Moje drahá, stále ještě polovička - odmítá participovat na mých pravidelných výletech. Její ještě akceptovatelné destinace je západní Evropa a to jenom několikrát do roka. Tento rok, to musím teda uznat, jsem vyjednal jeden velký ústupek a to skok do Lvova :D.Na zbytek musím neustále rozšiřovat svou sociální bublinu a dlouhodobě lanařit jednotlivé lidi, aby vůbec někam jeli.  Odvahu jet jenom sám zatím nemám, nějak mám pocit, že by mi chybělo sdílení zážitků, které jsou ve skupině 2+ lidí a samozřejmě zamrzí výše rozpočtu na který bych byl sám :-)Jak to máte vy? .

S kým nejčastěji cestujete?

Založil ve fóru Co se nevešlo

Moje drahá, stále ještě polovička - odmítá participovat na mých pravidelných výletech. Její ještě akceptovatelné destinace je západní Evropa a to jenom několikrát do roka. Tento rok, to musím teda uznat, jsem vyjednal jeden velký ústupek a to skok do Lvova :D.


Na zbytek musím neustále rozšiřovat svou sociální bublinu a dlouhodobě lanařit jednotlivé lidi, aby vůbec někam jeli.  Odvahu jet jenom sám zatím nemám, nějak mám pocit, že by mi chybělo sdílení zážitků, které jsou ve skupině 2+ lidí a samozřejmě zamrzí výše rozpočtu na který bych byl sám :-)

Jak to máte vy?




0

Ahoj,

Ja to mam stejne jako ty :D draha polovicka odmitla jet do Kyjeva, tak pojedu sam, aspon si udelam program podle sebe.  Ale predtim v hostelich jsem nasel fajn lidi, se kteryma jsme chodili na ruzna mista po mestech, zda se mi to lepsi, nez treba hledat nekoho dopredu.

0 Citovat

Zasadne sam. Uz jsem rezignoval na shaneni partaku z rad kamaradu nebo brani ex/pritelkyn, kamaradek kamkoliv. 

Ve dvou se to lepe tahne a urcite se to da lip prozit, ale co uz… mozna az budu zas nekdy v chomoutu, tak dojde ke zmene. 
0 Citovat

Mám to stejně jako Born2Win. Občas sice vyrazím s nějakým leteckým/dopravním nadšencem, ale na normální cesty zásadně sám. Ta svoboda a pohodlí jsou neocenitelné :D 

0 Citovat

Vylety zasadne planuju ja, manzel akceptuje vychod i zapad, ted tedy uz nechce do arabskych zemi a pak jiz neakceptuje  Londyn a Francii (byli jsme naposled pred 8 lety). A s detma uz vubec nepripada v uvahu🙂.... Sama bych nejela, musim sdilet.

0 Citovat

No jedno je jistě.Sam cestuje extrovert i introvert. Extrovert si najde kamarády i na místě a intovert po nich netouží a je rad sam.  Ti ostatní mezi tím dávají přednost partakovi nebo více partakum. Ale čím víc lidi, tím víc problému. Ja zkusil oboje a raději s partakem. Na druhou stranu si nedokážu představit cestovat s někým, koho znám jen povrchně z nějaké sociální bubliny :-). Taky je rozdíl cesta do Kyjeva na prodlouženy vikend a měsíční cesta někde po exotické, krajině, kde jdeš treba týdenní trek v zemi nikoho.  Takže asi tak. 

0 Citovat

Obvykle sám. Z řady důvodů - je to mnohonásobně flexibilnější při plánování - člověk vidí letenku a může ji hned koupit. Nabízí to daleko intenzivnější zážitek. V mém okolí mám sice rádoby nadšené cestovatele, ale vydat se někam dál to ne, nebo zase jo, ale už se nesloží na letenku apod. Plus také o dost jednodušší plánování na místě. Nevýhody jsou také - nemožnost free ridera, žádné sdílení zážitků či vyšší náklady. 

0 Citovat

80% s kamarádem

 15% s rodinou 

5% sám

sám jezdím nerad - nuda a o hodně vyšší náklady za ubytování,ale pokud jedu s kamarádem tak v destinaci máme kolikrát svůj vlastní program rozhodně na sebe nejsme vázaný celý pobyt ..

0 Citovat

Cestuji s přítelkyní. 90% času i cest. Když to není s ní, tak je to s nejbližší rodinou. Nejsem typ, který by cestoval sám. Na druhou stranu nemám nejmenší problém se s někým seznámit.  I tak pfeferuji vše dělat s ní.

0 Citovat

S Wizzair a UIA :)

Inak tak 60 percent s manželkou a 40 s kamošmi. Sám som bol niekde naposledy pred dvomi rokmi.  Našťastie sme v oboch prípadoch zohratí, tak nemám pocit, že by mi chýbala "sloboda", aj keď dobre sa mi cestovalo aj samému

0 Citovat

Vždy s manželkou a kamkoliv. Moře, hory města je to jedno. Samozřejmě je potřeba trochu komunikace. Planuju cesty vesměs já, ale co je napad manželky, tak koncept navrhne ona, ja dodám detail☺ 

0 Citovat

Tak ta moje nastesti se mnou jede vsude, jinak by se o me bala. Uvidime, co Indie :D

0 Citovat

S kámoši, manželkou, rodinou a občas s eremi:-)

0 Citovat

Bohužel sama. Na jednu stranu je super ta volnost a téměř vždy se s někým seznámíš, ale nebudu lhát, často chybí někdo kdo vám kryje záda ....člověk musí být pořád ve střehu a to sdílení, to občas taky chybí.  Nemám okolo žádného člověka s akčním, cestovatelským srdcem, takže sem tam prohlížím cestovatelské seznamky, ale nakonec to vždy vzdám. Akční letenky je třeba koupit okamžitě a to je na seznamkách nemožné :( 

0 Citovat

Andy napsal(a): Akční letenky je třeba koupit okamžitě a to je na seznamkách nemožné :( 


to mas pravdu, kolko ludi uz chcelo niekam so mnou ist, no ked som sa nahodou ozval, ci teda kupit letenku hned a letiet o pol roka ako to casto byva, tak uz len vyhovorky. Preto som rad, ze mam okruh par ludi, ktori nepotrebuju tyzden na rozmyslenie :D

0 Citovat

Ja idem vzdy s jankou a dankou, tie nesklamu nikdy :)

0 Citovat

Ja mam tiez ten problem. Moj muz cestuje menej ako ja, tak idem sama. Casto sa mi podari niekoho zohnat z okruhu fyzickych znamych, ale na tychto forach to funguje, ako ste popisali predtym :-)

0 Citovat

Já teda 100% se ženou ale rád bych i někdy s kamarády, bohužel je mladá přesvědčená že to znamená kurwy, chlast a chlebíčky.

Budu ji muset nějak otočit protože má nějaký problém s každoměsíčními výlety na 4 dny a dva z nich je cesta ideálně s přestupem 😃


S bandou teda jezdíme pivní festy, kde teda kurwy a chlebíčky neresime. na stánku teda něco proteče ale to není tak o cestování jako o šíření pivní revoluce

0 Citovat

Vyhovuje mi to mít tak půl na půl. Cestovat sám nebo s někým je pro mě dost odlišný zážitek, ale oboje má hodně do sebe. Některé zážitky, které jsem zažil sám a na které budu určitě i za pár let vzpomínat, bych v partě zažil asi jen těžko. Takže mám cesty, na které ani nikoho nezvu a vyloženě na ně chci jet sám. No ale pak i cesty, kde se snažím někoho ze známých vzít s sebou a ve většině případů to vychází a někdo se najde. A ve výsledku nemám problém ani s větší skupinou (řekněme 6-10 lidí), pokud je to dobře dané dohromady a jsou spravně sladěná očekávání. Ale do takových věcí se pouštím hodně vyjímečně, protože tam se to může snadno zvrtnout.

0 Citovat

Většinou cestuji s kamarádem, ale letos jsem vyzkoušel Thajsko tak nějak napůl - já letěl dříve. Sám se spíše s někým seznámím, dám do řeči, zážitky jsou intenzivnější, ale jak už tady zaznělo, chybí někdo kdo kryje záda, někdo na sdílení radostí a starostí...

Taky jsem byl "mozkem" krátké cesty s dalšími 5ti kámoši. Bylo to fajn ale je to psychicky dost náročné - přeci jen někdo musí trošku velet, je potřeba se snažit to vymýšlet aby všichni byli spokojeni a v neposlední řadě je tam nějaká zodpovědnost... A to musím říct, že všichni celkem "poslouchali" ;-)

0 Citovat

Tak premyslim co napsat o mych cestach , asj jako vetsina prvni  cesty s rodici , pozdeji s prvni zenou  a pak i s  rodinou , pak dve dlouhe cesty kolem sveta , kazda  rok,  sam , nebyly to ale typicke cesty ,protoze jsem jel s batohem a prazdnou kapsou bez predem stanoveneho itinerare a cestou jsem hledal  praci, abych se dostal dal ,vzpominam na to ale rad a i kdyz jsem treba potkaval ruzne dvojice, nebo i skupiny ,vyhovovalo mi ze jsem jel sam ..problem vidim v tom ze si pak clovek nema s kym sdilet zazitky .

Pri druhe ceste jsem si dokonce dal inzerat ze  hledam holku na  cestu kolem sveta  , ale na rovinu jsem zahlasil znacka spolecny spacak -)Zajemkyne  se sice nasly,ale nakonec jsme se nedohodli -) a tak jsem jel zase sam.

Nejaky cas jsem pak jezdil jako ridic autobusu  i pruvodce ,to je docela problem , pokud clovek jede se skupinou odlisnych zajmu .par cest byly taky infocesty , na ty jsme jel sam , ovsem tam byl predem stanoveny program ,dle zajmu toho kdo to platil

Dneska jezdim se svou druhou zenou  ,ve dvou a je to nejlepsi a samotneho by me to nejak nebavilo ,pochopitelne uz ale nejezdime s prazdnou kapsou a za praci i kdyz je to porad o levnem cestovani ,

0 Citovat

Ja drive s pritelkyni jezdil maximalne jednou rocne na dovolenou k mori. Az po rozchodu po 11-letem vztahu jsem naprosto propadnul cestovatelskemu kouzlu (na vsem zlem lze nalezt i kladne veci). Za rok a pul single zivota jsem tak navstivil okolo 20 destinaci, prevazne v Evrope, ale i v Asii. No a protoze jsem beznadejny introvert, cestuji sam :-)

0 Citovat

Já s Vladimirem Iljičem.

0 Citovat

Drive jsem sam cestoval. Volnost mi vyhovovala. Clovek mel volny vyber a pripadne se pozdrzet vice nekde jinde. 

V Anglii jsem to vyzkousel pri skupine lidi a vzdy katastrofa. Domluvit se byla katastrofa nebot kazdy chtel neco jineho videt.

Ted s pritelkyni. Zatim po Evrope. Je nam jedno co, jestli hory, more, mesto.  Kazdy z nas si neco najde na te ceste a uzije si to. Ted jsme se vratili z ATH, kde je sakra dobre levne jidlo 😂😃

0 Citovat

Dříve jsem cestovala s kamarádkou, posledních pár let s manželem. Vždy něco vyberu, vymyslím a koupím, pak ho s tím seznámím a on mi do toho začne montovat další lidi (většinou někoho z rodiny nebo kamarády), takže musím rychle shánět letenky a ubytování pro další lidi a musím podle nich upravovat program. Myslím, že se se mnou bojí cestovat sám, protože když jedeme sami, tak je to vždy mnohem víc fyzicky náročné, než když jedeme s někým. Vždy si stěžuje, že se z dovolené vrací víc unavený, než když na ni odjížděl. 

0