Ahoj lidi, chtěl jsem se zeptat těch, kteří využili ALSA dopravce pro cestu po Španělsku. Při vytvoření objednávky to po mně chce číslo pasu. Jenže kámoška pas nemá, předpokládáme, že se dá cestovat do Španělska jen na ID, tak jsem se chtěl zeptat, jestli není třeba možné místo čísla toho pasu tam hodit číslo občanky. Raději se ptám, abych se potom vyvaroval nějaké zpoplatněné změně osobních údajů. Všem moc díky :) .

ALSA

Založil ve fóru Autobusová doprava

5 reakcí

Ahoj lidi, chtěl jsem se zeptat těch, kteří využili ALSA dopravce pro cestu po Španělsku. Při vytvoření objednávky to po mně chce číslo pasu. Jenže kámoška pas nemá, předpokládáme, že se dá cestovat do Španělska jen na ID, tak jsem se chtěl zeptat, jestli není třeba možné místo čísla toho pasu tam hodit číslo občanky. Raději se ptám, abych se potom vyvaroval nějaké zpoplatněné změně osobních údajů. Všem moc díky :)

0

Ahoj, samozřejmě, občanka stačí. Číslo dokladu nikdo nekontroluje a když, tak jen jméno.

0 Citovat

Pekne nás už zblbli tie online checkiny a registrácie :/

0 Citovat

Máte nějaké praktické zkušenosti s tímto dopravcem ?

Prostor na nohy,spolehlivost,přesnost ??

Chtěl jsem původně jezdit výhradně vlakem,ale po zjištění cen zůstane vlakem jen torzo plánovaného ..

Ty recenze na tripadvisoru jsou celkem otřesné (na druhou stranu to má Flixbus taky a já neměl problém - mám tedy pouze pár jízd).

Hlavně mě tedy zajímá že,na trase Sevilla - Malága nejdou vybrat sedačky(háže to hlášku nečíslovaný bus) je to trasa Algecíras-Malága .

0 Citovat

Využila jsem několikrát a bez problémů. Přijel včas, dojel jak měl :D . 

Prostor na nohy hodnotit nemůžu, mám metr šedesát, takže se vejdu kamkoliv :D 
0 Citovat

Před 6 lety jsem s nimi jel na severu Španělska a žádný problém nebyl. Loni jsem jel několikrát bez problému s jinými společnostmi v jižním Španělsku. Těžko tu najdeš někoho s tak rozsáhlými zkušenostmi, aby mohl posoudit spolehlivost a přesnost. Nejspíš to bude lepší než v ČR, protože dálnice a silnice v Andalusii asi nebývají ucpané (mimo sezónu byly poloprázdné) a busy nebudou asi moc plné (třeba bus Avanza na trase Málaga - La Línea de la Concepción byl plný max. ze třetiny).

Ještě dodám, že nejlépe se mi ve Španělsku jezdilo mezi cca 100-150 km vzdálenými městy (potom, co jsem v Andalusii vrátil auto, se kterým jsem objel hlavně přírodní zajímavosti) s BlaBlaCar, což bylo zajímavější a nejlevnější. Někteří řidiči uměli španělsky (to se dá zjistit předem z recenzí) a u některých jsem si musel oživit svou španělštinu. Prostoru na nohy jsem měl dost, protože jsem si většinou zvolil auta jako BMW 530 a X3, Audi A5, A6 dokonce i starší A8. Spolehlivost byla výborná a rychlost mnohem vyšší než bus.

0
5 reakcí