LVOV za KAČKU

K popisu tohoto města mi povolený počet znaků rozhodně nestačí, takže to zkrátím – LVOV je pro mě TOP STROP mnou navštívených měst roku 2019! Láska na první pohled i chuť prvního sousta na jazyku..💛

Cestopis z roku 2019 napsala CESTUJI za KAČKU

Zážitky pro tebe sepsala CESTUJI za KAČKU
Cestopis byl naposledy aktualizován 2020-06-21T23:52:13+02:00

CESTUJI za KAČKU procestovala 37 zemí světa světa, nejvíce Evropu a Asii. Na Cestujlevne.com se přidala před 4 lety a napsala pro tebe 68 úžasných cestopisů.

před 3 lety

Tak jsem konečně přišel na to, o které středověké restauraci je řeč. Škoda, že ne na místě, ale jen na mapě. ☹ https://goo.gl/maps/CLTDyC6twrRcimbNA

před 3 lety

Už se tam v říjnu těším! :D

před 3 lety

Přestala ti vadit karanténa, co? 🤣

Avatar uživatele gg.bn
gg.bn
před 3 lety

Super cestopis Kacko, zábavne napsano se spoustou uzitecnych informací jako vzdy. Budu se těšit na další a nenech se odradit idiotem/a co jsou schopny i sem zatáhnout politiku. Tak hodně úspěchů v dalších cestach

před 3 lety

Ocenujete cestnost Lvovcanov platit MHD ale v Bratislave jazdite na cierno... Zvlastne.

před 3 lety

Když naskakujete na bus k letišti u Ikey, není tam nikde automat na jízdenky. Řidiči v buse neprodávali. Takže ty dvě stanice a 3 min jízdy směrem k letišti - BEZ lístku. Zpátky si jej vždy koupím - je totiž kde. A ano, oceňuji slušnost a čestnost. Mě jízda na černo, byť to jinak někdy nejde, dobře nedělá.. ;)

před 3 lety

Dneska se tady sešlo rejpalů, co? :)

To jo :(

Takovej divnej ošklivej den... Myslíš, že je to tím hnusným počasím? Jakože až bude zase sluníčko, budou i lidi zase víc lidi?

před 3 lety

Existuju i ine sposoby a miesta predaja listkov. Vy viete, ze u revizora by Vam to nepreslo.

Vyuzivat zadarmo parkovisko Ikea (zaberat miesto zakaznikom Ikea) a zamerne si nekupovat listok na bus (hoci o plánovanej ceste viete x dni dopredu) mi jednoducho pride take vychcane...

před 3 lety

Bože, to jsou teda starosti...

Reni85 se po 2 letech konečně rozepsala. Škoda, že o h..... 🤣

před 3 lety

Chápu, že Vás to kaká, ale Reni85 má pravdu.

před 3 lety

@Jox Taky jsem se koukal, za 3 roky, první dva komentáře. Ale čemu se divit, čím méně toho člověk vlastního vytvoří, poradí nebo se podělí o zkušenosti, o to více agresivně a tupě komentuje a shazuje nejen práci jiných, ale i je samotné a tím nemyslím jen tu Reni

@Martin V

Vlastne clanky nepisem, je toho na webe vela a slohove prace mi nikdy nesli. Ak viem, poradim na inych strankach a skupinach, kde aktivne prispievam. Na cestujlevne som sa zaregistrovala pred par rokmi a kvoli zivotnym udalostiam som na to zabudla. Preto ta odmlka.

Cestopisy "za kacku" sa mi v podstate pacia, fotky tiez, ale nemam rada pokrytectvo a vychcanstvo. Nic tupe a agresívne som nenapisala.

@Reni85

Zvědavá otázka. Hudbu, filmy a knihy si vždy kupujete?

Michal
před 3 lety

Zajimava otazka, tzn kdyby Reni85 neco z toho obcas upiratila, tak je to vlastne v cajku a muze si jezdit na cerno? Nebo se tim ma chlubit na internetu?

S tou Ikeou a jizdou "zdarma" je to proste ojeb, kterym by se clovek nemel chlubit a pak se vymlouvat, ze jizdenku neni kde koupit, ale moment " nemá cenu cvakat jízdenku (jen jí mít připravenou v ruce…😉) ".

před 3 lety

Ne. Pokud by Reni85 neco upirátila a zároveň krizitovala jiné za jízdu na černo, či zločin parkování u Ikei, bylo by to pokrytecké. A to nemá ráda. Proto jsem se ptal.

Jinak teda koukám, za co vše se tady kritizuje. Jakože pokud zaparkuju u nějakého marketu, ale nejdu tam nakoupit, tak jsem minimálně pro dva místní členy ojebávač. To teda máte hodně těžký život a musíte nesnášet dost lidí v městech. Třeba u nás před jedním marketem parkuje dost aut z přilehlého sídliště, kde naprojektovali nedostatek míst. Žít u nás, tak vám asi praskne žilka...

Karel,

dam "protipriklad" a trefnejsiu paralelu k jazde nacierno ako Vami spomenute stahovanie hudby - ked pojdem do restauracie, najem sa a v pohode si odidem, vsak nikto nado mnou pri jedle s terminalom nestoji, je to ok? Nie, nie je, verim, ze nikto slusny toto nerobi.

Tymto vyuzivanim Ikey sa dosiahne akurat spoplatnenie parkovania po napr. 3hodinach.

Takže pirátíte.

Ok, to mi stačí.

Karel,

Vaša domnienka. Ale najlepsia obrana je útok, ja viem 😊

Avatar uživatele Libor_S
Libor_S
před 3 lety

Řekl bych, že všichni moralisti by se měli zamyslet nad tímto:

Původní příspěvek Reni85 není úplně od věci. Katka si tu trochu naběhla (s tou doporučovanou jízdenkou v ruce, což by stejně u pozorného revizora neprošlo, i s doporučováním toho parkování), ale správná reakce moudrého člověka by byla třeba: No, já taky nedodržuju vždy všechna pravidla, ale zaujalo mě toto.

Ten "protipříklad" s restaurací nesedí. Platil by jedině za předpokladu, že by si někdo nabral sám z hrnců před zavíračkou to, co by jinak vyhodili a ještě si umyl po sobě nádobí. Jinak tam vznikají náklady na jídlo a mají práci navíc. Stahování hudby je srovnatelné s jízdou načerno, protože ani s jedním nejsou spojené žádné náklady nebo práce navíc. Někdo tedy možná přijde o tržby (ale nemusí, protože se dá jít pěšky nebo jet něčím jiným a hudba se může poslouchat v rádiu nebo od jiného autora/vydavatele nebo vůbec). Nezaplacení v restauraci by se dalo srovnat spíše s krádeží v obchodě.

Pokud by zdejší mravokárci chtěli tvrdit, že oni vždy všechna pravidla dodržují, tak kromě příkladů od Karla co třeba rychlost nebo jiná pravidla při řízení auta? Chtěl bych vidět českého či slovenského řidiče, který se maximálně snaží vše dodržet. Nebo chodce, který nešel nikdy na červenou a přechází zásadně po přechodu, pokud je nějaký do 50 m. Nebo cyklistu, který nikdy nejel po chodníku. Většinou se nic nestane, ale občas je výsledek porušování předpisů mnohem horší než plnější parkoviště od lidí, kteří tam nemají co dělat.

Michal

@Karel

Libi se mi tvoje myslenkove pochody. Ja napisu, ze je ojeb zaparkovat u Ikeii a s jizdenkou v ruce jet na cerno a ty z toho vydedukujes, ze mam tezky zivot a vadi mi, ze lidi parkuji u marketu. Dobra prace.

PS: ja se za mravokarce nepovazuju, jen me fascinuje, ze jsou lidi tak blbi a kdyz uz s necim vyjebavaj, tak se tim musi chlubit ostatnim a kdyz uz na to nekdo upozorni, tak misto odpovedi typu "proste jsem chtel/chtela usetrit, tak pardon" prijde "a ty nestahujes hudbu? Nechodis na cervenou? Ale tam se jizdenka koupit neda."

Avatar uživatele M G
M G
před 3 lety

Ještě pár takových komentářů a vystřelím si mozek z hlavy. ...

před 3 lety

To by tam nejdříve musel být...

Chápu, že Vás to kaká, ale Inka Ouředníková má naprostou pravdu.

@ Inka Ouředníková

Knihy se dají i koupit ve variantě ebook, případně udělat scan, fotokopii a sehnat v elektronické podobě.

@Michal

Já reagoval na to, že bylo autorce vyčteno parkování u Ikeii, když tam nic nenakupuje.

Každopádně se už těším na další cestopis, jistě tam bude spousta věcí, za které půjde autorku pořádně setřít! Nechám se překvapit, kolik nových nicků se přidá.

Avatar uživatele M G
M G

Ahmade asi tak......😂

Avatar uživatele Saša Šeflová
Saša Šeflová
před 3 lety

díky moc za typy, jedeme s kamarády v listopadu a určitě se budeme inspirovat. Mimochodem opilé višně mají i v Krakově:)

před 3 lety

Já vím! A nejen opilé višně, ale i Baczewski restaurant 🙏🙈😂...proto se tam brzy chystám ✌️😂

Děkuji za milou zpětnou vazbu 😊

V Krakově mají hlavně spoustu mlíčňáků. 😊

před 3 lety

Tak v tom případě je jasnej! :D

Tak to jsem nevěděl. A přitom Krakow mám necelé dvě hodinky cesty 😁

před 3 lety

Já 3,5 h, ale pořád autem ve čtyřech lepší, jak hledat "levné" letenky .... :)

No a pak taky - Krakov se dá prolítnout za den - dva (z višní a opulentní Baczewskiho snídaní) a z krakovského letiště je docela zajímavá nabídka "za kačku" letenek :D :D

před 3 lety

Kateřino, s velkým zájmem čtu všechny Vaše cestopisy a užívám si nádherné fotky. Vy byste se tím focením mohla živit. Volíte pro své cestopisy zajímavé destinace. Pokud byste měla u některé z plánovaných cest volné místo, tak se mi určitě ozvěte!

před 3 lety

Jéé, děkuji :) Konkurz na spolucestujícího vyhlašuji poslední dobou poměrně často.. Pravda - na facebooku.. :D Ne všechny destinace jsou totiž pro mé okolí dost atraktivní (Ukrajina, Černobyl, Izrael...) Naposled mi/nám vypadla čtvrtá na road trip Sardinií a výsledkem FB poptávky je nás nyní ....6 :D Takže paradoxně hledáme další dva kusy posádky druhého auta ;) Věk, vyznání, oblíbená značka alkoholu je nám jedno, ale pohlaví (tedy žena) držíme celkem striktně... ;)

před 3 lety

Facebook ten já nemám, destinace máte vybrané moc pěkně. Na Ukrajinu zrovna odjíždím příští týden - do Oděsy na prodloužený víkend. Problém jsou pro mě ta Vaše kritéria, tedy to jedno striktní. Mohl bych se oholit, zvládl bych i make-up, koupil bych si novou kabelku, naučil se básničku, cvičil jógu, tančil balet, ale s tou změnou pohlaví, to je moc vážná věc a chodit kvůli tomu za doktory a ke komisi a na operaci. No upřímně - moc se mi do toho nechce. Pokud byste v budoucnu snížila kritéria, bylo by to pro mě lehčí.

před 3 lety

Kabelka, yoga, balet, básnička ani make up není v naší sestavě potřeba. Preferujeme schopnost snížení komfortní zóny z levelu 100 do levelu -170, dostačující 4h dovolenkového spánku denně, akceptaci budíčku a startu dne mezi 4-6 ranní a večerky mezi půlnocí a druhou ranní, v batohu pohotovostní sklenici na víno neustále připravenou na doplnění tekuté energie a nadhledu, vajíčka na snídani jako jeden dostačující teplý chod denně a hlavně smysl pro humor. Všude a za jakékoli situace. I na letišti v Ovdě - ve spodním prádle, s prachem z Area A na botách a v batohu s kopou soli z mrtvého moře při současném odpovídání u výslechu na otázku “vyvážíte nějaké minerály ze země?”

Pokud zvládneš, ukládám si tě do adresáře a možná nějaká kritéria i lehce snížíme.. ✌️😉

...ale holení je nezbytnost!! 😂

před 3 lety

At se v tom Katko nezamotáte. Padrino aka Надежда Константиновна Крупская aka minimálně dva další nicky je jedna bytost :D

Nicméně zatímco Надежда Константиновна Крупская je poslední dobou docela protivná baba, Padrino přes své drobné netradiční libůstky má opravdu slušný cestovatelský přehled, takže s ním by to cestování nemuselo být špatné.

Edit: tak holení má imho hodně zmáknuté, toho bych se opravdu nebál :D

před 3 lety

Já vím 😉 Schizofreniky mám v malíku. Na druhou stranu, každej v sobě máme kousek Jackylla i Hyda...

před 3 lety

Moc děkuji Karle, musím se Vám Kateřino omluvit.

Naděžda je opravdu protivná bába, ale když se napije, tak je s ní i legrace, oproti tomu Rudá Marta to je normální stalinistka a s tou žádná legrace není a Vladimír I. Uljanov (manžel Naděždy) je zase trochu vilný.

Nemyslím že by se jednalo o schizofrenii, potřeboval jsem jen pár dalších nicků když tady nikdo nenahrává.

Vaše cestopisy jsou opravdu dokonalé, tak moc, že jsem si říkal, že by to chtělo někoho kdo by trochu prudil aby diskuse měla šťávu.

Pokud si tedy nemyslíte, že jsem úplný úchyl, tak si mě přidejte do adresáře na konkurs na nějakou další výpravu. Zvládám pobyt ve slumu i Four seasons, holím se pravidelně a nepiji před polednem ani na cestách.

Avatar uživatele Petr76
Petr76
před 3 lety

Velmi povedené fotografie, opravdu máte oko. Škoda jen, že se to neobešlo bez toho závěru.

před 3 lety

Máš pravdu. I já jsem si den po napsání řekla, že ten finální patos byl zbytečnej. Ale nemažu. Jednou to tam patřilo, tak to tam je.

A za foto moc děkuji 🙃

Avatar uživatele Tomáš _29
Tomáš _29
před 3 lety

Nejak mi neni jasne, proc ma tady Katerina u kazdeho cestopisu desitky komentaru. Jestli to je propagace nebo co? Ctu si hodne autoru a vetsina z nich je hezke cteni, ale jeden nebo 2 komentare.

před 3 lety

kdyby psal reporty Mikir, tak má komentů taky dost, neboj.

Zajímavý komentář...

Mimochodem 49.… 😂😂

před 3 lety

Taky bych řekl, že to bude nějaká kampaň a účelovka....

před 3 lety

Mně to jasné je. Asi je čte dost lidí a chtějí se k nim vyjádřit.

před 3 lety

Eremi, když si přečte cestopis 11 tisíc lidí, tak mi 50 komentářů nepřijde jako moc ... :) Ale díky i tobě za další komentář. A pokud mi kampaň děláš ty, tak dvojnásobné díky :D

před 3 lety

Tady už je to horší než u Ovčáčka na twitteru. Jedna místní celebrita - nestyda co si létá bez ohledu na uhlíkovou stopu a bez kalhotek a skupina followerů co jí za to ještě dávají lajky....nemám slov. Raději jdu na Aeronet.

Уррра!

před 3 lety

Ono ty komenty jsou i proto, že Kateřina zpravidla na dost odpoví. A na to zas někdo odpoví. A k tomu zas často Katka odpoví. A už to jede.

Spoustu dalších tripreportů lidi jen vloží a pak už neřeší, nereagují.

před 3 lety

...to je fakt, odpovídám často... :D

před 3 lety

Teda stěžovat si na to, že to tady žije.... bylo by lepší, kdyby admini web zařízli? 🤣

před 3 lety

Kateřina Ostrá: Doteď jsem měl pocit, že rozumíš ironii a mohla by jsi znát kecy agenta Bureše, ale koukám, že jsem Tě možná přecenil :) Takže byl to vtip a reakce na kverulanta Tomáše a "modří" vědí, že jsem citoval našeho premiéra.

před 3 lety

eremi: Na jejím místě bys asi taky neměl čas sledovat politiku. 😁 Ale mezera ve vzdělání to teda je...

před 3 lety

Proč bych na jejím místě neměl mít čas sledovat politiku? Navíc tohle není žádná politika, ale součást nějakého základního všeobecného rozhledu. Jinak Ty ses rozhodl jí dělat tiskového mluvčího? :)

před 3 lety

Znát kecy agenta Bureše je součást základního všeobecného rozhledu? A to určil kdo, prosím?

před 3 lety

Proboha mirjur, možná by to chtělo taky trochu smysl pro humor. Reagoval jsem na Jox(e) s tím, že nemá čas sledovat politiku, toť vše...Snad i Ty tam vidíš ten smajlík.? A vzhledem k tomu, že se jimi baví celý národ, tak jsem původně a snad i důvodně předpokládal, že to pochopí i Katka.

Edit a offtopic: možná se pomalu přestávám divit, jak je možný, že nám můžou vládnou takováhle hovada co jsou ve Strakovce a na Hradě a ještě se nám u toho smát do obličeje.....

Tak pardon...

před 3 lety

Ale musím uznat podle těch fotek, že micina vypadá docela zachovale na to že má čtyři křížky na hrbu.

A mimochodem - nemáte někdo recept na zapečené brambory se slaninou? Nevím jestli tam patří cibule nebo ne.

před 3 lety

Cibule určitě ano. Čím víc, tím líp. Zrovna v sobotu jsem to dělal.

před 3 lety

Eremi: ne, jen jsem se přišel trochu pobavit. 😁 Kuchařinky: dal bych tam radši hromadu česneku.

před 3 lety

Cibuli tam dám, ale ten česnek doma nemám, mám jen česnekovou sůl, no já to s ní tedy zkusím.

před 3 lety

A když nebude česnek, tak tam dej kečup (říkal Babica, že se hodí do všeho)

před 3 lety

Super vlákno komentářů! Resp. plus dvacet komentářů = plus pár stovek přečtení. Lvov za to rozhodně stojí! :)

Jinak do zapečených brambor se slaninou hlavně brambory a slaninu a ostatní suroviny budou po litru Nemiroff asi úplně jedno :)

No a k politice - ať nám tady ještě pár sofistikovaných komentářů a pár set přečtení přiskočí - ne že nemám čas, ale hlavně nemám chuť ji sledovat. Ostatně - je to samá kampaň a účelovka ;)

před 3 lety

Tak hlavně, že Ty jsi přispěl zásadním komentářem k tématu. Smysl pro humor asi taky nebude silná stránka.

před 3 lety

Vladimíre, děkuji moc. Já si z hloupých a bezcenných komentářů nic nedělám, ale na druhou stranu - moc si vážím těch, kteří mi dávají pozitivní zpětnou vazbu. (Což by asi bez těch hloupoučkých připomínek nebylo ;) )

Jsem ráda, že se vám cestopisy líbí. Když se tím člověk neživí a přitom do toho vkládá mrak času a energie, je právě pocit, že to někomu ulehčí cestu (nebo je pro něj cestopis inspirace k vlastní cestě) velká odměna. Takže díky za ni.

Jo a čtyři křížky ještě nemám! :D :D ...ale už to klepe na dveře, takže za to "konstatování" taky dík!! :D :D

K vaření - zapečené brambory se slaninou mě nemůžou urazit, vařím moc ráda. Moje svíčková nemá na světě obdoby :D

Politika mě zajímá pouze na komunální úrovni - to, co se mě bezprostředně týká a co mohu ovlivnit. Snažím se mít i všeobecný rozhled, to ano, ale bohužel (nebo spíš bohudík) - mám na práci mnohem podstatnější věci než se vrtat ve věcech, které neovlivním.

No a konečně smysl pro humor ... Eremi, ten mi, myslím, opravdu nechybí. Škoda, že to (a nejen to - i lidi jako takové) hodnotíš na základě pochopení politického vtípku. V jedné známá pohádce padlo: nad nikým se nepovyšuj, před nikým se neponižuj. Tuhle pohádku by si měl pustit každej druhej z komentujících na cestujlevně ;)

...jo a klidně pojďme diskuzi ještě rozvinout - už načínáme novou tisícovku přečtení :D

před 3 lety

Tak on ten komentář byl k Vladimírovi, když jsem reagoval na něj, možná by neškodilo si všechno nevztahovat na sebe. A nápodobně, když hodnotíš mě na základě toho, že nepochopíš zcela zjevnou reakci na komentář někoho dalšího, navíc napsaný osobě v mužském rodě.

Zkus nebýt tak posedlá počtem komentářů a přečtení a nereagovat naprosto na všechno, včetně komentářů, které neragují na Tebe, ono méně je někdy více :)

před 3 lety

Možná ti to nedošlo, ale tento cestopis jsem napsala já, takže si pod ním mohu reagovat jak chci :)

Jinak nevím, jak to máš ty, ale já to považuji za slušnost reagovat. Jak na dotazy, tak i na příp. pochvalu - poděkovat mě učili v mateřské školce hned vedle toho, že si před jídlem musím umýt ruce :)

Komentáři ani počtem přečtení posedlá rozhodně nejsem, ale když něco vyplodím a zveřejním, chvíli reakce sleduji - na tom nevidím kus posedlosti. Naopak u lidí, co samy nic nenapíší a jen nesmyslně a rádoby vtipně komentují - zde už kus chuti zviditelnění se vidím. Je škoda, Eremi, že čas investovaný do hloupoučkých komentů nevěnuješ něčemu smysluplnějšímu. Třeba nějaký tvůj cestopis - jistě velice vtipný a špikovaný skvěle mířeným politickým humorem - ten bych si přečetla opravdu s chutí :) S mnohem větší, než tvé komentáře... A stran komentářů - i tobě by neškodilo řídit se svou radou, že méně je více ;)

před 3 lety

Tak určitě Kateřino, jen je zbytečná tahle Tvá afektovaná reakce ala dítě v té mateřské školce, kterou zmiňuješ, byť doplněná smajlíky. Už Ti tady nebudu narušovat diskuse pod Tvými cestopisy svými hloupoučkými komenty, slibuji. Jen podotknu, že tady na CL nejsou jen Tvé cestopisy, ale i třeba diskuse, kde si troufám tvrdit, že už pár let občas něčím přispěji zase já, takže já se budu těšit na Tvé příspěvky komunitě i třeba tam, mimo počítání shlédnutí a komentářů u cestopisů :)

před 3 lety

Tomu se vůbec nebráním a ani nezpochybňuji to, že máš čím přispět. Vlastně donedávna jsem tvé komentáře docela sledovala. Neměla jsem potřebu je shazovat a tebe už vůbec ne. Sleduji víc než počty přečtení a komentáře, to neměj strach.

Jen si zkus ty, bez emocí a soupeření o to, kdo je lepší opozice, toto vlákno důkladně pročíst znovu.. Současně si představ, že napíšeš cestopis s jediným cílem - protože Lvov je boží a chceš, aby to přes tvé řádky poznalo co nejvíc lidí a i ti, které by Ukrajina ani nenapadla, třeba najednou nad cestou tam začli přemýšlet... A pod vší tvou prací a časem se pečou brambory s Burešem...

A pokud ti přijdu jak dítě z MŠ, beru to jako kompliment. Tam se slušnost ctila. Děkovali jsme, omlouvali jsme se za “boty”. Vše bylo jednoduché, nekomplikované a ještě jsme dokázali říkat to, co máme na srdci bez her a intrik. Myli jsme si ruce, jedli teplé koláče a studený mlíko, když nám někdo ublížil, na životních křižovatkách jsme se nebáli toho vedle sebe chytnout za ruku. Když nám bylo ublíženo, klidně jsme se rozbrečeli a když jsme byli šťastní, smáli jsme se na celé kolo. Byla to skvělá doba!

před 3 lety

Celé toto vlákno je nesmyslné a zbytečné.

před 3 lety

Kateřina: souhlasím s Tebou, že Lvov je boží a Tvoje cestopisy si přečtu rád, i když třeba ve Lvově jsem byl už několikrát. To, že se tady v diskusích objeví příspěvky totálně mimo téma je normální a člověk s tím prostě musí počítat. Iroinií je, že jsem se snažil se Tě svým prvním příspěvkem v tomto vláknu zastat a nakonec se tady s Tebou dohoduji, ale oceňuji, jak pozitivní a slušná jsi :) A mirjur má pravdu :) Takže Ti přeji vše dobré a nic ve zlém :)

před 3 lety

Eremi souhlas - zbytečné hádky kvůli kravinám. A taky souhlas s tím, že Mirjur má recht. I ja přeji všem jen dobré (dokonce i Martě a spol 😉 ), tobě také.

...to nechceš vědět, Vladimíre 😂😂😂

před 3 lety

Já se tedy Kateřino také omlouvám, nemyslela jsem to zle. Když jsem to psala tak jsem byla asi střízlivá a to bývám roztřesená, nervózní a od rány. Když do sebe ale kopnu pár panáků, tak mě začne hřát ta lidská vřelost a slovanská vzájemnost.

před 3 lety

Konec dobrý, všechno dobré... :-)

... tak tady chybí už jen starý dobrý Padrino 😅

Opravdu chybí? 🤣

před 3 lety

Minimálně k tématu chození na ostro by měl co říct :))

Avatar uživatele Breathe
Breathe
před 3 lety

Davide, mozna ti nekdo stoji na vedeni, Vladimir Uljanov je padrino (a dalsich asi deset nicknamu tady na foru).

před 3 lety

Breathe: Taky jsem si říkal, ale pak mě napadlo, že David nejspíš myslí Padrina "osobně". 🤣

před 3 lety

Každá jeho osobnost se vyznačuje jinou povahou i stylem komentování :) A mě chybí ten chlípný úchyl padrino prostě :D

před 3 lety

Davide, to je dost úchylný samo o sobě 👌😂😂🙈🙈😂

Avatar uživatele doonio
doonio
před 3 lety

Super článek Kačko, díky za rozsáhle informace ucelené pěkně na jednom místě, super tipy na jídlo na každý den. Tu snídani v Baczewski budeme muset taky zkusit ať tam stojíme i hodinu :-D

Jak je to s tím parkováním u Ikee, je potřeba nějak zaplatit pro projetí bránou? Není problém tam zůstat celý týden, jsou tam tedy vevnitř v té betonové budově kamery?

před 3 lety

Žádné placení, jen je parkování oficiálně časově omezeno, takže parkovat tam přes noc není úplně bez rizika.

Do fronty na snídani je nejlepší hned po ránu poslat nějakého "dobrovolníka" s tím, že zbytek výpravy přijde až před otevřením. 😁

před 3 lety

Omlouvám se, že reaguji až teď, ale nějak se mi komentáře nezobrazují... Na parkování jsem ti odpověděla ve zprávě - vůbec neměj strach. Obvykle je tam opravdu víc SPZ čechů než slováků :) No a k snídani se šampaňským - rozhodně doporučuji! Zážitek na celý život :)

před 3 lety

JOX, hele jak je to s těmi lísty u Baczewskich? Všem je sbírali - každej jej odevzdal.....jen mě zůstal.... Myslíš, že se na něj dá jít příště? :D :D

před 3 lety

Nezkoušel jsem a ani by mi to za ty peníze nestálo za případnou ostudu. 😁

Sly
před 3 lety

Skvely tip na vylet, moc rada ctu vase cestopisy, jen otazka, hledala jsem to vase ubytko na booking, ale nedostala jsem se pod 1200 za noc a osobu bez snidane. Delam neco spatne?🙂🙂 hledam listopad..

před 3 lety

Ahoj, předně moc děkuji za milá slova! Jinak nic špatně určitě neděláš,m koukala jsem teď a opravdu má Julča ceny vyšší.... Navíc v různé dny různé. Já rezervovala ubytko víc dopředu než koukáš ty a taky ten jejich bookingovej post "genius" udělal asi svoje. Každopádně levných ubytovacích zařízení je v centru víc, tak zkus objevit jiné :)

před 3 lety

Ubytování ve Lvově je levné a je i velký výběr - v dostatečném předstihu. Snídani bych si zrovna ve Lvově nikdy nepředplatil...

před 3 lety

Tak kapacit je tolik, že není důvod k rezervacím předem (tedy, pokud se samozřejmě člověk domluví...). O snídaních ani nemluvě.

Jakub Seidel
před 3 lety

Je to hezký cestopis. Vypadá to opravdu na oddechové místo, které dokáže odměnit, když od něj člověk nic nečeká. Škoda, že z Prahy jsou letenky výrazně dražší, nicméně i tak by to možná stálo za hřích... Co se mi moc líbilo na cestopise, že má v sobě komplet info... Místa, ceny, pocity, fotky, rady. Fakt paráda. Jen bych ubral trochu na tom "sluníčkovém patosu" a bylo by to úplně dokonalé, ale to je asi o tom, jak kdo co vnímáme.

před 3 lety

Moc děkuji za milá slova :) Jinak k ubírání patosu.... Víš, já to zde píšu pro ostatní, jako inspiraci. Když už si dám tu práci se sháněním informací, tak proč to "neposlat dál"....Stálo to energie a času, tak ať mi to neleží v šuplíku a někomu to třeba ulehčí cestu. No ale to není jediný důvod mých spisků... A teď se dostávám k patosu :) Já si zde píšu takový malý (nejen) cestovatelský deník.... A už třeba teď, když zabrouzdám třeba k cestopisu ze Srílanky, je to pro mě strašně zvláštní, číct si svoje dojmy a názory tak dlouho zpátky. Některé myšlenky mi přijdou, jako by snad ani nebyly moje, některé se mi zase s konkrétním místem vybaví, jako by to bylo včera.... Prostě deník, ve kterém když zpětně zalistuješ, vidíš, jaký kus jsi ušel. Nejen co do kilometrů, ale hlavně na sobě.... A proto, prosím, přivřete oči nad mými patosy. Přestože s tebou souhlasím, že do cestopisu nepatří, na druhou stranu - do deníku ano. A tohle je 2v1 :) A asi uznáš, že psát cestopisy a deník je v mém "formátu" nereálné :D

PS: Praha - Bratislava není tak nereálná... A těch panoramat cestou!! :D

před 3 lety

Kašli na cizí názory na patos - jsou to tvoje zážitky a někdo jiný to bude prožívat jinak, tak ať si o tom pak píše po svém 😉

Z Prahy se dá jet přes noc busem, nemusí to být extra drahé...

před 3 lety

No je fakt, že teď frčí minimalismus... a i moje babička říkala “méně je více”...

...ale já méně neumím 🙈😂

MilanfromBrno

Luxusně napsané. Diky. 🙂👌🌹🌹

Děkuji :)

Avatar uživatele Tonda 2
Tonda 2
před 3 lety

Další pozitivní, obsáhlý a užitečný text, který se dobře čte a snad každého musí na cestu naladit. Super.

....a já myslím, že se to líbí i Martě a paní Krupské, teď mě napadá ,co její manžel , ten tady nick nemá? :-)

před 3 lety

Ještě v tom tu sluníčkářku podporujte...

před 3 lety

Jakou vodku z UA doporučuješ po nedělním obědě, Naděždo?

před 3 lety

Já kupuju vždy litrovku Nemiroff v duty free, po cestě domů se pravidelně občerstvuji a tak akorát mi to vyjde až ke dveřím. Poslední hlt dávám, když sahám na kliku domů.

Michal Ďuriš
před 3 lety

Ahoj Katka, výborne spísané, ideme v Decembri, ďakujem za inšpiráciu ;) !

před 3 lety

Jééé, tak to mě těší obzvlášť!! Abyste si Lvov užili, to psát ani nemusím. To je naprostá jistota! :) A děkuji za komentář - zpětnou vazbu. Je hezké vědět, že je to pro někoho inspirace :)

Michal Ďuriš
před 3 lety

Katka, my ďakujeme, že máš chuť napísať svoje názory, rady, pocity pre ľudí ktorých to zaujíma alebo rozmýšľajú nad vycestovanim do danej destinácie. Páči sa mi na tvojich cestopisoch, že mimo praktických informácií, vmiesas svoje pocity a úprimnosť. Hlavne sa prosím nenechaj odradiť, nejakými hlupymi komentármi 😉 btw aj foto super 👍

♥ Děkuji!

lma
před 3 lety

Na půdu zemí bývalého SSSR jsem zatím nevkročil (mám k nim určitý odstup) a měnit to nehodlám ani po poctivém přečtení tohoto cestopisu(pro ty co o cestě uvažují výborně zpracováno),Lvov a Ukrajinu celkově můžu s klidným svědomím vypustit.

před 3 lety

Klasika, předsudky. Přitom jsou některé z těchto zemí v některých věcech výrazně napřed...

před 3 lety

Především moc nerozumím tomu, proč někdo má potřebu informovat ostatní pod cestopisem k dané destinaci o tom, že tam nepodjede... Jako aby tam s Tebou nepočítali? :))) Navíc z nějakých nepochopitelných důvodů.

lma
před 3 lety

Božena - stačí kouknout na profil ..

JOx - to pochybuji i na základě přečtení tohoto cestopisu

eremi - od toho tu ta diskuze je snad ? Ukrajina mě nikdy nelákala a i tento cestopis mě utvrdil,že tam určitě ne!

před 3 lety

Ima: já si udělal představu osobně na místě, takže nemusím spekulovat a být pro srandu králíkům. 😉

Eremi: náhodou je to užitečná informace, aspoň víme, že tam nebude zabírat místo. 🤣

před 3 lety

Každej máme země a místa, kam nás srdce prostě netáhnou a nezlomí to nic. A tak to má být, každej jsme jinej. Navíc neznám přesně vaše důvody, které vás od těchto zemí odrazují, takže si netroufnu pro změnu soudit já vás. Možná máte opravdu vážný důvod. Já osobně si teda málokdy přečtu cestopis (kor takového rozsahu, jaké zde hrnu já🙈😂), pokud mě už destinace samotná vadí (u mě vlastně jen Maledivy), ale zase chválím, že jste ten odpor v sobě třeba chtěl zlomit :) Souhlasím i s tím, že se nic nemá odsuzovat, dokud to nezkusím. Ostatně to už mi říkala babička nad talířem kapustové polívky v mateřské školce.. Ale právě tady vidím odpověď. Tehdy mi to mohla vtloukat do hlavy u talíře s kapustovku jak chtěla, ale mě bylostejně na blití (dobrovolně bych si to jídlo nikdy nedala). No a pak jsem trošku zestárla, vlastně si ani neuvědomuju, kdy a nebo co to změnilo, a já stojím v práci v závodní jídelně a narážím si na zítra na oběd kapustovou polívku. Jen tak. Protože na ni mám zrovna TEĎ chuť. A druhej den ten talíř nejen vymetu do poslední lžičky, ale ještě si přidám...

Třeba i pro vás, " Ima", bude jednou Ukrajina talířem “kapustové polévky”... Zničehonic na ni dostanete chuť a zachutná vám tak, že ji sníte do poslední lžičky. A ještě si půjdete přidat. Protože jak říkala babička - kapustovka je vážně boží :)

Jinak doufám, že platí spíš váš koment č. 1 - výborně zpracováno 🙈😉🙃 a ne dvojka, kde v podstatě říkáte, že díky mému cestopisu na Ukrajinu nepoletíte... To by mě asi trošku mrzelo, protože opak byl s každým řádkem můj cíl.

Každopádně ať už budete jíst v budoucnu jakoukoli polívku, ať vám chutná :)

před 3 lety

Tento cestopis by měl mít na začátku varování, že se musí číst pouze v případě, je li člověk po jídle. Já nebyl a noční nájezd na lednici je toho následkem 😁.

Lvov mám už delší dobu v hledáčku, takže mi tento cestopis přijde více než vhod. Už ani nemusím hledat průvodce, stačí se držet "itineráře", co popsala Kačka. Jako vždy jsem se u čtení výborně pobavil. Fotky parádní. Díky moc.

P.S. k té SIM kartě píšeš, že sis koupila Kyivstar, ale na fotce je Vodafone. To je stejné?

před 3 lety

Ahoj Martine. Na letišti prodávali SIM karty jen v místní směnárně - dost neobvyklé místo :D - protože proces výměny SIM, kterou paní i celkem ochotně provedla, zabral dost času a čekající na směnu peněz za námi trošku nervózně pocházeli. Na této směnárně mají JEN nálepku Kyivstar, ale když chceš tohoto operátora a Joxem doporučený tarif za 75 hřiven, paní ti řekne, že jej nemají a jediné, co má, je právě Vodafone. Cena nejlevnějšího tarifu je 150 hřiven za 4 GB. Děkuji za upozornění, upravím.

A s tím jídlem máš naprostou pravdu - bylo to vážně náročný :D :D Ani na vajíčka tentokrát nedošlo!!! :D

Lusi

Krásně napsané, pěkná inspirace. Děkuji

Děkuji 😊

A pokud je to inspirace, pak to splnilo účel! 🙏

před 3 lety

Inspirace to určitě je, už x-tá od Tebe (dík!), ještě by to chtělo někoho nebo něco, co by mě dokopalo rovněž takový výlet zrealizovat. :-)

před 3 lety

Se můžeš přidat v listopadu 🤪

Ještě teda řeším termín, 8 - 10 nebo 15 - 17.11.

Jen ta uhlíková stopa mi furt vrtá hlavou.. 🙈😂🤪😂

před 3 lety

V listopadu jsem bohužel v Thajsku, ale dík za nabídku, třeba příště. 🤪

Na uhlíkovou stopu se vykašli, nevím, jak tebe, ale mě diskuze na toto téma už pomalu začínají sejřit.

před 3 lety

Já mám Lvov už dlouho v hledáčku, jen volno mám teď už asi jen tak od půlky listopadu.

Z čehož mám obavu.

Kombinace už asi horšího počasí a levných cen přímo vybízí k tomu, at to tam někde prožeru zašitý v nejrůznějších putykách :D

Karle, ale v případě Lvova ani tento scénář (itinerář) není špatná volba :D

Challenge accepted :D

:D :D

před 3 lety

Karle dej si na to aspoň týden, těch putyk je tam fakt moc. 😂

před 3 lety

Je to nestyda a grafomanka. Seberte té celebritě už konečně pas ať sedí doma na zadku. Jinak nás ta její uhlíková stopa udusí a Grétu trefí šlak.