Ahojte, v létě se chystáme na Maltu.Na samotné procestování Malty atp máme asi 3 a půl dne. Moje otázky jsou následující. 1. Přiletíme asi kolem deváté večer,v jaké lokalitě byste doporučili ubytko,abychom se tam z letiště takhle pozdě dostali ( ne taxíkem) ,ale zároveň to byla vhodná lokalita,třeba blízko moři(tzn,jaké město,bus zastávku byste doporučili? 2. Četla jsem si jak o autobusech tak o autech, když chceme za tuhle dobu stihnout vidět co nejvíc,ale ne tam utratit majlant,jaký způsob dopravy byste doporučili? Rádi bychom se ošplouchli v moři,ale i viděli co nejvíc,vím,že je to na 3 a půl dne celkem hardcore,ale co je podle Vás MUST SEE? Četla jsem si v různých skupinách hodně názorů na typy doprav,ale stále si nejsem jista.Díky a hezký den .

Malta- ubytování, cesta z letiště

Založila ve fóru Cestujlevne.com

13 reakcí

Ahojte,

v létě se chystáme na Maltu.Na samotné procestování Malty atp máme asi 3 a půl dne. Moje otázky jsou následující. 1. Přiletíme asi kolem deváté večer,v jaké lokalitě byste doporučili ubytko,abychom se tam z letiště takhle pozdě dostali ( ne taxíkem) ,ale zároveň to byla vhodná lokalita,třeba blízko moři(tzn,jaké město,bus zastávku byste doporučili? 2. Četla jsem si jak o autobusech tak o autech, když chceme za tuhle dobu stihnout vidět co nejvíc,ale ne tam utratit majlant,jaký způsob dopravy byste doporučili? Rádi bychom se ošplouchli v moři,ale i viděli co nejvíc,vím,že je to na 3 a půl dne celkem hardcore,ale co je podle Vás MUST SEE? Četla jsem si v různých skupinách hodně názorů na typy doprav,ale stále si nejsem jista.Díky a hezký den

0

Ahoj, ja byl na Malte ubytovan v Slieme a byl jsem spoko. Před letistem nasednes na bus, presednes ve Vallete (vsude jsou ochotni zamestnanci mhd, aj je samozřejmosti) smer Sliema. Myslím, ze jizdenka stala 1,5€ na 2 hodiny, ale nejsem si už jisty. Ja se vsude dopravoval MHD a pouzival jsem na to google maps.

0 Citovat

Jo, Sliema je ideální lokace za slušné peníze. Doporučuji hned v terminálu zakoupit tallinja card, pokud se chystáte po ostrovech jezdit místní dopravu. A pokud možnost nepřestupovat, ale snažit se jezdit přímým spojem. Při přestupu se vám může stát,že už vám žádný autobus nezastaví.

0 Citovat

Sliema - da se tam koupat, nejsou tam, ale klasicke plaze. Pokud mas 3 dny. Tak bych dal: 1. Valletu, 2. Mdinu 3. Koupacku nekde dal ... klidne i na Gozu. Auto bych si nepujcoval volil bych skutr anebo mistni dopravu. Pocitat s tim, ze je obcas nespolehliva.


https://www.cestujlevne.com/disk...a/strana-3



0 Citovat

Ahoj, my jedeme v půlce června na 5.5 dnů. Zatím nemáme nic bookle ale chceme ztravit 2 dny na gozu a zbytek někde na severu ostrova.

Výlety nejspíš Mdina a Valetta možná jeden den Comino.

Ale zatím jsem studoval jen zdejší info. Rád se taky nechám poučit.

0 Citovat

5.5 dnů asi se dá. Byli jsme na 9 dní a ideál 2 roky zpet


Tipy co si pamatuji trajekt z Malty na Gozo je zdarma, platí se až při zpáteční cestě zpět na Maltu 4 eura snad.

Gozo levněji  větší klid, minimum turistů. Bus z Mgarru jede na centrální nádraží Victoria a poté, je potřeba přestoupit  na libovolné směry, moc to nenavazuje.

Azure window: sice už není, ale i tak je tam super koupaní, a okolí  Game of  Thrones a hlavně potápění, jeden krok a rokle desitky metrů.

Ve Victorii je pěkná obrovská pevnost

Ramla Beach - červený písek, velká pláž

Z Mgarru jet trajektem hned ráno na Comino okolo 09:00, přebrodit modrou lagunu a uvelebit se naproti zprivatizované pláži, kde je stejně na prd přistup do vody a od oběda zde vyletní lodi provádí pravidelnou dovážku turistů po stovkách

Tip: V Mgaru si koupit velice dobrou zmrzlinu sednout si  u mola v nedeli vecer (od 17:00 )a pozorovat totálně kolabující dopravu a nestihající 3 trajekty, relax :-)


Malta

Blue Grotto - krásný výlet lodičkou

St. Peters pool - jedině se skutrém super koupání, pro mě nejlepší na Maltě. Je tam sice hardcore cesta, ale minimum turistu, vše s sebou

Pepkova vesnice - zdarma pofotit z vrchu, vevnitř jsme nebyli

Valetta- pul dne max, nějaké kostel, obchody, hradby fine,  ale všude africký dovoz, bezdaci

Sliema, Gzira, Mdina - jen obchody, restaurace, pujčovny . V Gziře je Luna park, a ptactvo v klecích na poloostrově.




0 Citovat

Díky dolphi, určitě se budeme inspirovat. 👍

0 Citovat

Díky všem za odpovědi :). Noo chtěli bychom Gozu ,Valettu a nějaká městečka.. :) Jenže kdybychom bydleli na Gozu tak je to naprd v tom,že jak přilétáme v devět,tak dostat se tam by bylo fakt drahý...Četla jsem i doporučení na Rabat a Marsaxlokk nebo Comino, my odletame v pátek až večer kolem deváté,takže bychom měli mít necelé 4 dny,což mě naapadá,ejstli nenechat Valettu zkrátka na poslední den? Co si myslíte o tom Cominu? A St Pauls Bay dobré na navštívení? A co St Julians? To není dobré na ubytko?

0 Citovat

Na Maltu je 3,5 dne skutečně málo.  Osobně bych  nevynechal  návštěvu alespoň jednoho  z megalitických chrámů,  kouzelné - fotogenické  solné pánve na severním pobřeží Goza, ve Valettě  je velmi zajímavá podzemní vojenská pevnost, odkud gen. Montgomery řídil  vojenské operace za 2 sv. války ( velmi autentické)  ....  Osobně bych vynechal  atrakce typu Pepkova vesnice - to ale záleží především  na každém individuálně....

0 Citovat

 Co se týče dorpavy na Maltě,kdybychom se ubytovali v St.Pauls Bay, jaký taxi máme využít? Bolta?

0 Citovat

Na Malte jsme byli pred delsi dobou,navic ne v lete , kdy tam bude asi prilis prelidneno, ale z letiste muzu doporucit prepravu s shuttle direct , na ubytovani jsme vybrali Bugibbu ,ktera ma dobre busove spojeni na vsechny strany a je i celkem blizko  k trajektu na Gozo i  k vyletu na Comino  . Na jare bylo koupani jeste chladnejsi ale Blue Lagon na Cominu byla  hezka .

Primo na Malte  je hezke misto Qarraba bay  asi 20 km  z Valletty ,10 km je Mdina pobliz je  Tuffieha beach a,  Gnejna bay , dostupnost je pesky asi pul hodiny ,ale asi to nebude tak prelidnene jako jinde , Na Gozu jsme si vybrali  okruzni jizdu , primo  z pristavu ,do Vallety jsme si zajeli busem, pouzivali jsme vsude verejnou dopravu , vzdalenosti jsou male ,ale preprava je  zdlouhava kvuli  hustemu provozu.

0 Citovat

Sabina Matyasova napsal(a):

 Co se týče dorpavy na Maltě,kdybychom se ubytovali v St.Pauls Bay, jaký taxi máme využít? Bolta?

Doporučuji si přečíst ostatní zdejší vlákna o Maltě. Například tam zjistíte, že na Maltě funguje jen jedna a to státní taxi společnost.

https://www.cestujlevne.com/disk...a/strana-3

a další

0 Citovat

Bydleli jsme ve Sliemě. Přímo pod hotelem zastávka trajektu do Vallety a autobusů. Navíc, sednout si večer na terasu a mít přes záliv osvětlenou Valletu je fakt super. Začíná tu přímá linka do přístavu, odkud odjíždějí trajekty na Gozo, takže je jistota, že nastoupíš. Jede hodinu. Na Maltě jsme se pohybovali jen autobusy a všechno sedělo podle Google :-). 

0 Citovat

jakob napsal(a):

Doporučuji si přečíst ostatní zdejší vlákna o Maltě. Například tam zjistíte, že na Maltě funguje jen jedna a to státní taxi společnost.

https://www.cestujlevne.com/disk...a/strana-3

a další

Bolt na Maltě normálně funguje, není třeba používat "státní taxi". 

Pro movitější cestovatele to může být dobrý způsob dopravy, protože autobusy nejsou nic moc. Jednak jezdí dlouho (na to, jak je ostrov malý, jedete často víc než hodinu, napříč ostrovem možná i 2 hodiny), a pak zejména mnoho řidičů jsou magoři a klimatizují naplno i když je venku jen 20 °C, rekordmanem byl řidič, kterému se srážela voda na stropě, jaká tam byla zima (a samozřejmě k tomu ledový vzduch foukal přímo na vás). 

0
13 reakcí