vetsinou vyleze, ze oni zkusili 10 jinych lidi, ale ti maji lepsi program, Kovanda a podobni prijdou vzdycky... 

0 Citovat

cali napsal(a):

Tak trochu off topic, i když zase ne úplně...

Řekl bych, že to jediné, v čem se autor nemýlí resp. se zakládá na pravdě, je jeho poslední věta "Přál bych si, abych se mýlil"

 

@Vojta Slezsko

Kovanda aneb nadhazovač slizkého úsměvu. To je ten ekonom, co v březnu/dubnu předpovídal pád cen nemovitostí na podzim o 20%, mezitím jsme o 10% nahoře :D nj. člen NERVu, to se pozná, neschopný k neschopému. Když jsem tady skoro už před rokem říkal, že nemovitosti dolů určitě nepůjdou, tak i zde se našli "ekonomové" s nasprtanymi učebnicovými poučkami, že v krizi jdou nemovitosti dolů. Právě takto se pozná zrno od plev...

0 Citovat

Teta mé kamarádky, která má bratra, který tam pracuje, mi ale říkal, že to není pravda.

0 Citovat

tydle "zajímavosti" bych v době různejch tupejch protestů proti opatřením a dezinformacím ohledně vakcíny a snaze o nějaký ještě větší rozdělení společenosti psal velmi opatrně a hlavně objektivně. Co znamená - drtivá většina, co znamená nějaké komplikace, zdroj přítel mé dcery není taky úplně vypovídající. Osobně mám po první dávce, dva dny mě bolelo rameno - je to komplikace? Vím o dvou lidech, kteří po první dávce zkolabovali, ale už nevím z kolika očkovaných v té nemocnici - je to vypovídající ? Zkolabovala staniční jen a právě kvůli očkování, nebo měla po 6.noční a nebyla tak úplně 100% odpočinutá/připravená (momentálně běžná praxe, že se zdravotníci očkují před/po směně ...)

Nejsem fanatik vakcín, ale tenhle příspěvěk podle mě ještě víc povzbudí odpor vůči jakkýkoliv snahám se z toho nějak dostat a ani bych se nedivil, kdyby se screen objevil v nějaké fb skupině "nenecháme se ovládat farma firmama" apod.  

0 Citovat

Není to žádná desinformace, fáma, ani snaha někoho vytrašit. Jen jsem napsal, co mi říkal. Nikdo z nich neumřel, ani se proti tomu neohradil. Komplikace můžou být po každé vakcíně. Může to mít souvislost s tím, na co přišli v Izraeli. Já sám se očkovat půjdu, jen co to bude možné. Uvedl jsem konkrétní případ z konkrétní nemocnice, žádný výmysl. A že přítel mé dcery není vypovídající zdroj? To mám napsat celé jeho jméno, datum narození a adresu bydliště? Pak budeš spokojený? To Markovi neudělám.

Všíchni, včetně zmiňovaného přítele dcery byli očkováni před směnou.

@AlejandraS : na tebe reagovat nebudu, ale jestli to někomu vadí, tak to klidně smažu. Nechtěl jsem vyvolat u nikoho paniku a mě z toho cévka nepraskne...

0 Citovat

očkován jsem a komplikace nula. Při rychlochůzi 2 dny po očkování mi na 2.kilometru vytuhávají nohy, ale to bude spíše měsíčním nicneděláním než čipem od Pfizeru/BioNTechu

0 Citovat

Takže jaký je vlastně smysl té informace podané trochu mediálně atraktivním způsobem ("drtivá většina" a "sestra dokonce zkolabovala")? Co tedy znamená to "nějaké komplikace"? 

0 Citovat

Mám už i po druhé dávce, stejně jako většina kolegů z mého pracoviště. Po první dávce nás většinou den dva bolelo rameno, nevím o tom, že by si někdo stěžoval na něco jiného. Po druhé dávce se zhruba u čtvrtiny přidala jednodenní zvýšená teplota a únava, většina měla zase jen to bolavé rameno.

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Takže jaký je vlastně smysl té informace podané trochu mediálně atraktivním způsobem ("drtivá většina" a "sestra dokonce zkolabovala")? Co tedy znamená to "nějaké komplikace"? 

Sice nevím, co je na tom mediálně atraktivního, ale třeba Marek byl včera 3 den po druhé dávce a přetrvává teplota 38, sotva vstane z postele a bolí ho celé tělo. Jako při silné chřipce. Nicméně vidím, že můj původní příspěvek se jeví jako nevhodný, ač jsem ho měl v úmyslu postovat jako normální informaci, takže ho mažu.

0 Citovat

Asi vadná várka čipů, co taky cekat, ze poslou do Brna ...:)

0 Citovat

eremi napsal(a):

Asi vadná várka čipů, co taky cekat, ze poslou do Brna ...:)

Aspoň někdo to bere s nadhledem :)

0 Citovat

Já se vám divím, že se kvůli takovym senzace chtivým informacím vzrusujete. V Izraeli už budou za chvíli počítat dvakrát naočkované v nízkých miliónech a nic se neděje a zrovna v jedné nemocnici v Brně má drtivá většina horší vedlejší účinky.

Edit: tak relevantnost prispevku tramina je vyresena. 38° horecka a jako silna chripka :D ...aha...pokud je 38° silna chripka podle tebe, tak bych opravdu rad videl tu kolabujici sestru a ty ostatni a jejich priznaky

0 Citovat

Já třeba při 38°C horečce prakticky kolabuju a je mi hodně zle. Taky ji mívám výjimečně.

Vedlejší účinky prostě při vakcínách jsou, každý je jinak citlivý, že někomu bude blbě, se dalo předpokládat.

To je zase debata

0 Citovat

Zdeněk měl včera dokonce 38,5. Občas zamrzne, nebo začne zničehonic mluvit hebrejsky, ale jenom úplně minimálně. Myslím, že se to může stát u jakékoliv vakcíny.

0 Citovat

A co říká hebrejsky? Možná prosí, abys  ho pustila z balkónu dovnitř?!?! Třeba přestane i zamrzat...

0 Citovat

Tak Nizozemci to dotáhli témeř k dokonalosti... i pro tranzit musíte mít dva testy. Jeden PCR, ne starší 72hodin a druhý, antigenní, ne starší 4 hodin před nástupem do letadla.

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

A co říká hebrejsky? Možná prosí, abys  ho pustila z balkónu dovnitř?!?! Třeba přestane i zamrzat...

To je jak z toho vtipu, který koloval letos o Vánocích po WhAppu. 

Co je sex "na Mrazíka"? Zavřeš manželku na balkóně a jebeš na ní.

0 Citovat

Martin Vícha napsal(a):

Tak Nizozemci to dotáhli témeř k dokonalosti... i pro tranzit musíte mít dva testy. Jeden PCR, ne starší 72hodin a druhý, antigenní, ne starší 4 hodin před nástupem do letadla.

Ne, ne. Jsou tu lidi, kteří by vám vysvětlili, že jste zbytečně negativní. Jinde mají opatření tvrdší. V Číně, třeba. Tohle není dotažené k dokonalosti, další test vám můžou udělat ještě po příletu do destinace a pak můžete taxíkem do hotelu, kde strávite dva týdny karantény za pár set euro na noc, bez ohledu na výsledky testů. V EU totiž nikdo nechce vyloženě zakázat cestování, protože pak už by byl Shengen totálně k smíchu. Jo, je to jenom dočasně (na neurčito...) a jde o zdraví nás všech. Ale po tom, o čem se v Evropě uvažuje, by mě vůbec nepřekvapilo, kdyby spousta takových opatření byla asi stejně dočasná jako pobyt sovětských vojsk nebo fakt, že si při kontrole na letišti musíme sundavat boty. Bez ohledu na ekonomické škody, ty se přece nahradí zvýšením daní.

OK, vypínám sarkasmus.

0 Citovat

Tak jenom aby jim to přesvědčení vydrželo přes léto. Když se nebudeme třást přes britskou mutací, tak před jednou z dalších, s tímhle přístupem z toho není cesta ven. Kdyby aspoň byla jistota, že zůstat několik měsíců sedět na zadku zlepší situaci... Je vtipné, že o těch mutacích se skoro nic neví, zatím se jenom spekuluje, jestli na ně současná vakcína bude účinná. Už jsem se smířila, že nejspíš budu muset kvůli cestování na test, ale kvůli cestování po Evropě fakt odmítám platit za PCR test(y). A ano, mohla bych si to dovolit, abych tu nebyla obviňovaná z toho, že jsem "nějaká socka".

0 Citovat

Na leto ma covid uz nahlasenu dovolenku, takze v tom obdobi nebudu ziadne obmedzenia v eu :)

Dnes mam testovanie v praci, dufam, ze budem pozitivny bez priznakov a sup ho na island :)

0 Citovat

baca12 napsal(a):

Na leto ma covid uz nahlasenu dovolenku, takze v tom obdobi nebudu ziadne obmedzenia v eu :)

Dnes mam testovanie v praci, dufam, ze budem pozitivny bez priznakov a sup ho na island :)

Jestli jsem to pochopila správně, tak na Island chtějí potvrzení o tom, že člověk má protilátky. V práci jsme kvůli tomu pořádali odběry krve a brzy budu mít výsledky. Stačí jim to ale i v češtině? :D

0 Citovat

Chápete, že protilátka a vakcína jsou něco úplně jiného? Navíc je to jen preklinický test, který dokazuje, že by účinná látka mohla fungovat dle předpokladů. Ale k aplikaci povede ještě dlouhá cesta...

Jinak na konspiraci o zaklekávání stačí další zpráva z novinek: https://www.novinky.cz/krimi/cla...u-40348943 :-D :-D :-D

0 Citovat

Černou kroniku a spol. nejlepe ignorovat...

0