Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

lma napsal(a):

A něco k covidu - dle očekávání šaškárna - jediný cíl je prodat co nejvíce těch antigenních nesmyslů !

https://www.seznamzpravy.cz/clan....seznam.cz

Alternativa byla zavřít průmysl, tak buď rád, že ti nezavřeli tvou fabriku. Možná by ses neměl kam vracet, když by po otevření zjistili, že si odběratelé našli jiné dodavatele.

I když správně provedené kvalitní antigenní testy odhalí možná jen polovinu pozitivních případů a v praxi to může být horší, pořád je lepší odhalit aspoň něco (jen to bude pak klesat pomaleji). Vzhledem k menší citlivosti testů by bylo lepší testovat 2x týdně. Nebo PCR testy 1x týdně, ale to není v takovém množství reálné. Kdyby se mělo dát na experty jako citovaný Hirsch, musela by se většina průmyslu zavřít. Kdyby se nic s průmyslem nedělalo, budou zase oprávněně lidi říkat, že ostatní mají omezení a průmysl nic.

Jinak ten článek je o firmách na Ostravsku, kde se počet prokázaných nakažených PCR testy v posledním týdnu pohyboval jen mezi 300 až 500 případů na 100000 obyvatel (oproti cca 1000 případů běžným v okresech v Čechách), takže ty výsledky tomu odpovídají. Srovnávat to s PCR testy, kam chodí většinou jen ti s příznaky, jak to udělal autor článku, svědčí o jeho hlouposti.

0 Citovat

Chápu argument, že poloviční záchyt antigeny je dobrý, ale nejsem si jistý, že je lepší než nic. Pokud  negativně testovaný, ale nakažený se začne chovat, jako by byl zdravý, přestane nosit roušky, dodržovat rozestupy, stýkat se s hromadou známých, tak může nakazit dost lidí.

0 Citovat

@Leoš Literák

Takto by se choval jen hlupák.

@lma

Místo nějakých zvastu pseudoredaktora z Novinek, kteří mají problém i s jazykem českým, vlastní zkušenost. Ve firmě provedeno asi 200 testu, 3 pozitivní a později potvrzeny PCR testy.

0 Citovat

A přesto je to bohužel realita. Asi je mezi námi nemálo hlupáků.

0 Citovat

Nemyslím si, že by po otestování s negativním výsledkem většina lidí změnila své chování, i když na Slovensku se to vinou špatné komunikace vlády, že testovaní budou mít výhody, asi stávalo častěji. Kdo se choval rozumně před testováním, bude většinou i nadále. Kdo ne, bude v tom pokračovat, ale snad si dá pozor při pozitivním testu. Pochybuju, že by někdo začal teď organizovat třeba garážové párty pod dojmem, že díky pravidelným antigenním testům je vše v pohodě, a požadoval po účastnících otestování v práci.

0 Citovat

Ima tak jsem si vzpomel na tebe  dalsi incident  v CB  

Opet napadeni  a srazeni na zem ,,,,Ten s te pizerie ma pravdu nedat jim nazrat  chodi jak supi a pak z niceho se vrhnou na kluka A kolik jich tam je  tech darmozroutu ,Nahat je do nemocnic tam at ukazou to sve hrdinstvi 

https://budejcka.drbna.cz/krimi/...2103141759

0 Citovat

Když ten, kdo parazituje na sociálních dávkách mluví o darmožroutech ...

0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Když ten, kdo parazituje na sociálních dávkách mluví o darmožroutech ...

Hoď si ho do ignoru, fakt Ti to uleví a veškeré reakce jsou jen házení hrachu na stěnu v jeho případě, když to řeknu velmi slušně. Každý má své limity, ale pak je tu ještě někdo mimo veškeré kategorie, cyklistickou terminologií takové HC zabedněnosti.

0 Citovat

Jasene hodte si me do ignoru a pak me tajne ctete ,,,ano, jiste  hrach na stenu je o parazitech  coz jsem tu nekolikrat vysvetlil jak funguje irsky socialni system,  hlave ze tech 20 nebo kolik jich tam je zevluji po namesti a urcite berou v Kc vic jak ja v eurech ,za nic misto aby se starali o skutecne grazly a zlodeje Hlavne ze Klause veze  ochranka mimo  okres A jen tak mimochodem 3 mesic jsem uz nedostal ceskou penzi  protoze musim posilat  potvrzeni o ziti  Na duchodovem jsou dva dny v tydnu ,posta mezi  Irskem a CR jde  mesic a pul  dovolat se tam temer nejde 

A jinak ja nekomentoval ani slovem toho kluka bez rousky ale ten skok na nej a srazeni na zem to ho v takove presile neumi obestoupit a znemotnit mu pohyb jinym zpusobem a proc ho nekam pak tahnou  obcanku nejspis u sebe mel tak snad staci  zjistit totoznost a vic uz neni jejich starost 

A klidne si tomu rikejte zabednenost  .takovou akci odsoudim vzdycky a je lhostejne na ci strane  je prvotni  problem  a jen tak otazka, proc teda nekteri odsuzuji policii  ?  To jsou teda vsichni zabedneni ?

Jo a v  Irsku pozastavili ockovani  astrou po problemech v Norsku a to je teprve zacatek,,,,mozna se ukaze ,ze i dalsi vakciny jsou pekne svinstvo ,ani bych se nedivil ,kdyby to ockovani bylo pricinou mutaci ,,,Dokud se neockovalo u mutacich nebylo slyset ,,,

0 Citovat

mikir napsal(a):

Ima tak jsem si vzpomel na tebe  dalsi incident  v CB  

Opet napadeni  a srazeni na zem ,,,,Ten s te pizerie ma pravdu nedat jim nazrat  chodi jak supi a pak z niceho se vrhnou na kluka A kolik jich tam je  tech darmozroutu ,Nahat je do nemocnic tam at ukazou to sve hrdinstvi 

https://budejcka.drbna.cz/krimi/...2103141759

Nejsmutnější na tom je ,že se tam kvůli pár náctiletým s rouškou na půl žerdi na poloprázdném náměstí sjede snad městská z celých Budějovic a nakonec si ještě zavolají na pomoc státní,která toho kluka srazí naprosto neadekvátně ! To byla kudla do zad covidu to je metál ..

Zajímavé že na takové Lanově třídě v centru ČB ,kde den co den žebrá a chlastá parta bezdomáčů což vyhláška města zakazuje navrch občas okolo nich běhá volně čokl (jistě má čip ..),tak okolo nich chodí měšťáci bez povšimnutí ..

0 Citovat

mikir napsal(a):

,ani bych se nedivil ,kdyby to ockovani bylo pricinou mutaci ,,,Dokud se neockovalo u mutacich nebylo slyset ,,,

To jsi vymyslel sám nebo šíříš nesmysly přečtené někde v diskuzích? Že se o mutacích moc nemluvilo, ještě neznamená, že neexistovaly dávno před začátkem očkování. Nějaký čas trvá, než se rozšíří a než je vědci prozkoumají. Jihoafrická je ze srpna, britská ze září a i brazilská vznikla před očkováním: https://www.telegraph.co.uk/glob...-uk-cases/

Je to právě naopak. Čím víc se viry šíří, tím je větší pravděpodobnost vzniku a rozšíření nebezpečnějších mutací. Pokud očkování omezí šíření (a zatím to vypadá, že omezí), je větší šance na mírnější mutace viru v budoucnu. 

0 Citovat

Vladimír Vladimírovič Popičimušvihli napsal(a):

@Leoš Literák

Takto by se choval jen hlupák.

takto by se choval kdokoliv, komu nekdo v rodine zemrel a potrebuje zarizovat veci ohledne pohrbu, uradu a podobne. Respektive, musis litat po vsech moznych uradech, musis byt se zbytkem rodiny atp. A antigennintest s 30-40% zachytem neni nic moc.

0 Citovat

Cituji se:

Pokud  negativně testovaný, ale nakažený se začne chovat, jako by byl zdravý, přestane nosit roušky, dodržovat rozestupy, stýkat se s hromadou známých, tak může nakazit dost lidí.

Pokud pozůstalý nenosí roušky, je to prostě špatně. Chápu, že rozestupy na pohřbu moc nejdou. Pokud je ale u něj podezření na Covid, tak by měl raději zůstat doma a zorganizovat smuteční rozloučení později, jinak může na pohřbu zabít někoho dalšího.

0 Citovat

No dobře, ale jdeš na test a jsi negativní. I když máš příznaky. Tak co - budeš si myslet, že máš covid a sedět doma, nebo si řekneš, že jsi jen nachlazený, máš běžnou chřipku, jarní únavu, cokoliv jiného...? Já si budu myslet, že jsem jen nachlazený. To samozřejmě neznamená, že přestanu dodržovat opatření, ta se týkají i zdravých, že.

0 Citovat

Vlastní zkušenost. V den akce provedeny AG testy všech 15 účastníků. Testy té nejvyšší kvality. Všechny testy vyšly negativní. Za dva dny po akci 13 z 15 pozitivní...

0 Citovat

Já souhlasím s tím, že ty AG testy nejsou úplně efektivní (a to je eufemismus). Ta filozofie je ale podle mě taková, že má lidem říct "ku**a, uvědomte si, že se něco děje". Což si (jak dokazuje diskuze výše) velká část lidí stále neuvědomuje ... 

... a o tom jak se všechno hodilo na firmy si myslím svoje ... 

0 Citovat

Kvalitní AG testy mají až 90% úspěšnost oprotu PCR testu. Ale velmi záleží i na kvalitě náběru. Jestli se tyčinka strčí 3 mm do nosu, tak samozřejmě nezachytí skoro nic :-)

A to už ani nemluvím o tom, že se za celou firmu "otestuje" jeden PCR negativní, pak je ten záchyt blíží se nule :-)

0 Citovat

@ Libor _S  nejsem priznivec nejakeho sireni nesmyslu ani nic sam nevymyslim , ale dneska uz je ve vsem takovy chaos ,ze nikdo nevi co je a co neni pravda  to je proste realita ,kterou mnozi podporovatele  vsech moznych narizeni  nechteji slyset  At je to o rouskach , nebo o testech ,nebo o vakcinach ..nove Irsko pozastavilo ockovani Astrou 

Nesleduju kdy zacaly mutace a kdy zacalo ockovani , ale uprimne, vi se co presne udela  vakcina v tele  ,kdyz je to vlastne davka virusu ? Jak na to bude telo reagovat ? Dal to nechci rozebirat ani nad  tim nepremyslim ,staci mi vedet ze se to nevi  a tim je vlastne mozne,ze  se muze stat  cokoliv 

0 Citovat

mikir napsal(a):

dneska uz je ve vsem takovy chaos ,ze nikdo nevi co je a co neni pravda ...

,staci mi vedet ze se to nevi  a tim je vlastne mozne,ze  se muze stat  cokoliv 

Máš pravdu, klidně na tebe může seslat Bůh třeba UFO :-)

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

[citace="mikir"]

dneska uz je ve vsem takovy chaos ,ze nikdo nevi co je a co neni pravda ...

,staci mi vedet ze se to nevi  a tim je vlastne mozne,ze  se muze stat  cokoliv 

Máš pravdu, klidně na tebe může seslat Bůh třeba UFO :-)

[/citace]

Jako ze by si ho konečně odvezli domu? :)

0 Citovat

Jakub S napsal(a):

Já souhlasím s tím, že ty AG testy nejsou úplně efektivní (a to je eufemismus). Ta filozofie je ale podle mě taková, že má lidem říct "ku**a, uvědomte si, že se něco děje". Což si (jak dokazuje diskuze výše) velká část lidí stále neuvědomuje ... 

... a o tom jak se všechno hodilo na firmy si myslím svoje ... 

A tvoje filozofie  vs  spory  pak a zakony ?  ,Tbu  tu pise ze  zalezi na steru  a ze  pri 3 mm v nose  tycinka  nezachyti  skoro nic 

Kazdy si muze rozhodovat o svem tele a zdravi sam  a neexistuje zadne narizeni  co by me mohlo donutit k jinemu smysleni  Naopak existuje zakon kdy  odborny zasah do tela  musi  provest zdravotnik  a testovani v firmach toto nesplnuje  Pri kazdem zakroku v nemocnici podepisuje pacient souhlas , totez by musela chtit firma 

A proc se to hodilo na firmy  je jasne  Vlade veri  11% obyvatel ,v zamestnani kam treba chodim  x let  lidi znam a verim jim i proto ,ze se na tech vecech podilim  

Jenze ty firmy nemaji potrebene podlozeni v zakone ani dostatechny  pocet zdravotniku a bez  nich mi mouhou vyhrozovat  vypvedi , prekazkou v praci  bez mzdy  ale vzdycky bude  pravda na me strane a podle toho se zaridim  

A jen akademicka otazka ono se neco deje ?   Odpoved at si kazdy  zvoli podle sveho uvazeni ,,,to me tady nemusim uvadet to je kazdemu jasne ,..

0 Citovat

Hele za mě upřímně to testování ve firmách taky úplně nedává smysl. Protože co jsem se tak bavil se známými tak v některých rizikových provozech si prostě dají pozor, aby tam žádné záchyty neměli. Protože nikdo si dobrovolně nepošle celou směnu do karantény.

Ostatně si všimněte, že statisticky je zatím záchyt ve firmách až podezřele nízký.

0 Citovat

Statisticky zachyt ve společnostech odpovídá republikovému průměru, viz vyjádření viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy " Data jasně ukazují, že firmy boj s epidemií zvládají. V průmyslu šíření nemoci odpovídá celorepublikovému průměru."

Jinak koukám že Zdisa si rozmyslela odchod z fóra a smazání profilu a začala misto toho házet jedovaté sliny :)

0 Citovat

floodland napsal(a):

Po pravdě řečeno by mě zajímalo, zda je povinnost testovat i externí pracovníky, nebo pouze kmenové. To číslo okolo 1% bude asi v pořádku, pokud by to bylo řádově víc, tak by to tam už muselo celý lehnout. 

Jak rozšířili tu povinnost na statni zaměstnance, tak tam pridali i OSVC a agenturní pracovníky - bud si zajisti test sami nebo jim ho zajisti společnost,kde pracuji, dle domluvy.

0 Citovat

eremi napsal(a):

Statisticky zachyt ve společnostech odpovídá republikovému průměru, viz vyjádření viceprezidenta Svazu průmyslu a dopravy " Data jasně ukazují, že firmy boj s epidemií zvládají. V průmyslu šíření nemoci odpovídá celorepublikovému průměru."

A co by jiného měl viceprezident Svazu průmyslu a dopravy říct? Sám si rybník nevypustí.

Ale třeba např. tisková zpráva z 5.3.:
"Testy s preventivní indikací a při plošném testování dosahují 1,7 % pozitivity"


https://www.mzcr.cz/wp-content/u...305.docx 

A ve firmách je to 0,77 %.

0