Jste tu poprvé? Hledáte letenku, jízdenku, tipy, rady či chcete jen přispět svou troškou do mlýna, věnujte pozornost následujícím několika bodům. Můžete se tak vyhnout napomenutí, zablokování či smazání účtu nebo trvalému znemožnění přístupu na fórum. 1. Než založíte nové téma (thread), projděte nebo prohledejte fóra (použijte funkci Hledat), zda se v něm již podobné téma nevyskytuje. 2. Pokud jste na požadovaný nebo podobný thread nenarazili, před založením nového zvolte vhodné fórum, do kterého bude obsah nejlépe zapadat. 3. Nadpis threadu by měl být stručný a zároveň výstižný, mělo by být na první pohled zřejmé, jakou informaci chcete sdělit nebo zjistit. Návodné mohou být i názvy ostatních a často se vyskytujících témat např. na letenky: [OK] Praha – Paříž 2.500 Kč RT (OK = IATA kód dopravce Czech Airlines, RT = Round Trip nebo OW = One Way 4. Při psaní nadpisu threadu a jeho obsahu se snažte řídit těmito pokyny: - Používejte velká písmena na začátku věty a ve vlastních jménech a názvech - Pokud je to možné, používejte diakritická a interpunkční znaménka - Nepoužívejte psaní verzálkami / VELKÝMI PÍSMENY, povoleny jsou pouze výjimky – názvy firem, organizací nebo IATA / ICAO zkratky - Pokud chcete v názvu vyjádřit jednotky peněz, délky, času apod., používejte správný tvar: 1.000 Kč, 2.000 CZK, 100 €, 50 EUR, 50 GBP, 100 km, 550 m, 12:30, 11h45 atd. - Pokud je to možné, používejte české ekvivalenty pro vlastní názvy zahraničních měst a sídel: Cairo / Káhira, Aachen / Cáchy, Hamburg / Hamburk, Gräz / Štýrský Hradec atd. - Delší text pro zpřehlednění oddělujte odstavci, používejte nadpisy, odrážky, číslování, zvýraznění atd. - Zdržte se používání vulgarismů a nesrozumitelných slov (nářečí), nikoho neurážejte - Snažte se psát gramaticky správně 5. Vyhněte se duplicitním threadům a příspěvkům v nich a jednotlivých vláknech. 6. Funkci citování použijte jen v případě, že reagujete na starší příspěvek nebo jeho část. 7. Obrázky a jiné bitmapové soubory používejte v rozumné a omezené míře, vyhněte se používání velkých a objemných souborů. 8. Je zakázáno využívat toto diskuzní fórum pro komerční účely, tzn. prezentování výrobků, webových stránek a jiných služeb, které nemají nic společného s povahou nebo zaměřením diskuzního fóra a portálu Cestujlevne.com. Rovněž nejsou povoleny odkazy obsahující affiliate ID jiný subjektů než Cestujlevne.com. 9. Podpis je určen pouze pro stručnou informaci o uživateli, může obsahovat také odkaz na osobní web, blog, flightdiary apod., nikoli však na web komerční povahy. 10. Na tomto diskuzním fóru je výslovně zakázáno porušování platných zákonů ČR. 11. Pokud máte pochybnosti nebo se domníváte, že jste narazili na nevhodný příspěvek, neprodleně toto oznamte administrátorům a moderátorům diskuzního fóra. Děkujeme za spolupráci, Vaše redakce a aktivní členové fóra .

Vítejte na diskuzním fóru Cestujlevne.com. Čtěte pozorně!

Založil ve fóru Cestujlevne.com

9 reakcí

Jste tu poprvé? Hledáte letenku, jízdenku, tipy, rady či chcete jen přispět svou troškou do mlýna, věnujte pozornost následujícím několika bodům. Můžete se tak vyhnout napomenutí, zablokování či smazání účtu nebo trvalému znemožnění přístupu na fórum.

1. Než založíte nové téma (thread), projděte nebo prohledejte fóra (použijte funkci Hledat), zda se v něm již podobné téma nevyskytuje.

2. Pokud jste na požadovaný nebo podobný thread nenarazili, před založením nového zvolte vhodné fórum, do kterého bude obsah nejlépe zapadat.

3. Nadpis threadu by měl být stručný a zároveň výstižný, mělo by být na první pohled zřejmé, jakou informaci chcete sdělit nebo zjistit. Návodné mohou být i názvy ostatních a často se vyskytujících témat např. na letenky: [OK] Praha – Paříž 2.500 Kč RT (OK = IATA kód dopravce Czech Airlines, RT = Round Trip nebo OW = One Way

4. Při psaní nadpisu threadu a jeho obsahu se snažte řídit těmito pokyny:
- Používejte velká písmena na začátku věty a ve vlastních jménech a názvech
- Pokud je to možné, používejte diakritická a interpunkční znaménka
- Nepoužívejte psaní verzálkami / VELKÝMI PÍSMENY, povoleny jsou pouze výjimky – názvy firem, organizací nebo IATA / ICAO zkratky
- Pokud chcete v názvu vyjádřit jednotky peněz, délky, času apod., používejte správný tvar: 1.000 Kč, 2.000 CZK, 100 €, 50 EUR, 50 GBP, 100 km, 550 m, 12:30, 11h45 atd.
- Pokud je to možné, používejte české ekvivalenty pro vlastní názvy zahraničních měst a sídel: Cairo / Káhira, Aachen / Cáchy, Hamburg / Hamburk, Gräz / Štýrský Hradec atd.
- Delší text pro zpřehlednění oddělujte odstavci, používejte nadpisy, odrážky, číslování, zvýraznění atd.
- Zdržte se používání vulgarismů a nesrozumitelných slov (nářečí), nikoho neurážejte
- Snažte se psát gramaticky správně

5. Vyhněte se duplicitním threadům a příspěvkům v nich a jednotlivých vláknech.

6. Funkci citování použijte jen v případě, že reagujete na starší příspěvek nebo jeho část.

7. Obrázky a jiné bitmapové soubory používejte v rozumné a omezené míře, vyhněte se používání velkých a objemných souborů.

8. Je zakázáno využívat toto diskuzní fórum pro komerční účely, tzn. prezentování výrobků, webových stránek a jiných služeb, které nemají nic společného s povahou nebo zaměřením diskuzního fóra a portálu Cestujlevne.com. Rovněž nejsou povoleny odkazy obsahující affiliate ID jiný subjektů než Cestujlevne.com.

9. Podpis je určen pouze pro stručnou informaci o uživateli, může obsahovat také odkaz na osobní web, blog, flightdiary apod., nikoli však na web komerční povahy.

10. Na tomto diskuzním fóru je výslovně zakázáno porušování platných zákonů ČR.

11. Pokud máte pochybnosti nebo se domníváte, že jste narazili na nevhodný příspěvek, neprodleně toto oznamte administrátorům a moderátorům diskuzního fóra.

Děkujeme za spolupráci,
Vaše redakce a aktivní členové fóra

0

Cituji: Používejte diakritická a interpunkční znaménka - a to jako proč? Je problém čtení bez diakritiky? V mobilu/tabletu/občas na ntb s "eng" klávesnicí opravdu diakritiku používat nehodlám smiley

0 Citovat

Téma věnující se názvům státu v novém threadu smiley viewtopic.php?f=10&t=4135

0 Citovat

@Dave - toto by malo byt vzdy na zaciatku, ako sticky, ci ako sa to vola .. nech to nezapadne prachom smiley

0 Citovat

To je, v každém subforu.

0 Citovat

nicky/padrino/karolína:

Pr*el si běž dělat z plastelíny. Jestli si ještě pořád myslíš, že ti někdo uvěří, že jste 3 osoby, tak jsi hloupější, než to vypadalo...

0 Citovat

Dobrý deň ,
cestujem economy s Flydubai z Mattaly do Bratislavy , v Dubaji je dlhý prestup. Je možné opustiť letisko ?
ďakujem za odpoveď, Zuzana

0 Citovat

pekne si sa trafila na prvy prispevok smiley

0 Citovat

Tak jste Zuzana nebo Růžena?

0 Citovat

Podle bodu 11 úvodního příspěvku oznamuju adminům nevhodné příspěvky (navíc pod cizím nickem) pod cestopisem https://www.cestujlevne.com/cest...#komentare

Nejlepší bude smazat rovnou všechny příspěvky kromě těch od luu a Jakuba Langera a reakcí na něj. Pokud v tom bude ten blbec pokračovat, doporučuju trvalé znemožnění přístupu na fórum, jak je zmíněné v úvodu tohoto vlákna. Doporučuju taky zavést povinné přihlašování i pro diskuzi pod cestopisy a nemožnost stejného nicku (což bylo navrhováno už mnohokrát). Přesně takto se někdo (možná ten samý člověk) před pár lety vydával v diskuzích na Hedvábné stezce za jiné lidi a psal nesmysly, což vedlo k tomu, že tam do diskuzí od té doby téměř nikdo nechodí.

0
9 reakcí