Nějaké aktuální info ohledně získání víz na ambasádě? Oproti VHS je úspora 700 Kč. http://www.cesty.in/rusko .

Rusko - vízum

Založil ve fóru Víza, odletové taxy, upozornění

Musí se shodovat s daty na vízovém formuláři.

0 Citovat

Ahojky....přečetla jsem snad všechno, co se dá...a pořád nevím, co vše je  k žádosti o vízum potřeba.....ach joooo :(  Chystáme se v létě do Ruska - máme koupené letenky a ubytování ( přes Airbnb ) a teda jeden večer v hotelu u letiště = tudíž budeme na 2 ubytovacích místech.

1. takže já od obou  potřebuji zvací dopis- každý na určitý datum pobytu? a já zvací dopis vyplním, vytisknu a zanesu na konzulát. Díky tomu že jsme si ubytování zařídili přes Airbnb našla jsem tento odkaz : http://click2russia.com/...může být?

pokud budeme třeba 5 dní na jednom místě a 5 dní zas na jiném....tak budu muset odevzdat 2 zvací dopisy, že?

2. a taky vyplním elektronický dotazník, vytisknu ho a zanesu ho na konzulát: https://visa.kdmid.ru/ ; ?

3. když se on-line přihlásím na konzulát (konktrétně Brno) můžu tam přijít jedna osoba a přinést dvě víza? nebo musím každé vízum přihlásit zvlášť ?

4. a ještě co prosím znamená : Zákon Ruské federace vyžaduje, aby se cizinec, který v zemi pobývá déle než 7 dní, zaregistroval u místních úřadů odesláním speciálního upozornění odeslaného poštou.

  Děkuju za odpovědi

0 Citovat

Ahoj,

1. zvací dopis vždy jen jeden, nehledě na to, na kolika budete místech. Nejlepší je asi vyřešit přes některou z ruských akreditovaných agentur, zaplatit online a zvací dopis máte v mailu do pár minut. Já zatím vždy využíval toto: https://www.travelrussia.su/en/, ale možností je opravdu hodně.

2. ano, přesně tak

3. myslím, že nebudou dělat problémy, když se přihlásíte jen jako jedna osoba

4. nic, nevšímat si toho ;) To právě vyřídí hotel, respektive agentura, u které zakoupíte zvací dopis.

0 Citovat

Tak na konzulát jsem již objednaná ( opravdu berou jen jednoho člověka denně ) a květen a červen už je plný :( ( BRNO). Nebyla to sranda se v ruštině proklikat co chtějí ( mějte vedle sebe někoho, kdo umí rusky ). 

teď mně čeká zvací dopis...mám ještě otázku....všichni co letíme do Ruska (letíme skupinka lidí) musíme mít každý svůj zvací dopis že?


0 Citovat

Ano, každá osoba musí mít vlastní zvací dopis, jinak nebudete moct zažádat o vízum ;)

0 Citovat

no do háje, že já nekoupil nějakou vstupenku :) http://tass.com/sport/1013281

0 Citovat

franta5242 napsal(a):

no do háje, že já nekoupil nějakou vstupenku :) http://tass.com/sport/1013281

A co bys tím získal? Však vstupenka nejlevnější kategorie na zápas v základní skupině vyšla přibližně stejně jako vízum přes agenturu. To by se ti vyplatilo jedině pro opakované výlety do konce roku. 

0 Citovat

presne to

0 Citovat

Ahoj, snažím se zjistit ceny víza do Ruska, resp kolik si připlatím za agenturu - pokud jsem to správně pochopil, tak jsou dvě možnosti:

1) bez agentury na konzulátu = cca 2000 Kč celkem http://www.vfsglobal.com/russia/...urist.html
2) s agenturou = cca 2600 Kč celkem např https://vhs-czech.com/page/995?d...anguage=18


1) bez agentury na konzulátu - celkem 1720 Kč + zvací dopis cca 300 Kč (+ čas) = 2000 Kč
1020 Kč cena turistického víza, jednovstupového do 10 dní
700 Kč servisní poplatek k žádosti o udělení
300 Kč za zvací dopis (zprostředkovávají hotely/různé agentury)
Celkem 2000 Kč

2) přes agenturu (např VHS)
2300 Kč za balíček (jednovstupové vízum + zaplacení poplatku + vyřízení víza na konzulátu)
300 Kč za zvací dopis
Celkem 2600 Kč


Takže rozdíl je cca 600 Kč.

Jsou moje informace správné, nebo mám někde chybu?

0 Citovat

Ahoj, je to přesně tak, jak píšete.

0 Citovat

vy mate v Cesku aj na ambasade nejaky servisny poplatok?

0 Citovat

My v Česku nemůžeme na ambasádě vízum vyřídit :D Respektive údajně to lze, ale byl jsem tam třikrát a pokaždé mě poslali do háje, že může jedině přes jejich oficiální agenturu VFS Global, případně kteroukoliv jinou.

0 Citovat

Loni se mi podařilo vízum vyřídit v Praze na konzulátu. Musí se tam rezervovat místo. Byli nepříjemní, ale do háje mě neposlali. Možná i kvůli tomu, že jsem měl rusky mluvící doprovod. S češtinou nebo angličtinou bych si ani neškrtl.

0 Citovat

Treba byť asertivny, ale slušný - magické slovné spojenie "pažalujsta pizdec" otvorí nejedny dvere 

0 Citovat

:D :D :D

0 Citovat

Dobrý den,


měl bych následující dotaz. Pokud bych letěl přes Rusko, kde bych měl cca 6h overstop na letišti Šeremetěvo, potřebuji i vízum? Nebo jen řeknu, že mám navazující let a tím pádem mě nechají nastoupit do letadla? Předem děkuji za odpověď. Četl jsem různé názory, většinou to bylo že ano. Ale vzhledem k faktu, že Rusko a Amíci jsou strašně velcí kámoši, tak se radši ptám. Já byl totiž v Rusku vždycky jen na vízum, nikoliv jen v tranzitu. Předem děkuji za odpověď. S pozdravem Michal

0 Citovat

ano, ked to mas na jednej letenke a letis napr. Praha-Moskva-Bangkok tak vsetko ok. Problem moze byt tranzit do Minsku a mozno aj Armensko/Kazachstan kvoli tej ich slavnej colnej unii. Ale vo vseobecnosti ak nemenis terminal a zostavas v tranzite, tak ziadne viza nepotrebujes.

0 Citovat

Děkuji za odpověď  Mr. Tonic,


pokud tedy chápu dobře a zakoupím si letenku Prague - Miami (s Aeroflotem) přes tuto stránku, vízum mít nemusím, protože bude let operován v rámci jednoho terminálu (a v rámci jedné letenky) a tudíž budu jen v tranzitu? Díky ještě jednou za odpověď  M.



0 Citovat

Presne tak

0 Citovat

Ale ak sa z nejakej príčiny zmení terminál (málo pravdepodobné, ale náhoda je xxx), alebo budeš musieť z nejakých vážnych príčin je problém. Problém môže nastať aj v prípade, že check-in budeš musieť robiť v Moskve, ak z nejakých príčin dostaneš boarding pas len po Moskvu. Okrem toho, v čase medzi kúpou letenky a odletom môže prísť k zmene vízových pravidiel. Ak sa nevyskutnú mimoriadnosti, je všetko OK, ale riešiť nejaký problém s Rusmi by som nechcel. Podľa mňa si tranzitom v Moskve zbytočne komplikuješ život. Pri dnešných cenách leteniek z Európy do USA nevidím dôvod tranzitovať cez Rusko.

0 Citovat

hugonvoak: To je opravdu zbytečné strašení. Právě Aeroflot má v mnoha případech nedostižné ceny one-way letenek. I kdyby se změnil terminál, dnes už jsou všechny propojeny tranzitem, takže je to jedno. A pokud by mu z nějakých důvodů nevydali palubní vstupenku už v Miami (což se nestane), pak má samozřejmě v Moskvě Aeroflot transferové přepážky i v tranzitní zóně. 

0 Citovat

Možno je, a možno nie.  Výber je na Vody27. Moje dlhoročné skúsenosti s Rusmi v uniformách (netýka sa bežných Rusov) hovoria, že sú schopní hľadať problémy aj tam kde nie sú, len aby z cudzincov vytrieskali peniaze. O prístupe Rusov k cudzincov sa dá dočítať aj v tomto vlákne o pár príspevkov vyššie.

0 Citovat

Zase bych to tak nehrotil, to daleko horší než tranzity v Rusku, jsou tranzity v Číně, kde ani vy, ani aerolinka ani personál letiště, ani ambasády, ani Timatic prostě nikdo mimo imigračního úředníka neví jestli tam tranzitovat můžete čí nemůžete, jestli můžete ven z letiště nebo nemůžete apod. A aby toho nebylo málo tak si každý město o tomhle rozhoduje samo. Nehledě na to, že v nejhorším případě se v Rusku i tak nějak domluvíte česky, kdežto pokud Číňan nechápe ani jednoduchý anglický slova, což je běžná věc, tak jste v háji.

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Zase bych to tak nehrotil, to daleko horší než tranzity v Rusku, jsou tranzity v Číně,


Tak to je fakt argument... 

Jenom pro doplnění: http://www.gcmap.com/mapui?P=prg-svo-mia

0 Citovat

Tím doplněním mapy chtěl básník říci co? :D Pokud někam jedu, jde mi snad o čas strávený na cestě a cenu, ne o to, jak to bude vypadat v mapě. S necelými 17 hodinami na cestě je Aeroflot jedinou aerolinkou pod 10 tisíc (navíc s kufrem a veškerými službami). Přibližuje se mu jen ušmudlaný TAP s 15 hodinami a 12 tisíci bez kufu. Jednosměrné nabídky "tak, aby to hezky vypadalo na mapě" začínají na 45 tisíc... Takže asi tolik.

Summa sumárum - ano, Rusové jsou hodně divnej a paranoidní národ, ale strašit někoho přestupem s Aeroflotem na Šeremetěvu bylo k věci cca před 10 lety... 
0