Na kdy letos plánujete svou první cestu? A bude podle vás možné letos cestovat do většiny zemí už v létě nebo až na podzim?:) Osobně věřím, že můj říjnový let do Ruska mně vyjde a let nebude zrušen.  .

Moje další letošní cesta bude do...

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Osobně pokud bude v roce 2021 situace jako letos tj. roušky,testy,omezení služeb hotelů a pod. tak to raději nechám ty vouchery od leteckých společností propadnout jelikož o takové cestování opravdu nestojím !

0 Citovat

mirjur napsal(a):

Vyplnit formulář a nasadit občas roušku, to jsou fakt nepřekonatelné problémy... Tak seďte doma a stěžujte si...

Tohle je opravdu hloupy komentar. Takze kdyz mi aerolinky zrusi tri dny pred odletem let, ackoliv cilova zeme ani CR nezavedly zadna omezeni pro turisticke cesty, tak je vsechno v poradku, a pokud bych si stezoval, jsem idiot.

0 Citovat

S přítelem podnikáme tady v ČR v pohostinství+ubytování. Sezónu máme především letní, takže cestování od května do září je pro nás passé. Ve zbytku jarních a podzimních měsíců můžeme cestovat max. od pondělí do čtvrtka, v zimních měsících v podstatě dle libosti. 
Takže tento rok jsme se stihli vrátit z dovolené týden před začátkem celého humbuku ohledně koronaviru, následovalo uzavření provozovny a s tím spojené statisícové škody (to je ale na jinou debatu). Následně nás otevřeli a s tím i část Evropy. A teď když nám končí sezóna a chceme někam vyjet my, tak se začíná zase všechno komplikovat. Mám koupené letenky do Řecka na 4 dny na začátku října. Vůbec mi nevadí mít v uzavřeném prostoru roušku, vyplnění formuláře, popřípadě podstoupit test v Řecku, ale ta představa, že test bude pozitivní. Dva týdny karantény v Řecku si nemůžeme dovolit, protože by nám to v práci přineslo zase nemalou finanční ztrátu. Takže řeším, jestli vůbec pokoušet štěstí... Španělsko v druhém týdnu října jsem už odpískala a plánovaná Namibie na prosinec se také rozplývá... 
Ano, pro někoho, komu to práce dovolí, mohlo být léto super na cestování a mohl toho parádně využít. Pro podnikající lidi jako jsme my to zatím vypadá, že fakt budeme sedět doma na zadku..

0 Citovat

Především pro ty, kterým vyhovuje cestovat za toho největšího vedra, protože Skandinávie a Pobaltí byly většinu léta uzavřeny (až na krátké okna). Teď je otevřeno jen Švédsko (oboustranně). Já si to nechával na září a horko těžko zrealizuji příští týden Itálii... (jak vidím ta čísla).

0 Citovat

@niemandos: no asi fakt záleží, kam jedeš/letíš, ale i to je otázka volby, no a když si někdo vybere třeba Řecko a pak si stěžuje, že musel vyplňovat formulář nebo nosit roušku, tak měl asi zůstat doma. Tak nějak jsem to myslel.

0 Citovat

@ Breathe  tohle urcite ani mirjur ani Jarda  nemel na mysli a ja samozrejme taky ne ,na druhou stranu mi neda  trosku dloubnout  kolik  lidi vyhledavalo schvalne letenky  za par euro  ,u kterych se predpokladalo ,ze je letecka spolecnost (Ryanair ) zrusi  ,aby si je vymenili pak za lepsi destinaci bez doplatku ... 

K tomu ruseni jsem se uz vyjadroval jinde ,ze se mi nelibi ,ze zakaznik (opet Ryanair ) ma moznost provest  bezplatnou zmenu ( dneska uz s doplatkem noveho letu ) nejdpozdeji  7 dnu pred datem puvodniho letu  jinak ma smulu , ale letecka spolecnost to muze  zrusit  treba ty tri dny pred odletem ,,, a jednani Madarska je taky  slusne nazvano hodne  neseriozni ,,, 

Pokud by platila  klasika zruseni  ze strany letecke spolecnosti  14 dnu  nebo treba stejne jak zakaznik  7 dnu pred odletem ,jinak kompenzace  , tak by to bylo vporadku 

Takhle je to evidente  jen o zruseni z ekonomickych  duvodu  

Ovsem tahle specifika  nebyla predmetem hodnoceni  o pohodovem cestovani   ,tam byla zminka o  formulari a rousce  a to prece skutecne problem neni  

Dobra poznamka je taky to  o tech casovych moznostech a  zmenach ze dne na den   nakonec i o riziku  ze clovek zustane nekde  trcet ...tam chapu ze to uplna pohoda byt nemusi  , taky jsem trnul , kdyz uz byly v breznu zavrene hranice  jestli  s CR odletim ... a priznam ,ze jsem necekal ze dalsi let bude az v cervenci ...

0 Citovat

DimikUK napsal(a):


Mikir=jednotka vychcanosti

DimikUK = jednotka mikironanisty

0 Citovat

@mikir: děkuji náčelníku, že ses mě zastal :-)

0 Citovat

@Breathe: Samozřejmě tohle jsme tady nemysleli. Ale prostě ať mi nikdo netvrdí, že minimálně v červnu a v červenci nešly vybrat destinace, bez zásadních restrikcí. Šrouby se začaly utahovat až zase v srpnu. A i tak bylo pořád z čeho vybírat, i teď jde pořád minimálně ta Itálie. 

Já jsem zvyklý před každou cestou X hodin pilovat itinerář a dělat si pořádný research, takže mi zjištění si restrikcí a vyplnění formuláře přijdou už jen jako maličkosti. Na druhou stranu čím více lidí formuláře a roušky odradí, tím lépe pro nás, co tam pojedeme. 

0 Citovat

tento rok vsetko pase nakolko moje cesty smeruju aj pracovne vacsinou mimo EU...takze pracovne Cina a Japonsko skrtnute, dovolenka na Seychelly presunuta na zaciatok jula 2021 ( aj tomu davam tak 50% pretoze fakt nemam zaujem letiet na dovolenku v ruske, s nejakymi testami, pchani cohokolvek do hrdla a nosa hlavne ak mam cestovat s malymi detmi ). Kedze som tento rok Aziu pracovne nedal, v marci by som mal teda dat pracovne aspon jeden veltrh na Taiwane...tiez tomu zatial velku sancu nedavam...

PS : btw milujem tie keci v diskusiach ako teraz svet zistil ze vlastne netreba pracovne lietat po svete, vsetko sa da vybavit cez internet. Ano, "da"...to co u dodavatela vybavim osobne za cca 3-4 hodiny, to si teraz dopisujem a doladujem s Aziou 2-3 tyzdne a aj to si clovek nie je 100% isty ci sa splnia vsetky funkcne a designove parametre produktu ktory v tychto casoch dotahujete  cez mail ako dementi...

0 Citovat

@Klára-jistě to je i tom kdo jak pracuje,může si zařídit/nemůže dopředu-flexibilně volno.Jedna letenka/destinace padne-a za týden,za 5 dní,za 14 na jinou i kdyby vyšla není čas-jsou povinnosti.Ale jak říká Kačka: "co mne nazabije,..to mne...však víte co../posílí :)-dodávám já..

A jak se rozlítala :)-prostě jedna její etapa-"jako tisková mluvčí"-skončila v dubnu-a jak se rozlítala.A pořád s optimismem,s úsměvem.Více takových zcestovalých mluvčích-a bude líp-bez těch jejích komentářů-"tuto informaci -/třeba o covidu,o čemkoliv,..nemůžu potvrdit,ani vyvrátit,..a podobné obezličky.. :)


08-web.jpg

0 Citovat

ytrasa napsal(a):

A jak se rozlítala :)-prostě jedna její etapa-"jako tisková mluvčí"-skončila v dubnu-a jak se rozlítala.A pořád s optimismem,s úsměvem.Více takových zcestovalých mluvčích-a bude líp-bez těch jejích komentářů-"tuto informaci -/třeba o covidu,o čemkoliv,..nemůžu potvrdit,ani vyvrátit,..a podobné obezličky.. :)

Čtu to už poněkolikáté a nějak mi to hlava nebere.

0 Citovat

Michal napsal(a):

Především pro ty, kterým vyhovuje cestovat za toho největšího vedra, protože Skandinávie a Pobaltí byly většinu léta uzavřeny (až na krátké okna). Teď je otevřeno jen Švédsko (oboustranně). Já si to nechával na září a horko těžko zrealizuji příští týden Itálii... (jak vidím ta čísla).


Něco víc o Itálii ? Já jak změnil práci, tak vůbec nemám čas to sledovat, pouze to Estonsko jsem sledoval... A chtěl jsem v Řijnu do "prázdného" Říma.


Ale jak jsem četl, ten kdo mohl být flexibilní nebo měl čas na začátku Července +-2 týdny k tomu,tak to letošní okno vyhrál. Já se musel předčasně vrátit z dovolené a pak dva měsíce řešil s tím různé věci + další tři dovolené zrušené k tomu a to mi zbývá už jen jeden let dořešit z těch 17 zrušených :D 

Chtěl jsem plán B na Slovensko nebo Rakousko, ale nevím, jak daleko jsme se u nich dostali na seznam rizikových zemí. Pouze jsem to četl o Slovensku, což by byla škoda, výlet do hor a odpočinout si by mi pomohlo :) 

0 Citovat

Tak od Itálie zatím ticho po pěšině, ale nějaké prohlášení je nejspíš otázka pár dní. Už teď několika EU národnostem nařizuje vstup s testem. Plus řada regionů ještě má vlastní formuláře.

Kdybych někam chtěl, nemohl ze dne na den a neřešil peníze, vybral bych Švédsko. U toho je šance na otevřené hranice bez testu asi největší.

0 Citovat

@Roiman4: Mám taky Řím na začátek října, doufám doufám... ale tipuju, že nás Italové hodí na červenou.

0 Citovat

Začínám to vidět černěji a černěji. Začátkem října mám  PRG-VAR-VIE.O víkendu na státní svátek PRG-TSF, ale nějak tuším, že ty Benátky nevyjdou letos ani na podruhé. Vánoční Lisabon už je jenom v teoretické rovině. Takže na Neapol v listopadu už kašlu asi úplně.

0 Citovat

Mám Santorini z Vídně na konec září. Že by se nelétalo se nebojím (i když...). Ale nejspíš Češi a možná ani Rakušani nebudou mít v tu dobu povolený vstup do Řecka / budou si muset nechat udělat povinně test na koronavirus. Ta naše čísla nevypadají hezky a koneckonců ani ta rakouská a řecká taky už nic moc, a to jsou třeba ještě transformovány v rámci tradice kreativního účetnictví.

0 Citovat

Já mám ty Benátky první let z Prahy na, zatím ještě uzavřené Treviso, tak uvidím, jak to vůbec dopadne.

0 Citovat

Normálně touhle dobou kupuju letenky na letní koupací dovolenou na další rok. Letenky jsou, ceny dle představ, akorát letos jsem to tlačítko zatím nezmáčkla. To jen takový povzdech

0 Citovat

No, W6 má VIE - FCO za 9,99€ OW. Takže zas tolik to nebude, aby vyletělo oknem ven 😁

0 Citovat

Deny napsal(a):

Normálně touhle dobou kupuju letenky na letní koupací dovolenou na další rok. Letenky jsou, ceny dle představ, akorát letos jsem to tlačítko zatím nezmáčkla. To jen takový povzdech

No, u W6 bych to za 20 € třeba risknul. Téměř jistota nějaké změny a díky tomu bude z letenky plně otevřený flex... K tomu, jakmile ta změna nastane, už máš nárok na refund nebo rebook, i kdyby to změnili zase zpátky. Ne jako u FR.

0 Citovat

Dík, my bereme kvůli odletovému letišti Easyjet. S nima jsem letos řešila zrušený lety několikrát, takže vím, že dobrý, ale spíš mám strach z toho, že se poletí, ale Čechy do Německa nepustí, testy budou furt takhle hnusně drahý, nebo prostě jiná komplikace, kvůli který o ty peníze za letenky přijdeme, pětieurovky to zas nejsou

0 Citovat

Ci tie testu su "drahe" alebo nie, ludia z velkej casti nemaju teraz vobec chut cestovat. Vidim to u nas doma, vidim to u znamych ktory mali letiet na Maledivy, u susedov ktory maju na november rovnaku destinaciu. Nik nema chut ist na testy pri ceste tam, nik nema chut nechat sa testovat aj smerom naspat ( + ako bonus karantena ), malokto ma chut letiet niekolko hodin s ruskom na tvari... Kym tato blazniva doba neskonci, cestovat sa bude asi naozaj uplne minimalne a aj to asi iba ti najvacsi "dobrodruhovia". Mozno Europa sa teraz nejako "rozumne" da dat, ale pokial chcete cestovat niekde mimo EU a nebodaj este aj s detmi, tak to je v podstate mrtve ( sice "mozete", ale nikto sa do toho nehrnie ), Dost som zvedavy ako sa zmeni cestovanie po koronakrize a kedy to vlastne vsetko skonci...

0 Citovat

Rok 2021 - velký otazník ..

Že opustím ČR tomu moc nevěřím...i když tajně doufám alespoň v něco menšího na podzim ..

Takže snad po 25 letech strávím dovolenou nejspíše jen v ČR (pokud se ten tyjátr vrátí alespoň do kolejí loňského léta) - teď ještě kam ?

Hlavní se bude vyhnout červenci/srpnu jelikož to asi bude vypadat - všude narváno navrch s vyjímkou Prahy to nebude cenově zrovna přátelské ..

0 Citovat

No já budu hodně rád i za Mallorcu a pak asi na trochu vína na Moravu, ale lidí bude v ČR zase jak s*aček

0