Čaute při posledním letu, kdy si s letadlem opravdu hrál vítr mne napadlo, že už jsem opravdu zažil hodně ve vzduchu, ale nikdy to nebylo tak, abych se začal opravdu bát. Jednou se nám odlepilo od země 777 z Dubaje opravdu na poslední chvíli a dokonce jsem si byl jist, že se mu fakt nechtěla odlepit prdel. Přelet Kuala Lumpur > Phuket byl večer v bouřce taky velice výživný ( Lidi opravdu vzdychali a pár žen i bulelo ...) Před Singapurem jsme asi hodinu kroužili nad městem a to už bylo taky docela prapodivné ( ale prostě byl air traffic ) atd atd Ale jinak nic extrémního, JAK JSTE NA TOM VY ??? .

[Anketa] Horor ve vzduchu aneb měli jste někdy nahnáno?

Založil ve fóru Obecně o cestování letadlem

http://zpravy.idnes.cz/malaysia-airline ... anicni_ert

Podle Idnes je největším osobním letadlem na světě Airbus A388 smiley smiley smiley smiley smiley

0 Citovat

aha

0 Citovat

http://www.airlive.net/emergency-malays ... -and-crew/

smiley

0 Citovat

Tak já jsem par opravdu hnusných letů bohužel zažila a musím říct že se bojím čím dál víc a to bohužel musím létat každý týden:( postupem času se možná bojím víc teroristu než poruchy letadla. Nebo nevím ani to nedokážu definovat ale vsichni ten hrozný strach známe.

Zjistila jsem že mi docela pomáhají špunty do uší, tak nějak se vnitřně uklidním tak to třeba taky někomu pomůže... Prášky jsem zatím nezkoušela protože na mě všeobecně moc nefungují.

0 Citovat

Krátký ale zajímavý pořad na Streamu na téma "Nebezpečná letiště"

https://www.stream.cz/porady/nebezpecna-letiste

0 Citovat

Jo jo měl, když jsem se vracel z Izraele domů do Prahy, letadlo se párkrát zatřáslo a už jsem se fakt vylekal :D

sice říkají, že nejbezpečnější je letět v zadní části letadla (tady: http://www.zaparkujteuletiste.cz...ta-letadle), ale když se letadlo rozlomí napůl ve výšce 10 km tak asi nic nepomůže :DD

0 Citovat

Tak rekl bych, ze takova nejvic dobrodruzna cesta , co se tyce turbulenci a dalsiho,byla ze San Francicka na Maui ., pak let nad Bali z Noveho Zelandu v znacne bource , kdy blesky litaly kolem letedala , urcite jsem velice obdivoval piloty, kteri pristali perfektne v prudkem desti a tme na Islandu , V Irsku fuci temer porad takze jedno pristani v Corku za takoveho vetru a deste ze jsme malem vyjeli z drahy do boku ( myslim ze to bylo jedno z nejnebezpecnejsich pristani co jsem zazil , mam pocit ze letadlo slo skoro do smyku )

No a pak Madeira , prvni pristani se zrejme nepovedlo tak nalitaval podruhe , no a treba loni dost dlouhe krouzeni nad letistem v Bergamu , ktere prestalo prijimat pro bourku a kroupy znacne velikosti

Myslim, ze to krouzeni nad letistem, stejne jako opakovne pristani , prinasi obavy vic nez turbulence

Ja jsem ale fakt dost flegmos ve vsem a tak nejak nejake louceni se se zivotem nikdy nebylo , dokonce me nedelalo ani problem si pustit dokumentarni porad o srazce tech dvou letadel na Tenerife , kdy tam vlastne byla neuveritelna shoda nestastnych nahod, jinak by k te srazce nikdy nedoslo

0 Citovat

Tři týdny zpátky, při cestě z Lanzarote, asi po hodině letu začala jakoby meluzína v prostředních nouzových dveřích. Cestující zavolali letuška, která jim s úsměvem na tváři řekla, že to je normální. Začal jsem být zase v klidu, dokud hned nezaplula do pilotní kabiny. Můj vrozený strach z létání dostal povzbuzující injekci, když se přišel mrknout i pilot. Ty další 4 hodiny letu s profukujícími dveřmi nebyly úlně ideální.

0 Citovat

Nebyl to sice horor, ale ráno nám před odletem rebootovali letadlo. Pilot řekl, že má technical difficulties a pak vypnul elektriku na pár desítek sekund. U Windows jsem na to zvyklý, ale u letadla mě to poněkud překvapilo.

0 Citovat

Leoš Literák napsal(a):

Nebyl to sice horor, ale ráno nám před odletem rebootovali letadlo. Pilot řekl, že má technical difficulties a pak vypnul elektriku na pár desítek sekund. U Windows jsem na to zvyklý, ale u letadla mě to poněkud překvapilo.

Tohle jsem zažil v Ostravě------Mošnově, v dobách, kdy tam zavazadla ještě vozil traktor. Taky mi to připadlo moc Microofťácké. :)

0 Citovat

Někdy po roce 2000 jsem na palubě letu (pravděpodobně) Travel Service z Chanie na Krétě do Prahy zažil skutečný horor :)

Začalo to zpožděním letadla cca 7 hodin kvůli technickým problémům. Následoval můj první a zatím poslední přerušený start. Snad vteřinu před očekávaným takeoff letadlo téměř zabrzdilo na místě. Náraz hlavou do sedačky předemnou a z reproduktorů se ozvalo "kapitán přerušil start kvůli poruše".

Očekával jsem rolování na začátek ranveje nebo změnu letadla, nicméně asi po půl hodině to kapitán pustil na plné pecky z té půlky ranveje a a odlepil se na poslední chvíli.

Horor ale přišel až téměř nad Prahou. Jasně už šli rozeznat barvy aut nad D1, když bez upozornění přišel obrovský propad. Většina lidí byla připoutana, ti co ne, vyletěli nad sedačky a od stropu se odrazili zpět k zemi. Panika a řev. Po minutě další propad - lidi zase ve vzduchu - lehké zranění. To už celé letadlo řvalo, brečelo nebo se modlilo. Všichni se drželi vzájemně za ruce. Nakonec přišel ještě třetí a poslední propad. To už jsem se opravdu bál, že nás to rozmlátí o zem.

Nakonec to nějak přistálo a už mám mlhu v tom, co bylo dál. Každopádně jsme pak celá rodina jezdili po Evropě 4 roky jenom autem. Myslím, že pak hned následovalo 9/11 :)

0 Citovat

Mne sa podaril celkom stresujúci odlet z Jerevanu. Celý deň fúkal vietor ako o život, ono, keď sa to pustí z malého Kaukazu vie to byť celkom hukot.
Vravím si už na letisku ok, oni vedia čo robia.
Dočítal som knihu, k tomu pribudlo pár odkladov letu a celý ten virvar vonku som vypustil z hlavy. Nakoniec som odlietal až okolo 1 ráno, lietadlo si to pekne hvízdalo po RNW a v momente, kedy sme sa odlepili od zeme udrel do nás silný bočný vietor.
Lietadlo to nahlo prudko doľava, pilot sa to okamžite snažil korigovať, nás to hádzalo zo strany na strany. Bolo  vyslovene cítiť ako s tým posádka bojuje. Žiaľ, ten strih vetra išiel nielen z boku ale aj z hora a nedarilo sa nám ani stúpať. Lietadlo sa kymácalo, pár metrov stúplo, potom - prisahal by som, že zase kleslo .... fakt nič pekné.

Po pár desiatkach sekúnd (inými slovami - po celej večnosti) vietor ustal a nás to konečne vyhuplo hore. Ostatok letu super. Nočný let nad Tureckom, Bulharskom a Maďarskom bez oblačnosti.
Človek sa pozerá dole (spať sa mi po tak dramatickom odlete nedalo) a uvedomí si, aké je takto lietať vzácne.

0 Citovat

Minulý měsíc jsem poprvé zažila go-around v bouřce na Ruzyni. Efekt toho, že za oknem už vidíte asfalt a najednou zase stoupáte, je impozantní. Leknout jsem se nijak nestačila, nepřipadala jsem si v nebezpečí (možná z neznalosti :)), i když někteří spolucestující začali rychle studovat karty s bezpečnostními instrukcemi.

Jinak lety v pohodě. Pták v motoru zjištěn již na letišti, tak jen zpoždění, a jen jedny výživné tubrulence se zelenými letuškami JFK - LHR v sezóně hurikánů. Na tom byl jeden z nejhorších efektů (kromě ječících cestujících) ta zapnutá informačí tabule s letovými informacemi, kde byly pěkně vidět ty propady ve výšce. V životě by mě nenapadlo, že je to o tolik.

1 Citovat

Kdyz uz se to tu obnovilo po letech, krome vetsich turbulenci jsem zazil letos v cervnu pri letu DUB-JFK poprve otoceni letu a navrat do DUB. Duvodem byly nejake podivne zvuky vychazejici ze smeru od ocasu letadla. Vratili jsme se a pak asi 2hod palili palivo pri krouzeni nad Dublinem opakovanym brzdenim a zrychlovanim. Po pristani nastoupil nejaky technik, odkryl nejaky kryt a dost se smal, z cehoz usuzuji, ze jsme se vraceli asi vcelku zbytecne.

Nas nalozili asi po dvou hodinach na jine letadlo a leteli jsme na JFK. 600EUR na osobu za zpozdeni letu vyplatil Lingus bez jakychkoliv namitek, az jsem si rikal jestli jsme nemeli chtit neco vic :) Byly to akcni letenky asi za 200EUR, takze nam mimo cesty zdarma zaplatili ubytovani v NY.

V priloze snimek z FR


viber-image-2022-06-03-21-27-14-283.jpg

1 Citovat

Já zažil nouzové přistání jenom jednou s BA při přistání v Londýně. Zazněla hláška s instrukcemi a asi 2 vteřiny poté se ozval znuděný kapitán - Sorry, špatný tlačítko. 

1 Citovat

LOL, ale asi by mi ty dvě vteřiny do smíchu nebylo

0 Citovat

Letošní večerní přistání v mlze z Madeiry do Prahy. Asi 15 minut jsme letěli v totální mlze na přistání. Seděli jsme asi 2 řady před křídlem. Házelo to nahoru dolu, do stran. Najednou jsme se vynořili pár metrů nad dráhou. Piloto to ustál. I naše spodní prádlo 💩

1