Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

miguelas - až je mi pomalu hanba, jestli ty tvé příspěvky myslíš vážně a není to jen tím že dnes je mezinárodní den nenávisti...

To že záchranáři dostanou teď nějakých 50 korun na hodinu příplatek když to rozpočítáš, to není mnoho. Za to co dělají a v jakých podmínkách, s jakým lidským "materiálem", nejsou to ozbrojené složky, přesto se potkávají denně s napadáním a to nejen verbálním. 

Téměř každý bude potřebovat jednou pomoc a když je nikdo nepodpoří, odejdou do nemocnic za lepším...

To jen k jednomu z tvých příspěvků, další ani neprohlížím, stačilo.

0 Citovat

@Jarda: Proč bych měl oslavovat účelové řešení pro jih EU, když je tak kvalitní jako ty zázračné hrnce prodávané důchodcům? Protože to je lepší jak nic? Nebo, že bych to měl přát PIGS?

Samozřejmě letos bude cestování jiné. Covidpas s PCR testem rozhodně nezachrání volný pohyb v rámci Schengenu. To prostě technicky nejde.

Nebude mi líto dát peníze za testy před cestou long-haulem, ale za párdenní výlet do Paříže už fakt jo.

To, že některé státy mimo EU budou na léto připravené, jen ještě více podtrhuje neschopnost EK. Ale moc jich nebude - Chile, Izrael, SAE, USA, VB a Srbsko. Ještě někdo o kom se běžně moc nemluví?

0 Citovat

lma napsal(a):

No když vidím ty dnešní titulky :

Asii trápí nová mutace koronaviru ..

Francie hlásí novou mutaci koronaviru ..

Za chvilku bude mít svoji mutaci každý okres aneb ta šaškárna hned tak neskončí ..

Coronavirus je prostě určitý druh chřipky - Viry chřipky každoročně podléhají mírným genetickým mutacím a vakcíny mají každý rok pozměněné složení ,tak nějak to bude u covidu bude se přeočkovávat každý rok a reagovat na nové mutace s tím že očkování nebude stejně jako u chřipky stoprocentní.

Prostě se s tím musíme naučit žít nějaké roušky/respirátory ,uzávěry ekonomiky a další restrikce jsou stejně k ničemu jen šikana lidí a bohužel pro některé i ekonomická likvidace!

 

Dobrý názor, vidím to stejně!

0 Citovat

Asi nejsem moc chytrý, ale fakt nejsem schopen pochopit ty argumenty proti Covid passu. Snad s výjimkou toho, že už tu máme očkovací průkaz, ale nejspíš je tohle prostě rychlejší varianta jak umožnit na přechodnou dobu cestovat.

Mně přijde, že ti, kterým je Covid pass proti srsti, mají snad dokonce pocit, že cestování ještě víc znesnadní. To mi přijde naprosto absurdní. Aspoň budou konečně jasně daná pravidla pro všechny země a ne jako to je teď. Mimochodem teď stejně není žádný stát v EU, který by umožňoval cestu bez testu a jak to tak vypadá, opravdu nelze očekávat, že léto bude jiné. Takže ne, Covid pass cestování po EU jen zjednoduší. Počítejme, že minimálně rok či dva cestování možné jako před Covidem nebude (na druhou stranu si ale rozhodně nemyslím, že se nevrátí k normálu nikdy, jak naznačil Jarda).

Ty argumenty ve stylu rovní-rovnější mi přijdou už úplně zcestné, resp. skoro až sprosté. Jen proto, že je málo vakcín (a v tomhle kontextu je naprosto jedno z jakého důvodu) a nedostane se na všechny, budou ti, kteří měli to štěstí a dostalo se na ně, sedět solidárně na zadku doma? Wtf? Stále nevím, jestli tohle někdo myslí vážně nebo trollí nebo je v tom prostě a jen závist ;)

0 Citovat

najsmutnejsie na tom je, ze keby sa tolko energie investovalo namiesto ojebavania a stazovania sa do dodrziavania opatreni, tak tu uz mame pol roka po svetovej pandemii.

0 Citovat

@mirjur: To nepopírám. Mně samotnému by se nechtěly cpát peníze do testů, i když je cestování pro mě jednou z největších lásek. A uznávám, že testy jsou nepříjemné jak fyzicky, tak logisticky. Ale jak už jsem psal mnohokrát, je to volba člověka. Pokud chce cestovat, tak si bohužel bude muset připlatit. Ale nikdo ho cestovat nenutí nebo může cestovat po ČR. Taky tady nikde nevidím brekot lidí, kteří procestovali svět nebo Evropu, když ještě neexistovali nízkonákladovky, že by je to teď stálo míň. Prostě doba se mění.

@Michal: Nikdo po tobě nechce, aby si oslavoval. Ale zároveň vyřvávat neustále o diskriminaci a nerovnosti, když je nepopiratelně situace pro všechny stejná díky možnosti volby je podle mého názoru hloupé. Ano, naočkovaní na léto s největší pravděpodobností nebudeme, ale testy stojí pro všechny stejně. Vsadím se s tebou o co chceš, že kdyby EU nedělala nic, tak tu teď vyřváváš, že se nic nepřipravuje a jak je celá slavná EU k ničemu. Neustále problém. Tak prostě do té Paříže nepoletíš no.

@Kryštof Hájek: Závist v kombinaci s neochotou přizpůsobit se nové situaci :) Já doufám, že se situaci vrátí ke starým pořádkům. jen zrovna v tomhle jsem trochu pesimista.

0 Citovat

Zrovna u hlavniho bojovníka Michala je snad každému, kdo sem chodi pravidelne, jasne, ze jedinou jeho motivaci je jeho osobni prospěch a snaha ušetřit vzdy a na všem za každou cenu. Ve chvíli, kdy by byl naockovany, by mu byla nějaká diskriminace a nerovnost zcela volna.

0 Citovat

tonic napsal(a):

najsmutnejsie na tom je, ze keby sa tolko energie investovalo namiesto ojebavania a stazovania sa do dodrziavania opatreni, tak tu uz mame pol roka po svetovej pandemii.

To bys ale pak byl obyčejná ovce!!!

0 Citovat

@Kryštof Hájek: První podraz je v tom, že špičky EU aspoň od září omýlají, jak nepřipustí žádné zvýhodňování očkovaných. Druhý podraz pak v tom, že představí toto a mají tu drzost tvrdit, že v tom žádné zvýhodňování není.

@eremi: To "ušetřit vzdy a na všem za každou cenu." si fakt vyprošuji. To fakt nemám zapotřebí. Znám lidi, co radši jedou po zemi do Chiang Mai, jen protože je to o pár bahtů levnější než letět nebo zůstanou v pokoji plným štěnic, protože čisté ubytko stojí o stovku víc. Na druhou stranu, když mám čas a možnost, tak proč platit zbytečně víc za stejné věci? To je jako vše objednat v Alze a pak si to jít do toho mordoru v Holešovicích vyzvednout, když to jinde jde mít o 10% levnější.

0 Citovat

problem nie je EU, ta je nam dobra, ked davaju cash, alebo sa na nu daju zvalit neuspechy nasich politikov.

Vsak co branilo Babisovi nakupit Pfizer alebo aj Sinopharm mimo centralneho procesu, tak ako urobil Orban? 

Problem su nasi politici, lebo aj keby zajtra pristalo na Ruzyni alebo v Bratislave 10 milionov schvalenych jednorazovych Johnosonov, tak by zmanazovali ockovanie tak, ze by sme cakali aj tak do leta.

Si inak fakt predstavte, ze by nakup vakcin manazovali ti nasi pajaci a vsetka zodpovednost by bola na nich. Ti sa vedia jedine pchat do zadku Cinanom a Rusom na letisku, ked PREDAJU nekvalitny zdravotnicky material alebo dovezu neschvalenu vakcinu. 

0 Citovat

@tonic: Dobrý bod. To by ale aspoň museli mít nějakou vizi.

Jen k Pfizeru - u nás aspoň v médiích bylo tvrzení, že vakcíny z centrálního nákupu si jednotlivé státy nemůžou objednat zvlášť samy za sebe.

U nás bych si tipnul, že by Johnsony znehodnotili během skladování a nikoho tak nakonec neočkovali ;)

0 Citovat

No ja som to pochopil tak. Ked sa objednavalo centralne cez EU, tak zodpovednost za vakciny prebera EU. Ale ruky maju volne samozrejme aj staty a dalsie dodavky si mohli zajednat aj mimo centralneho procesu - len teda uz za vakciny bude zodpovedat sam stat a zodpovednost je nieco, co nasim politikom vela nehovori.

0 Citovat

Michal je vážně kolovrátek bez jediného argumentu. Kdyby byl naočkovaný, tak neřekne ani Ň.

Na covidpas se vyloženě těším.

0 Citovat

mikir napsal(a):

Ano ty jizni staty chapu ,ale kdo je nutil zavest  nesmyslny test ktery je jen financni  zaletitost a je k nicemu a dalsi restrikce, kdo jim branil udelat to tak, jak to udelal Zanzibar ?  Kdo rikal  loni v lete Chorvatsku, Bulharsku co ma udelat , kdo nechal bez omezeni Portugalsko  ?  A s covidpasem je to to stejne  Nikdo je  nenuti .aby ho vyzadovaly  Chteji turisty tak at pro to neco udelaji, ale ne formou restrikce  dalsich zbytecnych dokaladu  At vse uvolni bez omezni a vsichni budou spokojeni 

Nikdo je nenutil zavést testy a nikdo je nenutí zavést covidpasy. Oni chtějí. Důvod? Jednoduchý. Chrání své zdravotnictví. Ty testy samozřejmě nejsou stoprocentní a je pravda to, cos psával dříve, že můžeš chytit covid klidně i při čekání na test. Ale i tak se to vyplatí dělat, protože jejich cílem je vychytávat co nejvíce pozitivních. A i kdyby to vychytalo jen polovinu, je to lepší než nevychytat nic, protože tohle všechno pomáhá brzdit šíření.

Příklad, Chorvati vše uvolní, navalí se jim tam kupa turistů, vznikne tam šílené ohnisko covidu a Chorvati to můžou za 14 dní zavřít, protože 1) budou mít plné nemocnice, 2) sami se nakazí a nebudou moct provozovat své služby a 3) další turisté si rozmyslí, jestli tam pojedou.

A vůbec, volat po úplném rozvolnění ve chvíli, kdy doktoři a sestry padají na hubu, počet lůžek na JIPkách se dá spočítat na prstech jedné ruky a medicínského kyslíku máme tak na tři nádechy, mi přijde úplně mimo mísu, sorry.

0 Citovat

Já jsem optimista. Třeba mladý Kim nebo starý Ajatolláh rozpoutají jadernou válku a zbytek přeživších se vrátí do jeskyní :-D

0 Citovat

Kryštof Hájek napsal(a):

Asi nejsem moc chytrý, ale fakt nejsem schopen pochopit ty argumenty proti Covid passu. Snad s výjimkou toho, že už tu máme očkovací průkaz, ale nejspíš je tohle prostě rychlejší varianta jak umožnit na přechodnou dobu cestovat.

Proti covidpassu vůbec nic....tedy od té doby až bude to očkování dostupné pro všechny a ne pro vyvolené ! Do té doby je to prostě diskriminace té skupiny lidí co se očkovat nemůže ač by chtěla a bude si muset platit testy a pak se ještě modlit aby to bylo negativní - už to tu několikrát zaznělo nevím co je na tom k nepochopení!

0 Citovat

Asi by se dalo reagovat v necem na kazdeho jednotlive ,ale nechci se tak rozepisovat ,jendak vim ,ze jsem v mensine a jednak by to bylo stale dokola . jsou dva hlavni proudy ,podpora  restrikci souhlas s testy  s vakcinami  i s covid pasem 

Anebo smer ktery haji Michal ,Ima, Krakonos atd,, Jak to napsal Ima  a Krakonos  napsal ze dobry nazor Kopiruju  ten zaver

Prostě se s tím musíme naučit žít nějaké roušky/respirátory ,uzávěry ekonomiky a další restrikce jsou stejně k ničemu jen šikana lidí a bohužel pro některé i ekonomická likvidace! 

Naprosto s timhle souhlasim a stojim  taky na strane Michala s tou diskriminaci u covid pasu  a vubec si nemyslim ,ze by to u nej bylo o nejake zavisti  nebo  o penezich  Ja neuznavam testy ,protoze se spis nakazim u toho testovani  kam chodi i pozitivni  nez kdekoliv jinde,  kde se budu chovat ne podle nejakych priblblych restrikci  ,ale dle vlastniho uvazeni.  Covidu se nebojim  jako vetsina  mych vrstevniku a nemyslim ,ze me rouska ,respirator a dalsi nesmysly  ktere v soucasnosti panuju jak v CR tak v Irsku od  nakazy ochrani 

Od lonska jsem cestoval jen mezi Irskem a CR  a zpet ,kazdy mesic rozhodne jsem byl ve vetsim potencialnim nebezpeci,  navic jsem pokud to jen trochu slo nenosil rousku ,choval jsem se normalne jako pred covidem Mam  proste jen stesti ? Nebo tam pusobi ta normalnost a odmitani te hysterie ktera kolem toho je 

Zakaz aby clovek z vesnice nemohl jit do lesa ,ktery spada do jinaho katastru ,ale po Praze  narvana  tramvaj ,metro , nema cenu rozebirat restrikce jsou proste k nicemu ! 

Proky mi tu pise,ze volat po uplnem rozvolneni  mu prijde uplne mimo misu , chapu ho a dam takovy priklad  z dopravy , pokud bude silnice  kde bude  rychlostni omezeni  jen opravdu tam kde je to skutecne nebezbecne ,pokud bude plna cara  tam kde  bude predjizdet  jen silenec,  tak se par silencu vyboura  a pozabiji ,ale ostatni pouziji vlastni rozum a budou se chovat tak jak se chovat maji 
Ale pokud tam bude les znacak  omezeni  za kazdym rohem plna cara  i tam  kde  se nic nedeje kdyz predjizdim  tak za chvili na to bude kaslat kazdy druhy ,policajti si budou plnit kasu a ve vyslednem efektu bude kolizi a  nehod  vic,  nez v prvnim pripade   a o tom presne Covid  je !
Proto si myslim zminimalizovat vsechny opatreni na minimum a 1.cervna nebudou muset vymyslet nejake diskriminacni covid pasy a pujde  normalne cestovat  ,pripadne je s malym  omezenim 

0 Citovat

Tak jste si tady poplakali, no a pokud se nestane s očkováním (pro ty, kdo se očkovat chteji) nějaký zázrak nebo covid neprodelate, tak stejně na jaře a v lete na ty testy budete chodit a cestovat nebo budete sedět doma a vyplakavat dal, tak jednoduché to je... 

0 Citovat

lma napsal(a):

Proti covidpassu vůbec nic....tedy od té doby až bude to očkování dostupné pro všechny a ne pro vyvolené ! Do té doby je to prostě diskriminace té skupiny lidí co se očkovat nemůže ač by chtěla a bude si muset platit testy a pak se ještě modlit aby to bylo negativní - už to tu několikrát zaznělo nevím co je na tom k nepochopení!

Na světě je spousta věcí, které jsou dostupné jen pro "vyvolené", pro ty, co si to zaplatí, pro ty majetnější, pro ty šťastnější nebo zkrátka pro někoho dřív než pro jiného. To je jak kdybych se vztekal, že do nějaké země si musím zaplatit drahé vízum, zatímco jiní lidé (jiná národnost, diplomaté atd.) si jej platit nemusí. Co takhle některá zdravotní péče, třeba v USA? Zjednodušeně: Nezaplatíš? Nemáš. Diskriminace?

Zbytečně to hrotíte a spíš přemýšlím, k čemu tohle stěžování tady má sloužit. Ukázat odbojového ducha, nasrat druhou stranu s opačným názorem nebo o co vlastně jde?

Tady jde o podělané eurovíkendy. To si opravdu ani v téhle situaci, jakou několik generací nezažilo, nedokážeme tyhle slasti na nějakou dobu odpustit? Sorry, ale čiší mi z toho naprostá arogance ke všemu kromě vlastních zájmů.

0 Citovat

mikir napsal(a):

dam takovy priklad  z dopravy , pokud bude silnice  kde bude  rychlostni omezeni  jen opravdu tam kde je to skutecne nebezbecne ,pokud bude plna cara  tam kde  bude predjizdet  jen silenec,  tak se par silencu vyboura  a pozabiji ,ale ostatni pouziji vlastni rozum a budou se chovat tak jak se chovat maji 
Ale pokud tam bude les znacak  omezeni  za kazdym rohem plna cara  i tam  kde  se nic nedeje kdyz predjizdim  tak za chvili na to bude kaslat kazdy druhy ,policajti si budou plnit kasu a ve vyslednem efektu bude kolizi a  nehod  vic,  nez v prvnim pripade   a o tom presne Covid  je !
Proto si myslim zminimalizovat vsechny opatreni na minimum a 1.cervna nebudou muset vymyslet nejake diskriminacni covid pasy a pujde  normalne cestovat  ,pripadne je s malym  omezenim 

Bohužel tenhle příklad selhává na tom, že ti blbci, kteří pojedou přes plnou čáru, s sebou bohužel mnohdy vezmou i ostatní nevinné, kteří dělají co můžou, aby jezdili bezpečně. A totéž platí pro Covid.

Mikire, já s tebou souhlasím v tom ohledu, že řada nařízení je šlendrián. Nebudu sem tahat politiku a tak nechám bokem to, kolik těch nařízení má postranní účel a kolik jich je naopak z toho důvodu, že Bureš a spol. jsou banda amatérů. A nemám ti za zlé, že je ve spoustě příspěvků kritizuješ. Ale co nechápu, že ani po tomhle, co se kolem děje, nedokážeš uznat, že tohle prostě není prdel a opravdu to není běžná situace, při které by se mohlo vše uvolnit a třeba od 1.6. naprosto volně cestovat. Poláci na 3 týdny rozvolnili, mohlo se do obchodů, lyžovat apod. a teď zase vše zavírají až do května, protože jsou v háji a nemocnice zahlcené. V žádném ze svých příspěvků jsi ani jednou nereagoval na to, že nestíhají nemocnice, a jak bys takovou situaci řešil i po rozvolnění, když už teď jsou kapacitně v háji, jak z hlediska míst pro pacienty, tak hlavně z hlediska počtu personálu. A to je to hlavní, oč tady kráčí.

0 Citovat

lma napsal(a):

Proti covidpassu vůbec nic....tedy od té doby až bude to očkování dostupné pro všechny a ne pro vyvolené ! Do té doby je to prostě diskriminace té skupiny lidí co se očkovat nemůže ač by chtěla a bude si muset platit testy a pak se ještě modlit aby to bylo negativní - už to tu několikrát zaznělo nevím co je na tom k nepochopení!

A mně zase absence covid passu přijde jako diskriminace těch vyvolených, kteří očkováním prošli. Já nechápu, proč to tolik vadí? Pro neočkované se přeci tak jako tak nic nemění. Takže spíš než slovem "diskriminace" bych to, opakuji, pojmenoval slovem "závist".

0 Citovat

@Proky: Já jsem hrozně rád sám za sebe, že jsem na té druhé straně pomyslné barikády. Tady ti lidé jako Michal, mikir, lma, Miguelas musí žít tak strašně nešťastné životy, plné zášti, závisti, nenávisti. I když to tady samozřejmě nepřiznají. A teď se tady projevuje jejich neskutečná arogance a sobeckost. Jenom já, já, já, moje zájmy, moje dobro, Jájínci. Přesně jak píšeš a jak napsal předtím i Michal, kvůli nějakému eurovíkendu v Paříži budou brečet o diskriminaci.

Buď na to nemáš a pojedeš, anebo budeš sedět na zadku. Jaký si to uděláš, takový to máš. Já si taky hodně rozmyslím, kvůli jakým destinacím mi bude stát za to podstoupit testy. Ale budu vůbec vděčný za to, že budu moci někam jet.

 

0 Citovat

@mikir: ještě si dej na seznam absurdit nutnost nasazení roušky v letadle, kde jsou všichni čerstvě negativně testováni. :-)

@proky:

Proky napsal(a):

Zbytečně to hrotíte a spíš přemýšlím, k čemu tohle stěžování tady má sloužit. Ukázat odbojového ducha, nasrat druhou stranu s opačným názorem nebo o co vlastně jde?

prostě se jen musíme vykecat a ulevit si :-)

0 Citovat

@Proky: Ty se vážně dokážeš naštvat opačným názorem z diskuze? Udržuj se trochu nad věcí ;)

Jaká je záruka, že tohle taky nenastane po rozvolnění s příchodem léta? Žádná...

Srovnání s vízem pokulhává. Tohle je jako mít bezvízový styk a najednou bezvízový jen např. pro skupinu lidí s modrýma očima.

@Kryštof: Přečti si to po sobě prosím - absence covid passu přijde jako diskriminace těch vyvolených, kteří očkováním prošli - tohle je dobrý absurdní humor 🤣

@Jarda: Do Paříže fakt nechci. To byl jen příklad.

0 Citovat

lma napsal(a):

[citace="Kryštof Hájek"]

Asi nejsem moc chytrý, ale fakt nejsem schopen pochopit ty argumenty proti Covid passu. Snad s výjimkou toho, že už tu máme očkovací průkaz, ale nejspíš je tohle prostě rychlejší varianta jak umožnit na přechodnou dobu cestovat.

Proti covidpassu vůbec nic....tedy od té doby až bude to očkování dostupné pro všechny a ne pro vyvolené ! Do té doby je to prostě diskriminace té skupiny lidí co se očkovat nemůže ač by chtěla a bude si muset platit testy a pak se ještě modlit aby to bylo negativní - už to tu několikrát zaznělo nevím co je na tom k nepochopení!

[/citace] Souhlasím s tebou. Ačkoli předpokládám, že "díky" celkem hnusnemu průběhu kovidu, který jsem je tak tak zvládl doma (a to jen díky oxygeneraroru) budu mít dost protilátek abych CP dostal, tak se mi ta představa, že někdo, kdo ho nebude mít, si bude muset před každou návštěvou restaurace, nebo cestou nechat dělat testy za nemalé peníze, protože vláda nebyla schopna zajistit dostatek očkovací látky, moc nelíbí. Na druhou stranu je fakt, že by byla blbost těm šťastným, co jsou naočkování, nusnadnit cestování... Sám nevím, co je menší "zlo".

0