Nemáte někdo zkušenost s cestovním pojištěním, které je součástí ČSOB Premium služeb? Podle popisu to vypadá na nejvyšší variantu jejich pojištění, ale nestudoval jsem všeobecné podmínky. Jde mi to, jestli se dá vyrazit na cesty a být krytý jen tímto pojištěním. Obecně mi totiž přijde, že to co se většinou nabízí ke kártám má vždy nějaké "ale".  .

ČSOB premium a cestovní pojištění

Založil(a) ve fóru Co se nevešlo

V tom případě poskytují na infolince protichůdné informace. 

0 Citovat

Smysl dává to,že budou na LK zase 4 vstupy.Myslite,že to budou u těch desítek tisíc klientů posílat v excelu a někdo to bude přepisovat nebo snad PP a LK budou dělat migraci dat kvůli CSOB?Myslím,že ne :)

0 Citovat

eremi napsal(a):

Smysl dává to,že budou na LK zase 4 vstupy.Myslite,že to budou u těch desítek tisíc klientů posílat v excelu a někdo to bude přepisovat nebo snad PP a LK budou dělat migraci dat kvůli CSOB?Myslím,že ne :)

Tak nikdo si nemyslí, ze bude PP a LK spolupracovat. Tak chore mysli tu asi nikdo není. Ale když si spocitam jen 10 tis klientů a ze maji vyčerpány v průměru 2 vstupy a řekneme ze jeden vstup platí CSOB 15 dolary (to hrube hádám, treba to někdo vi?) tak mi to dává téměř 7 mil korun. Klientů bude asi podstatně víc a ta cena zřejmě vyšší. Takže zaměstnat na to par lidi v CSOB na měsíc, aby se  v tom prohrabali, by se víc než vyplatilo .

0 Citovat

Tak to se ale neplatí přímo PP (LK), to se platí bance, ne? Tj. dle mého PP (LK) naúčtuje bance kolik vstupů bylo a v příloze pošle soubor s detaily kdo a kdy. Dle toho pak banka buď to naúčtuje klientovi (od 5. vstupu), nebo ne. Tj. nevidím důvod, proč by se mělo najednou vyresetovat to počítadlo na straně banky, když tam se nic nezměnilo. Jen jim teď data o návštěvách salonků chodí od jiné firmy. Ale klientovi to stále účtuje banka. 

0 Citovat

Jestli vám taky přišel dotazník od ČSOB, postěžujte si na chybějící T2 salónek. Čím více reakcí, tím větší naděje, že se třeba rozhoupou (nebo Mastercard).

0 Citovat

Přišel a jdu to s nima probrat na pobočku (i tak tam musím) taky mě štve tak kurzová přirážka a zpoplatnena nálepka, tu teda asi vrátím když jsem ji ještě nevyužil 🙂

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Tak nikdo si nemyslí, ze bude PP a LK spolupracovat. Tak chore mysli tu asi nikdo není. 


čauko, já si myslím, že by mohli, když je to jedna firma Collinson Group Limited https://www.collinsongroup.com/en-us/enrich ;)

0 Citovat

Já si postěžoval za nekonkureční podmínky u EUR účtu, a platby za salónky po využítí 4xzdarma na LK by mohli být taky levnější.

0 Citovat

Vidíte někdo v aplikaci LoungeKey počet využitých vstupů?

0 Citovat

Ne, nikde jsem to nenašel. Jedině na webu, tam to vidím. 

0 Citovat

Děkuji za tip. No visits.

0 Citovat

Vyzkoušeno. V neděli 27.10. jsem byl v salónku, jen jsem předal kartu, podepsal se a hotovo. Za 4 osoby se mi zablokovaly na kartě tři tisíce korun a blokace byla zrušena až dnes. Na webu vidím po zadání údajů karty informace o návštěvě.



bug-lounge.png

0 Citovat

Resili jste nekdo pojistnou udalost u csob? Jsem ted v USA a bohuzel mi bylo spatne, tak jsem po konzulataci s doktorem po telefonu pres pojistovnu sel na pohotovost. Doktor mi rekl, at si zajdu jakemukoliv doktorovi a ucet pak poslu pojistovne. 


Cili jsem si nasel nejblizsi nemocnici/kliniku a sel. Osetrili me, zaplatil jsem, dostal jsem ucet, zpravu od doktora, kde je diagnoza, testy ktere mi provedli, a predepsana medikace.


Behem te doby se ozvali taky z pojistovny, zda hovor s lekarem probehl v poradku, nacez jsem poznamenal, ze ano, a ze me poslal k mistnimu doktorovi, takze uz mam ucet, ktery budu chtit nechat proplatit. Zda to mohu resit az po navratu. Rekli ze ano, ale ze zprava musi mit urcite nalezitosti, aby mohla byt proplacena a at ji tedy poslu, ze ji necha zkontrolovat reviznim lekarem. 


Zpravu jsem odeslal, pricemz mi prislo zpet od pani z klientskeho centra, ze si mysli, ze to je nedostatcne - protoze tam chybi diagnoza (je tam), leceni (jsou tam predepsane leky + provedene testy), dale ze zprava musi mit razitko. Je tam komplet hlavicka soukrome kliniky, kde jsou veskere detaily a ano, razitko tam neni. Dale ze chybi popis toho co mi je a jak dlouho potize trvaji - to tam opravdu neni, i kdyz nevim proc je to nutne. Ani netusim, zda se to v USA bezne do zpravy pise a uprimne v ten moment mi bylo uplne jedno co tam je a neni. Kdyz mi zpravu ukazovali, z laickeho hlediska mi prisla ok. Je tam navic spousta zbytecny kecu a ruznych doporuceni, jak by se mel clovek chovat doma a dolecovat se. Nicmene je to cele podepsane doktorkou, ktera me osetrovala.

Pani z klientskeho centra to preposlala reviznimu lekari a da ihned vedet, zda ok nebo nikoliv. Taky mi poslala jejich formular (v anglictine), ktery by bylo vhodne kdyby nemocnice vyplnila. Jsem ve meste jeste dva dny, takze pokud reknou, ze to nestaci muzu tam zajit se zeptat a poprosit je o vypleneni formulare z pojistovny, jakkoliv mi to prijde uhozene. Nevim jak bych to resil, kdyz bych se nechal osetrit posledni den. Uvidime.


No kazdopadne posledni email uz byl trosku ostrejsi ve smyslu, ze takto si opravdu nepredstavuji premiovou sluzbu. Dneska jsem vic jak hodinu venoval kompletovani dokumentace a nesmyslne komunikaci s pojistovnou a to jeste ve stavu, kdy mi neni dobre a potrebuju tady k tomu jeste resit svoje ostatni veci. 


Co me taky prekvapilo, ze nekomunikuju s csob pojistovnou, ale s Axou. Uvidime, jaky bude vysledek. :-)

0 Citovat

Axa mě taky zařáží. Mají mít svojí vlastní ČSOB Pojišťovna Asistance s pojistným produktem od ČSOB Pojišťovny.  Když ti bylo špatně, nemohlo se stát, že jsi vytočil jinou asistenční linku?

Zkusil bych trvat na tom, ať si dokumentaci zařídí od té kliniky sami. Jestli se nepletu, jako pojišťovna na to mají právo?

0 Citovat

Řešil jsem dvakrát pojistnou událost s připojištěním ke kartě od ČSOB.

- poprvé bolest  zubů mé ženy ve Švédsku, řešeno přes asistenci, doporučili ordinaci a po návratu bez problému vše proplatili

- podruhé zase bolest zubů, tentokrát u mně a v Rusku. Dopředu jsem nic neřešil (zaplatil bych cokoliv, aby mne to přestalo bolet), nechal se ošetřit i trochu vylepšit zuby, zpráva od zubařky v ruštině s pravdivým popsáním úkonů.


Po návratu jsem osobně zašel na pojišťovnu se zprávou, do 14 dnů bez problémů vše uhradili. Divil jsem se, jelikož jak jsem psal již výše, tak mně i kromě nezbytného ošetření i zuby trochu vylepšili.


0 Citovat

Nic moc zkušenost, myslím si, že podpora v rámci prémiového produktu má rozhodně vypadat jinak a jak píše Standa, s Tvým souhlasem si mohou dokumentaci vyžádat sami. Jinak v anglosaském prostředí se "firemní" razítka nepoužívají, takže třeba tohle je úplnej nesmysl.

0 Citovat

Co nemá razítko, v Česku prostě neexistuje. Tvl.

0 Citovat

Asistenční služba v případě cestovního pojištění by opravdu měla být zajišťována přímo ČSOB pojišťovnou. Co vím, tak AXA by měla zajišťovat jen osobního asistenta.


0 Citovat

Já řešil zrušenej let (počasí) a propadnutí nákladů na místě příletu a zeptal jsem se i na úhradu ubytování, protože jsme jeli dom až další den. Napřed mi na infolince řekli, že to je storno zájezdu a že to budou hradit. Tak jsem to nahlásil a odpověď emailem, že zrušení letu aerolinkou se na to nevztahuje, ale v rámci dobré vůle uhradí to ubytování. Chtěli teda napřed důvod, proč to mají hradit, protože jsme přece mohli jet domů hned. Takže za mě spokojenost, protože v podmínkách je, respektive není zrušení letu. Takže nám nemuseli dávat nic a nakonec dali, což doteď nechápu. 

0 Citovat

Ridder napsal(a):

Takže nám nemuseli dávat nic a nakonec dali, což doteď nechápu. 

Řekl bych ,že to plnili z asistenčních služeb:



zorganizování pomoci v případě přerušení cesty nebo zmeškání odjezdu:

a) vyhledání náhradní dopravy, organizační zajištění transportu pojištěného zpět do místa jeho trvalého pobytu v České republice,

b) zprostředkování zajištění zálohového předání jednorázové hotovosti pojištěnému za účelem koupě zpáteční letenky nebo jízdenky ze strany osob blízkých pojištěnému. 

Pojistitel neproplatí náklady spojené s jízdným, pokud si pojištěný zajistí dopravu sám bez vědomí a souhlasu pojistitele. 

0 Citovat

Řešil jsem zrušené letenky rodiny kvůli nemoci - bez problému. Pak v Londýně nemocné dítě - objednali mi návštěvu lékaře, akorát jsme na něj čekali celý den. Proplacení bez problému. 

0 Citovat

Ne, vytocil jsem spravnou asistencni linku. Email, ze ktereho se mnou komunikuji je: csob_claims@axa-assistance.cz 

A osoby v emailu maji v podpise asistencni sluzba csob pojistovny. Takze asi v poradku, jen me mate ta axa-assistance v emailove adrese.

Dnes jsem dostal odpoved, ze vydaje na osetreni budou hrazeny z cestovniho pojisteni, ze ma zadost byla vyjimecne schvalena na zaklade after care instruction dokumentu, a ze podle VOP je nutne dodat uplnou lekarskou zpravu. Ok, muze byt, VOP jsem cetl davno tomu a v hlave je nenosim. Kazdopadne jako laik mezi temi dokumenty rozdil nepoznam. Me uz prislo v pohode to, co jsem dodal.

Nemel bych problem dat pojistovne souhlas, at si dane dokumenty vyzada sama.

Jako bonus jsem dostal k vyplneni dalsi formular, tentokrat oznameni o skodne udalosti. Takze uz jsem to nekolikrat popsal do mailu nebo telefonu, ted to budu znova vyplnovat do formulare. Vubec bych se nezlobil, kdyby formular prisel jiz vyplneny pouze ke kontrole a podpisu, ale to uz bych chtel asi moc. Vyplnim a poslu az budu doma.

Nicmene se bankere na cely prubeh reseni skodne udalosti zeptam. Porad chce slyset, nejaky feedback, tak ho dostane :-)

0 Citovat

Když mám ČSOB Premium kreditní kartu a na ní pojištění storna letenek, musí být letenky zakoupené přes tuto kartu? Je kurz euro/koruna lepší na kreditní kartě World Elite než na Visa Infinit, když jsou od stejné banky? Díky za názor

0 Citovat

Kurz je na obou stejně špatný. 

A pro to pojištění nemusí být hrazené tou kartou (to se týká pojištění prodloužené záruky, tam je to jen na věc koupenou tou kreditkou). Mám pocit, že jediná podmínka je, že nákup letenek se musí uskutečnit v období, kdy už jsi klientem (tj. v době platnosti pojištění), ale tak to dává smysl. 

Takže letenky v EUR raději platit mkartou Svět, z eur účtu Monety, Revolutem, nebo tak. 

0 Citovat

Nejsem si jistý, ale mě se zdá, že mi bylo řečeno, že právě letenky/hotely musí být hrazeny touto kartou, aby bylo plněno. Četl někdo podmínky poslední dobou, jak to tam opravdu je?


Nevýhodný kurz mi vždycky vadil, ale překousl jsem to kvůli případnému plnění.

0