Ahoj všem! V létě se s přítelkyní chystáme na Tenerife, vzhledem k tomu, že je to poprvé, co chceme někam vyrazit takhle sami bez CK bych si tady rád nechal svůj návrh dovolena schválit / poradit zkušenějšími cestovateli. Už delší dobu si shromažďuji info z internetu a dal jsem dohromady následující. Je to OK? Nebo byste mi v něčem doporučovali něco změnit, počkat na lepší ceny/akce ....?? Letenky: Uvažuji nad třemi variantami 1. Ryanair z Krakowa - nejlevnější, ikdyž jsme z Moravy tak ta dostupnost je horší (letenky + odbavený zavazadla cca 13 500kc) 2. Smartwing z Brna - nejblíže, ale ty odletové a příletové časy nejsou zrovna OK - přílet na tenerife v 10hod večer a taky nejdražší ( 15 800kč) 3. Smartwings z Prahy - dál jak do Brna, ale s Regiojet OK, levnější jak Brno, a přiletový časy jsou taky "pohodlnější" (14 600kč) Smartwing z Prahy dle mého nejlepší, nebo ? Ubytování : Nechceme žádný přecpaný hotel, takže jsem našel přes AIRBNB.com krásný apartmán na 12 nocí za 490 eur ( cca 13 200kč) Něco na co si dát pozor? Pujčení auta: Chceme ostrov pořádně procestovat a být "páni času" a vzhledem k cenám na kanárech si myslím, že se není o čem bavit. Z různých zdrojů jsem se dozvěděl o půjčovně http://www.cicar.com - 12 dní za 260-300 eur je myslím v pohodě, v ceně by mělo být všechno pojištění a hlavně žádný zálohy a blokace na kartě. Máme pouze debetní kartu - takže velká výhoda pro nás. Nějaké další zkušenosti s touto půjčovnou? Na co si dát bacha? Program ten si vymýšlíme podle tripadvisor, různých fór apod. Ale za nějaké zajímavé, méně známé tipy budeme velice rádi. Např. jsem zjistil že je potřeba povolení pro výstup na Pico del Teide. Takže jestli víte o dalších takovýchto "vychytávkách" nebo jakékoliv další rady a tipy, budeme velice vděční. Vím, že to má každý jinak a je težko říct, ale nějaké zkušenosti s jakým kapesným počítat na den, vzhledem k tomu, že ubytko bude bez stravy? Vystačíme si na těch 12 dní do 15 000kč? Díky a štastnou cestu !  .

Tenerife na vlastní triko

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

jj to bylo za 1  osobu/noc. Tak za těch 1500,- all inclusive už taky vidím. Většinou je to teda špeluňka a při obsazení dvojlůžáku. Kouknu teda i na ty další Mikirovo oblasti...

0 Citovat

Špeluńky?  Vždyť ten nejlevnější apartmán v Costa del Silencio má 55 m².  :-) Tam můžeš i tančit, to možná nemáš ani doma. 

0 Citovat

Ty Kanáry jsou asi jako Mallorka. Všichni nadávají, jak je samotné ubytování bez stravy nebo jen se snídaní drahé. Tak se na takové hledání vykašli a rovnou si zaškrtni All inclusive . Cena se ti zvedne jen o pár stovek za noc, budeš mít větší nabídku ubytování, které bude i hezčí a s lepšími službami. Jasně, řekneš, že budeš cestovat a nevyužiješ oběd a svačiny. Ale ikdyž si dáš jenom ráno snídani, pak večer večeři, tak se ty i tvůj chlap pořádně najíte, dáte si k tomu zákusky, zmrzlinu, ovoce, kávu, pak posedíte večer u několika skleniček vína nebo míchaných drinků a věř tomu, že vás to vyjde levněji než samotné ubytko a zvlášť strava. A nemusíte se ani nijak omezovat. 

0 Citovat

Souhlas.Příští týden mne čeká Tenerife sólo. Apartman v hotelu v Puerto de la Cruz mne s All in vyšel na týden jen o 1200 Kc víc, než bez stravy. Nebylo co řešit, i když každé ráno z hotelu vypadnu a vrátím se až na večeři.

0 Citovat

pajaczeplayer napsal(a):

Souhlas.Příští týden mne čeká Tenerife sólo. Apartman v hotelu v Puerto de la Cruz mne s All in vyšel na týden jen o 1200 Kc víc, než bez stravy. Nebylo co řešit, i když každé ráno z hotelu vypadnu a vrátím se až na večeři.

Tak to bude spíš nějaká náhoda, štěstí nebo sezónní záležitost, ne? Už jsem si říkal, že jsem teda asi blbej, že nekupuju AI, když je to tak :-), ale koukám - hotel Puerto de la Cruz, týden v červnu, pro 2 - se snídaní 10,7k, PP 11,8k a AI za 18,9k. 

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Tak to bude spíš nějaká náhoda, štěstí nebo sezónní záležitost, ne? Už jsem si říkal, že jsem teda asi blbej, že nekupuju AI, když je to tak :-), ale koukám - hotel Puerto de la Cruz, týden v červnu, pro 2 - se snídaní 10,7k, PP 11,8k a AI za 18,9k. 


Nevím, o co šlo.Koupeno přes Neckermann.de před měsícem.Je to Blue Sea Interpalace hotel. Teď jsem našel přes Trivago týden 13. až 20.1 pro dva se snídaní 10 300 Kč vs. 13 700 All in. Takže rozdíl snídaně vs. All in je 1700 kč na osobu.To je také slušné.

0 Citovat

jj taky už koukám na AI, u některých je to fakt malý rozdíl. Měla jsem problém najít spíš to ubytko pro jednoho od 6.2.-8.2., ale už jsem si s tím taky poradila. tak díky za info.

0 Citovat

Náhoda to aspoň u Mallorky určitě není, platí to i v TOP sezóně. Loni při vyhledávání ubytka jsem prošel velké kvantum hotelů a překvapilo mne to, nechápu tu tvorbu cen. Ale samozřejmě to neplatí u všech hotelů. I tak máš pak dobrý výběr. 

mirjur: Týden v červnu v Puerto de la Cruz pro 2? Tak já bych radši sebral 4**** Trianflor na 7 nocí s AI za 10 225 Kč pro 2 a ušetřil bych pětikilo oproti tvé snídani. :-)

0 Citovat

Tony68 napsal(a):

mirjur: Týden v červnu v Puerto de la Cruz pro 2? Tak já bych radši sebral 4**** Trianflor na 7 nocí s AI za 10 225 Kč pro 2 a ušetřil bych pětikilo oproti tvé snídani. :-)

namátkový výběr, no... nicméně u tohoto hotelu je pobyt jen se snídaní za 6 500, tedy skoro poloviční cena... a podle jedné recenze "hotel plný důchodců a neuvěřitelně dobré a velké snídaně" :-) Stejně bych se raději ubytoval na jihu.

0 Citovat

U mne to byl taky namátkový výběr termínu v červnu a taky bych jel rozhodně na jih. :-) Možná taky příště najdeš něco zajímavého i pro sebe, když to AI šmahem hned na začátku nezavrhneš. Hlavně při cestě s dětmi je to dobrá volba. Holky měly dostatek své oblíbené pizzy, hranolků, pití, k tomu zákusky, zmrzlinu. Vůbec nás s ničím neotravovaly, nechodily prosit o peníze. Kdyby měly mít tohle na předchozí dovolené bez AI, tak pak asi doma jen okusuju omítku. :-)

0 Citovat

mirjur: Protože bych rád na Tenerife, tak mám k tobě dotaz. Poukázal jsi u mého příkladu na skoro poloviční cenu při pobytu jen se snídaní. Asi to takhle při cestách vybíráš a orientuješ se tam v cenách. Jaké jsou v praxi  asi tak náklady na stravu na Kanárech? U toho příkladu to sice byla ušetřená polovina, ale i tak to dělalo jen 266 kč/osoba/noc. A to se mi zdá hodně málo, abych tam na ulici nebo v levných restauracích sehnal jídlo a dopřál si i pivo nebo víno. Byl to jen jeden příklad, možná zrovna ne typický, tak ať vím nějakou hranici, kdy se oplatí připlatit za stravu a kdy je lepší brát jen to samostatné ubytko. Předem děkuji. 

0 Citovat

Tony68: no asi ti neporadím, protože zřejmě cestuješ s rodinou, jak jsem pochopil, což já jezdím jen s manželkou a oba máme nároky na stravu minimální a během dovolené se moc nezdržujeme v místě. Takže se vždy vydatně nasnídáme, ať už v hotelu nebo z vlastních zdrojů (místní obchod) v apartmánu, obědy obvykle neřešíme vůbec, maximálně sem tam nějakou drobnost/sladkost během dne, a večeře si zase buď připravíme sami, když to jde, nebo někam zajdeme.  Do těch 20e/den za 2 se někdy vejdeme, někdy ne (s pitím spíš ne), ale hlavně nás nic nenutí vracet se v nějakou dobu na ubytko, to bychom v řadě případů nedali.Jinak bych řekl, že ty náklady na stravu budou na Tenerife srovnatelné s našimi, v obchodech i v restauracích.

0 Citovat

Pro představu: https://www.numbeo.com/cost-of-l...e+Tenerife

0 Citovat

Ahoj blbe datum ani ne ,po Silvestru  se to vraci  do normalu  , spis  misto, Los Americanos je  megaturistika  , na Tenerife  jsme byli 3x , pokud tedy  pocitam i prilet a plavbu  na La Palmu  a to jsme prave vyuzili prespani  v Los Cristianos   a v teto oblasti pak i pri  odletu , ovsem to byly zalezitosti na 1 noc , kvuli letadlu , nebo kvuli trajektu  muzu doporucit  ubytovani v pristavu v Los Gigantos  nebo  dnes uz  propojenem Santiagu ,vsechny ubytovani byly pres booking,com , na Kanarech vseobecne zasadne bez jidla , max snidane, a na vecere jsme si chodili kam jsme chteli  , pokud ma clovek apartman nebo studio , tak si snidani lehce udelame  sami  s nakoupeneho v supermarketu ,  1500 Kc  , /1 osoba/noc  to urcite ne , vybirame  asi do 50 -60 euro  tedy do 1500 Kc, ale pro dva  

Dneska jsou lety vesmes  na Tenerife South , na Giganty jezdi bus  , pripadne lze z letiste jet  s  shutle direct az na ubytovani  

0 Citovat

  • Na Kanárech bereme vždy apartmán bez jídla, jezdíme 2+2, půjčuji auto na celý pobyt, nakupujeme normálně v supermarketu, cenově cca jako u nás, něco levnější něco dražší. Protože nesedíme na hotelu, ale jezdíme po výletech a vracíme se různě, jídlo na hotelu (zejména večeře) se nám nevyplatí vůbec kupovat, natož s malými dětmi, které toho moc nesní.  Většinou na apt. děláme snídani a  teplou večeři, přes den jsme pryč - nějakou svačinu, ovoce atd. s sebou.

0 Citovat

Zrovna planujeme (uz ked Myanmar padol) niekolko spanielskych miest v kombinacii s Tenerife (30.8 - 8.9) a zasekli sme sa pri ubytku na Kanaroch. Zoradili sme si polpenzie podla ceny, na vyber je toho kopa, ale zarazilo ma ,ze prve 2 stranky su takmer vylucne  Puerto De La Cruz ...  je na to nejaky dovod preco prave toto miesto? napr. pocasie, silny vietor alebo je to proste len miestny "zapadakov" kam sa zrovna nemecky turista nehrnie? Popripade vie niekto odporucit zakladnu pre aktivnu dovolenku? (aj ked moznost ist na 2h na plaz by potesila).

0 Citovat

Puerto de la Cruz je na severu a bývá tam výrazně horší počasí než na jihu - pod mrakem, chladněji, deště. Naproti tomu na jihu bývá teplo a slunečno, proto je tam dráž. Na severu se ubytovávají turisté trekaři, na jihu koupáci.

0 Citovat

Puerto De La Cruz je na pár dnů fajn a to i jako základna na aktivní dovču. Je tam více vlhko, srážek, v kopcích mlha i v létě, ale jinak fajn. A ubytovací kapacity obrovské, proto taková nabídka. Koupání přímo tam v moři nic moc... 


20180706-165536.jpg

0 Citovat

Jedna ceska recenzia na hotel to spominala ,ze zaciatkom jula tam bolo 22 stupnov a 8 dni pod mrakom, ale bola to viac-menej jedina "staznost" na pocasie. Google hovori o celkom slusnom pocte slnecnych dni pre toto miesto. Planujeme zobrat auto a dovolenkovat aktivne, aj ked 2h denne na plazi by sme urcite uvitali. Asi si budeme musiet ujasnit co je nasou prioritou. V kazdom pripade vdaka za postrehy :)

0 Citovat

jak už bylo řečeno, sever je deštivější, ale dle mého hezčí a autentičtější :) na jihu jsou typická turistická letoviska, pláže, bary, diskotéky apod... ale určitě půjčit auto a objet co se dá :) třeba něco inspiruje tady

https://www.nebudvorvan.cz/2018/...erife.html

0 Citovat

Radeji bych se ubytoval  v Puerto del  Santiago , kde bude lepsi pocasi  na  Teidu to mate hodinu  ( 60 Km )  a po ruce soutesku Mascu a  Los Gigantos  ,Vyhoda  Puerta  de la Cruz  je  v tom, ze pak je  bliz do Santa Cruz  a  asi  5o km je na San Andres  na plaz s navezenym piskem ze  Sahary

0 Citovat

Purto de la Cruz je "normální" přístavní město, které je ze dvou stran obehnáno hotely s velkou ubytovací kapacitou, proto ta obrovská nabídka. Jih je převážně (a pouze) turistický, pro mne osobně bez duše. Zatímco staré centrum Puerta má atmosféru, běžný ruch. Jako základna pro aktivní dovolenou naprosto v pohodě, protože kamkoliv na Tenerife, podobně jako odjinud, se dá dostat zhruba o hodiny. díky dálnici, která je kolem 4/5 ostrova A i to koupání je možné přímo v Puertu nebo v okolí.


Byl jsem v Puertu 4x (září - leden) a významně horší počasí proti jihu jsem nezažil. Možná jsme měli štěstí, ale mlhy nebo snad dokonce déšť ani jednou.  A ajk se píše výše, ten sever je víc autentický - Orotava, Icod, Garachico ...


Ale pokud budeš mít auto (doporučuji Pluscar, s maximální spokojeností a super cenami používám při každé návštěvě Kanárů), tak si ubytování nakombinuj ...pár dní jih, pár dní sever.



0 Citovat

Vdaka za dalsie postrehy,  na Tenerife mame vyhradenych 5 dni (asi sa neoplati kombinovat ubytka) a to bude ta cast dovolenky, kde by sme mali "oddychovat" resp. po Barcelone, Seville a Cordobe trosku prirody (avsak asi ziadne treky, i ked Pico ma laka :) ). Vyzera to, ze Puerto by teda slo, aj ked z fotky mi to pride ako portugalske Cabo Da Roca kde som v lete zazil vietor a hmlu ... nerad by som skoncil ubytovany na podobnom mieste :)

0 Citovat

Nemuzu souhlasit s Tesnou   i kdyz primo v Puerto de la Cruz  jsme byli jen jednou  a to jeste na vylete  ze Santiaga  a v zimnim obdobi a tak jak on mel stesti ,my smulu a znacna cast cesty se odbyvala v mlze  a kdyz jsme se vratili do  Santiaga,  tak tam bylo cely den slunecno ,ale zari muze byt neco jineho, nez konec unora a zacatek brezna

I ceske cestovky maji  prevazne kapacity v Puerto de la Cruz , protoze  to tam je levnejsi nez  jinde na tom jihu   Mozna to tam je autentictejsi ,ale  treba  ta oblast Los Gigantos  ze souteskou Mascou se neda  rict, ze by byla bez duse i kdyz samozrejme je to turisticka  atrakce  ,ale kdyz tam vyjedete taxikem ze Santiaga  jeste  pred  tim, nez tam  budou davy z autobusu, tak si projdete  soutesku az dolu k mori v klidu (zpet vas odveze clun ,autem byste museli nahoru stejnou cestou pro auto )

Doporucuju i  vylet lodi podel Gigantu  s koupanim z lode  Puerto del Santiago je spojeno uz  s Los Gigantos  .Pokud to ma byt  ten plazovy  relax i kdyz ne cely den, tak prece jen asi  ty plaze na jihu budou o neco lepsi, nez ten sever  a nakonec tam si muzete udelat vylet, ten usek do Orotavy je hezky , pokud nebude mlha -)

Asi i trochu zalezi kam prilitate a odkud odlitate  , jestli Tenerife Nord , tak pak by melo mozna  Puerto de la Cruz jisty vetsi smysl  ,ale pokud  Tenerife South , tak  pak ma zase vyznam vic to Puerto del Santiago, kdy mozna muzete pak  vyyuzit jeste  plaz i  prohlidku meste Los Cristianos , pripadne si udelat na otocku vylet  na  La Gomeru  i kdyz ty vavrinove haje najdete i na tom severu  Tenerife

A  tu Teidu bych nevzdaval i kdyz  nebude cas na treky ,ale treba vyjet nahoru lanovkou a po zavreni lanovky uz ten vrsek  nikdo nehlida ( nehlidal ) je tam treba povoieni .. a dolu  to pak date pesky

povoleni tady :  https://www.reservasparquesnacio...index.aspx

pripdne nocleh na chate  altavista  kde  je soucasti noclehu  i povoleni

https://www.volcanoteide.com/es/..._altavista

Levnejsi ubytovani nez  v Puerto del Santiago   je mozna primo v pristavu  v Los Gigantes  Apatamentos  Poblado Marinero  ,je tam i mene turistu, nez  v Puerto del Santiago  a vecer je tam klid, nekdo rika ze az moc ,ze tam chcipl pes -) ale zase posouzeni  s toho zacatku jara   ,spali jsme tam  2x, .poprve cely tyden .podruhe  3 noci , 1 noc jsme spali taky pobliz letiste  v  hostelu Los Amigos ,dobra atmosfera  i odvoz na letiste  (predrazeny ,je to akorat z druhe strany pristavaci drahy )vsechno pres booking,com

0 Citovat

Puerto de la Cruz   je rozhodně dobrá základna - ubytování je tam levné...i kvalitní 4* hotely s polopenzí se tam seženou za slušné ceny(přes německé CK) - já Puerto zvolil jako základnu na celý pobyt na Tenerife!

Navrch je to dobrý dopravní uzel(autobusy Titsa) tj. v pohodě se to dá i bez auta veřejnou dopravou - přímé spojení s oběma letišti,jižní částí i s NP Teide!

Puerto de la Cruz je samotné zajímavé a je tam mnoho aktivit včetně procházek okolo pobřeží jak východně tak západně.


puerto.jpg

0