Jaké zkušenosti máte s Rynairem? Letím s nima poprové a nejradši bych to zrušil... Lze zrušit nějak rozumně letenku od nich, když od nákupu neuplynulo ani 24h? Jak je to s "příručníma" zavazadlama? Nikde to tam nemůžu najít. Jelikož jedu na Sardinii, tak budu mít sebou krémy apod. Nevyházejí mi to? Díky .

Ryanair - obecně

Založil(a) ve fóru Letecké společnosti

Nene, nic závažného to nebylo. Minulý rok mi zrušili dva lety  a přišel mi email, že mi zaplatí náhradní dopravu. Tak jsem koupil letenky s náhradním dopravcem a odeslal žádost o proplacení. Namísto nějakých 300 eur mi přišlo asi 400 eur. Poté mi přišel email, že mi to poslali špatně a že chtějí vrátit celou částku. Řešil jsem navrácení částky od prosince do března a nikdo v RyanAiru nebyl schopný to se mnou vyřešit - 8x Online Chat / 3x Hot-Line v Dublinu a poslední email, který jsem od nich dostal je ten, že dokud nevyrovnám svůj účet, tak mám zakázaný vstup na palubu RyanAir. Takže už nevím, jak to s nimi vyřešit ke zdárnému konci.

0 Citovat

A jak dlouho před odletem ti zrušili lety? Možná jsi měl a máš i nárok na evropské kompenzace :D

0 Citovat

Mám rezervaci Ryanair Z Wroclavi do Londýna  pro mě a dítě 12 let. U online check in mě u dítětě jde dát datum jeho narození jen do roku 2002, ale on je 2005, jak to řešit. Mám zadat chybný rok narození, aby šlo vytisknout boarding pass ? bude to někdo kontrolovat?

0 Citovat

Datum narozeni nikdo neresi :)

0 Citovat

Dnes jsem dával dotaz na online chat ryanair ohledně odbaveného zavazadla 10kg co přidávají ke dříve koupeným letenkám. A udajně může být jen velikosti 55x40x20. mám to tak i na letence. Docela mě to zarazilo. Tak jen pro info

0 Citovat

Michael O’Leary, Chief Executive of Ryanair after arriving in a hotel in Manchester went to the bar and asked for a pint of Guinness.


The barman said, "That will be £1 please, Mr. O’Leary."


Taken aback, O'Leary replied, "That's very cheap," and handed over his money.


"We do try to stay ahead of the competition", said the barman. "We have the cheapest beer in England".


"That is remarkable value", Michael comments.


"I see you don't have a glass, you'll need one of ours. That will be £3 please."


O'Leary scowled, but paid up. He took his drink and walked towards a seat. 


"Ah, you want to sit down?" said the barman. "That'll be an extra £2. If you'd pre-booked it would have cost £1."


O'Leary swore to himself, but paid up. 


"I see you've brought your laptop" added the barman. "That wasn't pre-booked either, that's another £3."


O'Leary was so incensed and his face was red with rage. 

"I've had enough! I insist on speaking to a manager!"


"Here is his e-mail address, or if you wish, you can contact him between 9.00 am and 9.01am every morning, Monday to Tuesday. Calls are free, unless answered, then there is a charge of only £1 per second".


"I will never use this bar again".


"OK but do remember, we are the only hotel in England selling pints for £1."

0 Citovat

To je skvělý, pobavilo :D  

Je to trefný. Obecně je to vždy o tom, zda je zákazník s cenou obeznámen předem, pak nevidím problém. V opačném případě může jít klidně ke konkurenci. Je to vždy volba zákazníka.....

0 Citovat

Také by mě zajímalo, jak ověřují ten BAN. O pasažérovi mají jen jméno, datum narození a číslo dokladu. Projde to s jiným dokladem ? ;-) 

0 Citovat

Absolována cesta Wroclaw-Chania. Ve Wroclawi zavazadla vůbec neřešili, jak velikost tak ani váhu. V Chanii při odletu každé zavazadlo převáženo, oproti loňskému roku, ale nekontrolovali velikost. 

0 Citovat

Dnesny let NYO - STN, batozina frcala po starom, non priority si veselo nosili dva kusy z ktorych jeden im bol zadarmo odbaveny do podpalubia pri gate, nikto nic neriesil. 


0 Citovat

Jsem zvědavá, jak dopadne toto:  https://www.jaknaletenky.cz/ryan...zadla.html


Potřebuju teď něco bookovat, tak nevím, zda hned nebo pár dní počkat, co se stane.

0 Citovat

janca361 napsal(a):

Jsem zvědavá, jak dopadne toto:  https://www.jaknaletenky.cz/ryan...zadla.html


Potřebuju teď něco bookovat, tak nevím, zda hned nebo pár dní počkat, co se stane.

Uvidím večer.

0 Citovat

dotaz: doba letu... do marakéše 5 hodin, zpět 3hodiny...  je normální rozdíl dvou  hodin?

https://www.ryanair.com/cz/cs/bo...14/1/0/0/0

0 Citovat

To by mělo odpovídat.

0 Citovat

má to být čistá doba letu bez časových posunů....

0 Citovat

Maroko cez vikend nahle zrusilo striedanie casu, tak ci nahodou nemaju chybu v systeme Ryanair, kedze teraz je tam rovnaky cas ako u nas a nie minus jedna hodina. Cisty cas bude okolo 4 hodin letu.

0 Citovat

aha, díky.

0 Citovat

Ahoj, zkusim ve zkratce. Zruseny let z Krakova do Prahy az na letisti z duvodu pocasi (ano, bylo osklivo, ale do hodiny se normalne letalo, kompenzaci anj nema cenu zkouset). Jeli jsme tedy vlakem. Jiz jsme prijali refund za letenku (jednosmer). Moje otazka zni - mam tedy narok jeste na proplaceni nakladu za vlak? I kdyz mi uz vratili penize za letenku. Oni to zamitli a ja si ted nejsem jistej, jestli i kvuli tomu, ze uz jsem penize prijal za tu vracenou letenku. Na letisti neslo domluvit vubec nic, fronta pres sto lidi a kluk za prepazkou byl zoufalej a nevedel vubec nic...jen si to chci ujasnit, jestli mam narok i na proplaceni jizdenky nebo uz ne, diky :)

0 Citovat

Tak dnes jsem se odbavoval u RYANAIRU a vypadá to že už je to zpátky a druhé zavazadlo zdarma.  Aspoň něco:-)


"Jedno malé zavazadlo, které se vejde pod sedadlo před vámi

Pokud si na bránu přinesete druhé zavazadlo, bude zdarma uloženo do zavazadlového prostoru

bez poplatků navíc "


0 Citovat

https://ekonomika.idnes.cz/ryana...prava_tanc


A pro pobavení 

https://ekonomika.idnes.cz/ryana...ranicni_jn

0 Citovat

Ridder napsal(a):

A pro pobavení 

https://ekonomika.idnes.cz/ryana...ranicni_jn

Já s nimi nelétám, ale zábavné mi to moc nepřijde. Spíš děsuplné..., že bezmála deset let od havárie Colgan Air v Buffalu se odpočinek posádky řeší "salónkem" a držgrešle v Ryanairu mají pocit, že to tak stačí. 

0 Citovat

Zdravím, vím, že se to tu už řešilo, jen jsem z toho pořád zmatený. Na konci srpna jsem koupil letenky do Edinburghu z Bratislavy na 8.11.. Udělal jsem online check in a pořád mám zmatek v tom, jaké zavazadlo si smím vzít. Jak je mi známo, u letenek, které byly zakoupené před listopadem, má být velké kabinové zavazadlo zdarma (opravte mě, jestli se mýlím). Také jsem se někde dočetl, že mi zavazadlo zdarma odbaví, Znamená to tedy, že do toto odbavené zavazadlo mohu při zpáteční cestě využít k převozu např tekutin v množství víc jak 100ml? kdybych si chtěl odvézt např flašku. Nebo platí stejná pravidla pro větší kabinové zavazadlo (tzn žádné tekutiny, léky v pytlíku po max 100ml?)

Přišel mi mail, kde je psáno:

10kg Check-in Bag

Passengers on your booking with a 10kg Check-in Bag can bring this bag to the check-in desk. This can be collected at the baggage carousel at your arrival airport. Do not bring this bag to the gate or penalties will be applied.

Please note: If a 10kg Check-in Bag is overweight, excess baggage charges are applied at the check-in desk.

 20kg Bag

Passengers on your booking with a 20kg Bag can bring this bag to the check-in desk. This can be collected at the baggage carousel at your arrival airport.

Each passenger can add up to three 20kg bags. 

Takže tyto 10kg a 20kg odbavená zavazadla jsou v ceně ? A můžu si do nich dát třeba tu flašku?

Děkuji

0 Citovat

presne tak ako je napisane - obidva budu odbavene na checkine. halvne tie flasky s alkoholom dobre zabalit :))

0 Citovat

Díky, takže je to v ceně, bojím se abych neplatil pak 50éček :D jinak ten mail mi přišel a byla tam uvedené jen toto:  Your cabin bag allowance for your trip to Edinburgh (RQ4ZWB).

Platí to tak i pro zpáteční cestu do Bratislavy ? jelikož ten mail je jen na cestu tam.
0 Citovat

Petr76 napsal(a):

Já s nimi nelétám, ale zábavné mi to moc nepřijde. Spíš děsuplné..., že bezmála deset let od havárie Colgan Air v Buffalu se odpočinek posádky řeší "salónkem" a držgrešle v Ryanairu mají pocit, že to tak stačí. 


Tak to ale nebylo.. I v tom článku je video, jak to celé bylo zinscenované.. Nedivím se, že je vyhodil, protože tím Ryanair poměrně solidně poškodili.

0