Ahoj,poprvé poletím nějaký delší let a mám pár dotazů na zkušenější cestovatele.Letíme Praha - Jakarta (přestup 3 hodiny ve Francii, 16 hodin v Číně) a rádi bychom pokračovali z Jávy na Bali. Jedná se tedy o dvě zvlášť koupené letenky, vím, že když letadlo na Bali nestihneme, protože předchozí let bude mít zpoždění, tak na nic nárok nemáme. Chci se však zeptat, jestli máte s podobným letem (letíme s China Southern Airlines) zkušenost, jestli nějaké to zpoždění brát jako jasnou věc, nebo není tak obvyklé? Zkrátka jestli mezi přeletem udělat např. 5 hodin pauzu stačí, nebo raději počítat pauzu 1 den a přespat případně na Jávě. Případně jestli máte tip na leteckou společnost na přelet Jáva - Bali, protože jsem na všechny našla spoustu negativních recenzí, ale nějak se tam dostat musíme (na výběr Lion Air, Air Asia, Citilink, no asi budou i další). .

Cesta do Indonésie

Založila ve fóru Obecně o cestování letadlem

12 reakcí

 Ahoj,
poprvé poletím nějaký delší let a mám pár dotazů na zkušenější cestovatele.

Letíme Praha - Jakarta (přestup 3 hodiny ve Francii, 16 hodin v Číně) a rádi bychom pokračovali z Jávy na Bali. Jedná se tedy o dvě zvlášť koupené letenky, vím, že když letadlo na Bali nestihneme, protože předchozí let bude mít zpoždění, tak na nic nárok nemáme. Chci se však zeptat, jestli máte s podobným letem (letíme s China Southern Airlines) zkušenost, jestli nějaké to zpoždění brát jako jasnou věc, nebo není tak obvyklé? Zkrátka jestli mezi přeletem udělat např. 5 hodin pauzu stačí, nebo raději počítat pauzu 1 den a přespat případně na Jávě. Případně jestli máte tip na leteckou společnost na přelet Jáva - Bali, protože jsem na všechny našla spoustu negativních recenzí, ale nějak se tam dostat musíme (na výběr Lion Air, Air Asia, Citilink, no asi budou i další).

0

ked si este takto necestovala, tak to nehrot a daj si den pauzu. po tych 30-40 hodinach na ceste postel padne vhod. Recenziam velmi never, vacsina ludi napise len ked sa udeje nieco negativne, ale ako istotu by som povazoval Air Asia.

0 Citovat

Jakarta sice neohromí, ale ten šok z chaosu a jiné kultury za to stojí! :-) Jeden celý den se tu určitě dá, viz diskuze https://www.cestujlevne.com/disk...a-co-delat

Přelet z Jakarty na Bali hledej zde https://www.tiket.com/, cenu pak překontroluj přímo na webu aerolinky a máš to. Jak píše tonic, na recenze kašli. Každému se líbí něco jiného, každý srovnává s něčím jiným a někdo dokonce ani s aerolinkou neletí, aby ji mohl milovat/nenávidět. Není nad osobní názor ;)

0 Citovat

Ahoj Nikolo,

nevím, jak dlouho budete v Indonésii a jaké máte cestovatelské plány, ale mám pro tebe tip. Vystupte normálně v Jakartě a ještě před Bali se vypravte do Jogjakarty. Můžete letět letadlem anebo zkuste vlak. Vlakem to trvá asi 7 hodin a je to hodně příjemná jízda. Když člověk jede přes den, tak může Jávu sledovat z okénka. Vlak najdete také na https://www.tiket.com/. Před dvěma lety jsem takto jel a byla to pecka.

Kousek u Jogjakarty jsou kláštery Borobudur (takový ten, jak má kameny vyskládané do zvonu) a Prambanan. Řidič s autem stojí na den cca. 1000 Kč. Když budete borci, tak můžete vyrazit na východ slunce nad Borobudurem (vstává se asi v 3:30) a večer na západ slunce na kopec, kde je Roko Boko Temple , je odtamtud nádherný výhled na Prambanan a vulkán Merapi.

Bohužel jsem mohl být jen kolem Jogjakarty. Spali jsme tam v EDU Hostelu a bylo to fajn. Pak můžete po zemi přes Mont Bromo na Bali anebo letět letadlem. Letenky jsou zde super levné. Další tipy, kam v Indonésii vyrazit nebo kolik tě to tam vlastně všechno bude stát

Na Bali jsem bohužel ještě nebyl, ale určitě bych se tam rád také vypravil. Nachystané tipy pro Bali

Kdyby si měla dotazy k Jogjakartě, tak ti na ně rád odpovím. :)

Honza

P.s.: Na fotce je západ slunce u Roko Boko Tepmlu.


11425099-10153367360382969-6284461284676633685-n.jpg

0 Citovat

Ahoj cestovatelé a cestovatelky,


chtěla bych poprosit o radu. Chystám se do Indonésie a chtěla bych vidět Sumatru, Jávu a zakončit Bali. Cestoval už takto někdo? Máte zkušenosti pls?


Díky Domča _:)

0 Citovat

A co chces jako slyšet? To nějak nechápu. Ale možná mi to po včerejší slivovičce špatně myslí. 

Nenapsala jsi jak dlouho na to máš, jestli budeš cestovat po zemi, po moři nebo vzduchem ani co chceš vidět a chceš odpovědi.


0 Citovat

Milá Domča,

toto je presná odpoveď na Tvoju otázku: Sumatru, Jávu a Bali navštívilo veľa ľudí a majú veľa skúseností.

Základné informácie o indonézii máš tu: https://www.cestujlevne.com/cest.../indonesie a tu: https://www.cestujlevne.com/pruv.../indonesie .  Ďaľšie informácii nájdeš na internete a v turistických sprievodcoch. Ak ich ale nevieš vyhľadať, vo vlastnom záujme radšej seď doma alebo si kúp poznávací zájazd.


0 Citovat

Hugo: Já jsem procestovala dost a nikdy s cestovkou, navíc teď budu cestovat jen se 7kg baťůžkem a chtěla bych navštívit místa ne podle obyčejných cestopisů a doporučení v průvodci, ale od lidí, co opravdu zažili to nej na místech, o kterých se v průvodcích moc nepíše a třeba se chtějí podělit :)


Co chci vidět? Slony, přírodu, památky a šnorchlování.

Plánovaná cesta je na celý měsíc duben.

Zajímá mě, jestli třeba někdo cestoval v kombinaci s lodí mezi ostrovy, která místa opravdu stojí za to, prostě cokoliv zajímavého .

To Hugonovak - > díky za odkazy, ale  tohle najdu všude na netu.  Hledám spíš nějaké vychytávky, ale i tak díky :)

0 Citovat

To by mě zajímalo,jaké vychytávky hledas a jak poznáš,ze když ti někdo napíše ze zažil to nej,ze to je opravdu to nej?  Myslim,ze jsi naivni a nemyslím to ve zlem. Byl jsem na všech ostrovech které jmenujes a jediné co k tomu muzu rict je to, ze pokud chces zažít opravdu nevšední věci, navštívit nevšední místa a setkat se s nevsednimi lidmi tak tvůj plán  spočívající v procestovani tebou jmenovaných ostrovů za “jeden měsíc” je úplně mimo mísu. Jenom Sumatra ti klidne vezme 1-2 ale i 3  měsíce,pokud nebudeš skákat jen po těch jak ty říkáš proflaknutych cílech.  Ja byl na Sumatře 3 týdne a nestihl jsem poznat poradně ani sever. Jinak co jmenujes jako tvoje priority,tak památky jsou především na Jave, příroda je všude, na slony jsou jiné země než Indonésie (nejlépe Afrika) a snorchlovani není nic moc na žádném z těch tři ostrovů, pokud to srovnam s jinými ostrovy Indonésie,. Takže asi tak. 

0 Citovat

Díky ;)

0 Citovat

Dam ti radu.Nech si ten měsíc jen na Sumatru. Je tam mix všeho a měsíc bude tak tak,abys ji aspon trosku poznala. Jáva je neskutečné prelidnena a Bali zkažené turismem. Ja muzu doporučit Banyak islands. Jeden z posledních rájů. I ta snorchlovacka se tam dá, i když treba s Gilli islands, ostrůvky kolem Komoda a Rinci nebo severu Floresu se to úplně srovnat nedá. 

0 Citovat

Souhlasim s Niemandos, ale pro nezkusene (alespon dle tve cestovatelske mapy to tak vypada) nedoporucuju Sumatru mimo nejznamejsi mista. To radeji Flores a vylet na Komodo atd. S trochu vice zkusenostmi by pozadavkum (krome slonu, na ty v JV Asii snad jen Thajsko, Laos a Kambodza) odpovidaly Moluky. Na pamatky bych k Floresu pridal Bali, pres ktere musis letet. Uzijes si i ty lode, coz mezi Sumatrou a Javou tezko a na Bali to je jen kousek trajektem.

Jinak to nej je v Indonesii temer vzdy turisticke (od Sumatry po Bali, Gili a Rinjani), pokud je to rozumne dostupne a nemusi se spat ve vlastnim stanu (napr. nektere odlehlejsi NP). Ten ty ale mit nebudes a pruvodce s vybavenim v neturistickem miste by vysel draho. Pak zbyvaji z neturistickych mist spis jen obycejne vesnice bez puvodnich pralesu se spoustou odpadku, kde se bez indonestiny nedomluvis. Indoneska mesta (krome Yogyakarty a jakz takz par dalsich mensich) patri k nejosklivejsim a nejneprijemnejsim v JV Asii.

0 Citovat

Niemandos, Libor_s ,


děkuji za rady :)

0
12 reakcí