Ahoj v létě plánuji letět do Malagy a hledám nějaký spoj z Malagy do Gibraltaru na 1.7. ? předem díky za všechny rady a typy .

Z Malagy do Gibraltaru

Založil ve fóru Autobusová doprava

Ahoj v létě plánuji letět do Malagy a hledám nějaký spoj z Malagy do Gibraltaru na 1.7. ? předem díky za všechny rady a typy

0

Předpokládám, že nemyslíš letecký spoj??!! Je to cca 130 km..... jako bys chtěl letět z Prahy do Hradce králové...  


Gibraltar je území Velké Británie, takže autobusy z Malagy jezdí do hraničního města La Línea de la Concepción, přes hranici nejedou ....

viz: 

Malaga Gibraltar bus schedule (http://www.malagaweb.com)

6:45 am – 10:45 am - 12:00 noon - 12:45 pm - 1:45 pm - 3:15 pm - 3:30 pm - 5:30 pm - 8 pm - 10 pm 

Vlakové spojení není....

Nejlepší je auto 

 

 
0 Citovat

ja jsem tento rok v lednu jel s touto spolecnosti. nezajizdi primo do Gibraltaru, ale do Linea de la Conception.  http://www.avanzabus.com/web/default.aspx


Je to prakticky hledna za hranici GIB. Jen prejdes runway, projdes celnici a autobusak je cca 500 m od toho. Odtud jezdi autobusy do Malagy. My jeli jen do Fuengirola, odkud jezdi takove to jejich eSko do Malagy. Nechtelo se nam jet celou cestu az do mesta busem a stat v zacpe.

0 Citovat

hledám právě autobusový spoj do Gibraltaru, letecky by byla cena dražší než celý můj pobyt. Když se dívám na autobusové spojení na internetu, tak mi to všude píše, že na 1.7. není žádný spoj. Kde tedy koupit jizdenku a jakou má cenu ?

0 Citovat

ide kupit len max mesiac dopredu



tqyqibn-1.png

0 Citovat

Ahojte, planujem trip z Malagy do Gibraltaru a premyslam, ze co je lepsia kombinacia, nakolko tie autobusy su pri spiatocnej kombinacii a ich poplatkoch celkom palka...  Oplati sa to vobec takto nakombinovat vlak + bus, ci radsej priamo busom? Obsadenost busov v pohode?

Pozeral som vlacik do Fuengiroli, tak aspon podla rozpisov chodi celkom pravidelne, cena nieco nad 3€. Nasledne odtial potom klasicky Avanzabusom zo stanice Ter.Fuengirola? resp. ponuka to aj nejaka ina spolocnost? Rezervacia autobusom je potrebna takto predom, alebo v klude postacuje kupit priamo na mieste? Da sa nejakym sposobom zbavit ich nezmyselnych poplatkov webovych poplatkov 2,5€/os?


Velka vdaka


0 Citovat

Ahoj, pokud je vas vice, tak vetsina zde ti doporuci auto, vyjde levneji. My jsme jeli busem a i za tech par stovek navic jsme byli spokojeni. Taky jsme hledali neco levnejsiho treba na prestup, ale nakonec jsme si priplatili za  pohodli nez se pak zbytecne stresovat. Rezervacni system maji opravdu naprd, nejde treba v jedne rezervaci nakombinovat  "expresni" bus tam a pomalejsi zpatky. Nicmene urcite doporucuji si rezervaci udelat alespon nejpozdeji den predem. Cesta tam bus plny, hlavne lidi pristupujici na letisti, cesta zpet to same. Na ceste zpet nebyla v jednom meste mista pro cca tak 10-15 lidi,  na stani se nebere. Takze tak :)

0 Citovat

čeká mě to v úterý a pořád ještě nevím, jak to uděláme :) Původně jsem auto brát nechtěl, ale teď to vypadá na půjčovnu Budget. Nechci platit velké zálohy. Kdo je krom Goldcaru největší ojebávač?:)

Update: Přečetl jsem si recenze na Budget na Google a tak Budget teda ne .. :)

0 Citovat

ahoj, řeším to ted - máte někdo zkušenosti s pujčením auta v malaga a jet do gilbraltaru? chci pofotit to zajímavé letiště (je tam někde pěkná vyhlídka na skále..) a prostě se tam podívat v jednom dni a zbytek v malaga u moře + výlety po okolí... děkuji

0 Citovat

Ahoj, půjčovali jsme si dopoledne na letišti od wiber a jeli vesnickama (hustá doprava, omezeni na 40) po pobřeží až do Linea de la concepcion. Ale zaparkovali jsme u pláže, dost daleko od přechodu. Bohužel nám ten den zkolabovala navigace...

Přes letiště jsme profrceli busem, cíl byla lanovka nahoru a procházka dolů. Bylo to super. zhora nebylo na letiště vidět. Ale možná najdeš nějaký spot.

Jinak ztravili jsme tam 7 hodin ani nevíme jak.

Po cestě zpět jsme chtěli ještě vidět Rondu ale už byla tma a my mrtví, tak jsme ficeli rychleji po dálnici. Poplatky dokupy tuším 20e.

Doporučuji vyjet ráno ať máte dost času.


0 Citovat

Mám i cestopis (spíš moje vzpomínky), klidně mi napiš do PM email a pošlu ti ho.

0 Citovat

Aký problém riešiš? Požičaj si v Malage auto na letisku. Postup taký istý ako na letisku v Kalifornii. Odvezieš sa autom k Gibraltárskej hranici, tam ho zaparkuješ na veľkom platenom parkovisku, peši prejdeš hranicu, na hranici v informáciách si vypýtaš mapu a opýtaš sa na vyhliadku a ako sa tam dostať. Odfotíš 2 lietadlá easyjetu a ideš naspäť k autu. Ak sa chceš prejsť aj po Gibraltári, bude to trvať celý deň. Zaujímavosti, ktoré Ťa zaujímajú v okolí Malagy a Gibraltáru nájdeš napr. v turistických sprivodcoch.

0 Citovat

Není problém jet autem až do Gibraltaru, klidně na parkoviště lanovky. Jen provoz je tam hustší a málo příležitostí zaparkovat. My jsme se u lanovky nechytli. A na skálu se dá jít i pěšky, resp. kus kopce vyjet autem a zbytek dojít.

0 Citovat

Dobre, Dekuju za info. Rad bych tam i autem a počkal si na závory pres letiste, to pro me jako spottera je nutnost :) ale jinak nacházím problem spis s ubytkem, na bookingu blizko more samozrejme nic levnyho, pláže jsem si procet, který jsou fajn, ale je to na dojezd autem vzdycky od hotelu a kde tedy pak parkovat...?

0 Citovat

Jj, my jsme bydleli taky 30 km od pobřeží, kvůli ceně, a to bylo v září... u pláží by problém s parkováním být neměl, záleží tedy, jestli myslíš městskou v Málaze apod. nebo někde bokem. Ve městech bacha na rezidenční parkování, chytneš pokutu během půl hodiny...

0 Citovat

No, myslel jsem ty mestske pláže co jsou východně, ty jsou prej pekny a pak autem zkusit podivat dal na východ, tak jsou prej klidný a moc hezky taky a liduprazdnejsi

0 Citovat

Z tech nejsevernejsich vyhlidek je videt i na letiste, napr. u Great Siege Tunnels. Pocitej s drahym vstupnym, ale staci levnejsi varianta. Ja sel pesky z La Linea i zpet. Na zavory asi pujde cekat na parkovisti u supermarketu.

Kdyz chces levne ubytovani v sezone u plaze, pujc si vhodne kombi ci SUV, sklop zadni sedadla a vem karimatku. O moznostech spani na nekterych parkovistich vychodne od Malagy se doctes na aplikaci Park4night vcetne aktualnich recenzi, ale v sezone to muze byt horsi, nez jsem mel v breznu.

0 Citovat

Jenom pro info, kdyby to někoho ještě zajímalo.

Poplatku 2,50€ na busy Avanza se dá zbavit tím, že to koupíte na přepážce :D  Ani v top season busy plný nejsou, dají se sehnat semidirecto spoje (Malaga-Airport-La Línea, vhodné pro napojení rovnou z příletu) nebo dokonce directo. Dálnice sou skoro prázdné a nikde se neopravují, tak si nepředstavujte D1. Jízda tam i zpět takřka na minutu přesně. 


0 Citovat

Na tohle musím reagovat uz jenom kvuli potencialnim ctenarum, ktere toto vlakno budou cist. Rozhodne nedoporucuju chodit k prepazce kvuli 2 usmudlanym eurum, zvlast ne na zpatecni ceste, i vzhledem k tomu, ze tech spoju tolik neni. Vzdycky byl spoj totalne narvany, ze se v nejakem tom meste po ceste vetsina do busu vubec nedostala.  To je setreni na nespravnem miste.

0 Citovat

Libor napsal(a):

Na tohle musím reagovat uz jenom kvuli potencialnim ctenarum, ktere toto vlakno budou cist. Rozhodne nedoporucuju chodit k prepazce kvuli 2 usmudlanym eurum, zvlast ne na zpatecni ceste, i vzhledem k tomu, ze tech spoju tolik neni. Vzdycky byl spoj totalne narvany, ze se v nejakem tom meste po ceste vetsina do busu vubec nedostala.  To je setreni na nespravnem miste.

Ty tam jezdíš nějak často, že toto tvrdíš? To byl asi nějaký svátek, ne? Já měl koncem března tento bus obsazený sotva z 1/3 a předem jsem se ptal na pokladně (když jsem šel okolo a nevěděl, kdy přesně pojedu), jestli bývá plno. Řekli mi, že ne.
0 Citovat

Jeli jsme celkem trikrat. Jestli to je malo nebo hodne, at si kazdy prebere sam. Jenom jsem chtel varovat lidi, co si to tady prectou, aby na to nespolehali. Asi by nebylo prijemne tam zustat trcet, kdyz moc jinych variant neni

0 Citovat

Lístek pro cestu zpět si člověk může koupit bez příplatku těsně před cestou tam, takže tam trčet nezůstane. Další varianta je Blablacar.

0 Citovat

Zajímavý, byl jsem tam ke konci července, což považuji jako top season. Hlavně ty autobusy jely skoro každou hodinu, tak v nejhorším by se dalo jet dalším. Pokud bych měl lístek rovnou na letištní odlet, asi bych to radši taky koupil předem :D  My měli ještě den v Malaze, tak to nebylo potřeba hrotit. Každopádně jsme ušetřili 2x 2,5€ a to se vyplatí! 

0 Citovat

To je otázka priorit. Musíš tam jít dříve, nemáš jistotu že bude místo. Bavíme se tady o 130Kč???

0 Citovat

Kromě Avanzy tam jezdí spousty busů místních CA. My jsme využili v listopadu (bohužel nepamatuji jméno CA), cena zpáteční jízdenky byla 20E, případně se dalo rovnou připlatit za minibus na skálu. Bus jel přes hranice až na centrální parkoviště v Gibraltaru, kousek od lanovky. A pozor na drzé opičky, vybrali nám batohy a partnerka, když se bránila, tak jí jedna mrcha pokousala. 

0