Ahoj, rád bych se zeptal, jak na cestováním autobusem po Andalusii. Jak třeba zjistím, co kam jezdí z La Línea? Díval jsem se na Cádiz, ale nějak se mi těžko věří tomu, že by tam opravdu jezdily jenom dva autobusy za den. Nebo je tomu opravdu tak, že je potřeba auto?  .

Andalusie autobusem

Založil(a) ve fóru Autobusová doprava

12 reakcí

Ahoj, rád bych se zeptal, jak na cestováním autobusem po Andalusii. Jak třeba zjistím, co kam jezdí z La Línea? Díval jsem se na Cádiz, ale nějak se mi těžko věří tomu, že by tam opravdu jezdily jenom dva autobusy za den. Nebo je tomu opravdu tak, že je potřeba auto?

0

Zkusil bych místním autobusem do Algeciras a odtud už jezdí za den 7 spojů.

0 Citovat

V Cádizu jsem nebyl, ale cestování busem po Andaluzii byl obecně docela zážitek. Pokud to šlo, tak jsem raději volil Blablacar – rychlejší a většinou i levnější a pohodlnější varianta než bus. Navíc se člověk dostane do kontaktu s místními.

0 Citovat

Isli sme s Comes do Sevilly, fakt len 3 busy za den. Plan B bol ako pise d-n z Algeciras (odtial idu aj vlaky, tiez ziadna slava, hlavne co sa ceny tyka). Este bolo hodne jazd na blabla car (neskusali sme). Vseobecne co sa busov tyka, neodporucam kupovat listok v den odchodu, lebo sa vam moze stat, ze spoj uz bude takmer vybookovany ... napr. Malaga - Ronda o 8 rano boli volne len 4 miesta, no na nastupisti asi tak 20 turistov, a to sme tam boli v marci :) 

0 Citovat

Potvrzuju první dvě odpovědi. Jel jsem busem do Algeciras a pak s blablacar. Akorát je třeba umět aspoň trochu španělsky, pokud si chce člověk popovídat s některými místními řidiči blablacar nebo pokud se řeší nejasné místo startu.

0 Citovat

Díky moc za odpovědi! Díval jsem se ale na blablacar a nenachází mi to nic ani na trasách, kde bych toho čekal hodně, typu Málaga-Sevilla. Máte prosím někdo čerstvou zkušenost? Jestli třeba Andaluzané nepřešli na nějaký jiný rideshare portál :D

0 Citovat

Zrovna ale z La Línea do Cádizu je dobrá a docela častá autobusová doprava. Jen je třeba popojet, jak už napsal někdo přede mnou, do Algeciras, což je takový dopravní uzel úplného jihu.

Z La Línea do Algeciras jezdí místní autobusy každých 15 minut a z Algeciras do Cádizu 5x denně společnost Comes (https://www.tgcomes.es/) a 2x denně Alsa (https://www.alsa.com/en/web/bus/home). 

0 Citovat

Blabla car je z nepochopitelneho duvodu potřeba přepnout do španělštiny, aby to našlo všechny jízdy po španělsku. Tedy blablacar.es

0 Citovat

Díky moc za perfektní info! U těch autobusů je problém, že poslední jede v 5 odpoledne, což je hrozně brzo. Ale blablacar.es funguje, takže paráda.

0 Citovat

Zdravím,

nenalezla jsem žádný autobusový spoj z Córdoby do Madridu, což mi připadá poněkud divné. Našla jsem pouze vlakové spojení, které je hodně drahé. Hledala jsem na Alsa. Ale i přes google - nic. Máte někdo zkušenost, zda tam autobusy jezdí?

Co je "blabla car"?

0 Citovat

možná zde, nějaké busy jsou vypsané

https://www.rome2rio.com/map/C%C...ain/Madrid

0 Citovat

Cordoba - Madrid provozuje společnost Socibus

https://socibusventas.es/en/

0 Citovat

Mockrát díky. Nakonec vlak vychází - jak cenově, tak časově - nejlépe.

Budu cestovat po Španělsku, tak se tyto další vyhledavače budou hodit.

0
12 reakcí