Ahoj, nemáte někdo info, proč aktuálně směnárny, ale i banky nevykupují, nebo pouze za směšný kurz výše uvedené měny ? Jeden směnárník tvrdil, že všechny severské země přechází na bezhotovostní styk , druhý zase, že nějací Arabové nosili tyto měny po taškách do směnáren a že jich teď mají všude nadlimit.... Chtěl sem směnit pár tisíc seků a odešel sem s nepořízenou, tak zde není někdo z oboru a zda neví, kdy se situace stabilizuje nebo co je příčinou , přece jen se nejedná o válku a problémy s výkupy uah. Díky za jakékoliv info. 🙂    .

Výkup NOK, SEK ,DKK

Založil ve fóru Cestujlevne.com

9 reakcí

Ahoj,

nemáte někdo info, proč aktuálně směnárny, ale i banky nevykupují, nebo pouze za směšný kurz výše uvedené měny ?

Jeden směnárník tvrdil, že všechny severské země přechází na bezhotovostní styk , druhý zase, že nějací Arabové nosili tyto měny po taškách do směnáren a že jich teď mají všude nadlimit....

Chtěl sem směnit pár tisíc seků a odešel sem s nepořízenou, tak zde není někdo z oboru a zda neví, kdy se situace stabilizuje nebo co je příčinou , přece jen se nejedná o válku a problémy s výkupy uah.

Díky za jakékoliv info. 🙂

 

0

Moje domněnka je že se jedná o kombinaci soustavně oslabující měny a bezhotovostního styku, kdy po hotovosti není poptávka - při cestách na sever nikdo hotovost nepotřebuje.

0 Citovat

To jsou okrajové měny, když už prát prachy tak nejlépe eura a frčí hlavně pětistovky.

0 Citovat

Máš-li jich větší množství doporučuji nechat si v těch měnách otevřít účet v bance. UniCredit a KB by to měli umět, vložit na účet a třeba přes Revolut směnit.

1 Citovat

Nevim proc, ale norske a svedske obchodni banky omezily vykup jejich men ze zahranici. Jestli danove, to nevim.

Stejne to je ale jedno, vsude se tam da platit kartou..

0 Citovat

Akorát že třeba v Norsku někde pouze norskými kartami (aktuální zkušenost z května ve dvou případech).

0 Citovat

Stando, víš proč? 

0 Citovat

Kolik ti chtěli dát za Dánské koruny a kolik jich máš? Ty bych mohl vykoupit

0 Citovat

Jan Vidim napsal(a):

Stando, víš proč? 

Nevim. Muzu spekulovat o tom, ze to je prave chut omezit hotovostni operace. Pro banky to je hodne drahe. Severske zeme v tomhle mohou  byt trochu napred.

0 Citovat

Ahoj, nabízím 5.800 DKK.

1
9 reakcí