Ahoj, na přelomu prosince a ledna jedeme na dovču do Thajska. Dva dny BKK a poté na 10 dní k moři. Jelikož se nechceme pořád balit a cestovat a mít to v poklidu, chceme jen na jedno místo a odtam jezdit po výletech. Jelikož na Krabi kam jsme chtěli už nemůžeme moc vybrat ubytko podle našich představ, vyhlídli jsme si hotel na Koh Lanta. Jediné čeho se bojím, že odtud není moc výletů a moc kam se podívat. Hotel jsme si vybrali Lanta Resort.Prosím máte někdo zkušenosti s tímto hotelem a hlavně ostrovem? Kam se odtam dá dostat a jestli mi to můžete někdo doporučit?Děkuji .

Výlety Koh Lanta

Založil(a) ve fóru Co vidět a navštívit

Ahoj, na přelomu prosince a ledna jedeme na dovču do Thajska. Dva dny BKK a poté na 10 dní k moři. Jelikož se nechceme pořád balit a cestovat a mít to v poklidu, chceme jen na jedno místo a odtam jezdit po výletech. Jelikož na Krabi kam jsme chtěli už nemůžeme moc vybrat ubytko podle našich představ, vyhlídli jsme si hotel na Koh Lanta. Jediné čeho se bojím, že odtud není moc výletů a moc kam se podívat. Hotel jsme si vybrali Lanta Resort.


Prosím máte někdo zkušenosti s tímto hotelem a hlavně ostrovem? Kam se odtam dá dostat a jestli mi to můžete někdo doporučit?


Děkuji

0

Dívala jsi se sem? https://www.cestujlevne.com/pruv.../koh-lanta

Případně co schází? Ať doplníme :)

0 Citovat

Jako že z Lanty není moc výletů?! To si děláš srandu, že ano. Myslím, že než se bát by bylo lepší si první něco nastudovat.

0 Citovat

David Eiselt - více nastuduji, děkuji :)

niemandos - cestovat začínám, chci rady od lidí co mi opravdu poradí a ne urážky, děkuji :)


0 Citovat

Ono najlepšie je naštudovať a potom konzultovať s ľuďmi. Nikto nevie, čo presne očakávaš a aké sú tvoje preferencie

0 Citovat

Z Koh Lanty se dá ject na spoustu výletů. V každém ubytování najdeš desítky letáků a stačí si jen vybrat.

0 Citovat

Byli jsme v tomhle hotelu, ale už je to pár let. Ráda bych pomohla, ale mohlo se leccos změnit. Tenkrát v tomhle zálivu bylo jen pár chatek a hospůdek a opravdu klid. líbilo se nám tam, ale 4 dny stačily. Hned vedle hotelu byl vstup do džungle k vodopádům. půl cesty se jede na slonech, pak se jde potokem. po cestě hadi na keřích, opice. My pak odjeli lodí - nemusí se do přístavu- loď zastavila u hotelu, na Ko Nghai, odkud to bylo blízko na letiště Trang. Ko Ngai se mi líbil víc, kvůli koupání a šnorchlování.

0 Citovat

určitě jet dolů do NP, je tam výhled s majákem :)

https://www.nebudvorvan.cz/2018/...lante.html

0 Citovat

Nafanda , ona pise  Lanta Resort  , zajimalo by mne , jestli to nahodou neni Hana Lanta Resort , vybrali jsme to na unor , zajima me ten vylet na slonech  , i to s lodi ze se nemusi do pristavu 

Jinak s poslednich dvou tripu jak na Jamajce ,tak na Mauritiu  ,jsem se jen utvrdil v tom , ze byt na jednom miste celou dobu neni nejlepsi,alespon ne v tehle destinacich                    

12 dnu je na Thajsko podle meho malo ,jedeme taky poprve, mame 15 noci  s toho Bangkok taky  2 noci  zbytek mam rozdeleny  na  4 dalsi mista  ( 3-2-4-3)    Ty 4 jsou prave na Lante   , nezda se mi ze by skutecne nesko v oblasti Krabi nic vyybrat i kdyz tam jsem mel  s vyberem taky trochu problem ( oblast Ao Nangh )
0 Citovat

Na slonoch si treba zajazdiť...

0 Citovat

Na slonech se nejezdi!

0 Citovat

Teď jsem koukla do mapy a byl to Anda Lanta Resort, úplně na jihu ostrova. Loď jsme rezervovali v recepci.

0 Citovat

Diky , jen me to tak zajimalo  , priplujeme s  Phi Phi  a  odpouvame  pak na   Mooka,myslim ze na Lanta je dostatek moznosti vyletu  i na vic nez 4 dny , ale 10 me prijde uz moc , klidu se daji volit  3 mista treba ten Bangkok  2 a zbyvajicich  10 rozdelit na  2x 5  , puvodne jsem to takto zamyslel ,ale nakonec , me to bylo lito  a uvazoval jsem o jeste narocnejsim programu ,ale dal jsem na rady zde a  jih  nechal na jindy 

0 Citovat

Jen jestli mohu poradit:

Na Lantě jsou dva typy výletů, které zahrnují SLONY. Jeden více na jihu zahrnuje klasický jungle trek na slonovi, který má na sobě tu škaredou a těžkou lavici a za krkem hbitého Thajce s malým cepem v ruce.


Druhý výlet na severo východě ostrova je o poznání více ECO ELEPHANT friendly. zahrnuje PROCHÁZKU se slonem do nedalekého jezírka, kde se s ním koupete, blbnete s ním ve vodě, skáčete po něm ve vodě a pak si ho nakrmíte.


Absolvoval jsem oba výlety. Na ten první jsem nebyl ani trošku pyšný a už bych to nikdy neudělal. Ale v roce 2014 jsem byl mladý a blbý ;)

Druhý výlet je krásný a o mnoho lepší pocit z něj celkově máte ;)


prosím vyserte se na projížďky na slonech a na fotky se zdrogovanými tygry

0 Citovat

1+ podepisuji...

0 Citovat

sen kazdeho travelhackera / clenom FB skupiny "Svet bohatych"/ instagramera z fitka / zdielaca motivacnych citatov a financneho poradcu z vysokej skoly zivota



ele-ss-3250936a-1.jpg

0 Citovat

Tak jen jsem se zeptal , na Mauritiu vedle  Flic en Flac  je zoo ., kde  se da  jit  ke lvum  do vybehu ,,vstupne Zoo  850 MUR vcetne safari... vstup ke lvum  za 750 MUR na  15 minut  jsme  zavrhli a to jsme jeste nevedeli ze za CD  s fotkama dalsich 650 MUR ,  nevim jak se vkladaji  tady fotky ,, pridal bych sem  ty lvy seniory  -)  pravda da se vstoupit i  k malym lvickum -)

Hodinova prochazka se lvem uz ale byl pres  4000 MUR , nevim jestli sloni budou v stejne relaci  tak zase nemusim vsechno -)
0 Citovat

Mikir zjevně opět nepochopil...

0 Citovat

Petr76  muzes upresnit co jsem mel pochopit ? ,

regoval jsem na to , ze takove akce byvaji proste komercni zalezitost , at uz se jedna o jizdu na velbloudech ,nebo  prave to co jsme videli v Zoo na Mauritiu  kdy  asi  10  muzu  s klacky  sledovalo  par apatickych  lvu,  kdyz k nim  vlezli dva  turisti ( kluk s holkou )   samozrejme taky s klackem a  dalsim doprovodem ,behem tech 15 minut bylo uskutecneno par fotek  nejake to sahnuti na  leziciho lva a pak odchod  pro fotky  -)jo a predtim jeste  podpis  dokumetu  a slecna se musela  premerit jestli ma  150 cm

Rob pise o dvou typech  vyletu se slony , prvni je zrejme  jasne komercni zalezitost , za druhy sice asi zaplatim taky dost , ale  neco z nej treba i mam   

0 Citovat

Tak jsem nasel  stare tema pred odjezdem a ted jsme tedy na  Lante pred rozhodnutim co zvolit  ,bud se nabizeji  4 ostrovy , ovsem je mezi nimi i Ko Mook kam se pak presunujeme na 3 dny   , nebo  pujcit auto na jeden den   a objet Lantu  , nebo ten narodni park vodopad,  jeskyne  pripadne ty slony -)  ,urcite kazde ma sve  , k tomu autu jen  poznamka  chrcholet nemusim  -) takze skutr a podobnou blbost mi neradte ,spis me zajima  zda se da treba dostat do NP.jinak, nez  jak maji sestavene ty jejich organizovane vylety ,  treba praeve pujcenim toho auta a pak zajet do stareho mesta., nebo se tam nechat odvezt ?. Nebo ty ostrovy radeji i kdyz je tam Ko Mook kde pak jsme ? a co teda ti sloni ? Podobna opicarna jak na Mauritiu ti lvi  ?

0 Citovat

Slony bych vynechal, ale každého věc. 4 island trip by měl  jít i bez Ko Mook. Zkus se zeptat v jiné agentuře. Jeli jsme to před 2 lety a Ko Mook mezi ostrovy nebyl. Byla tam jen ta secret beach nebo jak tomu říkají, že se musí proplavat tou jeskyní. Na ostrově jako takovém jsme nebyli. 


Nevím kde bydlíte, ale do NP by Vás mohl hodit někdo tuk tukem. Otázka je, kolik si za to řekne. Park se mi líbil. Příjemná procházka.  Hlavní město je fajn na zastavení pokud objíždíš ostrov. Cíleně asi nemá smysl tam jezdit - je to prakticky jedna ulice s restauracemi a molem. Pokud pojedete na nějaký ten lodní výlet, tak většinou odjíždějí odsud, takže město byste viděli :-) 


U vodopádů jsem nebyl. 

0 Citovat

Na jihu Thajska je potřeba pro pohyb po souši mít vlastní dopravní prostředek. Skútr je ideální (nevnucuji ti ho), auto je slušná i výrazně nákladnější varianta. Přijde mi, že za taxi, tuktuky nebo přejezdy v organizovaných výletech neví co by měli chtít. 

V rámci výletu na ostrovy strávíš na tom Mooku hodinku? Dvě? Alespoň si to tam trošku obšlápneš a když přijedeš se zavazadly tak už budeš vědět co a jak. Jaký je rozdíl v tom tam být 3 dny nebo 3 dny a 2 hodiny.

Na Lantě jsem nenašel žádnou zmínku o nějakém sloním útulku, vše je to klasické "ježdění na slonech" a to za sebe nedoporučuji. Před pár lety jsem na tom byl na Krabi (nějak jsem se předem nezajímal, domlouvali to známí a my se jen přidali) a žádný super zážitek z toho nemám. Slonovi dají na hřbet železnou konstrukci se sedačkou, leze se na to  z takové plošiny a musíš tomu zvířeti prostě šlápnut na záda. Pak slon protáhnou kusem džungle,  do šíleně prudkého kopce  že si myslíš, že to to zvíře nemůže vylézt. Potom zase z kopce dolů že máš strach, že to zvíře spadne a ty poletíš i s tou sedačku ze 4 metrů na držku. Nakonec si můžeš pro slony koupit pár předražených banánů a dovedou na chvíli mládě, se kterým si můžeš házet balonem...  Kde ty zvířata "bydlí" ale nevidíš (a asi je k tomu důvod). 

Zítra jdu v Chiang Mai na nějaké "slony bez ježdění" tak doufám, že to bude lepší. Ve čtvrtek se pak stěhuji na pár dnů na Phuket.

0 Citovat

V Chiang Mai jsem byl v Elephant Jungle Sanctuary. Mají těch kempů několik. Žádný ježdění. Nejdřív je přivedou, každý člověk dostane hodně banánů a krmí je. Potom bahenní lázeň a koupání se slonama.


Na Koh Lantě je bohužel to ježdění s konstrukcí. Nebyl jsem tam přímo, ale češi ze stejného hotelu ano. 


NP na jihu je celkem o ničem. K majáku se nedá dostat a naučná stezka je na nic. Po cestě, která je teda masakr, najdete asi 6 tabulí s tim co vidíte. 


Jak říká RSAF, skútr je tady ideální. Půjčovny aut jsem ani na Lantě neviděl. 

0 Citovat

Diky vsem za rady  ,nakonec  jsme se pro zitrek  rozhodli pro ty 4 ostrovy a ano  je tam to  proplavani  tech 80 m takze  na Ko Mooku  moc skutecne nebudeme  ,jinak auto je v nabidce za 1200 THB na den  , slony tedy vzdavame, spis jsme chtelii s tim jejich koupanim , ale mysleli jssme  to i  s vodopadem a N,P,  takze radeji to snorchlovani  a s Ko Mooku pak Ko Kardan  az tam budeme  


0 Citovat

Paja napsal(a):

NP na jihu je celkem o ničem. K majáku se nedá dostat a naučná stezka je na nic. Po cestě, která je teda masakr, najdete asi 6 tabulí s tim co vidíte. 

Preco by sa k majaku nedalo dostat? boli sme tam na zaciatku decembra 2018 a boli sme az pri nom na tom kopceku. Nie ze by to teda bol nejaky wau zazitok, ale ist sa tam da pohode. Celkovo ten NP je len taky "ok" vylet, prevezies sa uplne na juh ostrova, cestou das ten vodopad (to je tak na 2 hodky mozno, max) poprechadzas sa trosku, okupes sa na tej pieskovej plazi, das si nieco v bufete a ides prec. Akurát sa tam teda plati vstup, tak zalezi ako si to vyhodnotíte ci sa oplati. Jo a este male upozornenie, su tam dost drze opice, jednemu pariku tam zobrali komplet tasku ked sli k vode a opica s tym bezala niekam do krikov a trosku pochybujem ze ju este niekedy videli. Takze mozno vacsi pozor na veci 

0