Prosím sem směřutje veškeré diskuse o tom: zda Covid existuje či ne zda je to jen chřipečka zda očkování nebo promoření zda lockdown nebo všechno otevřít zda opatření jsou prvním krokem k totalitě nebo k naší záchraně a tak dále V ostatních diskusích diskutujte Covidu pouze s konkrétní situací související s tématem serveru - cestováním. Pokud se tak objeví obecné Covid téma, požádejte je o přesun sem a přiložte odkaz. Děkuji  .

Covid obecné téma

Založil ve fóru Co se nevešlo

Tak Arenberger buď neumí počítat nebo nevím, protože s těma všema dávkama, co máme od různých výrobců během jara dostat, je tohle absolutně mimo. Nebo se chystají zakázat Astra Zenecu.

@tbu: Přesně jak píšeš. Pozitivní přítelkyně, i když měla jen teplotu, dostala Isoprinosine, Vigantol a ještě Erdomed na odkašlávání.

A jinak klasicky se doporučuje koupit oxymetr, i když je to trochu dražší, ale člověk si alespoň může sledovat saturaci. Známému 60letému pozitivnímu astmatikovi klesla pod 90, zavolal si sanitku, dostal kyslík. Spoustu lidí podle mě umřelo, protože čekali až fakt nedořeknou větu bez zadýchání, ale to může být pozdě.

0 Citovat

https://www.idnes.cz/ekonomika/d...nomika_ven

Mám to říct? Nejenom že to státu umožní sbírat informace o tom, co děláte, ale na příkladu Rakouska je vidět, že za takových podmínek nikdo do podniků chodit nebude. Tohle je fakt jak v epizodě Černého zrcadla, abysme před vstupem do hospody někde pípali kódem. Lidi si už vykli spoustu služeb nevyužívat a tohle není žádná podpora, jenom na té aplikaci chce někdo vydělat. Každopádně to vypadá, že si už v životě nekoupíme nové spodní prádlo :D

 

0 Citovat

Rob Foxx napsal(a):

Hlupaci jako Mikir a Ima znicili toto forum svyma zvastama a nici cely narod, protoze ty lzi a bludy maji furt potrebu nekde vypisovat a vyrvavat. Jste oba tak hloupi, ze podezrivam vase rodice, ze s vama v detstvi nekolikrat spadli a vy mate bohuzel v hlave trosku min kolecek v hlave.

jdete na konspiracni weby, facebookove skupiny JSEM DEBIL A JSEM NA TO HRDY, ale uz to cecpete tady do fora o cestovani.

pane Foxxi, az na vas prispevek narazi dutohlav Mikir, asi mu prdne cevka mezi hovny v jeho kebuli. V jine skupine jsem na screenshot tveho prispevku narazil, dokonce jsem se donutil zalogovat zde na cl.com, abych tvou snahu pochvalil. Jak jsem jiz psal mnohokrat predtim, s takovymi nema smysl bojovat, ani nikak reagovat. Ale hlavne, hlavne je necitovat, protoze ty sracky nikdo s Mikirem v ignoru cist nechce.

 

Pro zajimavost screenshot po nalogovani, myslim ze dostatecne vypovida o soucasnem neutesenem stavu cl.


screenshot-20210416-152949-firefox.jpg

0 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

https://www.idnes.cz/ekonomika/d...nomika_ven

no ty v..e, tak na tohle si zvykat nehodlám

0 Citovat

A čemu se divíte. To se samozřejmě alibisticke vládě hodí do krámu. Podniky, služby se otevřou. To, že je to neuživí už ta vládní sebranka řešit nebude a kompenzace také nebudou. Takže až bude chudák hospodský hekat, že nemá tržby, tak mu STBak řekne, že má otevřeno, tak co ještě po tom státu chce.

PS: mikire já se tě občas v minulosti zastal. Ale ten tvůj "argument", že nikoho neurazis apod. je sice pravda, ale už to nestačí. Tak ti to řeknu na rovinu. Buď se chovej normálně anebo si udělej výlet na konečnou metra C na jihovýchodě Prahy. Dřív mě štvali eremi a spol., jak do tebe furt rejou, ale teď už se jim nedivím 

0 Citovat

Alena Svobodová napsal(a):

https://www.idnes.cz/ekonomika/d...nomika_ven

Mám to říct? Nejenom že to státu umožní sbírat informace o tom, co děláte, ale na příkladu Rakouska je vidět, že za takových podmínek nikdo do podniků chodit nebude. 

Předpokládám, že v létě, kdy by to možná mohlo být v provozu, už to nebude potřeba do obchodů a služeb (možná jen na hromadné akce jako divadlo, koncert). Ale na druhou stranu, vy, kterým vadí sbírání informací, neplatíte kartou? A pokud ano, nevadí vám, že se někde shromažďují data o nákupech (i na internetu), která mohou uniknout k těm, které to zajímá? Stát fakt nezajímá, kolikrát a kde si člověk kupuje spodní prádlo. A nevadí vám, že se shromažďují informace o tom, na klikáte na internetu?

Podle toho, jak mnoho lidí o sobě rádo informuje na sociálních sítích, bych řekl, že tato aplikace, pokud se vůbec zavede, může některým oborům pomoci. V Rakousku takovou aplikaci mají?

0 Citovat

 

Alena Svobodová napsal(a):

https://www.idnes.cz/ekonomika/d...nomika_ven

Tak na tohle si taky zvykat rozhodně nehodlám !

To už zasahuje do práv a svobod lidí !

Zajímavé ,že přeplněnou MHD nikdo neřeší,obchody s potravinami také ne ,ale např. kadeřnictví kde je to vlastně jeden na jednoho je velikej problém a pod.

Tohle je třeba opravdu bojkotovat a za takovýchto podmínek tam prostě nechodit viz Rakousko !!

 

0 Citovat

@Libor_S: Ono je trochu rozdíl, když se někde sbírají data o nákupech, přihlášeních, navštívených stránkách atd., a když nějaká jiná data (o zdravotním stavu např.) se použijí proti tobě, aby tě v něčem omezila, vyloučila tě, nutila tě k něčemu apod. To už hodně zavání.

0 Citovat

@mirjur: A není to podobné jako s covid passem, pokud se vůbec zavede? Tam tě taky tento typ dat může omezit ve vstupu do jiného státu.

0 Citovat

@Libor_S: A ty s tím souhlasíš? No tak si to užij... 

0 Citovat

@Bic bozi  novy profil nebo zmeneny s tou pomlckou... hlavne ze ty to komentujes  a reagujes, stejna sorta jako Foxx  myslim ze te te taky nepotrebuju cist,  drive jsem protestoval proti novemu systemu ignorace, ale  nakonec vidim ,ze to spatne neni , z lidi co pisou neco k cestovani i ke covidu  si nikoho do ignorace nedam i kdyz nebudou mit stejne nazory jako ja  a ani eremi me vyslovene nestve i kdyz nesmi urazky prehanet , to pak vypenim taky ,ani Libor S,  posledne psal k mojemu vyjadrovani docela rouzumne i kdyz se vsim jsem nesouhlasil,  ale kdyz vidim jen urazky a vim ze nic tihle lide neprinaseji,tak proc je cist , obcas si otevru prispevek co neni viditelny abych videl o koho jde a kdyz uvidim tyhle sracky jak napsal Foxx a jak jen opakujes ,  tak to zase zavru a reagovat nebudu  

@Vladimir Vladimirovic kvuli tobe sve nazory urcite menit nebudu a bud pis ke covidu nebo  podpor Foxxe a Bice a zaradim  te k tem co cist nemusim, taky to rikam na rovinu 

0 Citovat

Ne každý má doma oximetr (já už koupil 3 a 2 rozdal na Vánoce maminkám z obou stran). Ale je to nutnost, i pro jednání se záchranáři. Třetí se strýcem museli odvézt do nemocnice a bratranec se ještě týdny čertil nad jejich přístupem. A přitom by stačilo na 112 věcně sdělit hladinu SpO2 a není co řešit.

PS oba přežili, nicméně tetě po návratu doktorka našla zázrak plic a drží se jí týdny. Chřipečka.

0 Citovat

Mikire, s účinností roušek (že jsou naprosto k ničemu všude) jsi mimo a vždy jsi byl. Já ani odborníci nemáme na roušky jiné názory než dříve viz např. tento 3 měsíce starý rozhovor s odborníkem na filtrační vlastnosti materiálů (který mimochodem upozorňuje, že respirátory nemají v praxi zas tak dobrou účinnost): https://www.irozhlas.cz/zpravy-d...231127_dok

Od začátku koronavirové krize jste testovali nejen respirátory ale materiály, ze kterých si lidé běžně vyrábějí domácí roušky. Jak jsou na tom z hlediska ochrany, když je používáme na ulici nebo v hromadné dopravě? Považujete je za dostatečné?
Od začátku krize jsme říkali, že roušky nosíme, abychom chránili své okolí. To je dominantní úloha roušek, tedy že zachytávají kapénky, které produkujeme při řeči, zpěvu, mluvení nebo dýchání.

Tam roušky fungují bezvadně a dobře ochrání naše blízké, třeba i seniory. Roušky nebyly prioritně určeny k ochraně vlastního nositele.

 

Asi narážíš na to, že se zavedly místo roušek respirátory s poukazem, že roušky nejsou dostatečné, ale na tom není nic divného. Zřejmě by se zavedly už dřív, ale nebyly k dispozici v dostatečném množství pro všechny, byly drahé, byly tu jen mírnější varianty viru a do září jen v malém množství. Koncem února už byla situace taková, že se zavedlo i toto, i když při nesprávném nošení nemusí být zvýšení účinnosti moc velké.

Když něco považuješ za nespravedlnost a chceš se proti tomu ohradit, piš to třeba na ministerstvo zdravotnictví nebo vnitra, ale ne sem. Někdy snad i pláčeš dobře, ale na špatném hrobě. Tady tvé opakované projevy frustrace působí negativisticky (bez ohledu, jak si připadáš ty) a není divu, že tvé řeči mají rádi jen ti největší negativisti (soudě podle písemných projevů zde) jako Miguelas, lma, Alena Svobodová a Zdíša.

0 Citovat

mirjur napsal(a):

@Libor_S: A ty s tím souhlasíš? No tak si to užij... 

S covid passem souhlasím a v diskuzi zde s ním souhlasili téměř všichni. Obecně bych nesouhlasil, pokud by se se sběrem informací pokračovalo déle, než je nutné. Jestli bude stát a nějaká firma vědět, kam jsem si koupil vstupenku, to mi fakt nevadí.

0 Citovat

https://www.novinky.cz/domaci/cl....seznam.cz

Tak jsem před pár měsíci slyšel konspirační teorii, že si bez očkování (samozřejmě dobrovolného a běžně dostupného) nebo negativního testu nekoupím ani rohlík. No vida a už se to stává realitou.

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

@mirjur: A není to podobné jako s covid passem, pokud se vůbec zavede? Tam tě taky tento typ dat může omezit ve vstupu do jiného státu.

S covid pasem bude jeste hodne problemu a toto s tou aplikaci ? kdybych zil v CR tak si koupim barevne kridy  a na kazdou takovou provozovnu  ,kde budou vyzadovat  tenhle nesmysl  tak namaluju krizek  a lidi se to nauci a budou taky krizkovat a  takove provozovny za chvili zkrachuji  

Zatim jsem loni, kdyz jsem letel  pres Londyn z Irska a nemusel mit jeste nic kdyz bylo  Irsko oranzove ,zazil na Stanstedu takovou prihodu  ,ze jsem si chtel zajit na jidlo a u vchodu po me chteli  kod v mobilu  nebo vyplnit aplikaci  tak jsem se usklibnul , dal jasne najevo co si myslim a sel si koupit neco k jidlu do prodejny a to jsem netusil ,ze vzniknou nejake povinne covid hotely ,ze budou policajti srazet lidi bez rousek na zem a dalsi buzerace a omezovani lidi jak se projevuje letos 

Bohuzel je to vsechno o tom ,ze lide se boji masove vyjit a postavit se vladam na odpor , co se stalo kdyz zakazali vleky a lanovky ? Vsichni tvrdili ze neposlechnou a a vleky a lanovky pusti  a kdo to udelal ? Snad jeden dva soukrome vleky Obchody to same , dokonce Ustavni soud mel vyhrady a jak to dopadlo ? Dodneska obchody pozavirane !  Nove skoly ? Jedna skola  a jeden reditel se vzeprel ze nebude testovat decka a nutit zaky, aby  nosili rousku cele vyucovani ...Hrdina , kdyby se ve vsech tech pripadech co uvadim  provozovatele sjednotili  ,tak by se vlada mohla stavet na usi  a nic by nenadelala ...ale to v CR nehrozi ani v jinych zemich  se nejsou lidi schopni se postavit na odpor , nekde to alespon  trosku zacali vse ignorovat  a vymyslet zpusoby jak ty nesmysly obejit.... 

0 Citovat

cestik napsal(a):

https://www.novinky.cz/domaci/cl....seznam.cz

Tak jsem před pár měsíci slyšel konspirační teorii, že si bez očkování (samozřejmě dobrovolného a běžně dostupného) nebo negativního testu nekoupím ani rohlík. No vida a už se to stává realitou.

Hned v úvodu toho článku se píše: "aplikaci, která by mohla umožnit lidem očkovaným proti koronaviru nebo negativně testovaným vrátit se aktivitám, jež jsou kvůli epidemii zatím zakázané." Tj. nákupu v supermarketech by se to týkat nemělo. Nechápu, proč mluví o obchodech, když i ty ostatní se brzo otevřou bez ohledu na nějakou aplikaci. Hromadné akce, které asi nějaký čas budou s omezeními, by to ale mohlo usnadnit (stejně jako covid pass cestování).

0 Citovat

Libore, já už se k tématu Covid nevyjadřuju, máš pravdu, že je to stejně pláč na špatném hrobě. Pokud se bavíme o cestování, tak v tomto mě EU hluboce zklamala zvláště teď co to od nového roku přiškrtili kvůli mutacím. Měli v rámci Schengenu postupovat jednotně a ne takový brajgl aby si každý stát dělal, co chce. Potom lidi tapou a nevědí co kam aktuálně potřebují a co budou potřebovat za týden až to zas nějaký mamlas změní. Především testy měly výrazně zlevnit. Je dobrý paradox, že se bez testu dostaneš do Kostariky a v Evropě snad jen do Albánie.

0 Citovat

Libore mas pravdu o tom placi na spatnem hrobe ,ale porad pres vyhrady ze tu vznikla urcita kasta privilegovanych , si myslim  ze jsou tady normalni obycejni lidi co maji spolecny zajem cestovani , na tech instituacich co mi doporucujes napsat  sedi magori  nebo alespon zamestnanci, kteri musi poslouhat sveho sefa ,jinak se s nima  rozlouci 

S tim jestli jsem s rouskama mimo o respiratoru ani nemluvim , ten je po  urcite dobe zdravotne nebezpecny a pokud bych si ho musel na sebe vzit tak ho nasadim opacne ,abych mohl mezerou volne dychat  ,nechci polemizovat  , ale proc i tam  kde i az hystericky  dodrzuji vsechno vcetne rousek maji tvrdy lockdown porad nakaza radi ,davno se prokazalo ze se treba muze dosta do tela pres oci  ,prenos muze byt preneseny  ruznyma cestama nejen  tim zda mam rousku nebo nemam  a kdyz ji mama  a sundam si ji abych mohl jist a pit tak co virus ma taky prestavku ?  Test 72 hodin pred nastupem do letadla nebo i  48 dokonce 24 porad v dobe nastupu muzu byt nakazeny a pokud si dam jidlo a piti tak rousku nemam a v tu chvili mohu nakazit  pul letadla i kdyz tam je prenos  velmi nepravdepodobny 

Ale mas pravdu je to porad  dokola  a tvrzeni proti tvrzeni at uz je ta pravda  na te ci  one strane 

Miguealas to pise presne  EU v tomhle zklamala ,proto ti rozumni demonstruji . Tak jak si myslim, ze by se lidi meli jednotne vzeprit proti  restrikcim , tak by  EU mela postupovat jednotne  ,testy by  mely  vyrazne zlevnit a ockovani by nemelo byt dobrovolne povinne  Covid pas za techto okolnosti pokud vznikne  vubec,  je tak jak ho zamysleji, diskriminacni zalezitosti  

0 Citovat

Roušku/Respirátor jsem ochoten strpět ve vnitřních prostorech a dopravních prostředcích (vlak, letadlo). 

S Covid pasem na omezenou dobu (narozdíl od Mikira) souhlasím. 

Nejvíc mě za dnešní den mrzí zpráva o počtu vykonaných kontrol karantén a izolací, v kontextu toho, že velká většina se uskutečnila na výslovné upozornění, spíše udání okolí. V životě jsem na nikoho neupozornil, nikoho neudal, kdybych to udělal, už bych se na sebe nemohl ani podívat v zrcadle a musel bych si plivnout do ksichtu.

Negativista asi za poslední dva roky marasmu budu, TV jsem vypínal v okamžiku, kdy ve zprávách bylo, že pražská MHD má zdrazit z 32 na 40, jak mi zdejší experti tvrdili, že inflace nebude, to už ty prachy raději utratim za OBB ve Vídni, která se stane mým výchozím letištěm.

0 Citovat

Mikir: jak te tvl na zdraví ci životě ohrozi respirator? Dej si na druhou misku vah, jak te na zdraví muze ohrozit covid. 

Nikdo netvrdí ze se s respiratorem nikdy nemůžeš nakazit a ze 72hod starý test je záruka, že nebudeš nakažlivy. Jde o to odchytit část lidi a snížit pravděpodobnost nakazy. Vše je v dobe pandemie urcite riziko, pak bys nemohl vubec nic.

V čem je jako covid pass diskriminacni? Bud jsi ockovany nebo se otestujes, nebo nemusíš nikam jezdit, když s tím nesouhlasís, nikdo te nenutí. Naopak to otvírá tu možnost za cenu sníženeho rizika nakazy.

0 Citovat

Nakonec budeme jeste vrchnosti dekovat, ze nam umozni vycestovat z Best in Covid zeme a ze jim muzeme prispet do penezovodu🙄. 

0 Citovat

Peetee 247 napsal(a): V čem je jako covid pass diskriminacni? Bud jsi ockovany nebo se otestujes, nebo nemusíš nikam jezdit, když s tím nesouhlasís, nikdo te nenutí. Naopak to otvírá tu možnost za cenu sníženeho rizika nakazy.
Diskriminační je v tom a) očkování není dostupné pro každého, b) očkování je zdarma a vydrží 6/12/neomezeně měsíců, covid test si platíš a vydrží 3 dny, c) v případě testu musíš každé 3 dny na test a v cizině hledat laboratoř a stresuješ se o výsledek, zda bude včas a nebude pozitivní, d) je diskutabilní jak procentní záchytnost testování 72 hodin před cestou, tak i nemožnost přenosu nemoci očkovanými.

Jinak není diskriminační. Mít v EU jednotný rámec pro covidpas, že všechny způsoby jeho vystavení jsou zdarma, včasný výsledek testu je garantovaný a v případě pozitivního testu po EU neřešíš storna a náklady léčení, nic extra bych proti němu neměl.

0 Citovat

lma napsal(a):

Tak na tohle si taky zvykat rozhodně nehodlám !

To už zasahuje do práv a svobod lidí !

Zajímavé ,že přeplněnou MHD nikdo neřeší,obchody s potravinami také ne ,ale např. kadeřnictví kde je to vlastně jeden na jednoho je velikej problém a pod.

Tohle je třeba opravdu bojkotovat a za takovýchto podmínek tam prostě nechodit viz Rakousko !!

 

My, ale nejsme Rakousko my jsme češi snad geneticky naprogaramovaní poslouchat panstvo ať vymyslí kdejakou kravinu a nebouřit se.Takže ano u nás se pořád najde dost ovcí co to budou slepě plnit, aby jim to fungovalo a tloukli se do prsou.A zároveň zdarma díky aplikaci získali přehled kdo kdy a kam na jak dlouho chodí.Prostě díky COVID kravině získají zadamo dobrovolně víc a víc informací.Kdybych byl paranoidní klidně byhc si mohl představit, že díky testům mají už dávno DNA odkaždého obyvatele de facto bez nutnosti povolení od soudu.A další a další info jim dáváme dobrovolně díky takovým aplikacím.Takže až jednou tohle skončí a já si díky neustále se objevujícím mutacím myslím, že to hlavní nás čeká a tohle je jen taková mizerná předehra se o nás na konci dozví vše a vlastně pak již budem neustále pod něčí kontrolou.A kdo ví co ještě budou ty covid pasy obsahovat.

0 Citovat

Mě přijde, že už jsi paranoidní.

0