Ahoj, letim s manzelkou do LA. Zatimco ona umi perfektne anglicky, ja ani nepipnu. Ona v usa už byla, takže dokonce možná půjde k uplne jiné přepážce/zone než já, to dobře chápu. I kdyby ne, tak k úředníkovi Se jde jednotlivě. Máte s tím někdo zkušenost, když neumím vůbec anglicky? Dekuji  .

Imigrační USA: neumím anglicky

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

21 reakcí

Ahoj,
letim s manzelkou do LA. Zatimco ona umi perfektne anglicky, ja ani nepipnu. Ona v usa už byla, takže dokonce možná půjde k uplne jiné přepážce/zone než já, to dobře chápu. I kdyby ne, tak k úředníkovi Se jde jednotlivě. Máte s tím někdo zkušenost, když neumím vůbec anglicky? Dekuji smiley

0

Pokud jste manželé, můžete jít na pohovor spolu.

0 Citovat

Letos v únoru rozdělovali lidi mezi US, ty co již v USA byli a úplně nově příchozí... Nevím jak to fungovalo, pokud jeden z páru v USA již byl.

0 Citovat

Mě v Miami na imigračním automat pustil rovnou k východu (v USA jsem už byl) a přítelkyni k úředníkovi. Šel jsem normálně s ní a mluvil za ni smiley Taky se nás ptali, jestli bydlíme spolu, tak jsem řekl že ne a pustili nás smiley

0 Citovat

Taky neumim anglicky - v americe se zadny pohovor nekona - je to stejne jak na jinem imigracnim v jiné zemi po svete - naskenuji co potrebuji a je to - nikdo se mnou zadny pohovor nikde nedelal ani nikdy v americe.

0 Citovat

My jsme tak letos byly se segrou taky - ja uz jsem v USA byla, ona ne, ale nechtely jsme se rozdelit, tak jsme sly spolu do fronty pro ty, co jsou poprve. Nikdo nam nic nerekl, vse probehlo v klidu.

0 Citovat

Normálně můžete jít spolu a bude to tak i lepší. Ptát se nemusí, ale skoro vždy se aspoň zeptají kam jedete....

0 Citovat

Tak já taky umím anglicky tak pět slov...ze začátku jsem byl z imigračního dost vyklepanej,ale časem jsem zjistil že "no english" je propustka bez problémů dál ..
Z USA zkušenost nemám,ale na Zélandu,Austrálii a v Japonsku jsem vždy na dotaz imigračního odpověděl "no english" a šel jsem dál ..

0 Citovat

Nemusíš vůbec řešit, stejně tam bude za přepážkou na imigračním sedět nějaký mexický imigrant...

0 Citovat

coby bol ona tom divne, ze NO ENGLISH smiley ked ides do Turecka, tak vies po turecky, alebo v Japonsku po japonsky? smiley
a inak padrino ma celkom pravdu, mna minule odchytil polsky imigrant, ktory este stale mal aj prizvuk smiley

0 Citovat

Já byl letos v USA poprvé a na imigračním se ptali na takové ty základní otázky - proč tam jedu, jak dlouho tam budu, co tam budu dělat, kde se budu pohybovat, jestli tam někoho znám, kde budu bydlet. Byli jsme s přítelkyní a ženskou na imigračním dokonce zajímalo jestli jsme manželé. Stejnou sadu otázek měl potom týpek, který byl u výdeje zavazadel a odevzdával se mu ten doklad, jestli má člověk něco k proclení nebo co to bylo. Tam jsme před náma chytli indickou rodinku, která měla na osobu snad 3 velké kufry, ptal se jich proč mají na tolik zavazadel, ale nebyli mu schopni odpovědět, tak už si je bral někam bokem.

Takže na něco se ptali nebylo to úplně ukaž pas, dám ti tam razítko a jdeš. Určitě záleží na koho člověk zrovna narazí a jakou má ten člověk náladu.

0 Citovat

zase neberte imigracne v USA ako nejakeho strasiaka smiley Hlavne ak povies NO ENGLISH tak neukazat monterky smiley Problem nevidim ziadny, vsak bude mat kto vysvetlovat po anglicky. Ja som siel s otcom, ten po anglicky ani slovo a este nedokazal ani odtlacky dat, kedze pracoval cely zivot v zlievarni a tak ich uz nemal smiley A dostal sam tam aj druhy krat.

0 Citovat

mě teda nenechali jít poradit kamarádovi, kterej neuměl ani slovo. nějakej sekuriťák mě tam odchytl a že prej mám stát na místě a k okýnku nechodit. Ten kámoš to nakonec dal něčím mezi němčinou a angličtinou smiley
ale pak mám skvělej email od kamaráda, kterej taky neumí a jel do US sám:

"Tento úředník pokynul hlavou abych přistoupil k jeho okénku, asi si myslel že se mnou bude do minuty hotov a tak mě zasypal svýma otázkama. Na co se ptal nevim, ale zřejmě ho mé odpovědi typu YES, NO, I dont know uvedly do rozpaků:-) No nedal si chlapec říct a pustil se do větší debaty, když v tom přistálo další letadlo a za mnou se udělala fronta asi o třista lidech smiley No měl co chtěl, kdyby mi ten štempl do pasu dal rovnou mohl si udělat přestávku, takhle tam tu frontu asi vyřizuje ještě teď.
Jeho první otázce jsem rozumněl na výbornou, když jsem v jeho souvětí zaslechl slovo DAY, usoudil jsem že se ptá jak dlouho zde pobudu. Proto jsem na prstech odpočítal 4 a s naprostou jistotou odpověděl fourteen smiley Fízl se zaradoval a něco si zapsal. Poté udělal další školáckou chybu, když se začal šťourat v mých nevyplněných kolonkách těch modrých papírů co jsme vyplňovali v letadle. Nevyplnil jsem totiž kolonku "adress" s tím že sám vim hovno, zda to vůbec najdu a pakliže ano zda vůbec budu přijat do místní komunity plavčíků a budu se moci ubytovat. Odpověděl jsem mu tedy Leesburg. Fízl opět pokynul jako že rozumí a zapsal si to do té své výkonné mašiny. Byl ale neodbytný (spíš německy pečlivý a chtěl mít vyplněny všechny kolonky v tom papíře) a začal se rozčilovat nad další kolonkou. To už vypadal že mě do té jejich Svobodné americké prdele nepustí, když jsem dal ruce za záda a nahodil výraz idiota smiley a začal kroužit rameny alá papoušek:-) Fízl se opotil, něco si zamumlal (asi to proč to má za potřebí zrovna on:-) ) ale stále asi nevěděl do čeho se pouští, když se zeptal na to co tu budu dělat. Ptal se na tu větu několikrát, ale opravdu jsem nevěděl co chce dokud jsem nezaslechl další mě známé slovo ze své prvotřídní slovní zásoby a to "business" . A tak mu říkám" No business, I go to holiday tu my girlfriend. Myslel jsem si že už dá pokoj, ale byl zvědavej jak babky na vsi a chtěl si hrozně povídat. Asi už mu z tý fronty za mnou jeblo a bylo mu vše jedno. Následovala proto otázka co tu dělá moje přítelkyně. No jak jsem tomu chudákovi měl anglicky vysvětlit, že moje přítelkyně zde pracuje přes agenturu jako plavčík a bydlí tam kam já jedu a že budu spát u ní tak všechno tohle okolo. No řekl jsem si že v jednoduchosti je síla, zhluboka jsem se nadechl a začal "hhhhhmmm hmhm My girlfriend works in USA. My girlfriend is lifeguard in Leesburg. I go to Leesburg. Průměrný český předškolák by tento vyčerpávající text zřejmě pochopil, myslím že i průměrný český policista by toto pochopil, ale zda-li to pochopil on opravdu nevim. A aby se naše role otočili, i já jsem četníkovi z nenadání položil otázku: "Washington airport and Leesburg, bus? Only taxi?" No bylo mi jasný že mi nechce nic vysvětlovat, a tak jeho odpověď nebyla jiná než taxi smiley Po tomto už měl asi všechny potřebné kolonky vyplněné, vrátil mi pas a já mohl vyrazit za svým cílem...."

0 Citovat

Já z imigračnich měl vždy nahnano a zbytečně. Absolvoval jsem první  pohovor  s imigračním  v roce 2013 při mé první cestě do New Yorku to jsem byl jistenej průvodcem protože anglicky neumím ani připnout. Nicméně i přes jazykovou neznalost jsem si pak troufnul v roce 2014 do Chicaga  a   v roce 2016 do Tokia ve stejném roce i do Toronta  ve 2017 do San Francisku a vloni podruhé do New Yorku a vždy sám a bez cestovky což byl adrenalin jako hrom... Vše ale vždy dopadlo skvělé. Mám vše vždy do detailu připravené. Program cesty různé pasy na památky booking hotelu, Estu, a hlavně pro imigrační napsaný papírek že neumím anglicky že cestují tam a tam že tam budu 10 dní že ubytovny budu v tomto hotelu atd. Úředníci se vždy usmejou a pouštějí mě bez problémů... Co se týká orientace na místě tam mám vše vždy vygooglovano  podle satelitnich map tak že vím že když metrem dorazím na místo že např. u žluté budovy odbocim.a bude tam hotel a on tam ten hotel fakt je😄😄. Tak že zatímproblem.nebyl.. Letos se chystám v srpnu podruhé do Chicaga  a celkově popáté do USA... 

0 Citovat

Já bych si s tím hlavu nelámala, stejně tam bude na imigračním sedět za přepážkou nějaký přičmoudlý  mexikánský imigrant, který je rád, že umí španělsky a anglicky trochu rozumí.

0 Citovat

Tak i ja mel pred 21 lety pripdne pred   17 lety jeste s anglictinou problem ,spis jsem se tehdy vic domluvil nemecky , poprve jsem tam odletal s anginou  , a zanetem hlasivek , takze  jsem temer nemluvil ,ale proslo to  naprosto  hladce  ,podruhe jsem letel s jizni Ameriky,  spatne misto Czech Republic  napsal do rubriky Equador ,imigracni se ptal proc  nerozim  dobre spanelsky ,kdyz jsem z Equadoru ,  ja jsem mu odpovedel ze nejsem z Equadoru ale z Ceska , on se jen zepal zda holiday ,ja odpovedel Yes  a  za dva dny jsem uz makal na stavbe -) 

Nemyslim , ze to bude pri dnesnich elektronickych vizech jine  i kdyz tehdy jsem mel  10 lete  s maximalni dobou pobytu 6 mesicu ,poprve jsem zadal o prodlouzeni dostal dalsich 6 mesicu  .podruhe  mi taky dali 6 mesicu ,jen ridicak uz davali jen na dobu pobytu

0 Citovat

Dovolím si oživit téma, ale z trochu jiného úhlu.

Stalo se někdy někomu z vás nebo vašim známým, že by ho imigrační nevpustil do USA? Co se odehrává potom?

0 Citovat

Ano stalo, čekáš zavřenej buď přímo v transitu dokud ti neseženou letenku domů nebo i mimo transit a to v určeném deportačním zařízení (to jen pokud je deportační let za pár dní od zadržení) :D 

0 Citovat

V lepším případě následuje cesta domů.

0 Citovat

Byla jsem také vyklepaná jak to bude probíhat. Vybrala jsem si imigračního od pohledu co nevypadal tak přísně a pak se jen ptal - jak dlouho tam budu, ubytování - ukazála jsem potvrzení a i let zpátky, prostě dovolená.  A to bylo vše....to už bylo však v roce 2002.

0 Citovat

Nyní po Covidu je to mnohem stručnější. Minimální fronta, jenom se zeptal, zda mám ESTA a důvod cesty do USA. Ŕekl jsem mu, že dovolená. Popřál mi hezkou dovolenou a šel jsem dál. Ani nemám razítko v pase.

2 Citovat

Samotná kontrola v USA byla u mě minulý rok na 2min. Horší to bylo na předsunuté kontrole ve Frankfurtu, kde paní před gejty byla opravdu důkladná :D 

0
21 reakcí