Zdar nedávno jsem na místní akci zakoupil letenku na Tenerife z Berlina, ale nyni jsem dosel k problemu jak se vlastne do Berlina 8.1. dostat. Jedna se o trasu Brno - Berlin a pak taky zpet. Klasika moznosti je opet nekolik a na co jsem prisel. Letecky z Vidne do Berlina pro dva by to slo ale minimalne za 5k. Vlak většinou vychází taky docela draho. Nejlevněji se mi to podařilo najít za asi 1050 Kč, ale je to jednosměrná a v takový dost šibeniční čas, další už byla za 1800 Kč, zpět to je podobně takže to vyjde cca na 3000 na osobu. Nejlevněji vychází asi autobus u Bohemian lines jsem našel jízdenku za 650 Kč na osobu jedním směrem takže to cca vyjde na 2600. Student je na tom podobně. Mno a poslední možnost je autem do berlína to je cca 600 Km, při spotřebě 7l/100km a ceně 28 Kč/l to vychází zhruba na 2400 pro oba. Vím, že rozdíl mezi busem a autem už není zase až tak zásadní a v buse se navíc člověk nemusí tak stresovat takže bych pomalu asi preferoval ten bus, ale zase ta cesta trvá o něco déle. Takže dotaz zní, už jste řešili podobnou cestu do Berlina? A ktera byla vase nejvhodnejsi varianta vyberu? .

Z Brna do Berlína

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

21 reakcí

Zdar nedávno jsem na místní akci zakoupil letenku na Tenerife z Berlina, ale nyni jsem dosel k problemu jak se vlastne do Berlina 8.1. dostat. Jedna se o trasu Brno - Berlin a pak taky zpet. Klasika moznosti je opet nekolik a na co jsem prisel. Letecky z Vidne do Berlina pro dva by to slo ale minimalne za 5k. Vlak většinou vychází taky docela draho. Nejlevněji se mi to podařilo najít za asi 1050 Kč, ale je to jednosměrná a v takový dost šibeniční čas, další už byla za 1800 Kč, zpět to je podobně takže to vyjde cca na 3000 na osobu. Nejlevněji vychází asi autobus u Bohemian lines jsem našel jízdenku za 650 Kč na osobu jedním směrem takže to cca vyjde na 2600. Student je na tom podobně. Mno a poslední možnost je autem do berlína to je cca 600 Km, při spotřebě 7l/100km a ceně 28 Kč/l to vychází zhruba na 2400 pro oba. Vím, že rozdíl mezi busem a autem už není zase až tak zásadní a v buse se navíc člověk nemusí tak stresovat takže bych pomalu asi preferoval ten bus, ale zase ta cesta trvá o něco déle. Takže dotaz zní, už jste řešili podobnou cestu do Berlina? A ktera byla vase nejvhodnejsi varianta vyberu?

0

Student Agency do Bratislavy a pak s Ryanair do Berlína?

0 Citovat

Brno Bratislava vychazi na 200 busem a pak letecky mi to naslo 1583 vcetne poplatku pro jednoho, takze financne to je lehce drazsi, ale hodne zajimava alternativa. Diky za napad. Casove by to usetrilo asi 2 hodiny.

0 Citovat

Taky jsem svého času řešil Morava Berlín a pokud neseženeš letenky z Bratislavy do 40 euro, tak to nemá cenu a vyplatí se jet už ve dvou autem. Časově neušetříš nic, pokud chceš jet do Blavy busem, musíš připočíst čas před odletem, kterej tam musíš být a než se dostaneš z letiště v Berlíně, i když Ty asi budeš pokračovat ze stejného dál, co?.

0 Citovat

jo ja potom letim z toho Berlina dal. Zatim to u mne asi vyhrava ten bus, je to jenom o par kacek drazsi nez auto a muzu se v nem vyspat. Je fakt ze auto je komfortnejsi.

0 Citovat

Co tohle - http://cestujlevne.com/autobusem-ze-slo ... ur-950-kc/?

0 Citovat

Dave: To vypada paradne, ale musel bych se dostat aspon do Trencina. Ve výsledku by to pro dva vyšlo asi na 2400, taky zajímavá možnost jak to zkrouhnout o 3 stovky. Díky za radu.

0 Citovat

Aha promin letiste je: Berlin Schönefeld Airport (SXF). Nicmene celkovy dotaz je spise na moznosti jak se tam dostat za nejaky rozumny peniz, pres Berlin jsem nikdy necestoval takze to neznam. Presto na desetikoruny si hrat moc nechci +-2-3 stovky pro dva lidi nehaji moc rozdil setrit za kazdou cenu se mi zatim nikdy moc nevyplatilo. Na druhou stranu jsem treba nevedel, ze pres ten Trencin se da busem cestovat levneji nez z Brna, pripadne letet z Bratislavy, coz se urcite muze hodit do budoucna. Osobne jsem nejdriv preferoval to auto, ale precijenom je to asi 6 hodin tam a 6 zpet a ten rozdil v cene neni az tak tristni v porovnani s autobusem. Takze zacinam spise uvazovat o tom busu, ktery bude asi pohodlnejsi a clovek se nemusi o moc starat, respektive nemusim se starat moc o to kde to auto na dyted zaparkuju. Ale jak rikam laternativa letecky z Bratislavy za skoro totozny peniz je hodne zajimava, i kdyz casove priblizne podobna.

0 Citovat

kup normalne brno praha bus, ja nevim za kolik to muze bejt, 150? a pak z prahy do berlina sezenes bus za 200.

0 Citovat

http://vlakem.net/praha-berlin-2-jednosmerne - trošku dražší, ale pohodlnější alternativa, dá se ještě srazit cena, jestli má někdo in-kartu. plus brno-praha, vlak s předstihem něco pod dvě stovky

0 Citovat

vlak si spíš prokaučoval,při zakoupení jízdenky na vlak 7 dní před odjezdem(nemusíš mít žádnou kartu) vychází Brno - Berlín - Brno - na nějakých 1050 czk!

0 Citovat

Ahoj,

nevím v kolik tam potřebuješ být, ale teď jsem se díval na již zmiňované letenky z Bratislavy a pro jednoho je to 37,99E/osoba (tvoje cena je možná vyšší díky batožině).

Díval jsem se na zpáteční letenky a ty by se vyplatily určitě. Odlet máš ze stejného letiště a vychází 15.1.2015 na 20E pro jednoho (jindy jsou ještě levnější např. 16.1.2015 = 10E/osoba).

Dokoupení batohu máš za 15E kus.

Osobně bych volil cestu tam busem (StudentAgency (Brno - Praha - Berlín(letiště)- za 670 Kč/osoba a dovezou tě až na místo) a cestu zpátky letecky s Ryanairem do Bratislavy a klidně dokoupil i to zavazadlo.

PS: (ze stránek SA)
DŮLEŽITÉ UPOZORNĚNÍ
Z důvodů uzávěrek silnic v Německu může docházet ke zpoždění našich autobusů ve směru Praha – Berlín a zpět. Děkujeme za pochopení.

Šťastnou cestu a užij si to tam.

Ahoj

0 Citovat

Ty jo toho jsem si nevsiml, v Berline budu prave toho 16.1. a ten Ryanair vycpada docela dobre, jenom se bojim abych to stihnul, prilet z Tenerife ma byt 14:05 a odlet z Berlina 15:15. Da se to stihnout?

0 Citovat

To nevím, osobně si myslím, že by se to dalo stihnout v pohodě, ale nevím jak to přesně je na tom letišti. Snad se vyjádří někdo, kdo to tam zná.

Našel jsem jen mapu, tak se mrkni a zkontroluj terminály a tak.

http://www.berlin-airport.de/en/travell ... /index.php

0 Citovat

Obecně bych řekl, že 1:10 je dost na hraně i s palubním zavzadlem, pokud budete mít odbavený, tak bych o tom ani neuvažoval.

0 Citovat

Ono zase propadnutá letenka za €10 asi nikoho nezruinuje, ale záleží kolik by stála záložní varianta s busem/vlakem na podlední chvíli. Je to každopádně risk, zvaž si jestli ti to za to stojí...

0 Citovat

Tak pokud budou odbavovat zavazadlo, tak to nebude jen letenka a ještě dvakrát, ale i tak se to určitě dá přežít, spíš bych viděl problém, že potom můžu zůstat viset v Berlíně nebo Praze. Přece jen do Prahy se dostaneš i večer, ale dál do Brna by to mohl být už problém.

0 Citovat

posledna skusenost z SXF, na letisko sme sa kvoli vyluke vlaku dostali 10 minut pred zatvorenim gejtu taxikom, kontroly su nove v terminale C (aj ked odlet bol z D, je to spojene), nikoho tam nebolo, lebo malokto to este pozna (aj ked Ryanair mailom nas upozornil, ze mozme vyuzit aj terminal C), trosku sme pobehli, ale este aj tak sme cakali pred gejtom dalsich 10 minut na boarding.

0 Citovat

Co te je za hloupost absolvovat cestu Brno - Berlín přes Bratislavu? Nejprve se kodrcat busem do Blavy a pak letět do Berlína? Nejpohodlnější a nejjednodušší je v Brně sednout na vlak a vystoupit v Berlíně. Přímý vlak jede 11:38 z Brna a v Berlíně jsi 18:41 nebo s přestupem v Praze se dá jet z Brna už 2:46, 5:38, 7:38, 9:38, ... cesta zabere vždy cca 7h http://www.vysokorychlostni-zele...ny-berlin/ A když se jízdenka Brno - Berlín koupí s předstihem, tak vyjde na 30€.

0 Citovat

Lubos, si si vedomy toho, ze odpovedas na 2 rocnu otazku:D

0 Citovat

@tonic viz jeho ostatné príspevky, len reklama na web :-D

0 Citovat

Já tak jednou jel a jako hloupost mi to nepřipadá. Normálně to chce cca hodinu cesty na ZOB, pak 4 a půl hodiny do Prahy, čas na přestup a 2 a půl hodiny do Brna, takže přes 8 hodin. Takhle jsem jel půl hodiny na letiště (uznávám, je to z východního Berlína blíž), hodinu předem jsem tam byl, za hodinu v Blavě, pak za půl hodiny na nádraží a za hodinu a půl v Brně. Takže cca 5 hodin, pěkně mi to navazovalo. A letenka stála 18€, coz bych zaplatil i za autobus. Plus cca 5€ za dopravu do Brna...

0
21 reakcí