Jednotlivé italské regiony požadují vyplnit příletový formulář... Apulie (Bari, Brindisi,...) – https://www.sanita.puglia.it/web...oronavirus  .

Vstup do Itálie pro turisty – formulář, koronavirus

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

Martin Vícha napsal(a):

Nevíte někdo, jak je to teď v Itálii s domestic lety? Jde mi o to, jestli při přeletu třeba z Benátek do Neapole, budu potřebovat test. Nějak to nemůžu najít. Díky.

 

není lepší jet vlakem, časově to vyjde na stejně a je to o dost pohodlnější...

0 Citovat

Ale o dost dražší 

0 Citovat

Vzhledem k tomu, že cestování mezi regiony je teď zakázaný, je to asi jedno.

0 Citovat

Tak doufám, že v květnu už nebude. Tak bych aspoň uplatnil jeden z mnoha voucherů.

0 Citovat

Ahojte, 18. května se chystám do Říma. Rozumím tomu dobře, že od 15.5. má být dostatečný pro vstup do Itálie PCR test bez nutnosti karantény?

Díky.

https://www.mzv.cz/rome/cz/viza_...blika.html

0 Citovat

Sis nemohl nechat utéct letenky za 7eček? :-) Do Itálie ti stačí i antigenní test. Navíc to vypadá, že od toho 15.5. bude pro očkované a ty, co prošli kovidem, vstup do Itálie bez jakýchkoli testů. Ale uvidíme, co bude toho 15.5., puvodně ta karanténa měla končit v dubnu...

0 Citovat

Kdes našel to info o antigenním testu? Díky:)

0 Citovat

assengers on "Covid-tested" flights are required to:

  • hand in to the carrier and to whoever is in charge of carrying out the controls, upon boarding, a certification attesting to  the negative result of the molecular test (RT PCR) or antigenic test, carried out by means of a swab ,  no later than 48 hours prior to boarding,  

http://www.salute.gov.it/portale...&tab=9

 

A přímo na stránce MZV: 

. VSTUP NA ÚZEMÍ ITÁLIE A TRANSIT

POZOR! Pro přijíždějící ze zemí kategorie C, kam spadá i Česká republika, je povolen vstup s negativním PCR nebo antigenním (provedeným výtěrem) testem ne starším 48h. Výjimku mají děti mladší 2 let. Do 15.5. 2021 byla prodloužena platnost nového nařízení: před příjezdem je povinný test - karanténa 5 dní a opět povinný test (testy mohou být antigenní nebo PCR)

0 Citovat

Tak ted ještě čekat, zda zruší karanténu:)

0 Citovat

Taky mám ty lentenky (Vídeň-Řím) na 18.5. s FR, ale už teď vím, když vidím co mi naskákalo práce, že to neprolítnu :-(... 

 

0 Citovat

Zatím žádné ofiko info, zda se skutečně bude karanténa rušit k 15.5. Máte někdo bližší info?:)

0 Citovat

Taky mě to enormně zajima, kvůli Sicílii, žije tam moje ségra a říkala že nejspíš to zruší, čísla padají, ale ze mam kvůli letence počkat radsi do patnactyho...

0 Citovat

Zdravím, 

s kamarádem jsme si koupili letenky z Prahy do Trapani (Sicílie) 28.5.-1.6. a měl bych pár otázek, kdyby někdo věděl. Ve směru tam stačí teda jen antigen? Nějaký formulář či překlad testu potřebuju? Hotely fungují? Máme rezervaci, tak předpokládám, že ano? A poslední je návrat zpět, je nutné do letadla a po příjezdu na testy? Je v ČR pak karanténa?

 

Díky 🙏🏼

0 Citovat

Zdravím Radku, informace sepisujeme vždy k našim průvodcům, Itálii jsem dnes aktualizoval: https://www.cestujlevne.com/pruv...oronavirus
Překlad testu potřeba není, pokud si vyžádáte potvrzení pro účely cestování (což je nezbytné, jinak se papír o výsledku vůbec nevydává), automaticky bude i v angličtině.

0 Citovat

No hlavně na MZV píšou že sicilskou vládu je vysloveně požadován PCR test, plus registrace v jejich formuláři, který je jen v italštině. Takže tím antigenním testem bych si nebyl tak jistej.

0 Citovat

To je fakt s tím PCR testem, je to strašně chaoticky... mam tam byt tyden před @Radek Peka, který asi leti 29.5., 28.nic neleti, ne?

V tom formuláři je kolonka daňový kód, automaticky generovaný kod, coz vůbec nevím co ma byt. Prej hospody v Itálii otevřený jen venku a všude povinné roušky ale vůbec nikde nemusí být respiratory. Kdybyste něco s Itálií věděl napište...

0 Citovat

Tak Sicílie je v oranžový zóně, takže hospody jen z okýnka na odnos. 

0 Citovat

Aha, ségra hlásila z Lombardie...

Tak se asi na Sicílii vybodnu samý komplikace do p..i :-)

edit... rainews.it Změny od 17.5.

Celkově je tedy rozdělení regionů a autonomních provincií v různých oblastech na základě úrovní rizika počínaje 17. květnem následující: žluté pásmo pro Abruzzo, Basilicata, Kalábrii, Kampánii, Emilii Romagnu, Friuli Venezia Giulia, Lazio, Ligurii, Lombardie, Marche, Molise, Piemont, autonomní provincie Bolzano, autonomní provincie Trentino, Apulie, Sardinie, Sicílie, Toskánsko, Umbrie a Veneto; Oranžová zóna Valle d'Aosta. 

0 Citovat

Ahoj, 

jako ta Sicilie mi přijde zatim nejvice zmatečná 🙂 MZV ma porad v info PCR. Na webu s formularem pro Sicílii píšou molecular test. Tak snad nekdo po utery hodi info😉

0 Citovat

Molecular test=PCR test.

0 Citovat

V nejnovějším formuláři si mám vybrat důvod příletu do Itálie. Není tam ale možnost zvolit si turistické účely. Co jste tam vyplnili vy?:)

0 Citovat

https://www.mzv.cz/rome/cz/viza_...blika.html

 

Mne hlavne nejde ani otevrit ten formular, nefunkcni... 

Kvuli sicilii si nechat za 15kil stourat v nose PCR... ani nahodou

0 Citovat

Poslušně hlásím, že na cestě Vídeň - Ciampino dvakrát vyžadovali vidět PCR test - před odletem a po příletu. Italské formuláře nikdo vidět nechtěl.

0 Citovat

Takže chtějí PCR, antigen nestačí oproti tomu co je napsané na www.mzv.cz

0 Citovat

Nn, stačí i antigen. Já měl ale PCR test.Ptali se na “covid test”

0