Ahoj, zanedlouho poletím s Tap air Portugal z Prahy do Funchalu (Madeira) s přestupem v Lisabonu. Měla bych pár otázek ještě před tím, než si zakoupím letenky.1) Když si zakoupím letenku BASIC, nebo CLASSIC, chápu dobře, že si s sebou můžu vzít k odbavení zavazadlo do 23kg, a do kabiny zavazadlo do 8kg s maximálními rozměry 55x40x20 A K TOMU ještě kabelku o maximálních rozměrech 40x30x15?2) Při přestupu v Lisabonu se o zavazadlo vůbec nestarám = to putuje automaticky až do cílové destinace. Ale co já? Mám vylézt přímo z letiště a znovu se odbavit, nebo jak toto probíhá?Jsem v tomhle téměř úplný nováček, a ještě k tomu poletím sama, tak bych nerada něco zpackala svou neinformovaností.Předem moc děkuji za odpověď :) .

Tap air Portugal - zavazadla + LETENKA

Založil(a) ve fóru Cestujlevne.com

6 reakcí

Ahoj, zanedlouho poletím s Tap air Portugal z Prahy do Funchalu (Madeira) s přestupem v Lisabonu. Měla bych pár otázek ještě před tím, než si zakoupím letenky.

1) Když si zakoupím letenku BASIC, nebo CLASSIC, chápu dobře, že si s sebou můžu vzít k odbavení zavazadlo do 23kg, a do kabiny zavazadlo do 8kg s maximálními rozměry 55x40x20 A K TOMU ještě kabelku o maximálních rozměrech 40x30x15?

2) Při přestupu v Lisabonu se o zavazadlo vůbec nestarám = to putuje automaticky až do cílové destinace. Ale co já? Mám vylézt přímo z letiště a znovu se odbavit, nebo jak toto probíhá?

Jsem v tomhle téměř úplný nováček, a ještě k tomu poletím sama, tak bych nerada něco zpackala svou neinformovaností.

Předem moc děkuji za odpověď :)

0

ad 2) v Praze dostanete palubní vstupenky i na navazující let z Lisabonu. Po příletu a vystoupení z letadla se na nejbližším monitoru, kde se zobrazují odlety (departures), nejdete číslo vašeho letu (uvedeno na palubní vstupence TPxxx) a destinaci a příslušný gate (např B17) a podle značení jdete k příslušné gate.

0 Citovat

A ad 1) ano, přesně tak to je :) Odbavené zavazadlo do 23 kg + příruční 55x40x20 + další příruční 40x30x15.

0 Citovat

Oběma moc děkuji :)

0 Citovat

Ještě jednou budu otravovat, ale nějak se to nikde nemůžu dočíst .. dneska jsem si zakoupila letenku, a po zaplacení jsem si vytiskla potvrzení o zaplacení - bylo tam napsáno, že mi letenka přijde co nejdříve .. pak jsem se podívala do e-mailu, a měla jsem tam pár zpráv, ale přímo jako letenka nebylo nic. Nevíte, jak letenka od Tap vypadá, nebo jak to funguje?

0 Citovat

Keď je tam 6 miestny rezervačný kód typu niečo ako A7BCX5 a na stránkach TAP Portugal si s ním nájdeš rezerváciu v manage my booking tak všetko ok.

https://www.flytap.com/en-gb/manage-booking

A ako už bolo povedané, v prahe už dostanete na checkine fyzicky palubné lístky. Ten email s potvrdením si môžte vytlačí, ale nie je to povinnosť

0 Citovat

Předmět mailu bude mít tuto podobu:

PRIJMENI/PETRMR 10NOV MIA PRG

To co je v mailu je ona letenka.

Chodí to z adresy @flytap.com, takže to flytap.com si můžete zadat do vyhledávače příchozí pošty a najdete vše co vám od nich kdy přišlo.

0
6 reakcí