Zdravím, rádi bychom se s partnerem podívali do Japonska, ideálně na jaře.   Konkrétní itinerář jsme ještě neřešili, určitě bychom ale rádi Tokio, Kjóto, Osaku atp. Chtěli bychom tam celkově strávit 2 týdny a procestovat různá místa, takže počítáme i s pořízením JR pass. Nicméně nemáme zatím vůbec představu, jaký budget na takovou cestu mít. Máte prosím nějaké tipy, jak si Japonsko užit low cost a s jakou částkou na 2 týdny pro 2 počítat? Kde se třeba dá ušetřit a na čem naopak nešetřit? Případně jaká místa stojí za návštěvu a která jsou spise turistické lákadlo? Moc děkuji za všechny tipy  .

Japonsko budget

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

Mám na Vás dotaz ohledně ubytování co uvádíte v seznamu, jak dlouho dopředu jste si ubytka zabukoval?

Ty ubytka co sdílíte se aktuálně nabízí za daleko vyšší ceny než máte ve výdajích. Např. hotel APA Hotel Akihabara-Eki Denkigaiguchi v Tokiu uvádíte za 2735,-/5 nocí tj. za pokoj pro 2 lidi 1094,-Kč a mě se nabízí na Agodě i bookingu minimálně za 2000,- za noc a pokoj pro 2 lidi v podstatě kdykoli na celý rok dopředu

1 Citovat

Dobrý den,

Co se týká ubytování, tak jsem jej začal nakupovat po letenkách od února do května nebo června.
Bylo trošku těžší najít vhodné a výhodné ubytování pro 10 lidí.
Možná berte v potaz, že Japonsko zrušilo poslední covidová opatření až v květnu 2023.
Tady posílám výpis ubytováno z bookingu a agody. Chybějí tam 3 ubytování z Agody, ale to je Osaka a Mihara. https://imgur.com/a/YFaMVih
Vážně tohle byli naše výdaje za ubytování. 😊
Cena se může lišit od toho, co je na obrázku -vs- co je v doc sheetu. Platil jsem to buď Twistem nebo Revolutem, takže jsem mohl podle kurzu ušetřit nebo prodělat. Nejsou to vysoké rozdíly, pár korun.

Když jsme přiletěli, tak v Japonsku nám přišlo, že je méně turistů, než když jsme odlétali. Nevím, jestli se nám to jen zdálo nebo to byla pravda.

Ubytování jsem tedy kupoval cca 5-7 měsíců dopředu. Podle toho, co píšete, tak jsem měl vážně kliku.
Využívám Booking, Trivago, Agoda a zkoušel jsem i Airbnb, ale to nevyšlo.
Na Bookingu mám 20 % s programem Genius, ale neplatí na vše. Kolikrát se mi povedlo a povede najít ubytování výhodnější na Agodě, kde slevu nemám a jsem Silver uživatel.

Daniel Kadar

0 Citovat

Tak že je Agoda všeobecně na Asii jednoznačně lepší je myslím známá věc ,tam jsem měl 95% rezervací právě přes Agodu.

0