Ahoj, Už nějaký ten měsíc, spíš rok... si hraji a kreslím novou podobu webu. Netvořím zcela nový web, ale spíš dávám do jednotného kabátku všechny nové věci, které tu za ta léta přibyly nebo se změnily, s cílem je zpřehlednit. Covid nám taky hodně otevřel oči a proto je potřeba změnit i priority jednotlivých typů obsahu na webu (akce, cestopisy, průvodce, diskuze) a trochu změnit kurz v té podobě, že akce už prostě nejsou číslo jedna. Mám hotovo asi 80 % a u většiny stránek vím, co by měly předávat. Jsou tu ale i takové stránky jako výpis Cestovatelů nebo samotný profil cestovatele, kde se vlastně ztrácím a proto se jdu ptát vás - co byste od webu chtěli ? Zdejší cestovatelská komunita je něco, na čem web vyrostl, přežil a snad i dál díky tomu přežije Covid. Na druhou stranu cítím z naší strany dluh, že se s touto částí webu aktivně nepracovalo. To chceme změnit. Máte nápady čím stránky okořenit? Co vám tu chybí? Co nefunguje podle vašich představ Házejte návrhy k čemukoliv - akcím, průvodcům, cestovatelům... Právě teď je šance ovlivnit směřování CL :) Pro přehled ještě uvádím body, které tu rezonují nejvíc: vyhledávání na webu nefunguje jak má - víme, změníme chcete staré phpBB fórum - víme, nevrátíme je potřeba vyřešit správu fóra - shlukování dotazů do jednotlivých témat, moderování diskuze Díky  .

Cestujlevne.com verze 2022 - kam by měl směřovat?

Založil ve fóru Cestujlevne.com

Já tu kdysi navrhoval prolinkování cestopisů z dané oblasti do průvodců.

0 Citovat

Jo a v těch průvodcích by se ještě hodil doporučený operátor a cena dat - je sice opruz to hledat, ale každého to zajímá.

0 Citovat

Ahoj, mě se jako začátečnické cestovací sólo lamě velmi líbí ten návrh Leoše, konvertovat kódy letišť na odkazy .. stejně jako spousta dalších neviditelných, kteří sem chodíme hlavně pro inspirace a pro únik z reality a pro pokochání se skrz opravdové cestování jiných a neodvážíme se dementně zeptat, co který kod letiště znamená, protože jsme se dosud courali jen po Evropě by to bylo vážně fajn, minimálně pro náš budoucí rozlet / z obavy být obratem zpraženi odkazem na gůgl místo přátelské odpovědi se raději v tématu neptáme / ..

Celkově neopomíjet nové zvídavé cestovatele, ne každý spadl z nebe jako reinkarnace Hanzelky a Zikmunda .. občas mi taky frnká něteré názvosloví, takže třeba cestovatelský slovníček pro blbce jako jsem já by taky nebyl od věci a zapojit by se mohl každý, kdo rád bez sarkasmu odpoví / nejvíc v pasti jsem v tématu Akční letenky v byznys třídě - protože ne všechny slangové zkratky alá holzklasse, monkey class se dají odtušit a ač všem na těchto letech hezky závidím, nemám se jak přiučit a inspirovat, neb klingonštinu neovládám  / 

Citace citací vnímám taky jako rušivý element a pro like/dislike nejsem .. potěšila by mě např. sekce Fotogalerie, kde by byly jen fotky s odkazem na souřadnice, kde byla daná fotka pořízena - případně do cestopisu nebo průvodce tento odkaz na vložení  GPS k fotce umožnit.

0 Citovat

Díky Hanko za komentář!


IATA kódy letišť zapracujeme. O slovníčku jsem kdysi uvažoval, ale obával jsem se spíše s nechápavou reakcí - takže díky, brzy se tu objeví.

Nahrála si mi s těmi fotkami.

Osobně by se mi líbila možnost přidat fotku k průvodci / k letišti / k aerolince . Není v našich ani fotobankových silách dodat podklady jaké bychom si představovali a věřím, že komunita v tomhle může hodně pomoci.

Sekce fotogalerie na profilu má pak ještě větší význam, než jen agregovat fotky z cestopisů.

Fotky v cestopisech zobrazit pomocí mapy mi dávaj taky smysl. Tohle bude určitě fáze 2,ale zamyslím se nad tím, díky.

1 Citovat

Ahoj,

Propojení s flightradar24 by bylo super.

Slovníček super nápad. Taky jsme v minulosti spousty věcí netušil, ale samozřejmě google pomohl.

Co se týče lajků/dislajků, tak bych byl jen pro lajky přímo u příspěvku v diskuzi. Alespoň by nemuseli lidi psát +1. Dislajky bych vynechal.

Je fajn, že přibyla možnost vypnout si uživatele a příspěvek je skrytý. Co mi trochu chybí je to, že jakmile se na ten příspěvek reaguje, tak se to stejně ukáže. Nevím, zda je technicky možné skrýt i reakce. Chápu, že se tolik necestuje, ale občasné plevelení diskuze, kdy mikir hodí nějaký kontroverzní názor a někdo mu to rozporuje a někdo je naopak na jeho straně s prominutím zasírá diskuzi, kor když tam občas jsou zajímavé a aktuální věci a člověk tam pak složitě něco hledá. Ale chápu, že pokud někdo přímo nebude citovat, tak bude asi problém s tím něco udělat.

Nějaké moderování diskuze by nebylo na škodu. Ne vyloženě cenzurovat, ale nějak to udržovat.

Bylo by fajn mít možnost najet na starší témata ve fóru (jak někdo psal výše).

Teď u příspěvku ohledně letenek Ryanairu přes Vánoce jsem si všiml jedné věci, ale nevím zda by bylo technicky možné s tím něco udělat a zda to není úplná blbost. Honza upozornil na akci, pak tam začalo psát spousty lidí a najednou tam bylo 15 stránek. Přišel tam někdo nový, kdo třeba tak často nechodí na CL a zeptal se v diskuzi, jak to vlastně funguje a dostalo se mu odpovědi, že se to dá najít v předchozích příspěvcích. Takže ten člověk se k tomu příspěvku musel vyloženě proklikat. Říkal jsem si, zda by nešlo nějak třeba připnout příspěvek nebo zobrazit příspěvek s nejvíce lajky. Možná je to úplná kravina, jsem v tom laik, ale myslím si, že nově příchozím by to mohlo dost pomoct, když by nějaká relevantní informace byla hned. Ať už by to dělal zmíněný moderátor nebo autor příspěvku. 

 

Jsou to spíš jen takové drobnosti a možná i blbosti. Jinak jsem s CL spokojen a i když je doba jaká je, tak díky za práci, kterou pro web děláte. :) 

 

 

0 Citovat

Ja by som zrusil moznost ignoracie samo seba.

Furt ignorujem svoje vlastne prispevky :)

0 Citovat

2Michael. Dislajky musí být, jinak není možné vyhodnotit přidanou hodnotu příspěvku. Podle počtu lajku se to hodnotit nedá. Musí k tomu být protiváha, tedy záporná hodnota. Takto by si ignorovaný uživatel u každého svého příspěvku dal lajk a ve finále by patřil k těm nejhodnotnějším. 

0 Citovat

Tak on by si uživatel neměl být schopný dát lajk vlastnímu příspěvku...

1 Citovat

Jasně, to by se muselo nějak vymyslet, aby si uživatel nebyl schopný dávat lajky vlastním příspěvkům, případně aby lajky byly jen jako doplněk a nehodnotila se tím relevantnost příspěvku. Plus ukázat veřejně, kdo tam ten lajk dal. Věřím, že by se tu našel určitě nějaký blázen, který by si založil x profilů, jen aby si zběsile mohl lajkovat příspěvky :D . 

0 Citovat

bez laiků, není to přece FB a není zárukou, že ten příspěvek je relevantní. Viz zmiňované téma o Covidu, x uživatelů sice může s daným příspěvkem souhlasit, ale to nic nevypovídá o jeho hodnotě/přínosu. 

0 Citovat

Mıchal napsal(a):

Tak on by si uživatel neměl být schopný dát lajk vlastnímu příspěvku...

Tak ignorovat sám sebe taky může....

0 Citovat

Hlavně neukazovat, kdo komu co dal. Nebo se tu rozpoutá ještě větší bitva, než teď u Covidu. 

0 Citovat

Laiky/dislaiky jsou dobrá věc. Sice nevypovídají o jeho hodnotě/přínosu, ale o tom jak moc lidí s autorem příspěvku souhlasí/nesouhlasí. Na jiném fóru, kam chodím, to funguje tak, že laiky zvedají počítadlo u příspěvku do plusu, dislaiky do mínusu. Na začátku má příspěvek nulu a pak rozdíl laik-dislaik. A na profilu je taky vidět celkový rozdíl laiků a dislaiků, které uživatel dostal za všechny jeho příspěvky, tzn. jak moc lidí s ním souhlasí/nesouhlasí. Autor příspěvku si sám dát laik ani dislaik nemůže a každý může k jednomu příspěvku dát jen jeden laik nebo dislaik. A je vidět kdo jaký laik dal. A funguje to skvělě a nikdo to nezpochybňuje.

0 Citovat

Zrusit ty stuby cestopisu co pouze odazuji na ruzne pofiderni stranky s pofiderni securitou - jestli chce nekdo prispivat cestopisama na CL, at je taky dava komplet na CL - Davovi verim, ze je to tady secure enough i pro pristupy z firemniho PC.

Dal bysme se taky mohli posunout trochu okolo social life tohohle fora - pojdme naplanovat meetup treba na TimeSquare v unoru, urcite by se par lidi pridalo a zvedlo by to engagement mistnich dlouhodobych uzivatelu, trochu se ozereme, vychcijeme se s Brooklyn bridge etc.. :D

A posledni vec (tohle uz se ale poustime na trochu advanced pisecek) - neobohatime to tady o nejaky IG picture of the day (napr. pres hashtag #cestujlevne) - abychom to tady udelali trochu graficke - ve wordpressu to udelas pluginem za cca 5 min prace.. :] Zaroven bych popremyslel o vytazeni brandu CL na dalsi kanaly - co treba misto ladeni fora udelat nejakou platformu (YG fuelled) pro vlogy? Blogy ctou stejne jen hipsteri 40+, mlada generace konzumuje jen vide content :) (a to sem tady jenom ja, Katka a Mikir)..

0 Citovat

O tretej poobede sa uz popija?

0 Citovat

@cizy: tvůj příspěvek je typický OT a plevel ve vlákně. Pro připomenutí: vlákno se jmenuje "Cestujlevne.com verze 2022 - kam by měl směřovat?"

0 Citovat

rovnako ako tvoj

0 Citovat

Chtělo by to sjednotit rody (profil ženy):

Napsal jsem pro vás 0 cestopisů
Navštívila jsem 54 zemí světa
Napsal jsem 8 komentářů
Země, které jsem navštívila a kam se chystám
Navštívil jsem

0 Citovat

Viem nejako vylistovat vsetky svoje prispevky?

V profile vidim poslednych 6 pod: Má nedávná aktivita
Poslední témata a komentáře, které jsem napsal(a)

A je tam este pocet komentarov kde sa neda klikut

 

0 Citovat

@misog: to už tu někdo navrhl - mít možnost vylistovat všechny příspěvky uživatele, a předpokládám, že tím bylo myšleno i vlastní, taky už jsem potřeboval najít něco, co jsem psal minulý týden bůhvíkde, a bez šance... 

0 Citovat

@mirjur, prehliadol som asi, kazdopadne hodi sa to

0 Citovat

Ale když už, tak bych k tomu ještě doplnil mít možnost ten výpis omezit stářím příspěvku, tématem nebo nějak podobně sofistikovaně :-)

0 Citovat

Zagloba napsal(a):

Laiky/dislaiky jsou dobrá věc. Sice nevypovídají o jeho hodnotě/přínosu, ale o tom jak moc lidí s autorem příspěvku souhlasí/nesouhlasí. Na jiném fóru, kam chodím, to funguje tak, že laiky zvedají počítadlo u příspěvku do plusu, dislaiky do mínusu. Na začátku má příspěvek nulu a pak rozdíl laik-dislaik. A na profilu je taky vidět celkový rozdíl laiků a dislaiků, které uživatel dostal za všechny jeho příspěvky, tzn. jak moc lidí s ním souhlasí/nesouhlasí. Autor příspěvku si sám dát laik ani dislaik nemůže a každý může k jednomu příspěvku dát jen jeden laik nebo dislaik. A je vidět kdo jaký laik dal. A funguje to skvělě a nikdo to nezpochybňuje.

A k čemu je to dobré? Jako reálně... Smyslem diskuse snad není, aby všichni spolu souhlasili, ale možná se pletu.

0 Citovat

Pro mě lajk je vyjádřením souhlasu (nebo nesouhlasu), ale z toho přece nevyplývá, že by spolu měli nebo museli všichni souhlasit... Je to pohodlnější a rychlejší způsob než psát odpověď a do ní "souhlasím" nebo "+1". A hlavně to ušetří místo.

0 Citovat

Já mám ještě připomínku k genderu. Web není genderově vyvážený a působí diskriminačně, protože nabízí pouze možnost cestovatel/cestovatelka. Třeba nebinární Alžbětko by si tady prostě nevybralo.

0