Ahoj cestovatelé, v cestování jsem celkem nováček, mám procestovanou Evropu, cestuju hlavně po městech a památkách Samozřejmě nechci celej pobyt bejt jenom u moře, ale ráda bych nějakej hezkej hotel u pláže. Chci i danou destinaci procestovat, ale to bych pak řešila až bych měla letenky a ubytování. Tu Srí Lanku jsem zatím nijak blíže nezkoumala - je to vhodná destinace pro někoho, kdo nevytáhl paty z Evropy?  .

K moři - levněji na vlastní pěst nebo s CK?

Založila ve fóru Co se nevešlo

Ahoj cestovatelé, v cestování jsem celkem nováček, mám procestovanou Evropu, cestuju hlavně po městech a památkách smiley. V létě bych chtěla vyrazit k moři (2 dospělí).
Chtěla bych buď v Evropě Řecko nebo Baleáry, případně by mě hodně lákala třeba Srí Lanka... a můj dotaz je jasnej, je lepší CK, nebo zařídit si to sama? (s jazykem nemám problém a něco už mám nacestováno).
Co jsem tam hledala tu Evropu, tak letenky jsem našla docela drahý a co se týká ubytování, tak jsem našla buď ubytování ve městě celkem levně, ale přímo u moře nic přijatelnýho... nebo jenom hledám blbě? smiley
Samozřejmě nechci celej pobyt bejt jenom u moře, ale ráda bych nějakej hezkej hotel u pláže. Chci i danou destinaci procestovat, ale to bych pak řešila až bych měla letenky a ubytování.
Tu Srí Lanku jsem zatím nijak blíže nezkoumala - je to vhodná destinace pro někoho, kdo nevytáhl paty z Evropy? smiley

Předem děkuju všem za tipy, budu fakt vděčná za jakejkoliv postřeh/nápad.

0

My chodíme aj k moru individuálne. Ale mňa baví aj znáňanie leteniek, ubytovania, vybavovanie .... Inak uznávam, že v lete k moru sa môže oplatiť aj cestovka, predsa len nakupujú vo väčších balíkoch. Kam a za koľko si našla tú drahú letenku?
Ubytovanie okrem booking.com ešte aj na alpharooms.com. A samozrejme treba preveriť aj cez hotelscombined.com

Srí Lanka asi nie na naše leto, alebo?
Inak je to celkom dobrá destinácia pre prvú cestu do iného sveta (exotiky). Akurát ak kúpať tak hodne na juhu, pretože Negombo pri hlavnom letisku je komercia jak prasiatko smiley Alebo potom poznávacia časť vo vnútrozemí. Ja odporúčam si dohodnúť privátne šoféra s autom. Cestovku na Srí Lanku by som rozhodne nebral.

Ak na leto exotika k moru, tak Bali. Lebo tam sa dá okrem kúpania aj niečo vidieť. A cez naše leto je tam relatívne suché obdobie.

0 Citovat

Sri lanka v lete ano - ale vychodni pobrezi. V zime jihozapadni.
Jinak vyborny tip na leto je vyse zminene Bali, nebo vychodni strana Thajska a Malajsie (Koh Samui, Perhentiany).
Nebo ted zrovna studuju neco o Seychellach nebo Mauritiu a kupodivu i tam je v pruvodci napsano, ze doporucene cesty od dubna do listopadu....

A exotika nas zatim vzdy i ve vysoke sezone vysla mnohem min nez s cestovkou.
Co se tyka Evropy, tak napr. o prazdninach je to srovnatelne, nekdy i lepsi s cestovkou. Opet zalezi na destinaci, jidle, umisteni (jesli hledate plaz nebo radeji cestujete) apod.

Obvykle si davam takovy dobry limit "max polovina ceny s cestovkou" (cestovka ma v cene obvykle letenku, hotel, ubytko u poznavacek pripadne sem tam delegata a nejaky vstup, ale stejne je potreba dost doplatit na miste, aby clovek neco videl) a nas limit je vcetne vseho:) .... Zatim jsme se na tu polovinu nikdy nedostali a to se jednalo o pobyty delsi a obsahlejsi nez nabizela cestovka smiley

0 Citovat

Konkretny priklad prave z Bali. Pisal som mail par "cestovkam" co riesia pobyty na Bali, ze co vedia ponuknut v ramci pobytu, ubytko + program (letenky si riesime sami).

Tak napr jedna ponuka za 1150 eur pre 2 osoby bola asi takato: vyzdvyhnutie na letisku a darovanie SIMky, transfer do hotela, 7 noci v hoteli s ranajkami, 2 celodenne vylety, na konci pobytu transfer na letisko

Dal som si to dokopy sam presne podla parametrov ktore boli v ponuke a vyslo mi to necelych 500 eur ten isty hotel, 2 celodenne vylety 100eur, transfer do tej oblasti z a na letisko cca 40 eur, SIMku som zatial nezistoval, ale myslim ze to nebude horibilna suma. Takze sme na cene nejakych 650 eur za dve osoby.

Rozdiel oproti cestovke samozrejme ze si vsetko musite najst, objednat a dohodnut sam a ze v pripade ze sa nieco stane, tak cestovka BY SA MALA o vas nejak postarat. Inak ziadna pridana hodnota napr pre mna tam nie je v tomto pripade


Ale napr minuly rok sme na jar boli v egypte cez cestovku, za cenu 400eur osoba/8dni letecky priamo z BA, pekny hotel All inclusive, rovno pri mori. Tam by som to asi tazko riesil nejak vyrazne lacnejsie sam. Akurat vylety sa uz tam na mieste oplati svojpomocne, cestovky su podstatne drahsie

0 Citovat

Obecně - Egypt a Tunisko jedině s CK.. Vše ostatní individuálně smiley
Funguje to asi takto: http://cestujlevne.com/ck-vs-cl-tydenni ... et-de-mar/

0 Citovat

Děkuju všem za odpovědi smiley. Právě mě aky baví zařizovat si všechno sama a hledat, na druhou stranu se mi nechce strávit hledáním ubytování/letenek moře času, abych pak zjistila, že je to ještě dražší než s CK...

Znáte nějaké portály, kde hledat ubytování?

0 Citovat

klasicky booking, pro asii pak navic agoda.
Pro cely svet airbnb (v usa pak jeste vrbo a podobne).

0 Citovat

Jedny z příkladů, kdy se na cenu jako má CK nedostanete. Last minute od CKF bere dech: https://www.fischer.cz/last-minute/exotika

0 Citovat

Ako ste na to prišli? Nevidím žiadnu ponuku, kde by som sa nevedel dostať na nižšiu cenu.

0 Citovat

guessWho napsal(a):

Ako ste na to prišli? Nevidím žiadnu ponuku, kde by som sa nevedel dostať na nižšiu cenu.

Filipíny se snídaní na 9 nocí na letu s Emirates za 19 000? Jak dlouho byste musel hledat, abyste narazil na tak výbornou konstelaci letenek a ubytování? Nemluvě o transferech v ceně.

Fischer odkupuje letenky od Emirates za ceny, na které běžný klient nemá šanci dosáhnout.

Taktéž SAE za 9500 tisíce na 7 nocí jsou pro mě jako individuálního cestovatele těžko dosažitelné.

0 Citovat

Pro mě to má podstatnou vadu na kráse - ceny jsou při obsazení pokoje dvěma osobami.

0 Citovat

Presne tak tato cena plati pri 2 osobach, a 40 000 za filipiny je už dost, tych 20000 za Ras Al Khaimach je este celkom prijatelne ale sam by si si to vedel z dobrou letenkou za takuto sumu vyskladat priamo v Dubaji a hotel v Dubai Marine ;)

0 Citovat

Lacko napsal(a):

Presne tak tato cena plati pri 2 osobach, a 40 000 za filipiny je už dost, tych 20000 za Ras Al Khaimach je este celkom prijatelne ale sam by si si to vedel z dobrou letenkou za takuto sumu vyskladat priamo v Dubaji a hotel v Dubai Marine ;)

Neberete v potaz, že většina lidí cestuje ve dvou:)

PS: Ty Filipíny s Emirates individuálně za tuhle cenu neseskládáte.)

0 Citovat

To sice asi ne. Momentálně bych tam už ale neletěl s Emirates. Bonus prémiové aerolinky je pro mě už dávno v tahu, když musím platit za rezervaci sedadla. Stejně tak už žádný meal voucher při přestupu ani hotel při delším přestupu (dříve při splnění podmínek, nyní už vůbec). A navíc bůhví jak osekali catering v ekonomické.

0 Citovat

Rozhodně bych neřekl, že je to dechberoucí, fajn nabídka to ale je.

0 Citovat

Ahoj, tak se to tak nějak sešlo, že v práci jsme letos bohužel dostali jeden týden nařízenou dovolenou o letních prázdninách kvůli stěhování a zároveň shodou okolností si chce moje drahá od občas bláznivého cestování alespoň jednou pořádně odpočinout u moře, nejlépe s all inclusive/plnou penzí.

Tak mě napadlo, že nejlepší asi bude koupit ještě teď nějaký first minute od CK. Nějaká samostatně sestavená kombinace Evropa + all inclusive bez CK se moc nevyplatí. Co jsem koukal, tak nejlevněji vychází klasické trio Tunisko, Egypt a Turecko za cca 11 až 13 tis (to nejlevnější), což je sice dobrá cena na léto, ale nějak mě to vlastně netáhne ani do jedné z nich, byť primárně jde samozřejmě o odpočinek u moře, což zajistí každá destinace. 

Ale já bych se chtěl aspoň na 1(2) dny také někam podívat. Řekněme, že jsem například nikdy nebyl na pyramidách, tak by bylo fajn jet třeba do Egypta, ale zase z Hurghady je to už dost daleko a organizovaně i za dost peněz, co jsem koukal. Neměli byste tedy třeba někdo nějaké obdobné tipy, na základě kterých se třeba nakonec rozhodneme pro jednu z destinací?

Jediným limitem je cena dejme tomu do 11-15 tis na týden i s jídlem a odlet striktně z Prahy.  Nebo aspoň doporučit jednu z těch 3 zmíněných zemí (nebo jiných), resp. proč bych si třeba měl vybrat Tunis - pláže, moře, služby, zajímavosti v okolí apod. Cena je totiž obdobná a s tímhle budgetem se toho stejně moc vymyslet nedá. I tak budu rád za každý tip.

 

  

edit: zjednodušeně řečeno, "musím" k moři, nevím kam a ještě to mám vybírat  :D
0 Citovat

Vyhozených 25,000 ať už pojedete kamkoli z uvedených destinací. 

0 Citovat

Neříkám, že to tak taky necítím, ale možná proto jsem se ptal

0 Citovat

Egypt v lete je zle, nenormalne teplo. Som bol len v juni a uz vtedy to bolo na nevydrzanie. Robit tam mimo plaze a snorchlovacich vyletov nie je velmi co, ale zase to snorchlovanie je fajn. Plus super bol vylet na stvorkolkach do puste. Zla je faraonova pomsta.


Tunisko plus minus to iste ako egypt, len more je horsie(rozumej menej farebnych rybiek).


Turecko je lepsie teplotne, kopa roznych vyletov v okoli antalye.

Ak musis, tak by som siel do turecka

0 Citovat

Dekuji. Teplotu zas tak neresime, kor kdyz se budeme spis valet. Minuly rok jsme v Cordobe pri 46 st. chodili po meste. Spis nevim, jestli jet do takovych zemi s all inclusive pres CK anebo si teda proste neco zaridit po Evrope solo klasika letenky + ubytko bez stravy.

0 Citovat

Já jsem v těchto oblastech nebyl, ale kdybych se ocitl v této situaci, asi bych se zaměřil bez all inclusive na jižní Španělsko s výletem do Granady a Sierry Nevady (i když tam jste asi byli loni) nebo do Řecka. Že to nemusí být drahé ani v srpnu svědčí tento cestopis (na pláže ale Santorini moc není):

https://www.cestujlevne.com/cest...-kacku-269

0 Citovat

Libor_S napsal(a):

Já jsem v těchto oblastech nebyl, ale kdybych se ocitl v této situaci, asi bych se zaměřil bez all inclusive na jižní Španělsko s výletem do Granady a Sierry Nevady (i když tam jste asi byli loni) nebo do Řecka. Že to nemusí být drahé ani v srpnu svědčí tento cestopis (na pláže ale Santorini moc není):

https://www.cestujlevne.com/cest...-kacku-269

Jj byli...Řecko bych právě chtěl, škoda, že tam z Prahy nic pořádného nelétá :(

0 Citovat

To jste hodně vyměkli, když po předchozím, jak píšeš, bláznivém cestování nechcete ani dojet vlakem do Vídně.

0 Citovat

Bláznivé cestování bude pro každého něco jiného ;)

0 Citovat

Nevidel bych to tak cerne , otazka je zda se u cestovky  navic o prazdninach da vlezt  do  te ceny , z tech  3 zemi  znam nejlip Tunis ,jenze je to 20 let  ,ale zase byla to infocesta  , tudiz   ubytovani  4 a 5 hvezdickove hotely  ,all inclusive  , vylet  na velbloudech do pouste atd  a prohlizeni vsech mist , i levnejsiho ubytovani .organizoval to tehdy  Tunisky urad  prro cestovni ruch , hotely zcela jiste pribyly. zmenila se politicka situace , ale to v pripade  Egypta  snad jeste hur

Vybiral bych mezi  Tunisem a  Tureckem ,  Tunis prakticky  4 moznosti, Hammamet , Sousse , Djerba , Tabarka  , podle me v Hammametu se  pri te nejnizsi cene dosatnete na hotely, kde toho moc kolem neni,  vylet do Karrtaga , a trznice,  Hammamet , nevim  vic me nenapada  ,spis tam jezdi nebo jezdily panicky  zraleho  veku lovit mlade zajice  ,ale to uz asi neplati,byla tam lepsi  struktura hotelu , ale na nekterych urcite zapracoval zub casu  ,,o novych  nemam prehled

Sousse  by  se dal zvazit , vybrat nejaky hotel  alespon kategorie 3 +  mozna v oblasti Port El Katanuj ,nevim jak moc se to tam za ty roky zmenilo , zatimco Hammamet se asi lita  do Tunisu Sousse se lita  do Monastiru . program by se tam asi sestavit dal lepe

Dalsi moznost je pak Djerba , to je hlavne valecka u more  a u bazenu  , z vyletu se da asi zajet  do  narodniho parku Jebil  coz je docela zajimave , opet nevim ty zmeny tam

No a Tabarka  je znama mezi potapeci a ma celkem jiny charakter  nez  zbytek Tunisu , tak jak Djerba to bude asi predrazene

No a Turecko ? ,neznam pobrezi  , jen s Kosu Bodrum , na Uludagu u Bursy jsme byli lyzovat , ovsem mozna s tech zemi nejprijatelnejsi v soucasne dobe , co si vzpominam na tom Uludagu  bydleli jsme v horskem hotelu a jidlo bylo super , re;kl bych ze  Turecko bude mit nejlepsi all inclusive , je otazka , jestli se ale Turecko vyplati jet s cestovkou , Tunis a Egypt ano ,o Turecku uz nejsem tolik presvedceny ,ze nejde  sesatvit  samostatne lepe , trevba oblast Alanyia ,dneska vetsinou maji hotely sve stranku all inclusive nabidnou taky , Nevim ,ale asi bych zvolil Turecko ,pripadne me napada  Kypr  ta turecka cast ,ale byli jsme jen v te  recke

0