Čaute! Abych dál neplevelila fórum o letenkách na Bali, zakládám tady tohle. Kamarádi chtějí cestovat a mít hezký fotky na  IG, ale když mají dát i pár stovek za letenky, nebo plánovat dál jak dva měsíce dopředu, je to problém a nikdo se mnou nikam nechce. K věci. Hledám někoho, kdo se ke mě přidá na mou první cestu do Asie. V cestopisech narážím na Bali, Srí Lanku, Laos, a to se mi vcelku líbí, ale nemám jedno konkrétní místo, kam bych chtěla a nic jiného nepřipadá v úvahu. Chci jet lowcost s příručákem. Žádný kraviny s sebou a poplatky za odbavený kufr. A protože je to celoroční předsevzetí, je mi jedno kdy, ale protože mám přísně hlídanou docházku do školy, tak nejlepší samozřejmě o prázdninách. Ano, bohužel vím, jak fungují ceny v hlavní sezóně, co se s lowcost moc nepotkávají. Něco o mně. Taky chci mít hezký fotky na instagram, takže klidně pojedu s jedním náhradním trikem (kecám), ale můj foťák jede prostě taky. Klidně budu vstávat na východ Slunce pro hezký fotky. Je mi 19, v květnu ale už budu CETka! Jsem v prváku na vysoký. Funguju především v krajích: Královehradecký, Pardubický a Zlínský. Moje přezdívka Antiplasťák je sice všeříkající, ale vím, co se děje v Asii. Plasty všude, a přesto (proto?) tam chci jet. Přijdu si nekonfliktní do chvíle, než dostanu hlad. To jde do tuhýho. Jsem zadaná, tudíž nehledám vztah, bokovku, nebo příležitostné povyražení, to fakt ne.  (Ve skupinách na fb se to občas zvrhne v trochu jinou seznamku. Tak jen pro ujasnění, že opravdu hledám člověka (lidi) s VÁŠNÍ pro CESTOVÁNÍ.)Myslím, že je to v tuhle chvíli vše. Pokud jsi dočetl/a až sem, zanech prosím komentář, kam jsi/bys odjel na svou veeeelkou první cestu do Asie.Díky!Edit, díky za připomínky niemandos. :) Pokud by to mělo být během školy, můžu maximálně na dva kalendářní týdny + třeba víkend. V létě nám zkouškové končí v půlce června, takže to bych klidně letěla na měsíc... sice červenec není nic moc, ale škola je vymodlená a vyhodit se nenechám. A k mému příteli. Hledám parťáka na cestování, toho na život už doma mám. Věříme si a respektujeme se, já s jeho bandou kamarádů a kamarádek nemám problém, stejně jako on chápe a respektuje můj tvrdohlavý nápad s cestou do Asie.  V tuhle chvíli má ale jiné priority, do Asie chce taky, ale ne letos (narozdíl ode mě.) A nejsem jeho majetek, jsme si rovnocenní, takže jsem se nemusela ptát, jestli mě pustí. Stejně tak, jako parťák nemusí být chlap, ale i holka.  .

Pojeď se mnou do (JV) Asie. (Stále hledám :D )

Založila ve fóru Hledám spolucestujícího

Inak pred X rokmi sme sli na trip do Skotska, boli sme 3ja chalani a chceli sme idealne 4teho clena vypravy. Cez spolocnych známych sa nam prihlasila mlada baba (nie modelka, ale slo by to urcite, tak 7/10 by som to hodnotil), ktora teda nakoniec snami sla (s pre nu cudzim slovakom a dvomi cechmi). Za ten tyzden sa nic intimne neudialo (teda aspon o tom neviem) a to sa chlastala celkom slusna uroven kazdy vecer. Ako to tu tak citam tak asi musim napisat chalanom ze sme divni (aj ked v tej dobe sme 2/3 boli zadani) :D Ale teda holka mala u mna uz vtedy respekt ze sa na to dala 

0 Citovat

To by me zas tak neprekvapilo. Myslim si, ze je rozdil, pokud jede holka s klukem anebo jakykoliv pocet lidi vetsi nez 2. 

0 Citovat

inak naspat k teme, na mieste Anet by som sa vyprdol na hladanie partaka. Ubytoval by som sa niekde v hosteli uz v destinacii a tam na 100% najdes podobne typy s ktorymi vies naplanovat cestu - ci len na jeden den, na tyzden, alebo aj na dlhsie

0 Citovat

8 stránek a 177 odpovědí za 17 hodin. Nečetl jsem, ale podle tohoto to vypadá, že proces výběrového řízení parťáka/čky na cestu je důkladnější, než na šéfa Interpolu.

0 Citovat

David Černý napsal(a):

8 stránek a 177 odpovědí za 17 hodin. Nečetl jsem, ale podle tohoto to vypadá, že proces výběrového řízení parťáka/čky na cestu je důkladnější, než na šéfa Interpolu.

No, spis se to tady trochu zvrhlo 😀
0 Citovat

nasli, nenasli :)

https://youtu.be/0THe2tmHG_Y
0 Citovat

Stejně pitomej nápad dostala před pár lety moje kamarádka - vyrazila do Thajska s borcem kterýho vyhrabala někde na netu a vůbec ho neznala. Samozřejmě, že se několikrát sešli a byl úplně vpohodě. Druhou noc to skončilo pokusem o znásilnění (alkohol tam pochopitelně nějakej byl), naštěstí ji lidi ze sousedních pokojů slyšeli křičet, začali bouchat na dveře a zburcovali personál kterej dotyčnýho promptně vykázal a kamarádka se vracela nejbližším spojem zpět do ČR. Legrační je, že jí cca půl roku na to začal ještě vypisovat SMSky, že se omlouvá a jestli by se nechtěla sejít atp...


Já nechci nějak generalizovat nebo se tu někoho dotknout, nicméně z toho co jsem tak slyšel mám dojem (vlastní zkušenost těžko můžu mít), že většina těch borců hledajících nějakou kámošku na netu, ať už je to běžná seznamka, nebo spolucestování, jsou povětšinou pošuci...


Osobně nevidím až takovej problém v tom vyrazit do zahraničí s nějakým kámošem ve dvojici. Ale měl by to být někdo, koho dotyčná dlouho a DOBŘE zná a ví co od něj může čekat. Samozřejmě, ani tak si nemůže být 100% jistá, ale pořád lepší než s někým koho nezná vůbec.


Pár stránek týhle diskuze jsem si prošel a docela mně zaráží, kolik borců bere jako samozřejmost něco na tu holku zkoušet  - předpokládám jasně a předem vymezený pravidla v tomhle ohledu. Nebo že to je pro někoho snad pomalu i nějaká otázka cti... Takže tím spíš bych se tomuhle způsobu hledání parťáka vyhnul.

0 Citovat

Nemám moc času na čtení diskuze, beztak bude plná nadržených chalanů, ale v období prázdnin je hezké počasí i v Thajsku, konkrétně Thajský záliv (Koh Samui, Phangan, Tao, Perhentiany atd.). Pokud už to tu někdo psal, tak se omlouvám

0 Citovat

micky napsal(a):

Nemám moc času na čtení diskuze, beztak bude plná nadržených chalanů, ale v období prázdnin je hezké počasí i v Thajsku, konkrétně Thajský záliv (Koh Samui, Phangan, Tao,

Tak když jsi líný číst diskuzi, tak si přečti aspon název  tématu. O tom kam letet tam není ani slovo. Hlavně ze víš, ze je diskuze plna “nadrzenych chalanu”

0 Citovat

@kajamarik723 - přesně

@niemandos - přesně


Se děsím toho, že dcery dostanou za pár let podobný nápad a borci v mém věku je tu budou nahánět:-)

Jinak jsem se včera vcelku pobavil a děsím se, že by tu byly zavedené nějaká ty mínusy k příspěvkům atd.
0 Citovat

@cali no mas se na co těšit. Ještě ze ja mam kluka. 

Kazdopadne včera to byla velka zábava. Škoda ze Anet nepochopila, co jsme ji mezi řádky chtěli sdělit.Ze je to hodně špatný nápad, letet s cizím klukem obzvláště tak mladým.

0 Citovat

niemandos napsal(a):

Tak když jsi líný číst diskuzi, tak si přečti aspon název  tématu. O tom kam letet tam není ani slovo. Hlavně ze víš, ze je diskuze plna “nadrzenych chalanu”

Ptala se na destinaci v závěru úvodního příspěvku a Thajsko jsem taky ze začátku doporučil. To, že sympaticky napsaný inzerát začínající cestovatelky zaujme "nadržené chalany", se dá předpokládat i bez čtení diskuze.

Na druhou stranu jsem si ale nevšiml, že by borci vyššího věku Anet naháněli (ani nižšího věku). Niemandos spíš jen teoreticky a ten nádherný úsměv na facebooku zmínil asi někdo dost mladý a jen se tak v jediném svém příspěvku zasnil. Ostatní spíš varovali a já, když jsem viděl souhlas od přítele, jsem po předchozím varování připustil, že za určitých podmínek by to šlo.

0 Citovat

sakra, než jsem to dočetla, tak půl dne v korporátu v háji :))


Ale vyšlo mi z toho několik pro mě dost zajímavých sociologicko-psychologických výsledků :) Můžete mi to někdo dovysvětlit?

1) Spát na manželské posteli holka+kluk  je i v dnešní době docela velkej problém a rozhodně byste to holce nedovolili. Je teda velkej rozdíl, když je mezi těma postelema mezera i když je to jedna místnost? Osobně mi přišlo blbější spát na manželský posteli se šéfovou na služebce (jo chudá firma) než s kamarádem, se kterým jsme projeli Turecko (a sami 2).

2) Každej chlap se hned musí o něco pokusit. To je něco jako daný fakt? A fakt musí každej? Když nezkusí, je divnej/gay/gentleman?

3) Když si něco zkusí a bude odmítnut, hned se to pokazí a zbytek dovolený bude stát za prd a ideální je se rozdělit. Aha! Když se mi to stalo jinde (to jsem jela s 2 klukama), tak zbytek dovolený byl úplně v pohodě. Zasmáli jsme se tomu a dál jsme jeli spolu. Dokonce jsme spali i na manželských postelích (na střídačku)...

4) Holka při cestování je něco jako přívěšek. No sorry jako :) Většinu dovolených, ať už v partě nebo jen s přítelem, organizuju sama.  (dřív jsem byla i jediná,  kdo se uměl domluvit nějakým jazykem). Pak to celé vymyšlené a vypočítané předložím zbytku (holkám i klukům), který to nebaví řešit a ani to po mně něchtějí kontrolovat. Tak nevím...


Osobně bych s cizím člověkem nejela, nemám ráda cizí lidi a takové to trapné zjišťování, co má rád, jestli má bráchu, jestli neblije v letadle a nevolí komunisty... Chápu Anet, že se nechce vázat na přítele. Ten můj taky se mnou všude jet nechce, ale to radši taky sáhnu do vyzkoušených kamarádů. 

Poslední dobou jezdíme ve formátu: pár + kamarádka. Občas na nás taky koukají divně a myslí si, že děláme bůh ví co.  Ale na dovolený prostě všichni přepneme do stavu "3 kamarádi" a zatím to funguje.

A hodně mě potěšil popis cestovatelských kamarádů Daniela a Niemandose. Boží! :)

0 Citovat

Klobouk dolů za 8 stran během pár hodin, co jsem tu nebyl. Přečetl jsem pár náhodných příspěvků a musím souhlasit, že to není dobrej nápad. Chtěl bych vidět, jak při delší cestě k ničemu nedojde v případě, že to bude borec. To by musel být nějakej jantar :)) Minimálně můj instinkt lovce by mi automaticky velel to zkusit a byla by to výzva a jeden z mých hlavních cílů této cesty :D Nechápu, že ti to přítel dovolí. My si taky ve vztahu nezakazujeme nic, ale k tomuhle bych spustil dlouhej monolog.

0 Citovat

Tak možná se to dá předpokládat, ale tady nejsme na FB.  Mam pocit, ze jsem se zúčastnil diskuze od začátku a ze by tam bylo nejak hodně nadrzenych chalanu jsem si nevšiml. Proto se mi podobný komentář hrubé nelíbil. Většina se spis snažila Anet odradit.Nejake vtípky  proběhly, ale to už tak jaksi patří k věci.

Ja jsem navrhoval sebe spis z důvodu, aby nepadla na lep nějakému uchylakovi .-). Abych se přiznal cestovat s cizi holku od začátku do konce je velmi osidne ve všech směrech. Vlastně s každým cizím ale holkou obzvlaste. Sice se řekne, ze ji když tak muzes opustit a rozdělit se, ale nech ve stychu někoho, kdo je treba totálně mimo a nebude vedet co a jak. Tím nemyslím, ze je Anet mimo, myslim to všeobecně. Nekoho potkat na cestě a par dni cestovat spolu je věc jiná. Ale všechno zaznělo už včera, takže nemá smysl se k tomu vracet.
0 Citovat

@monca

Pokusím se odpovedet

1) Spát na manželské posteli holka+kluk  je i v dnešní době docela velkej problém.

Pro mě to problém není.Kazdopadne když kluk leží hned vedle holky, tak možnost, ze to dříve či později zkusí je řekl bych statisticky průkazné vyssi, než když jsou postele dvě. Ja spavam s kolegyni taky nekdy na manželské postele a nemám s tím problém ja ani ona. 

2) Každej chlap se hned musí o něco pokusit. 

 Nikdo neříkal ze hned, ale na podobně dlouhé dovolené to zřejmě dříve či později zkusi, pokud jedou dva neznámí lidé.S kamarádem je to něco úplně jiného.


3) Když si něco zkusí a bude odmítnut, hned se to pokazí a zbytek dovolený bude stát za prd a ideální je se rozdělit

Jak pises.Kamarad to zkusí a když neuspěje, tak se tomu obě strany mohou zasmát. Jiné to je zase u dvou cizích lidi.Proto jsem upozorňoval na rozdíly mezi 20-ti letym a treba mnou o dvacet let starším. Mladík si odmítnutí vezme urcite daleko osobneji, bud zaereaguje tak, ze se druhy den sbali, nebo bude po zbytek cesty nerudny, v nejhorším případě muže dojít k pokusu o znásilnění či ještě hůře. Naproti tomu chlap o 20 let starší už nějaké to odmítnutí zažil, chápe, ze je to vlastně jen taková hra a tak to uz nebere tak osobně. Takže pokud k něčemu dojde, nemá problém si zbytek cesty užit a byt normalne v pohode.( samozrejme existují výjimky v obou skupinách)

4) Holka při cestování je něco jako přívěšek. 

Holka je vždy holka. Samozrejme existují výjimky jako ty nebo další, ale chlap vždy podvědomě bude daleko víc dbát na pohodlí slečny, než smradlaveho kamaráda :)


Jinak jsem rad, ze jsme te s Danem pobavili. Snad jsi pochopila, ze své parťáka by jsme za nic na světě nevymenili ;-) Pokud oni nevymění nás :-(

0 Citovat

@monca.cz - myslim, ze misto zajimavych sociologicko-psychologickych vysledku delas jen rychle zavery 😉

0 Citovat

Souhlas s niemandos. Lépe už odpovědět nelze.

0 Citovat

[citace="monca.cz"]

sakra, než jsem to dočetla, tak půl dne v korporátu v háji :))


Ale vyšlo mi z toho několik pro mě dost zajímavých sociologicko-psychologických výsledků :) Můžete mi to někdo dovysvětlit?

1) Spát na manželské posteli holka+kluk  je i v dnešní době docela velkej problém a rozhodně byste to holce nedovolili. Je teda velkej rozdíl, když je mezi těma postelema mezera i když je to jedna místnost? Osobně mi přišlo blbější spát na manželský posteli se šéfovou na služebce (jo chudá firma) než s kamarádem, se kterým jsme projeli Turecko (a sami 2).

2) Každej chlap se hned musí o něco pokusit. To je něco jako daný fakt? A fakt musí každej? Když nezkusí, je divnej/gay/gentleman.....aspoň pohlad a odpověď na bod 2,"daný fakt"to nie je ale to prirodzenejšie,pravdepodobnejšie,....

nič nie je čierno biele a je spusta ešte variant,scenárov,možností jako by to …..



0 Citovat

niemandos to krásně vysvětlil!

monca.cz může dát Anet kontakt na kámoše a máme to vyřešený :)

0 Citovat

podle mě je Anet padrino a tohle je jeho největší trollovací úspěch :)

0 Citovat

Niemandos to popsal dobře, je to tak... Však já vím, že to není tak černobílé, ale překvapilo mě, kolik lidí si to tady myslí.  A taky doufám, že přibude historek z cest s parťákama Niemandose a Daniela.  Trochu vám ty latentní alkoholiky závidím. Osobně mám na cestování teď jen holky, co takové problémy nemají :) Maximálně se mi ztratí i když jsme obešly jen blok nebo s sebou tahají metrák nesmyslů... :)

0 Citovat

Jen tak pro doplnění, protože to tu nezaznělo - to vážně nikoho nenapadlo, že i když pojede s holkou tak to není záruka toho, že to na ni taky nezkusí a pak to pojede podle scénáře standardizovaného chlapa by monca.cz ;) Jasně, mnozí namítnou že je ta šance je minimální, ale máme genderově korektní dobu takže si myslím, že by to tu mělo zaznít ;p

0 Citovat

Tak u holky se to nepočítá😁

0 Citovat

Marek napsal(a):

Tak u holky se to nepočítá😁

Tak jsou kluci, holky a Feryna... A ten/ta/to  holky znásilnit uměl :-)

feryna.jpg

0