Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s úmyslným zmeškáním navazujícího letu při přestupu (hidden city ticketing). Vím, že to je proti regulím aerolinek, nicméně hrozí mi nějaký reálný postih? Jde o poslední let cesty, tudíž zrušení navazujících letů mě netrápí. A členem klubu aerolinek nejsem, míle nesbírám. Někde jsem kupříkladu četla, že je lepší o tom aerolinky informovat dopředu - víte něco o tom? Děkuju! .

Zmeškání navazujícího letu

Založil(a) ve fóru Obecně o cestování letadlem

7 reakcí

Dobrý den,

chtěla jsem se zeptat, jestli máte nějaké zkušenosti s úmyslným zmeškáním navazujícího letu při přestupu (hidden city ticketing). Vím, že to je proti regulím aerolinek, nicméně hrozí mi nějaký reálný postih? 

Jde o poslední let cesty, tudíž zrušení navazujících letů mě netrápí. A členem klubu aerolinek nejsem, míle nesbírám. Někde jsem kupříkladu četla, že je lepší o tom aerolinky informovat dopředu - víte něco o tom? Děkuju!

0

Dobrý den, reálně nehrozí. Některé aerolinky se sice pokouší bránit, ale zatím vždy soudní spor prohrály. Informovat dopředu se moc nevyplatí, to vám samozřejmě aerolinka řekne, že není možné a bude vás nutit platit poplatek za změnu.

Uvedení ale platí jen v případě cesty s příručním zavazadlem, pokud budete mít odbavené, už může být větší problém ho při přestupu získat.

0 Citovat

Při letu s UA na trase Vancouver-Toronto-Frankfurt-Amsterdam jsem řekl, že chci vyložit odbavené zavazadlo ve Frankfurtu a nebyl s tím žádný problém. To samé na lince Kona-Los Angeles-Washington-Amsterdam, jsem si nechal vyložit odbavené zavazadlo ve Washingtonu. Opět bez problému. Z Washingtonu do Amsterdamu jsem pokračoval po 16h.

0 Citovat

Ano, když je dlouhý přestup, často se žádostí vyhoví. Často ale také ne, určitě to nelze brát za pravidlo.

0 Citovat

Tak v tom případě děkuji za info, myslel jsem, že vyhoví vždy. O soudech zákazníků s leteckou společností jsem slyšel, ale beru to tak, že mě to nikdy nepotká :D

0 Citovat

Máme naštěstí jen příruční zavazadlo. Díky za rady

0 Citovat

@DimikUK   jak chteji dokazat , ze jsem to udelal umyslne ? Proste se mi udelalo spatne , nebo jsem se nekde zapomel a mnoho jinych vymluv

0 Citovat

mikir napsal(a):

@DimikUK   jak chteji dokazat , ze jsem to udelal umyslne ? Proste se mi udelalo spatne , nebo jsem se nekde zapomel a mnoho jinych vymluv

Právě, že nedokážou, a proto vůbec nemá smysl to řešit. Člověk samozřejmě nesmí být hloupý jako ten vědátor, co si koupil hned potom další let od stejné společnosti. 

0
7 reakcí