Hezký den. Má otázka zní jasně - mám stornovat letenky do Íránu? Odlétám 12.2. a vracím se 23.2. Letím s Pegasus airlines do Teheránu. Ještě včera jsem byla přesvědčena, že odletím, ale na základě dnešních událostí jsem už doost na vážkách. Je pravděpodobné, že zrovna turecký Pegasus lety úplně zruší a bude tam nějaká finanční kompenzace? Írán byl mou vysněnou destinací, a proto o to více váhám...  .

Írán - stornovat či nestornovat letenky

Založila ve fóru Co se nevešlo

Proky napsal(a):

Já myslím, že doplhi to nemyslel přímo na jejich situace, ale spíš tak, že by asi v aktuální situaci nebylo vhodné jít naproti tomu, aby tě byly plné noviny a doma tě oplakávala rodina. To, že zmíněné holky jsou jiné situace, je asi všem jasné.

Asi máš pravdu, zbytečný komentář z mé strany. 

0 Citovat

Deleted

0 Citovat

dolphi: kolikrát jsi v tom Íránu byl? Byl jsi tam vůbec nebo ty své představy o tom, jak to v Íranu vypadá si jen vytváříš maximálně zprostředkovaně? Protože jsou dost mimo. Tím ale nijak nezpochybňuji to, že by bylo vhodné cestu do Íranu nyní odložit.

0 Citovat

Deleted

0 Citovat

Aha, takže jsi viděl pár fotek a videí a víš z toho, že je tam přelidněno (hustotou zalidnění je Írán na 128 místě na světě), bordel, špína a zbraně všude... Ulice tam nejsou nijak více přeplněné ve srovnání se stejně velkými městy třeba v Evropě, bordel máme určitě větší my tady a zbraň jsem tam u civilisty v životě neviděl (například). Jinak nemusí to být na pohřbu. Bude stačit třeba Loveparde v Duisburgu v roce 2010 (21 lidí) nebo třeba tragédie v Bruselu na finále PMEZ (39 lidí)?

0 Citovat

Však dolphi je ten co tu nedávno psal, že v nočním MHD v Praze tě zastřelí jako v Jokerovi  a sherwood před hlavákem je no go zona, kde rovnou dostaneš kudlou do zad jak vylezeš z vlaku:) :)

0 Citovat

matej15 napsal(a):

Však dolphi je ten co tu nedávno psal, že v nočním MHD v Praze tě zastřelí jako v Jokerovi  a sherwood před hlavákem je no go zona, kde rovnou dostaneš kudlou do zad jak vylezeš z vlaku:) :)


Aha, tak to pak už chápu... :)
0 Citovat

Taky máme letět 15.2., zatím to vypadá, že hlavní výměna názorů proběhla a snad se to zklidní. Uvidíme, s čím přijde Pegasus. Loni jsme tam byli na 40. výročí té jejich revoluce, ale kromě totální dopravní zácpy v Shírázu a zmoklýho ohňostroje to nebylo nic výjimečnýho. Letěli jsme tenkrát s UIA.

Dolphi, už chápu tvoje výkřiky o Anči a Tonči, když čtu tvoje zasvěcený výkřiky o Íránu ;)

0 Citovat

Deleted

0 Citovat

Eremi: myslel asi Teherán. 700km2 8500000 lidí. Pro srovnani Londyn je na stejny pocet obyvatel jednou vetsi.je to opravdu prelidnena lokalita

0 Citovat

dolphi: tak ať ti cesta vyjde

Gg.bn: ano je tam prelidneno,stejně jako v každém druhem multimilionovem velkoměste.Fakt to není žádná Dháka nebo něco podobného.

0 Citovat

Eremi narážel jsem na hustotu obyvatel,v porovnani s evropu,jinak ano v poušti tam je prázdno, až na toto s tebou jinak v zásadě souhlasím.

0 Citovat

Teherán je furt pohoda, třeba taková Káhira má na 500 km2 přes 10 milionů obyvatel :)

Pegasus dočasně pozastavuje lety na IKA. Počítám, že za pár dní začne lítat, pokud nebudou lítat rakety. Zajímavý, že zrušili už svůj včerejší let těsně před půlnocí (7.1. 23:50) 

https://www.reuters.com/article/...SKBN1Z71NM


0 Citovat

Theo: coz nevylucuje prelidnenost Teheranu

0 Citovat

Navaja napsal(a):

@kacii45 a proč vás děsí Teherán? To je jedno, ty ostatní destinace jsou turistické, tak navíc v Teheránu vůbec být nemusíte z letiště můžete jet na jižní autobusové nádraží hned pryč a zpátky jezdí autobusy z esfahanu rovnou na letišti. Ale v situaci, co je teď bych doporučovala vyčkat, uvidíte, co se bude díhttp://t.Maximálně ; prostě přijdete o letenky. Ale stát se může kdekoliv cokoliv já byla v Maroku když tam vybuchla bomba v kavárně.

Pro zajímavost - jak daleko od vás a jaké to bylo? Já zažil jen jeden výbuch v Kurdistánu - a podruhé tedy nemusím (i když mě to samozřejmě od dalších cest neodradí, statisticky je nejspíš pravděpodobnější, že mě někdo sejme na český dálnici...). 


0 Citovat

Tak já jsem v Íránu taky nikdy nebyl a než se do jeho vlajky vrátí lev a slunce, se tam nepodívám, ale představa, že by tam každý čičmunda běhal se zbraní, je úsměvná. Ona většina diktatur, je pro běžného návštěvníka, poměrně bezpečná. Ale každopádně teď tam asi bude, pro západního turistu, trochu horká půda. 

0 Citovat

taky jsem v Iránu nikoho se zbraní nepotkal, naopak jízda jeruzalémskou tramvají vykazuje "istá kulturná špecifika" :)


tram.png

0 Citovat

Ty kráso, tak tohle už je na mě moc. To si s tím Izraelem děláte prdel ne? Tohle je horší diskuze než na novinkách.cz ...omg

0 Citovat

Nenosí Izraelci zbrane,kvůli svým hodným arabským kamarádům?

0 Citovat

co Izrealci, ale taki fanatici typu Svajciari! https://www.swissinfo.ch/eng/swi...k/29123560

0 Citovat

Libor napsal(a):

Ty kráso, tak tohle už je na mě moc. To si s tím Izraelem děláte prdel ne? Tohle je horší diskuze než na novinkách.cz http://...omg

Tam potkáváš samé mladé vojáky a vojačky a aspoň půlka z nich měla přes rameno pušku. Autobus Eilat-Jeruzalém byl tak z pětiny plný takových vojáků s puškou. Necítil jsem se moc bezpečně.

0 Citovat

V Izraeli jsem byl. Jen mně přijde směšný to zmiňovat v souvislosti se zbraněmi a "kulturními specifiky". Ale joo Žid je hodně nebezpečnej, hlavně se zbraní v ruce. To věděli už i nacisti, tak se jich asi chtěli pro jistotu zbavit...

0 Citovat

Jednoznačně stornovat !!

0 Citovat

Michal napsal(a):

Tam potkáváš samé mladé vojáky a vojačky a aspoň půlka z nich měla přes rameno pušku. Autobus Eilat-Jeruzalém byl tak z pětiny plný takových vojáků s puškou. Necítil jsem se moc bezpečně.

Aha. A proč jsi se necítil bezpečně? Jako že měli zbraně?! To by jsi se právě bezpečně cítit měl, pokud teda nejsi muslimský fanatik. V Izraeli když někdo vyběhne s nožem, tak ho během chvilky kolemjdoucí zastřelí právě proto, že tam nosí zbraně. Treba v Londýně než dorazí ozbrojené složky, tak jeden pomatenec je schopný zabít spoustu lidí, pokud se nenajdou rychle dobrovolníci, kteří ho zpacifikují. Takže  asi tak.  Opravdu jedna perla vedle druhé na CL v poslední době.

0 Citovat

ja odpoviem iba podla nadpisu temy...neviem ci stornovat, ale za mesiac by som tam proste pre istotu este neletel ( a to som tiez dobrodruznej povahy ). Trump je proste egomaniak, zopar iranskych predstavenych asi za nim nicim nezaostava, nalada miestnych obyvatelov bude asi tiez nie uplne pohodova...ale mna mozno nebrat uplne vazne, predsa len mam doma dve male deti :)

0